• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkımı helal etmiyorum!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde eşimin ailesi uzaktalar gel demezler bizde zaten hiç gidemeyiz
Farzedelim gel demiş olsalar bile beni ikna edemezler bu sene olmaz o iş
Seneyede Allah bilir artık

Rabbim sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ailecek rahat ve mutlu bir kavuşma yaşarsınız. Üzüntünüzü burdan hissettim. Benim derdim de bu... Her şeyden fedakarlık yapan insanların hakkına girilmesi. Size burdan kocaman sarılıyorum :KK68::KK68:
Cok tsk ederim,umarim hepimiz saglikla kurtuluruz bu dertten ,ikizlerim olacak kismetse 💜

Sadece market için dışarı çıkıyorum 10 günde 1 kez ve samimi söylüyorum robokop gibi giyinip hiç kimseyle temas etmemeye özen gösteriyorum. Sıra varsa girmiyorum, çok kalabalıksa sakinlemesini bekliyorum. Ortalama sakin zamanlarda gitmeye çalışıyorum. Eşim görevden dönüyor bir kırklanmadığı kalıyor. Yaşlarımız 27- 33.
Ama bir bakıyorum marketteki 50-60'lı yaştaki insanlara ne maske var ne eldiven. Dışarda geziyorlar. Şimdi ben bu adam yüzünden virüsü alsam bunun vebali nedir sizce. Kul hakkına girmez mi bu durum. Kafam hem madden hem maneviyen ambale durumda. Allah yardımcımız olsun.

Gözümün önünde iş arkadaşım teleofnla iftara çağırıldı, bir ton ısrar duydu. 'hayir' diyemediginden bahaneler vs buldu. Ama giderse ben de ona helal etmeyeceğim hakkımı.
Seni iftara çağıran herkesi çağırır. Böyle sosyal insanlar çok tehlikeli. Kendini düşünmüyorsun, aileni düşünmüyorsun. Seninle aynı gün ofis nobetimiz olduğu için beni düşünecek değilsin. Ama senin yapacağın iftardan ben ve ailem de zarar gorebiliriz . Değer mi ya??
Virüs başladığından beri kaç ölüm haberi aldıysam hep komsusundan -misafirinden bulaşan insanlar. Ne hikmetse komşulara da birşey olmuyor. Bulastirip,milleti topraga gönderip hayatlarına devam ediyorlar.

Sadece market için dışarı çıkıyorum 10 günde 1 kez ve samimi söylüyorum robokop gibi giyinip hiç kimseyle temas etmemeye özen gösteriyorum. Sıra varsa girmiyorum, çok kalabalıksa sakinlemesini bekliyorum. Ortalama sakin zamanlarda gitmeye çalışıyorum. Eşim görevden dönüyor bir kırklanmadığı kalıyor. Yaşlarımız 27- 33.
Ama bir bakıyorum marketteki 50-60'lı yaştaki insanlara ne maske var ne eldiven. Dışarda geziyorlar. Şimdi ben bu adam yüzünden virüsü alsam bunun vebali nedir sizce. Kul hakkına girmez mi bu durum. Kafam hem madden hem maneviyen ambale durumda. Allah yardımcımız olsun.

Korkarım bu umutsuzluk hali tedbirlere uyan bizleri de bir gün delirtip sokağa salacak. :bicak:

Ah ne güzel söylediniz, "hak", "vebal". Bunları önemseyenler evinde zaten...

Hanımlar birilerini boğmak üzereyim ama evden çıkmadan bunu yapamıyorum 🤦

9 marttan beri evdeyiz. Eşim haftanın belli günleri işe gidiyor tabi geldiğinde elinden gelse derisini değiştirecek. Önlemlerimiz çok sıkı.
Eşimin ailesi köyde ve bizi de görmek istiyorlar. Aslında sadece torunlarını da diyebilirim. Araç gönderelim, izin alalım buraya gelin, çocuğa değişiklik olsun. Fikir çok güzel değil mi? Yani bende de ısrar eden eş ailesi var. Peki ben ne yapıyorum? "HAYIR" diyorum. Allah sizi inandırsın kimse de gelip yaka paça beni dışarı çıkarmaya çalışmadı. Hayır diye bir kelime var ve yapmak istemediğimiz bir şey olduğunda kullanabiliyoruz.
X- Dışarı çıkalım mı?
Y- Hayır.

Bu kadar basit işte.

. Görümcemin kaynı "gelmezsen ölümü öp" dedi. :ukala:

. Kayınpederimin köylüsünün komşusunun başı ağrımış geçmiş olsuna gitmek zorundaydık. :ukala:

. Kendimi ve ailemi izole ettim bir aydır evdeyim bir kerecik hava almaya çıktık. (virüs 2 aydır var asgdsagsga) :ukala:

Bu bahanelerle sokağa çıkıp insanlarla temas ettiğiniz zaman Covid-19 "ayda yılda bir çıkmışlar canım, en iyisi dokunmayım" ya da "ama iftara gitmişler, ne kadar minnoş sevgi pıtırcığı bir aile,:KK68: bunları birbirinden ayırmayayım" diyerek ortamı terk etmiyor.

Zorunlu haller dışında sokağa çıkmayın deniliyor. Bunu anlamak ne kadar zor olabilir?

Kardeşim pandemi servisinde hem de yoğun bakımda çalışıyor, saç sakal birbirine girmiş yorgun argın bir yurt köşesinde uyuyor, sadece hastane yemeği yiyor. Ekipmanlar yetersiz olduğundan maaşının çoğuyla maske, tulum alıyor.

18inde bitmesi gereken görevi bir ay daha uzatılmış, bilin bakalım neden?

Gelin adayımız kronik kalp hastası bir sağlık çalışanı ama acil serviste görev yapmak zorunda.

Anne babam evden dışarı adımını atmıyor.

Ben 10 aylık bir bebekle evde nefes alamıyorum, balkona çıkıyoruz günde bir iki saat.

Şimdi bakıyorum bir tarafımız eksilmemiş. Çıkıp kapı kapı gezmedim diye ölmemişim de.

İftar, bayram, birbirinin gönlünü hoş etme, ağlayıp sızlayan akrabaların yanına gitme... Offf! 😡 Bir ben miyim evde oturan? Hiç mi hak hukuk düşünmezsiniz?

Sağlık çalışanlarının ve çocuklarının canı sizinkinden daha mı az kıymetli?

Her sabah işe gidip çalışmak zorunda olan insanları da riske attığınızı fark etmiyor musunuz?

Kul hakkı, insan hayatı, erdem, ahlak... Hiçbir anlamı yok mu sahiden? Bu kadar kolay mı başkalarının hayatına sebep olma ihtimaliniz?

Sadece gezip tozduğu için ölenlere sahiden üzülmem de giderken yanlarında kaç kişiyi götürecekler ya da ağır hasar bırakacaklar kimbilir.

Keşke keyfi yere gezenlere bir belge imzalatılsa, "hastalandığım takdirde hiçbir sağlık hizmetinden faydalanmamayı kabul ediyorum"

Uzun oldu farkındayım ama tahammülüm kalmadı. Kaç masumun canı yanacak kaç çocuk anne babasını kaybedecek kaç annenin yüreği evlat acısıyla dolacak diye düşünmekten.

Evinden zaruri durumlar dışında çıkmayıp yazımı okuyarak gözlerini yoran hemcinslerime kucak dolusu sevgilerimi; eltisinin iftar davetinde ne giyeceğini düşünmekle meşgul olanlara da alttaki kamu spotunu gönderirim. :KK52:
Enik k*çı yemiş gibi gezme, #evdekal.
O kadar haklısınız ki bende 3 çocugumla 2aydır evdeyiz. Eşim getiriyor ihtiyaçlarımızı. Kapının önüne adım atmadık. İki çocuğum büyük dersler derken birbirlerini oyalayabiliyorlaar. Bebeğim 4aylık.çevreyi keşfetmeye başladı. Bizi görmekten sıkıldı. Camdan balkondan baktırıyorum sürekli. Bense dogum lohusalık derken zaten çoktan evdeyim. Dişari çıkmayı çok beklemiştim ama virus geldi. Hepimiz çok bunaldık bu güzell havada evde kalmak gerçekten büyük bir imtihan ama yapacagımız birşey yok. Evde kalacagız saglık çalışanllarımıza yardımcı olacagız. Allahım bu kadar basit şeyi anlamayan insanlara akıl fikir versin

Valla ne desem
İmkan olsa evden çıkmam
Zaten iş arkadasımda da çıktı ama işe gidiyoruz işte mecburen çok korkuyorum bu illet bir an önce bitse de kurtulsak

İki aydır ilk defa dısarı çıktım oda maske almaya. Ama ne göreyim marketler caddeler kalabalık.çok moralim bozuldu. Nasıl burnum sızladı anlatamam. Benim çocuklarım dusarda oynayacağı günlerin hayalini kuruyo. Haberlere bakıp gün gün hasta sayılarını takip edip azalma olunca seviniyorlar. Ekmege bile devamlı çıkmıyoruz evde ne bulursak onu yiyoruz. Bunun gibi büsürü şey geçti aklımdan. Bunların yüzünden daha ne kadar fedakarlık yapacagız. İşsiz kalanlar oldu süreç uzarsa evine ekmek alamaz hale geliyo insanlar daha ne kadar dayanacaklar. Sokakta gezenler bunların hakkını nasıl ödeyecekler

Yalnız ben bu kardeşinin ekipmanlarını kendisinin alıyor oluşuna takildim..benim eşim polis maske eldiven dezenfektan fazla fazla dağıtılıyor emniyette..vatandaşlara bile ücretsiz dağıtım Başlamışken ben hiç zannetmiyorum sağlık çalışanlarının mağdur olacaklarının..çünkü dediğiniz gibi olsa bir eksik varsa halka ücretsiz maske dağıtmak yerine sağlık çalışanlarının açığı kapatilirdi..bir yanlışınız var bence bu konuda..

Yalnız ben bu kardeşinin ekipmanlarını kendisinin alıyor oluşuna takildim..benim eşim polis maske eldiven dezenfektan fazla fazla dağıtılıyor emniyette..vatandaşlara bile ücretsiz dağıtım Başlamışken ben hiç zannetmiyorum sağlık çalışanlarının mağdur olacaklarının..çünkü dediğiniz gibi olsa bir eksik varsa halka ücretsiz maske dağıtmak yerine sağlık çalışanlarının açığı kapatilirdi..bir yanlışınız var bence bu konuda..
Her 24 saatlik nöbet için ilk başta üçer tane ekipman dağıtılırken bu sayı bire düştü. 24 saatlik nöbette tuvalet, yeme-içme gibi ihtiyaçları ötelenmediği ve bunların koruyuculuğunun bir ay olmadığı düşünülürse almak zorunda. Yoksa keyfi yere yüzlerce lira verip tulum alacak hali yok. Halka da ücretsiz maske çok düzenli mi dağıtılıyor sizce? Kaç kişi her hafta gidip maskesini alabildi etrafınızda bilmiyorum. Üç aile için başvuru yaptık bir tek bana ve anneme mesaj geldi. Anneme 13, bana 19gün sonra. 🤦

Kaldı ki kız arkadaşı taşrada bir hastanenin acil servisinde ve 15 günde bir ekipman dağıtılıyor. Personel yetersizliği ve malzeme sorunu var insanüstü saatlerde nöbet tutuyor. Kardeşim kız arkadaşına da kargoyla maske ve tulum gönderdi. Sıkıntı olmayan ekipman siperlik ve eldiven.

Bu arada bahsettiğim maske cerrahi olan değil. Onda sıkıntı yok. Ama doktorların işine yarayan n95ler hem pahalı hem de sayıları çok sınırlı.

Kardeşim pandemi servisinde hem de yoğun bakımda çalışıyor, saç sakal birbirine girmiş yorgun argın bir yurt köşesinde uyuyor, sadece hastane yemeği yiyor. Ekipmanlar yetersiz olduğundan maaşının çoğuyla maske, tulum alıyor.
Bundan sonrasini okumadim gerek yok nasil boyle bi kaniya vardiniz bizim ulkemizde doktorlara verecek maske yok kendi maaslari ile aliyolar birakin ya boyle isleri benim kardesim milltein karantinada kaldigi yurtta calisti ve devletimiz tulumuda maskeyide eldivenide ihtiyac olan ne varsa hepsini fazla fazla gondermis onlara yardim edecek ama doktora gelinci etmiyecek hangi kafa yapisi bu daha gecen bi cok ulkeye ekipman destegi sagladik onu birakin belirli yaslar harici maske aliyoruz bir sifre ile sacmalamayin artik bu ulke su an durum olarak en iyilerden...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back