Haklı Mıyım? Haksız Mı? Ben Mi Çok Abartıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
uzun yıllardır burayı ve burada yazılanları okurdum bazen sevinir bazen üzülürdüm. Nasip ki bana da burada konu açmak, üye olmak varmış.

32 yaşında 7 yıllık evli birisiyim. Eşim 36 yaşında. Ben iktisat mezunuyum, devlet memuruyum eşim de Yazılım Mühendisi, Özel bir şirkette yönetici.

Yıllardır ne para konusunda ne mal mülk konusunda hiçbir tartışmamız olmadı. Bir gün olsun bana para hesabı sormadı, bir gün olsun benden 1 lira dahi talebi olmadı. Yani Allah var bu konuda hakkını yiyemem.
Kendisi zaten biz evlenmeden önce 2 tane ev, 1 tane araba almış. O yüzden bir ev ihtiyacımız araba ihtiyacımız olmadı. Onları kullanmaya devam ettik.

Burası önemli çünkü sorunun ana kaynağı burası.

Bundan 1 yıl önce ben işe gidip gelirken zorlandığımı söyledim araba alalım dedim. Tamam dedi planlayalım yapalım dedi. Konuşmamızdan 3-4 gün geçtikten sonra bir gün beni aradı ve hesabında 40 bin lira varsa, bana atabilir misin dedi.

Şaşırdım çünkü 7 yıl boyunca 1 kuruş dahi istememişti. Dedim herhalde bişey oldu lazım oldu, gönderdim. Akşam geldi eve gitmiş sıfır araba almış.(Kendi arabası var bu arada) Kaskosuydu falan filan derken 40 bin lira çıkışmamış, karttan çekmek istememiş benden istemiş.

Sevindim haliyle teşekkür ettim vs. Ama hafiften kırıldım, senin üzerinde 2 ev 1 araba var, bu da keşke benim üzerime olsaydı diye içimden geçirdim. Aradan 1 hafta geçti, hesabıma 40 bin lira para gönderdi. Aradım bu ne dedim, geçen senden aldığım para dedi. O gün nakitim yoktu, şimdi olunca göndereyim dedim dedi. Parayı gönderdi bu şekilde konu kapandı.

Sorunların Başlama Noktası;

Eşim kendi halinde ağır başlı birisidir. Bu ağır başlılığı ilk başlarda sorun yaşatmasa da son 2 yıldır gözüme çok batmaya başladı. Ailemin yanında, akrabalarımın yanında, arkadaşlarımın yanında ona soru sorulmazsa yada bildiği bir konu haricinde konuda konuşuluyorsa asla dahil olmaz. Dinler, yorum yapmaz. Haliyle herkes konuşurken o susar.

Bunu bir kaç kez kendisine söylemiştim daha önce. Dedim ki biraz daha aktif olsan muhabbetlere katılsan nasıl olur? Bilgim ve ilgim olmayan konularda ne diyebilirim nasıl bir yorum yapabilirim diye her defasında konuyu kapattı.

En son yine tüm sülale toplandık yine muhabbet sohbet falan bizimkisi yine dinleyici pozisyonunda. Bende akşam eve geldiğimizde sen ne yapmaya çalışıyorsun? Neden böyle davranıyorsun seni defalarca uyardım hala ısrarla aynısını yapıyorsun diye sert çıktım. Haliyle ağzıma ne geldiyse saydım. Eskiden beri içimde tuttuklarımı herşeyi söyledim.

Ve ne yazık ki kendimde sonradan düşünüp pişman olduğum o sözü söyledim.

Kendi üzerinde 2 tane ev var 1 tane araba var, bir sürü arazi var. Benim üzerimde 1 tane bişey yok. Gittin bana araba aldığını söyleyerek araba aldın, bana aldığın arabayı dahi kendi üzerine yaptın. Senin verdiğin değer bu kadar işte. İki gün sonra boşanırsak sen bana 1 kuruş dahi bırakmamak için böyle yapıyorsun. Bak gönderdiğim parayı dahi hemen geri iade ettin. Sen buna değer mi diyorsun gibisinden çıkıştım.

Hiçbir şey söylemedi ve sadece, helal olsun demek ki sen boşanma durumlarını düşünmeye başlamışsın ki bu hesaplara girmişsin. Bana ne düşer sana ne düşer konularını mı hesaplıyorsun dedi. Senin değer dediğin şey bunlar mı? Bunların hepsini senin üzerine yapınca mı değerli olmuş olacaksın? 7 yıldır sen benim nerde mal mülk hırsı yaptığımı gördün, beni böyle şeyle nasıl itham edersin? diyerek sen artık haddi aşmaya başladın diyerek en iyisi sen bir kaç gün yalnız kal, ben bir kaç gün yalnız kalayım. Çünkü senle aynı ortamda kalırsak sen tartışmaya ve daha ağır şekilde konuşmaya devam edeceksin diyerek evden ayrıldı. Bugün 4. gün. Bu konuyu aslında dün yazacaktım üyeliği de dün açmıştım ama dedim ki boşver kafan karışır şimdi diye yazmadım.

Ama bugün instagramda gezerken yıllar önce kapatmış olduğu instagram hesabını açtığını gördüm. Biz evlendiğimiz yıllarda kapatmıştı, profilindeki Biosunda "Kendi Halinde Mühendis" yazısı vardı. Bunu dahi silmemiş hala o duruyor. Bunu görünce buradan size yazmak akıl danışmak istedim.

Şuan ne yapmaya çalışıyor? Bu konuşma gerçekten ağır bir konuşmamı? Yıllardır biz hiç kavga etmemiştik, en fazla 1-2 saat süren küslüklerimiz olmuştu. İlk defa bu kadar ağır konuşmaların geçtiği bir tartışma yaşadık. Bu evlilikte normal midir?
büyük ayıp etmişsiniz. Sizin iki ev bir arabada ne katkınız oldu ki üzerinize yapıcak daha evlenmeden önce aldığı malları sizin üzerinize neden yapsın? belki evlenme durumu olmayacak bir şey olacak emekle alıınyor bu evler arabalar siz zorluğunu çekip almadığınız için ne olucak diyebilirsiniz ama kolay değil elbette onları kaybetmek istemeyecek. Bir tane arabaya 40 bin destek olmuşsunuz buraya onu yazıyorsunuz ayıp eşiniz bu geri de vermiş bide adam. çok saçma sapan dertleriniz var adama acıdım

uzun yıllardır burayı ve burada yazılanları okurdum bazen sevinir bazen üzülürdüm. Nasip ki bana da burada konu açmak, üye olmak varmış.

32 yaşında 7 yıllık evli birisiyim. Eşim 36 yaşında. Ben iktisat mezunuyum, devlet memuruyum eşim de Yazılım Mühendisi, Özel bir şirkette yönetici.

Yıllardır ne para konusunda ne mal mülk konusunda hiçbir tartışmamız olmadı. Bir gün olsun bana para hesabı sormadı, bir gün olsun benden 1 lira dahi talebi olmadı. Yani Allah var bu konuda hakkını yiyemem.
Kendisi zaten biz evlenmeden önce 2 tane ev, 1 tane araba almış. O yüzden bir ev ihtiyacımız araba ihtiyacımız olmadı. Onları kullanmaya devam ettik.

Burası önemli çünkü sorunun ana kaynağı burası.

Bundan 1 yıl önce ben işe gidip gelirken zorlandığımı söyledim araba alalım dedim. Tamam dedi planlayalım yapalım dedi. Konuşmamızdan 3-4 gün geçtikten sonra bir gün beni aradı ve hesabında 40 bin lira varsa, bana atabilir misin dedi.

Şaşırdım çünkü 7 yıl boyunca 1 kuruş dahi istememişti. Dedim herhalde bişey oldu lazım oldu, gönderdim. Akşam geldi eve gitmiş sıfır araba almış.(Kendi arabası var bu arada) Kaskosuydu falan filan derken 40 bin lira çıkışmamış, karttan çekmek istememiş benden istemiş.

Sevindim haliyle teşekkür ettim vs. Ama hafiften kırıldım, senin üzerinde 2 ev 1 araba var, bu da keşke benim üzerime olsaydı diye içimden geçirdim. Aradan 1 hafta geçti, hesabıma 40 bin lira para gönderdi. Aradım bu ne dedim, geçen senden aldığım para dedi. O gün nakitim yoktu, şimdi olunca göndereyim dedim dedi. Parayı gönderdi bu şekilde konu kapandı.

Sorunların Başlama Noktası;

Eşim kendi halinde ağır başlı birisidir. Bu ağır başlılığı ilk başlarda sorun yaşatmasa da son 2 yıldır gözüme çok batmaya başladı. Ailemin yanında, akrabalarımın yanında, arkadaşlarımın yanında ona soru sorulmazsa yada bildiği bir konu haricinde konuda konuşuluyorsa asla dahil olmaz. Dinler, yorum yapmaz. Haliyle herkes konuşurken o susar.

Bunu bir kaç kez kendisine söylemiştim daha önce. Dedim ki biraz daha aktif olsan muhabbetlere katılsan nasıl olur? Bilgim ve ilgim olmayan konularda ne diyebilirim nasıl bir yorum yapabilirim diye her defasında konuyu kapattı.

En son yine tüm sülale toplandık yine muhabbet sohbet falan bizimkisi yine dinleyici pozisyonunda. Bende akşam eve geldiğimizde sen ne yapmaya çalışıyorsun? Neden böyle davranıyorsun seni defalarca uyardım hala ısrarla aynısını yapıyorsun diye sert çıktım. Haliyle ağzıma ne geldiyse saydım. Eskiden beri içimde tuttuklarımı herşeyi söyledim.

Ve ne yazık ki kendimde sonradan düşünüp pişman olduğum o sözü söyledim.

Kendi üzerinde 2 tane ev var 1 tane araba var, bir sürü arazi var. Benim üzerimde 1 tane bişey yok. Gittin bana araba aldığını söyleyerek araba aldın, bana aldığın arabayı dahi kendi üzerine yaptın. Senin verdiğin değer bu kadar işte. İki gün sonra boşanırsak sen bana 1 kuruş dahi bırakmamak için böyle yapıyorsun. Bak gönderdiğim parayı dahi hemen geri iade ettin. Sen buna değer mi diyorsun gibisinden çıkıştım.

Hiçbir şey söylemedi ve sadece, helal olsun demek ki sen boşanma durumlarını düşünmeye başlamışsın ki bu hesaplara girmişsin. Bana ne düşer sana ne düşer konularını mı hesaplıyorsun dedi. Senin değer dediğin şey bunlar mı? Bunların hepsini senin üzerine yapınca mı değerli olmuş olacaksın? 7 yıldır sen benim nerde mal mülk hırsı yaptığımı gördün, beni böyle şeyle nasıl itham edersin? diyerek sen artık haddi aşmaya başladın diyerek en iyisi sen bir kaç gün yalnız kal, ben bir kaç gün yalnız kalayım. Çünkü senle aynı ortamda kalırsak sen tartışmaya ve daha ağır şekilde konuşmaya devam edeceksin diyerek evden ayrıldı. Bugün 4. gün. Bu konuyu aslında dün yazacaktım üyeliği de dün açmıştım ama dedim ki boşver kafan karışır şimdi diye yazmadım.

Ama bugün instagramda gezerken yıllar önce kapatmış olduğu instagram hesabını açtığını gördüm. Biz evlendiğimiz yıllarda kapatmıştı, profilindeki Biosunda "Kendi Halinde Mühendis" yazısı vardı. Bunu dahi silmemiş hala o duruyor. Bunu görünce buradan size yazmak akıl danışmak istedim.

Şuan ne yapmaya çalışıyor? Bu konuşma gerçekten ağır bir konuşmamı? Yıllardır biz hiç kavga etmemiştik, en fazla 1-2 saat süren küslüklerimiz olmuştu. İlk defa bu kadar ağır konuşmaların geçtiği bir tartışma yaşadık. Bu evlilikte normal midir?
Iyyy eşinizin yerinde olsam sizden 100 kez boşanmıştım şimdiye kadar. Adamın karakteri ortamlarda konuşkan olmak değil. Beğenmiyorsanız buyrun kapı orada yani. Ayrıca adam sizden tek kuruş para almadan size sıfır araba alıyor(büyük ihtimalle sizin istediğiniz marka) ondan bile trip atma bahanesi çıkarabiliyorsunuz. Gerçekten şaka gibisiniz. Evlenirken aksini iddia eden bir evlilik sözleşmesi imzalatmadıysa size boşanıldığında evlilikte alınan mallar ortak olarak paylaştırılıyor

Bi de Begonvil adamın ağzından yazmıştı bi konuda, defneli bişeydi nicki, annesi mi ne ölmüştü adamın, psikopat gibi adamın çektiği acıyı onun ağzından anlatıyodu, kanım şurda çok az şeye çekildi, biri de oydu.
O hangi üyelik onu bilmiyorum.

Yani adam aldatıyor muymuş. Ben mi yanlış anladım.
eğer gordion üyesiyle aynı kişiyse (yaş, meslek, maddi imkanlar, üslup her şey aynı) evet eşi tarafından sürekli aldatılıyor ve kendisi de biliyor ve kabulleniyor bunu.

Söylediğin hiçbirşeyi anlamıyorum. Sanırım başka birisi olduğum ile ilgili bir itham belirtiyorsun. Bende salaktım dimi fake hesap açıp gelip burda birde avukat görüşü alacaktım?
sana cevap vermemek kaçmak değil canım. Saçmalıklarınla başbaşa bırakmak.
Begonvildeyken de böyle salağa yatıyordun. İstediğiniz gibi yönetimi şikayet edin armut gibi kalacaksınız diyordun o gün bugündür banlısın.

Ben her şey eşit bölünüyor sanıyodum o da yokmuş bu tarz durumlarda. Adamın hiçbir zararı olmaz ki, mal paylaşsa nolur paylaşmasa nolur gerçekten.

Hayir ya mantik cercevesinde neyin esitligi neredeyse borclu cikacak haberi yok
Adam icin en ihtimal bu oradan yaklasip kandirmaya calisacak ama zor yani adamin tarzi bu degil ztn aklinda bunlarla ilgili plan yokmus olene kdr birliktelik dusunen insana mal rejimi denir mi kufur gibi

bu olayın üstüne mal ayrımı sözleşmesi getirmeniz bence daha da saçma. Zaten tamamen size ait bir mal yok ki, eşinizin kendi mal varlığı var onda da sizin hakkınız yok. Benim üstüme bir şey yapmadın diye kavga çıkarıp üstüne de mal ayrımı yapan siz olursanız eşiniz tamamen kopar bence. Demek ki kendi bir şey alsa benimle paylaşmak istemiyor diye düşünebilir.

bu olayın üstüne mal ayrımı sözleşmesi getirmeniz bence daha da saçma. Zaten tamamen size ait bir mal yok ki, eşinizin kendi mal varlığı var onda da sizin hakkınız yok. Benim üstüme bir şey yapmadın diye kavga çıkarıp üstüne de mal ayrımı yapan siz olursanız eşiniz tamamen kopar bence. Demek ki kendi bir şey alsa benimle paylaşmak istemiyor diye düşünebilir.

12 sayfa oldu ama anlatamiyoruz ki yaz bacim cevire cevire yazalim bir umut :KK70:

HAKSIZSINIZ eşnizde yerden göğe kadar haklı adam süpriz yapmak istemiş son anda 40 bn tl yyetişmemiş sizden alıp geri vermiş.
Madem 7 yıldır kendi maaşınızla birikim yapıyorsunuz neden kendiniz almadınız araç adam eve bakmış zaten bunca yıl siz maaşlarınızı ne yaptınız hemen senin üzerine benim üzerime demişsiniz ama zaten öncesinden alınmış şeyler sizin söz hakkınız yok kazancınız yok içinde senin üzeine bunca mal var arabayı niye bana yapmadın demeniz için diğer mallarında evlilik birliği içnde alınması lazımdı ki o zaman size hak verebilirdim.
Boşanma olsa merak etme adam gene de sana o arabayı verir eşiniz çok sakin olumlu biri gibi hissettim ayerıca toplum içinde sessiz filan diye sırf kendinize hak verilsin de adamın üstüne gidebileyim diye bahane bulmuşsunuz kendi kendinize.
Bence bir an önce aklınızı başınıza toplayıp eşinizin gönlünü alın yoksa adamı kaparlar görürsünüz o zaman.

Boşanınca ortak oluyor zaten bütün mallar o konuya neden takıldınız anlamadım. Kendi üstüne olsun da vergisini mergisini takip edip kolaylıkla ödesin işte ne güzel 💃🏿

Akıl aldığınız avukat sizi küçük duruma düşürecek bir öneride bulunmuş. Avukat dedi diye koşa koşa eşinize bak aşkım müthişko bir yöntem buldum filan demezsiniz inşallah
Adamın gözünde puan toplamak için yapıyor zaten mallar adamın üstünde, kendinde bir taşınmaz yok. Adam kazara kabul ederse gör cümbüşü sen.

Yorumları hâlâ okuyorum ama söylemeden geçemeyeceğim, eğer çocuk yoksa ve eşiniz de anlattığınız kadar akıllı bir adamsa boşanmayı düşünüyordur. Geri dönse de aklının bir köşesinde bu olacak. Size bir daha eskisi gibi güvenemeyecek. Haklı da.

Laftan anlayan, dinlemeyi bilen bir adama madem size model sormadığı için kırıldınız, bunu dile getirseydiniz ya... Hadi diyelim ki hep böyle davranıyor bir şekilde size danışmıyor, kötü hissediyorsunuz... En fazla trip atıp kendi arabamı kendim alırım deyip köşeye çekilseydiniz. Çok çirkin bir duruma düşmüşsünüz.

Karakterine saygı duymuyorsanız evlenememeliydiniz. Dışardan bakınca rahat battı durumundasınız. İnsanların düşüncelerinden etkilenen biriyseniz de insanlara maruz kalmamaya çalışmak en iyisi. Söyleyecek çok şey var çoğunu da söylemişler zaten.

Nasıl yani? Gerçekten mi? bio dan bulunamaz ki. Teşekkür ederim uyarınız için kaldırıyorum hemen
evet baktık hepimiz :))))) kız nap et adamın gönlünü al bana araba senin üstüne mi diye sordular iş yerinde gaza getirdiler saçmaladım de kurtar evliliğini yoksa adam evden gitmiş instagramını açmış duygusal bi boşlukta napacağı belli olmaz sana çok kırıldı ise

İlk defa bir konu sahibinin eşinin yerinde olup 2-3 kere boşamak istedim 😅😅 gel çabuk boşucam seni😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X