• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi eşlerimiz ailesini anlatip dertleşelim

Dertleşelim hanımlar çok bunaldım kayınvalide görümce kayın baba nasıllar neler yaptılar biraz birbirimizden destek ve bilgi alalım 🥰
Bir iğne almadılar bacım:KK70: her bir şeyi kendimiz yaptık sonrada bizim adetlerimiz var diye ilk haftadan 20 kişiye el öpturmeye götürdüler bizim düğünümüz olurken hiçbir adet yoktu ortada ama :KK70: her hafta onlara gidecekmişim arada 2,5 saat yol var bizi saymıyormuymus muş muş bir gittim on gittim artık yeter dedim onlara adet de bana hiç adet gözeten olmadi valla en başından nasil olduklarını çok güzel belli ettiler bende mesafeli durdum şimdi sabrımın son sınırlarındayim patavatsız arsız bir aile kopacak o ipler onu bekliyorum :KK70:

Yardıma ihtiyacım olunca koştular,çocuğum oldu benden çok baktılar. Salçamı,tarhanamı,eriştemi,turşumu aklına gelecek ne varsa hiç üşünmeden her sene yaptılar. Yoğurt bile mayalatmayıp evime kadar taşıdılar. Daha neler neler,anlatsam inanmazsın.
Yıkın şu önyargılarınızı,eş ailesi öcü değil. Verdiğin kadar alırsın. Sende gelecekte o bahsettiğin eş ailesi adaylarındansın.
Ne güzel gerçekten çok şanslıymışsınız

Yardıma ihtiyacım olunca koştular,çocuğum oldu benden çok baktılar. Salçamı,tarhanamı,eriştemi,turşumu aklına gelecek ne varsa hiç üşünmeden her sene yaptılar. Yoğurt bile mayalatmayıp evime kadar taşıdılar. Daha neler neler,anlatsam inanmazsın.
Yıkın şu önyargılarınızı,eş ailesi öcü değil. Verdiğin kadar alırsın. Sende gelecekte o bahsettiğin eş ailesi adaylarındansın.
Senden daha fazlasını nisanliyken onlara verdim travmatik psikolojik bir vaka olmadığı için yokon şo onyorgolorinizi es ailesi ocuuuuu dogoldorrrrr diyor pembis gelinimiz.....sevmeyen sevmiyor üzmeye yemin ettim ağız tadı vermeyeceğim diyen o huzuru vermiyor ben senden çok daha pembis bir gelindm 5 yıl oldu hala ağız dalaşına girmedim girmem ama insanın içinde Olmadıkça ağzınla kuş tutsan yaranamiyorsun

Ne güzel gerçekten çok şanslıymışsınız
İyi insanlarla karşılaşmak çok önemli ama herşey karşılıklı. Gelinler hep melek kayınvalideler şeytan ya hani bazılarına göre.. Ben şeytan olsam kimse bana melek olmazdı diye düşünüyorum. Kimsenin kimseden çıkaeı yok sonuçta. Saygısızlık yapmadan,dengeyi bozmadan kararında yaşanan aşle ilişkilerinde hiç sorun olduğunu görmedim. Yakın çevremde genelde ilişkiler böyle. Ben kayınvalidesiyle tartışan birini,böyle derdi olan birini yakın çevremden inanın bilmiyorum.

Senden daha fazlasını nisanliyken onlara verdim travmatik psikolojik bir vaka olmadığı için yokon şo onyorgolorinizi es ailesi ocuuuuu dogoldorrrrr diyor pembis gelinimiz.....sevmeyen sevmiyor üzmeye yemin ettim ağız tadı vermeyeceğim diyen o huzuru vermiyor ben senden çok daha pembis bir gelindm 5 yıl oldu hala ağız dalaşına girmedim girmem ama insanın içinde Olmadıkça ağzınla kuş tutsan yaranamiyorsun
Siz bu tutumunuzla kimseyle olamazsınız zaten,üzgünüm.. Bu bahsettiklerimi yapan ben değilim,kayınvalidem.. Ben becereksiz olan gelinim,pembiş değil.Pembiş gelin denecek en son kişiyim bu hayatta:) görüncede tüylerim diken diken olur.. Mesela hiç sarma saramam. Kayınvalidem bazen annem kendilerine sararken fazla sarıp buzluğa koyup bana verirler🤡Yaşam tarzlarımız,hayata bakış açımız farklı diyelim..

Boşandım kurtuldum. Gençleştim resmen bu kadar mı fark eder jdjddjjd. :KK53:
Bende elti falan yoktu da, "eltin olunca birlikte kaynanalık yapacağız" diyen bir kaynanamsı yaratık vardı. "Elin kızına karışmam ben, bana ne" demiştim de oğlunu doldurmuştu.
Amip oğlu da "ne alaka anne, anka uğraşmaz" demeyip, "sen zaten annemi sevmiyorsun, kendi anneni 4 m ile (annemmmm) benim annemi anne diye kaydetmişsin" diye kavga çıkarmıştı.

Boşanınca çoluğa çocuğa şeker dağıttım, sokak hayvanlarına mama aldım hahaha

İyi insanlarla karşılaşmak çok önemli ama herşey karşılıklı. Gelinler hep melek kayınvalideler şeytan ya hani bazılarına göre.. Ben şeytan olsam kimse bana melek olmazdı diye düşünüyorum. Kimsenin kimseden çıkaeı yok sonuçta. Saygısızlık yapmadan,dengeyi bozmadan kararında yaşanan aşle ilişkilerinde hiç sorun olduğunu görmedim. Yakın çevremde genelde ilişkiler böyle. Ben kayınvalidesiyle tartışan birini,böyle derdi olan birini yakın çevremden inanın bilmiyorum.
Bende size katılıyorum. Yani en azından başından biz olumlu ve iyimser yaklaşırsak her şeyin daha iyi olabileceğine inanıyorum

Büyük talih sizinki de , yalnız sizi arayıp eşinizi araması çok saçma ne demek oluyor şimdi bu kaybınız arasa ordan selam verse neyse , bence bu bayram ararsa eşiniz açmasın siz yokken aradığında da siz açın telefonu bence yada sonradan eşinizden arayın kusura bakma müsait değildik ne oldu falan diyin
İşte ben bunalra anlam veremiyorum saçma sapan iş yapıyor.bende konuşmadım.beni sordu duyuyorum.isim var de dedim eşime.
Kızlarını aratti sonra görüntülü konuştuk .hala iendi nasılsın bayramın kutlu olsun demiyor.eltim eşimin köylüsü aynı köyden evli ben başka koydenim.
Ordan samimi biluyor aklı sıra.
Ben 13 yıllık evliyim her bayram köye gidince onun ailesine bayramlaşmaya gittim anesini babasını sordum.
Bir bayram benim annemgili arayıp bile sormadı.daha çok diyeceğim var ama Allah bu tür insanları bildiği gibi yapsın.bende artık bıraktım şu insanlık dışı yaratığı arayıp sormiyorum bile

Keşke herkes aynı olsa. Komşumuz var gelini için aynı anlattığınız gibi dökülen.
Bide bende bi kv var, birlikte ter döküp elde ettiğimiz 700kg hasat ürününün çoğunu satıp bize 3 4 kgsunu verip "idareli kullanın az var" diyen biri. Ayağımdaki bi egzama için bir yağ lazımdı eşim annemde kilolarca var dedi bana yarım çay bardağı kadar verdi varilden. O da eşim kaç kez istedikten sonra. Evimde pişirdiğim tatlıyı poğaçayı bile bi çatal yemeden önce onlara götürürdüm elim açıktır tencere tencere yemek götürürdüm ona rağmen. İnanın komşum bin kat daha fazla annelik yapıyor bana kvdden. İnsanın içinde olacak insanlık merhamet. Verdiğiniz kadar alamıyorsunuz işte bazen. Siz şanslı kesimdenmişsiniz.

Bizim iliskimiz ne iyi ne kotu.ne iyilikleri dokunur ne kotulukleri.arayip sormazlar bende aramam yan yana gelince konusur sohbet ederiz mesafeliyiz.tabi onlar arada laf sokar ama hic umursamadigimi gorunce susarlar.

Size iyisi denk gelmis.bu dediklerinize benzerini bende es ailesine yaptim sonuc ne oldu sifir.koyde yasiyorlar verecekleri bir litre sutun bile parasini alirlar bizden.ayy neyse anlatipta sinirlenmeyeyim😀

Yazdıklarınızda ben de kendi kaynanamı gördüm, çocuk bakma konusu hariç😂 sağolsunlar. İyiler de var der susarım.

Siz bu tutumunuzla kimseyle olamazsınız zaten,üzgünüm.. Bu bahsettiklerimi yapan ben değilim,kayınvalidem.. Ben becereksiz olan gelinim,pembiş değil.Pembiş gelin denecek en son kişiyim bu hayatta:) görüncede tüylerim diken diken olur.. Mesela hiç sarma saramam. Kayınvalidem bazen annem kendilerine sararken fazla sarıp buzluğa koyup bana verirler🤡Yaşam tarzlarımız,hayata bakış açımız farklı diyelim..
Eee pembiş gelin değilsen sarma bile saramıyorsan tarhananı makarnanı yapamıyorsan nasıl herşey karşılıklı oluyor
Ne veriyorsun onlara acaba 🤔
Yok bizde her boklarına yardım edipte iş bilmez yapamıyo edemiyo ilan ediliyoruzda
Bence siz bu ön yargınızı yıkmalısınız
Yeni gelinken kimsenin kaynanayla kavga edesi, uyuz olası, gıcık olası gelmiyor, saygısızlık yapasıda gelmiyor merak etmeyin
Kimse kimsenin kuyusunu kazsın diye evlenmiyorda
Biz evlenirken bişey yapmadılar
Altınlardan düğün borcu dahi kapandı
Altınları gelen hediyeleri sakladı mesela
Hayır yani ne yapmış olabilirdim 🤔
Nasıl herşey karşılıklı ?

Dertleşelim hanımlar çok bunaldım kayınvalide görümce kayın baba nasıllar neler yaptılar biraz birbirimizden destek ve bilgi alalım 🥰
Eşin ailesinde sorun olması ancak eşiniz onların gazına gelip sizi üzüyorsa gerçekleşir. Şansıma anne babasının hatalarını kusurlarını daha ben düşünmeden bile farkedip kızkardeşinin düşüncesiz ve bencil olduğunu düşündüğü için onunla az görüşen ordan bana tek laf taşımayan biriyle evliyim.Ama çoğu erkek maalesef ailesine hala göbek bağıyla bağlı. Hatta ben eşimden çok aileme bağlıyım ne kadar kusurları olsa da eşim söyleyince savunmaya geçiyorum falan. O bu konuda benden daha objektif.

Keşke herkes aynı olsa. Komşumuz var gelini için aynı anlattığınız gibi dökülen.
Bide bende bi kv var, birlikte ter döküp elde ettiğimiz 700kg hasat ürününün çoğunu satıp bize 3 4 kgsunu verip "idareli kullanın az var" diyen biri. Ayağımdaki bi egzama için bir yağ lazımdı eşim annemde kilolarca var dedi bana yarım çay bardağı kadar verdi varilden. O da eşim kaç kez istedikten sonra. Evimde pişirdiğim tatlıyı poğaçayı bile bi çatal yemeden önce onlara götürürdüm elim açıktır tencere tencere yemek götürürdüm ona rağmen. İnanın komşum bin kat daha fazla annelik yapıyor bana kvdden. İnsanın içinde olacak insanlık merhamet. Verdiğiniz kadar alamıyorsunuz işte bazen. Siz şanslı kesimdenmişsiniz.
İyi insanlarla karşılaşmak çok önemli,bunu söyledim zaten. Bazen ne yaparsanız yapın karşınızdaki sizin frekansınızda değilse olmuyor..

Eee pembiş gelin değilsen sarma bile saramıyorsan tarhananı makarnanı yapamıyorsan nasıl herşey karşılıklı oluyor
Ne veriyorsun onlara acaba 🤔
Yok bizde her boklarına yardım edipte iş bilmez yapamıyo edemiyo ilan ediliyoruzda
Bence siz bu ön yargınızı yıkmalısınız
Yeni gelinken kimsenin kaynanayla kavga edesi, uyuz olası, gıcık olası gelmiyor, saygısızlık yapasıda gelmiyor merak etmeyin
Kimse kimsenin kuyusunu kazsın diye evlenmiyorda
Biz evlenirken bişey yapmadılar
Altınlardan düğün borcu dahi kapandı
Altınları gelen hediyeleri sakladı mesela
Hayır yani ne yapmış olabilirdim 🤔
Nasıl herşey karşılıklı ?
Hiç yapmadım,yapmıyorum muhtemelen yapmamış olarak ölüp gidicem. Bana aşık olduğundan yapmıyordur bence ama oğlu ve torunları bu evde ee bende onun kıZı gibi değil miyim artık? Anne kızının açığını kapatır,yardımına koşar ondan yapıyor o da. Ben it gibi sürünerek çalıştım yıllarca görüyorlar bunu. Evde bişey yapacak zamanım hiö olmadı çoğu zaman. Çocuklar olduktan sonra özellikle herşeyin doğalı olsun moduna girdik. En organiğini gider alırım hiç sorun değil ama onlar seve seve yapıyor.
Şimdi ben bunu görmeyip anlamayan biri olsam kötü olayları görsem hep illa anlatacak bişeyler bulurum. Belki siZin karşınızdakilerde öyledir,görmüyorlardır sizi. Ama öcüde değiller yani,bazen olduğu gibi kabullenip beklentiye girmemek en doğrusu gibi.

Herkesin yaşam tarzi ve hayata bakiş açisi farkli kayinvalidelerin de.
Ben seytan olsam kimse bana melek olmazdi yazmissiniz bir yorumunuzda.
Ne gelinler var kayinvalidenizin size yaptiginin on katini kayinvalidesine yapip yaranamayan onlar şeytan olduklari icin mi yaranamiyorlar.
Bu işin sırrı sizin kendinize deyiminizle beceriksizlikte mi gizli.
Yoksa kayinvalidenizin iyi niyetinde mi ?
Kayinvalideniz degil size yapmak , bir yemek bile yapmayi bilmiyorsun beceriksiz dese herkese dedikonuzu yapsa , sürekli ignelese yapamiyorsunuz diye siz şeytan gelin oldugunuzu mu dusuneceksiniz.
Hangi önyargi hangi verdigin kadar alirsindan bahsettiginizi anlamadim ama bu cümleniz de düpedüze sizin önyarginiz.

Herkesin yaşam tarzi ve hayata bakiş açisi farkli kayinvalidelerin de.
Ben seytan olsam kimse bana melek olmazdi yazmissiniz bir yorumunuzda.
Ne gelinler var kayinvalidenizin size yaptiginin on katini kayinvalidesine yapip yaranamayan onlar şeytan olduklari icin mi yaranamiyorlar.
Bu işin sırrı sizin kendinize deyiminizle beceriksizlikte mi gizli.
Yoksa kayinvalidenizin iyi niyetinde mi ?
Kayinvalideniz degil size yapmak , bir yemek bile yapmayi bilmiyorsun beceriksiz dese herkese dedikonuzu yapsa , sürekli ignelese yapamiyorsunuz diye siz şeytan gelin oldugunuzu mu dusuneceksiniz.
Hangi önyargi hangi verdigin kadar alirsindan bahsettiginizi anlamadim ama bu cümleniz de düpedüze sizin önyarginiz.
Mesajların geneline bakarsanız eğer bazen bazılarına ne yaparsanız yapın olmuyor dediğimide göreceksiniz.
Bu işin sırrı karşılıklı iyi niyet onuda söylemiş olayım.
Arkamdan bi sarma bile saramıyor dendiğini duyduğumda vereceğim cevabı az çok tahmin ediyorlardır beni tanıyanlar.

Back