• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hak etmiyor muyum anne olmayı?

Başınız sağolsun öncellikle Allah yavrunuza rahmet eylesin.Belki bir nebze görümceniz haklıdır sonuçta sizi düşünerek söylemiş ama bence en büyük karar sizindir.Siz kendinizi hazır hissediyorsanız elbetteki size çok çok iyi gelecektir. o yavrucak

Merhaba... nasıl başlayacağım nasıl anlatacağım bilmiyorum. Bu bir soru mu, sorun mu yoksa iç dökmek mi onu da bilmiyorum.
3 sene önce 3 yaşındaki oğlumu beyin tümörü yüzünden kaybettim. Hem hastalık süreci hem de maalesef sonrası kabus gibiydi, tam bir yıkım evladını o halde görmek, canımızdan bir parçayı toprağa verdik...
toparlanmak ve hayata devam etmek sadece ben ve eşim değil ailelerimiz için de çok zor oldu. 3 sene belki iyileştirmedi ama gücümüzü toplamaya yetti çok şükür, iyi kötü devam ediyoruz, bir şekilde ayaktayız.
4 yıl boyunca antidepresan kullandık, oğlumuzun hastalığının son yılında başlamak üzere, eşim de ben de, iyileşmeye birbirimizi iyileştirmeye çalıştık. en kötü gecelerimizde birbirimize tutunduk, ben düştüm o kaldırdı, o düştü ben kaldırdım. Ve böyle böyle geride bıraktık o günleri, artık biraz daha anlamlı geliyor yaşamak, sebepleri sıralamak. 1 yıldır ilaçsız bir hayat yaşıyorum, psikiyatrist ile birkaç haftada bir telefonda görüşüyorum, her şeyin yeniden başladığını hissediyorum...
Gelelim sorunuma.. Son bir iki aydır eşimle yeniden çocuk sahibi olmaya karar verdik. Eşim ailesine bahsetmiş. Normalde sevinirler ya büyükler, bizimkileri bi endişe aldı. Şuan yurtdışındayız ailesi de burda ama dönüş planı var. Geçenlerde kayınvalidemlerde kalıyorduk, görümcem var evli olmayan, ben sadece kulak misafiri oldum, deniztir'in psikolojisi kaldıracak mı , bakabilecek mi bebeğe, istanbul'da tek olacaksınız, biraz daha bekleseniz olmaz mı...

Hiç duymamış gibi yaptım bunları, hala da öyle yapıyorum, ama eşim ertesi günü bana gelip hazır mıyız gerçekten diye sordu.
Gerçekten çok üzüldüm, görümcemin öğrenip böyle yorumlar yapmasına... Bir yandan haklı mı acaba diye düşündüm, bir yandan aslında ne kadar hazır olduğumu hatırlattım kendime...

Eşim her şeyini ailesi ile paylaştığı için ona hemen fikirlerini alma konusunda fazla kızamıyorum. Tanıyorum adamı cünkü, her zaman ailesinin desteğini alır sonra eyleme geçer. Ben daha kendi aileme bahsetmedim mesela, uzaktalar zaten...

Kendimi iyi hissediyorum, bir bebeğim olursa onun için daha iyi ve daha güçlü olabilirim...
Ben de hak etmiyor muyum artık bir IŞIK, bir UMUT olsun evimde, anne olmayı hak etmiyor muyum...

Selam ve dua ile

tabiki de hakediyorsun, en iyi evlat sevgisini sen bilirsin yavrunu kaybetmişsin, sen kendini hazır hissediyorsan oiş bitmiştir hazırsındır, Allahım sağlıklı gönlüne göre hayırlı evlatlar nasip etsin canım

Basiniz sağolsun . Rabbim rahmet eylesin . gorumcenizin niyetini kötü algılamayin bence sadece fikir vermek istemiş olabilir. Siz kendinizi iyi hissediyorsaniz Rabbim nasip eder inşallah ikinci bir bebeği :)

En cok sen hak ediyorsun en cok senin psikolojin hak ediyor. Yeri dolmaz tabiki ama hayatimizdan cikan birinin yerine yenisi gelince bile toparlanma surecimiz hizlaniyor. Ömür boyu yas tutmani mi boynun bükük gezmeni mi isterlermis. Kulak asma.

Başınız sağolsun
Bence art niyetten değil bunları konuşmaları
Korkuyorlar çünkü daha yeni yeni toparlanmaya başlamışsınız,tekrar uzulmenizi istemiyorlar belli ki
Siz kendinizi hazır görüyorsanız neden olmasın zamanla her şey düzelir merak etmeyin

Canım içim titredi okurken. Başınız sağolsun.
Çok zor şeyler yaşamışsın ama bak şuan iyi hissediyorum diyebiliyorsun maşallah ne kadar güçlüsün demek ki demi?.
Hayat devam ediyor tabi ki çocuk isteyeceksin ve mutlu olacaksın.
Her şey gönlünce olsun.

Başınız sağolsun öncelikle. Siz cennetle müjdelenen özel annelerdensiniz. Hak etmez olur musunuz hiç...

Konuşulanlar art niyetli gelmedi bana. Siz bunu sonradan duyduğunuz için canınız sıkılmış.
Velev ki kötü niyetli konuştular. O zaman da hiç duymayın bile.
Bir evlat sizi yeniden doğmuş gibi mutlu edecek yuvanıza neşe katacaktır.. İnşallah..

Çook teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız ve iyi dilekleriniz için.
Konuşulanlar art niyet değil ama biraz kırıcı. Ben yine de çevremdeki herkesin iyiliğimi düşündüğünü düşünmek istiyorum. Çünkü hep birlikte yaşadık her şeyi sağ olsun herkes her zaman yanımdaydı.

Allah tüm çocuklara ve ailelerine sağlıklı uzun ömür versin birlikte geçirecekleri.

Canım kardeşim siz karı koca olarak belli ki hassas ve sorumluluk sahibi insanlarsınız. Siz her zorluğun üstesinden gelirsiniz bence. Sizler çocuk yapmayacak da kim yapacak Allahaşkına. Sen zamanını beklemişsin yardım da almışsın. Bi sıkıntı olsaydı psikoloğun uyarırdı seni. Görümceler biraz aptal olabiliyor naapalım akraba işte. Allah bahtı güzel çocuklar nasip etsin hepimize. Ay kız umarım ikizin olur bi kız bi erkek bıdış bıdış. :KK46::KK46::KK19:

Öncelikle basın sağ olsun cnm ..okurken bile ağladım insanın canından canını nasıl toprağa verebilir diye ama zaten bebek fikrini düşünmen bile senin iyileştirici gösterir. Emin ol çok iyi olacaksiniz allahin izniyle evinize neşe Size umut olsun gelecek bebek insallah

Başınız sağ olsun öncelikle. Allah sabır versin.

Onlar fikirlerini söylemişler; olabilir. Bence art niyet yok. Sonuçta kararı verecek olan sizsiniz.

Hakkınızda hayırlısı.

Canim bence iyi niyetleriyle ,sana uzuldukleri icin soylemislerdir. art niyet sezinlemedim ben. Kotu birsey dememisler sonucta.

Yasadiklariniz kolay degil elbet, evlat acısı unutulmaz. Ama evinize yeni bir gunes dogar. Neden olmasin ki siz kendinizi hazir hissettikten sonra?
Allah buyuktur...

Başın sağolsun öncelikle.
Bence görümcene kızma kötü bişey söylememiş seni düşünmüş

Cnm tabiki hak ediyorsun rabbim sabır versin ins. . Görümcen seni düsünmüş aslında yanlız bırakmaya gönlü razı gelmemiş...

Merhaba... nasıl başlayacağım nasıl anlatacağım bilmiyorum. Bu bir soru mu, sorun mu yoksa iç dökmek mi onu da bilmiyorum.
3 sene önce 3 yaşındaki oğlumu beyin tümörü yüzünden kaybettim. Hem hastalık süreci hem de maalesef sonrası kabus gibiydi, tam bir yıkım evladını o halde görmek, canımızdan bir parçayı toprağa verdik...
toparlanmak ve hayata devam etmek sadece ben ve eşim değil ailelerimiz için de çok zor oldu. 3 sene belki iyileştirmedi ama gücümüzü toplamaya yetti çok şükür, iyi kötü devam ediyoruz, bir şekilde ayaktayız.
4 yıl boyunca antidepresan kullandık, oğlumuzun hastalığının son yılında başlamak üzere, eşim de ben de, iyileşmeye birbirimizi iyileştirmeye çalıştık. en kötü gecelerimizde birbirimize tutunduk, ben düştüm o kaldırdı, o düştü ben kaldırdım. Ve böyle böyle geride bıraktık o günleri, artık biraz daha anlamlı geliyor yaşamak, sebepleri sıralamak. 1 yıldır ilaçsız bir hayat yaşıyorum, psikiyatrist ile birkaç haftada bir telefonda görüşüyorum, her şeyin yeniden başladığını hissediyorum...
Gelelim sorunuma.. Son bir iki aydır eşimle yeniden çocuk sahibi olmaya karar verdik. Eşim ailesine bahsetmiş. Normalde sevinirler ya büyükler, bizimkileri bi endişe aldı. Şuan yurtdışındayız ailesi de burda ama dönüş planı var. Geçenlerde kayınvalidemlerde kalıyorduk, görümcem var evli olmayan, ben sadece kulak misafiri oldum, deniztir'in psikolojisi kaldıracak mı , bakabilecek mi bebeğe, istanbul'da tek olacaksınız, biraz daha bekleseniz olmaz mı...

Hiç duymamış gibi yaptım bunları, hala da öyle yapıyorum, ama eşim ertesi günü bana gelip hazır mıyız gerçekten diye sordu.
Gerçekten çok üzüldüm, görümcemin öğrenip böyle yorumlar yapmasına... Bir yandan haklı mı acaba diye düşündüm, bir yandan aslında ne kadar hazır olduğumu hatırlattım kendime...

Eşim her şeyini ailesi ile paylaştığı için ona hemen fikirlerini alma konusunda fazla kızamıyorum. Tanıyorum adamı cünkü, her zaman ailesinin desteğini alır sonra eyleme geçer. Ben daha kendi aileme bahsetmedim mesela, uzaktalar zaten...

Kendimi iyi hissediyorum, bir bebeğim olursa onun için daha iyi ve daha güçlü olabilirim...
Ben de hak etmiyor muyum artık bir IŞIK, bir UMUT olsun evimde, anne olmayı hak etmiyor muyum...

Selam ve dua ile
Basiniz saolsun, Rabbim topragini bol etsin.

Anne olmayi sonuna kadar hakediyorsunuz; kaldi ki bunu hakedip etmediginizi soylemek aslinda kimsenin haddi degil. Yetiskin bir birey olarak bu karar size ait, dunyaya getireceginiz cocugunuza da en iyi sekilde bakacaksinizdir mutlaka.

Lutfen kendinizi uzmeyin ve pozitif dusunun. Siz pozitif olursaniz esiniz de olacaktir. Rabbim saglikli ve aydinlik bir gelecek nasip etsin ailenizle.

Başınız sağolsun .... Yavrunuz hep yüreğinizde olacak onun yeri hep ayrı olacak üç yıl acınızı yaşamışsınız ve şimdi yeniden anne olmayı istemekle çok doğru bir karar vermişsiniz. Duyduklarınıza kulak asmayın.Doğru zamanı en iyi siz bilirsiniz ve o zamanın geldiğini düşünmüşsünüz inşallah kısa zamanda evlat sahibi olursunuz

Basiniz sagolsun .gorumcenizin saçma sapan lafina itibar etmeyin.yeni bir bebek acinizi hafifletir mi bilmem ama herkes gibi anne olmayi hak ediyorsunuz tabiki.

Canım öncelikle başın sağolsun..
Onlarda sizin psikolojinizi bilemezler sonuçta sizin için endişelenmişler ne güzel sizi düşünüyorlar.
Siz kendinizi hazır hissedip,istiyorsanız alın tabi ki kucağınıza bebeğinizi.
Kendi iç sesinizi dinleyin,eşinizde keza öyle..
Sonra hayatına devam edin,etmelisiniz.
Evladınızın acısı geçmez ama önünüzde bir hayat var.
Belki başta zor olur aklınıza dha da gelir o kötü günler.
Ama sonuçta kucağınızdaki sizin parçanız olacak.
O size güç verir.
Korkmayın.

Selam ve dua ile
Basin sagolsun cnm cok uzuldum ama artik kendini hazir hissediyorsan ve esinde seninle ayni fikirdeyse neden olmasin hayat senin es senin cocuk insallah olur oda senin bence bi bebeis yapmalisin sizede iyi gelicek ve eninim vok guzel ve cok iyi bir anesinnn bunu unutma cnm sakın

Back