Hadi eşlerimiz ailesini anlatip dertleşelim

Ben beklenti içinde olmadım hiç bir zaman
Sadece palavralarını dinledik durduk
Benimki beklenti değil insan gibi muamele yani
Bana insan gibi davranmayana bende öcü gibi davranıyorum haliyle
Yanında bulunmak zulüüüm, korkunç
Bildiğin gitmek zorunda kalırsam sürüne sürüne gidiyorum yada gitmiyorum
Benimki ciddi ciddi kaynana
Arkamdan atar tutar, olmamışı söyler, yapabildiğime yapamıyo der, saygıma saygısız, görgüme görgüsüz der
Beni artık tanımasada olur
bir bana karşı değil genelde huysuz, çirkef bir insan olunca biz gelinler daha çok çekmiş oluyoruz sadece
Çok şükürki uzaktan bu kadar
Yakın olsam birde

Sizin vereceginiz cavap onlarin umrunda bile olmaz karalamak steyen için.
Ilk mesajinizla gelen yorumlardan sonraki mesajlariniz arasindaki farki görüyorum.
Başta ben seytan olsam kimse bana melek olmaz yorumunuz cok genel ve gecerliligi yok maalesef.
Bu mantiktan bakarsak kaynana melek olsa gelinler de şeytan görünmez.
Tabi ki işin sırrı karsilikli iyi niyet , hoşgörü ve saygi.

Gerçekten evlilikte erkeğin tutumu çok önemli. Yani insanız hepimiz atışıp sorunlar yaşayabiliriz. Bu durumda eşimizin verdiği tepki, iki tarafa karşı olan tutumu her şeyi dengeler. Maalesef aileler yüzünden en çok evliliği biten millet biz olabiliriz.

senin kaynanan biraz benimkine benziyor aynısı ya yoğurt haricinde

Benim işkencem görüşmeyi kesince sona erdi
Tüy gibi hafifliyorsun , bu rahatliktan sonra hayatta bir daha bir araya gelmem artik

Tamam canım en poncik gelin sensin kayinvaliden en çok seni seviyor helal olsun maşallah boncuk nazar kalp

Benim eşim onlar naparsa yapsın bişey diyemiyor. Napayım bende emekleri var, ben bu insanları nasıl kırayım diyor. Kır demiyorum. Yanlışa yanlış demesini istiyorum sadece.

Bu konuya Allah iyi insanlarla karşılaştırsın demekten başka bir yorum yapamam. Ben de bu konuda nadir şanslı insanlardan biriyim. Bazen yeri gelir annemle dertleşemediğim konuları kayınvalidemle konuşurum. Kendisi zamanında kayınvalidesinden çok çekmiş, hep kendine söz vermiş böyle bir kayınvalide olmayacağım zinciri ben kıracağım diye. Allah eksikliğini göstermesin.
Oğlunu gelininden kıskanan kayınvalideler bana biraz sapkınlık gibi geliyor. Sanki kendi gözü varmış da başkası kapmış gibi. Anlamsız buluyorum. Oğlumu ya da kızımı mutlu eden biri varsa benden mutlusu yoktur sonuçta.

Benim eşim onlar naparsa yapsın bişey diyemiyor. Napayım bende emekleri var, ben bu insanları nasıl kırayım diyor. Kır demiyorum. Yanlışa yanlış demesini istiyorum sadece.
hah işte ben aynı eşiniz gibiyim. çoğu zaman annemin babamın bana muhtac oldugunu düşünüyorum (ki emekli maaşlı vs insanlar, hala ben alayım ben yapayım kafasındayım) onları hep memnun etmek istiyorum vs vs ama eşime kalsa babasının yüzüne bakmaz zamanında bizi çok mu sevdi ki şimdi sevgi ilgi bekliyor der. Bayramda iki dk arar. Annesinin de (ki kadıncağız melek) her fırsatta kızına çok yüz verdiğini ve torunlarına olan düşkünlüğü yüzünden hafiften kafayı oynattığını düşünür ve çok ciddiye almaz. 6 yıldır evliyim evime gelip iki gece kalmışlıkları yoktur daha ki ben hep davet ederim.

Çok severim eşimin annesini de babasını da. Hiç görmedim bana elmişim gibi davrandıklarını.
Bende onlara hiç el gibi davranmadım kayınpederim mesafelidir cıvık değildir ben çok konuşurum sus be amaaan dediğini de bilirim mesela aman be kaytan bıyıklı sende aramıza katıl deyip güldürürüm kendi kızından daha yakın davranır çoğu zaman.
İyi insanlara düştüm Allaha şükürler olsun ki. Kötüleyecek bir şey söyleyemem. Yok değil ama var tabi ama kimse kusursuz değil gözümde büyütmeyi değil halı altına süpürmeyi tercih ediyorum. :)

Kayınvalidem ve kayınbabam dünyanın en muhteşem insanları, sevgimin tarifi yok onlara, kendi ailemden ayırmam Allah uzun, sağlıklı ömürler versin canlarım benim.
Ama ne yazık ki tam üç tane eltim var ve işte hikaye burada korku filmine dönüyor Canım annem kızı bulacağım derken dört tane oğlan doğurmuş maalesef.

Neyse ki en başından mesafemi koydum, sınırımı çizdim bayramdan bayrama görüyor ve duyuyorum sadece. Karşılaştığımızda da en yapmacık gülümsemelerimizle gayet sizli bizli nasılsınız iyi misinizli konuşuyoruz. Onun haricinde muhabbetimiz yok. En baştan hiçbirine ısınamadım nedense.
İşin iyi yanı tüm bu resmiyeti garipseyen kimse de yok. Dördümüz de birbirimize karşı böyleyiz. Koşturmacalarımız var denk gelemiyoruz diye kayınvalideme de normal zamanlarda hep ayrı ayrı gidiyoruz, bir araya çok nadir geliyoruz. Hayatlarında ne olup bittiğini asla bilmem, büyük bir olay olursa ancak kayınvalidemden ya da kayınlarımdan duyarız. Tebrik edilecek bir şeyse arayıp yine aynı resmiyette tebrik eder telefonu kapatırız.
Bu kadarcık. Ama yine de geriliyorum neden bilmem her an biri bir sorun çıkaracak diye. Eşimin tek çocuk olmasını öyle çok isterdim ki.

Şükür saglıkları çok iyi. Benim demek istedigim evlatlık görevini yapması degil. Bunları tabiki yapmalı. Ancak annesi emrivaki yaptıgında ya da benim annesiyle alakalı rahatsız oldugum bir şey olduguna, bunu annesine söyleyebilmeli. Biz yanlışı söylemeksek, insanlar hatalarını nasıl düzeltecek.

Bende kendi kayın ailemi anlatayım (kayın aile terimini kk öğrenmem ) neyse. Ben şanslı kısımdayım. Kv çok iyi bir insan . Tüm evlatlarına karşı aynı . 1 eltim var . Ablamdan iyi desem yeridir . Kayınbiraderim abimizdir. 2görümcem var ikiside şehir dışında. Şimdi yanımda da olsalar belki fark etmez . Ama her zaman ben onları ararım onlar beni arar . İyiyizdir. Ama kp (aah ahh) . Yaşlıdır,huysuzdur,herşeye kv den çok karışır . Her şeye kusur ve kulp bulur. (Ama yaşlıdır diyip, eski adamdır diyip ,Bu saatten sonra değişmez diyip seyretmeye çalışıyoruz) Allah başımızdan eksik etmesin. Rabbim herkese kolaylık versin. Inşallah herkesin yuvası düzelir musmutlu hayatlar olur

Allah eltilerden almış, kayınpeder ve kayınvalideye vermiş işte

Ben kayinvalidemle ve kayinpederimle ayni binada oturuyorum. Zararlari yok, faydalari cok diyebilirim. Torunlarina cok düskünler. Maddi destege ihtiyacimiz yok, ama manevi acidan yanimizda olmalarini büyük sans olarak görüyorum heleki cocuklarim icin. Esimin ailesinde herkeske ayni derecede yakinlik hissetmiyorum, ama bizim eve de etkileri olmuyor zaten.

Kesinlikle haklısın bacım ama o alintiladigin arkadaş bir türlü gelinler öcü ben poncikim ondan poncik kayinvalidem oldu siz e kaka tu oldugunuz icin kayinvalideniz tu kaka e kafasinda maalesef kötü kaynana gerçeğini hiçbir zaman anlayamayacak.. kötü kaynana vardirr pankartı açasım var

Helal olsun konuş be bacım:) iğne almadılar be iğne sonrada eşim için onu alın bunu alın şunu yapın bunu yapın şu kadar para yollayın bu kadar para yollayin sonra gel ay ben minnoş gelin olamadım tüh kaynanam benim yüzumden böyle oldu zavallı kaynanam ..halbuki altınları tek tek eline sayacaktim 3 arsası varken 4 ude alsın diye her ay yardım yapacaktım ben kirada otururken düğün borcu öderken ona 4.arsayi almadık diye beni laflarıyla döverken aman annem canım annem seni çok seviyorum pamuk pogacam diyecektim öyle bir minnoş hikaye ki ben de pembis mutlu bir gelin olacaktım.. ama yapamadım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…