• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hak etmiyor muyum anne olmayı?

Allah kolaylik versin ikinize de. Cok zor seyler yasamissiniz. Ama ben esinizin kardesinin kotu birsey soylemedigini hatta senin iyiligini düşündüğünu düşünmek istiyorum siz hazirsaniz herkes bu mutlulugu paylasir eminim.

Allah kolaylik versin ikinize de. Cok zor seyler yasamissiniz. Ama ben esinizin kardesinin kotu birsey soylemedigini hatta senin iyiligini düşündüğünu düşünmek istiyorum siz hazirsaniz herkes bu mutlulugu paylasir eminim.
Kötü niyetinden değil. Kötü niyeti yoktur içinde aslında. Sadece nasıl yaklaşılacağını bilemedi bana.

Mesela çocuk görmeye tahammül edemediğimi düşünürdü.söylemedi ama anlardım. Ama kendimden de şüphe etmezdim çünkü halbuki ben ne zaman bir tanıdığımızın sağlıklı mutlu bir bebeğini görsem öyle sevinir öyle dua ederdim ki o çocuk için..
Hala da öyledir

Öncelikle basınız sağolsun, cok zor,bence tam zamanı, aileye danışıalcak şey var danışılmayacak şey var, çocuk sahibi olmak sadece eşleri ilgilendiren birsey

tabi ki isteyen her kadın anne olmayı hakeder, allah herkese tattırsın.
yavrunuz melek olmuş, onun acısı tabi ki dinmez fakat bir evlat umut demek, yaşam gayesi demek.
insanlar sizin gücünüzün nelere yeteceğini bilemez, her kafadan ayrı bir ses çıkar, kötü sesleri duymayın, allah tez zamanda nasip etsin inşallah.

Belki biraz buruk olur ama olur

Eşimin teyzesi 19 yaşındaki kızını aynı hastalıktan kaybetti

Başka çocukları da vardı ama senin kadar dahi beklemeden yeniden hamile kaldı aslında kızını kaybetmeden önce yeniden çocuk istemiyordu ama o çocuğu terapi olarak gördü

Çevreyi çok dikkate alma ama söyledikleri de kötü niyetli değil gibi geldi destek olma babında

öncelikle başınız sagolsun
Allah bunları unutturacak acılar vermesın sızlere

sızın yerınıze kendımı bıle koyamıyorum o kadar acıdır kı fıkır bıle yurutemıyorum.
ben tüp bebek annesiyim . çok zor oldu evladım 5.5 yasında suanda Rabbım saglıklı omurler versın. sıze yenıden annelık cok yakısaktır dıye dusunuyorum

Herkese çok teşekkür ederim duygularıma ortak olduğunuz için.
Biraz daha cesaretlendirdiniz beni. :)

Başınız sağ olsun. Rabbim sabrınızı arttırıp dayanma gücü versin size. Aileler böyle durumda farklı düşünebiliyor ama aslında en doğrusu kendi içimizden geleni dinlemek.
Yeni bir evlat sizin meşguliyetinizi arttıracaktır, üzüntülerinizi giderecektir. İlk evladınızın acısını asla unutamazsınız belki ama en azından 2. evladınız size umut olur, kardeşinde eksik kalanları bununla tamamlarsınız.
Bence hiç tereddüt etmeden hazırlanın yeni bir evlat için. Rabbim de kabul edip size en sağlıklısından hayırlı ve salih evlat versin inşallah.

Öncelikle basınız sağolsun, cok zor,bence tam zamanı, aileye danışıalcak şey var danışılmayacak şey var, çocuk sahibi olmak sadece eşleri ilgilendiren birsey
Evet öyle aslında.
Son kararımızı etkilemeyecek biliyorum ama tereddüte düşürmesi bile yetti bana.

öncelikle başınız sagolsun
Allah bunları unutturacak acılar vermesın sızlere

sızın yerınıze kendımı bıle koyamıyorum o kadar acıdır kı fıkır bıle yurutemıyorum.
ben tüp bebek annesiyim . çok zor oldu evladım 5.5 yasında suanda Rabbım saglıklı omurler versın. sıze yenıden annelık cok yakısaktır dıye dusunuyorum
Evet bazen ben bile yaşadıklarıma inanamıyorum kabus muydu diyorum ama değil. acıyı veren mücadele etme gücünü de veriyormuş bir şekilde.
Siz de bebek hasreti yaşamışsınız anlarsınız Allah sağlıklı uzun ömürler versin çocuğunuza.
Teşekkür ederim. :)

Cok zor seyler yasamissiniz.Basiniz sagolsun.Allah meleginizle cennetinde tekrar kavustursun.
Bence yeniden anne olmak size cok iyi gelecek.Bekar bir insan anneligi tatmadigi icin bu sekilde(kendince sizi dusunerek) bu sekilde bir yorum yapmış. Allah hayirlisini versin.

Görümceniz kötü bir şey söylememiş hatta cok dogru bir soru sormuş.Çok zor imtihanlardan gecmissiniz rabbim tekrardan sağlikla kucaginiza versin .

yazdım yazdım sildim.. ne desem boş. allah sabır versin.. kesinlikle kötü düşünme sadece senin için endişelenmişler o kadar. allah hayırlısıyla nasip etsin yavrunu.. herşey bizler için unutmamak lazım. bence annelik sana çok iyi gelicek..

Geçen sene tren istasyonunda tren beklerken iki hanımın konuşmasına kulak misafiri oldum. Sanırım çok önceden tanışıyolardi yeni karsilasmislar. Kadınlardan birinin yanında 2 tane oğlan çocuğu vardı. Diğeri büyük oğlanı kestederek abisine ne kadar benziyo dedi. Annesi de Evet Allah sanki tesellim olsun diye verdi dedi. Konusulanlardan anladığım kadarıyla kadının 8 yaşlarında bi oğlu varmış. Kömürlükten bisikletini almaya çalışmış bisiklet yüksekte olduğu için üzerine düşürmüs. Galiba orda aldığı bi darbe yüzünden vefat etmiş. Akşama kadar aramislar ama Kömürlük akillarina vefat ettikten sonra gelmiş. Kadin hem evladını kaybetmenin acısı hemde anne olarak vicdan azabıyla çok yıpranmış. Onun söylediği bi söz o kadar içime işlemişti ki; "o zamanlar acaba bi daha yemek yiyebilir miyim acaba bi daha gülebilir miyim derdim" dedi. Çocukları kestederek bunlar olmasa ben bi daha kendime gelemezdim dedi.

Ölüm Allah'in emri. Yaşı başı yok ne yazık ki :( Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı. Ama ömrünün sonuna kadar yavrunun yasını tutamazsin... Senin tekrar çocuk sahibi olmaman onu geri getirmeyecegi gibi seni de daha mutlu edeceğini sanmıyorum. Kötü düşünme. Kendini hazır hissettiğinde kimsenin ne dediğine bakma. Sen cennette meleği bekleyen bi annesin. En acı ayrıcalıklardan birine sahipsin...

Neye kırıldığını anladım,haklı olduğunu düşünüyorum,o bebek rahme bir düşsün o kısacık tereddüt anı için nasıl pişman olacak eşin, hele doğduğunda, tam da ihtiyacımız olan, can, kan, aşk dicek

Merhaba... nasıl başlayacağım nasıl anlatacağım bilmiyorum. Bu bir soru mu, sorun mu yoksa iç dökmek mi onu da bilmiyorum.
3 sene önce 3 yaşındaki oğlumu beyin tümörü yüzünden kaybettim. Hem hastalık süreci hem de maalesef sonrası kabus gibiydi, tam bir yıkım evladını o halde görmek, canımızdan bir parçayı toprağa verdik...
toparlanmak ve hayata devam etmek sadece ben ve eşim değil ailelerimiz için de çok zor oldu. 3 sene belki iyileştirmedi ama gücümüzü toplamaya yetti çok şükür, iyi kötü devam ediyoruz, bir şekilde ayaktayız.
4 yıl boyunca antidepresan kullandık, oğlumuzun hastalığının son yılında başlamak üzere, eşim de ben de, iyileşmeye birbirimizi iyileştirmeye çalıştık. en kötü gecelerimizde birbirimize tutunduk, ben düştüm o kaldırdı, o düştü ben kaldırdım. Ve böyle böyle geride bıraktık o günleri, artık biraz daha anlamlı geliyor yaşamak, sebepleri sıralamak. 1 yıldır ilaçsız bir hayat yaşıyorum, psikiyatrist ile birkaç haftada bir telefonda görüşüyorum, her şeyin yeniden başladığını hissediyorum...
Gelelim sorunuma.. Son bir iki aydır eşimle yeniden çocuk sahibi olmaya karar verdik. Eşim ailesine bahsetmiş. Normalde sevinirler ya büyükler, bizimkileri bi endişe aldı. Şuan yurtdışındayız ailesi de burda ama dönüş planı var. Geçenlerde kayınvalidemlerde kalıyorduk, görümcem var evli olmayan, ben sadece kulak misafiri oldum, deniztir'in psikolojisi kaldıracak mı , bakabilecek mi bebeğe, istanbul'da tek olacaksınız, biraz daha bekleseniz olmaz mı...

Hiç duymamış gibi yaptım bunları, hala da öyle yapıyorum, ama eşim ertesi günü bana gelip hazır mıyız gerçekten diye sordu.
Gerçekten çok üzüldüm, görümcemin öğrenip böyle yorumlar yapmasına... Bir yandan haklı mı acaba diye düşündüm, bir yandan aslında ne kadar hazır olduğumu hatırlattım kendime...

Eşim her şeyini ailesi ile paylaştığı için ona hemen fikirlerini alma konusunda fazla kızamıyorum. Tanıyorum adamı cünkü, her zaman ailesinin desteğini alır sonra eyleme geçer. Ben daha kendi aileme bahsetmedim mesela, uzaktalar zaten...

Kendimi iyi hissediyorum, bir bebeğim olursa onun için daha iyi ve daha güçlü olabilirim...
Ben de hak etmiyor muyum artık bir IŞIK, bir UMUT olsun evimde, anne olmayı hak etmiyor muyum...

Selam ve dua ile
Ay tüylerim diken diken oldu neler yasamissiniz ama küçük meleginiz cennetten sizi izliyordur lütfen güçlü olun. Bence de hakediyorsunuz yeniden anne olmayı sonuna kadar hemde. Eğer gerçekten hazır olduğunuzu hissediyorsaniz belki size ilaç gibi bile gelecektir

Çivi çiviyi söker evlat acısını yeni bir evladın sevgisi ile bence unutabilirsiniz

Başın sağolsun çok zor bir imtihan vermişsin, yüregimde hissettim acını.
önemli olan senin hislerin. sen ve eşin hazırsanız eger kararınızı degiştirmeyin. yeni bir evlat yeni bir umut..

Eşinizle zor bir zamandan geçmişsiniz. Tarifsiz.

Kafasının karışmasını normal karşılayın. Kırılmayın. Görümcenizde endişelenmiş belliki.

Hamile olduğunuzu duyduğunuz anda ikinize de huzur gelecek inşaallah. Allah sağlıkla kucağınıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin.

Hani dediniz ya ben düştüğümde eşim, eşim düştüğünde ben kaldırdım diye ; işte şimdi yine eşinizi siz kaldırın.

Back