- 3 Haziran 2013
- 938
- 660
-
- Konu Sahibi Vatanseverr
Nasıl yani ya. 780 lira mı alıyorsun sen o zaman? Hatta 730 muş aslında şaka gibi.
Bu ay ki maaşını almayı neden bekliyorsun. İnternet bankacılığından ekstra al git görüş.
Bilmek senin de hakkın, anlatmak zorundalar. Kimse babasının hayrına akşama kadar çalışmıyor.
Ben tam anlamıyorum bu işlerden ama bu durumda 950 alman gerekir.
Keşke o anda sorsaydın o 90 neden -90 diye.
gerçekten şaka gibi hemen işe koyulsam iyi olacak.
ilk iş tecrübem olduğu için ve sesim çıkmıyor pasif görüyorlar ben saatlerce trafik cezalarını fotokopi bile çekiyorum topuklularla yönetici asistanıyım ya bide. ya herkese sormak istedim sorun nerde diye çünkü kötü olmak istemiyorum finanstakiler bunu sorduğum için yüzüme bakmıyorlar iki gündür bordroyla gitmek istiyorum yanlarınaneden bir daha maaş yatırmaları gereken zamanı bekliyorsun konuşmak için. sadaka değil emeğinin karşılığını alacaksın ve isteyeceksin.
canım seni biraz saf mı gördüler acaba hangi firmada yönetici asistanı asgari ücret alırmış , ki sen onu bile eksik alıyorsun.
asgari ücretin ne kadar olduğunu biliyorsun neden baştan demedin bana eksik yatırıyorsunuz diye
gerçekten şaka gibi hemen işe koyulsam iyi olacak.
Yani geç bile kaldın.. Bize de bildir durumu
ilginiz için çok teşekkür ederim.Bence de hakkını ara, o para için sen kaç gün işe gidiyorsun.
ilk iş tecrübem olduğu için ve sesim çıkmıyor pasif görüyorlar ben saatlerce trafik cezalarını fotokopi bile çekiyorum topuklularla yönetici asistanıyım ya bide. ya herkese sormak istedim sorun nerde diye çünkü kötü olmak istemiyorum finanstakiler bunu sorduğum için yüzüme bakmıyorlar iki gündür bordroyla gitmek istiyorum yanlarına
haklısınsen çok hassas düşünüyorsun. finanstaki de kendi cebindeki paradan vermiyor sana neticede o da orada bir çalışan ve sana yasal olan maaş neyse onu ödemek zorunda. bordroyla gitmene gerek yok banka ekstreni al internetten çıktı olarak ve söyle direk çekinecek birşey yok hiç
ilk iş tecrübe yok iş bulamıyorum.başka bi yer bakmayı denesen?
Merhaba arkadaşlar cümleten,
Ağustos ayında Otomotiv sektöründe işe başladım. Üni açıktan okuyorum 2.sınıf
Kiralama departmanında Satış Destek ve Kiralama bölümündeyim fakat ;
Yönetim katında çalışıyorum. Patronun asistanlığını yapmam istendi çok bir şey yapmazsın demelerine rağmen suyunu bile benden istiyor. Telefonda müşteriyle konuşup projeye ikna etmeye çalışırken patron çağırıyor imzaları geliyor falan çok stresli geçiyor. Buda yetmezmiş gibi birde santrale verdiler beni.
Asıl soruma gelmek istiyorum Asgari ücret alıyorum. Hem yönetici asistanı hem satışta olmama rağmen. Büyük bir firma. bundan 1 ay önce şubat sonunda finanstan biri beni çağırdı ve sana 820 yatması gerekirken 2 aydır 870 yatıyorum zamlar belli değil dedi. Tamam dedim. İnternetten araştırdım. 950 tl asgari ücret+ agi. Peki ben neden 870 alıyorum? agim mi yatmıyor. Bekar çocuksuz agi 90 tl. kiralamadaki yönetmenimle konuştum. 950 den 90 çıkınca kaç kalıyor kızım dedi? gerizekalıyım sanki ben öyle çıkışınca konuşamadım. neden çıkıyor o 90? lütfen bilenlerden yardım bekliyorum. Maaşımı yatıran kişi kiralamada da sorumlu ters köşe yapsam sorun çıkacak aynı yerde çalışıyoruz zaten o kadar işe az para alıyorum birde hakkımmı yeniyor,çok stresliyim... Okuyanlara teşekkür ederim.
bankadan canım.Canım asgari ücret tam olarak 949,07 TL
Sana bordro da bu rakamdan düşük bir miktar imzalatamazlar .
Maaşını elden mi alıyorsun banka kanalı ile mi ?
Ne zamandan beri çalışıyorsun bilmiyorum ama hesabını yapıyor öyle konuş.
2014 ocaktan temmuza kadar 846 tl, temmuzdan aralığa kadar 891 tl, 2015 ocak Şubat maaşın da yazıldığı gibi 949 TL'den az olamaz.
Büyük bi şirket ise asgari ücretin altında bankadan ödemeyi yememeleri lazım. Ücret bordrolarını incele, aylık 30 günden az mı sigortalı gösteriyorlar seni?
bankadan canım.