Merhaba bizim ailede iki kiz kardesiz ve en büyük kardeşim.Boyle olmasına rağmen kendimi ailede ezilen kişi gibi görüyorum.Kardesimle aynı zamanda evlendik ve çocuklarımız da synj zamanda doğdu.Belki de bu yüzden hiç ailede ben büyükmüşüm gibi davranilmiyor. Örneğin annemlere gideriz en rahat büyük odada o kalır önceden belirlemiştir yerini ,annemlerde masada otururuz baş köşede tabiki o ve eşi ,çay falan ben koyarım kalkmaz bile , hep onun sorunları vardır ailecek annem ben onunla ilgileniriz.Cocuklar doğduğundan beri onun oğlu daha zormuş ,hep annemden destek alan o oldu.Bu arada ikimizin de 3,5 yaşında çocuğumuz var. Şu an ben tekrar hamileyim son bir haftam kaldı. Oğlu hasta oldu gitti annemde kaldı butun hafta boyunca bi de oğlunu bırakıp gidiyor annemlere gece kalmalı cocuk daha 3,5 yasinda. Cocuk da biraz yaramaz ve tabiki her anneanne ve babaanneme yetişen cocuk gibi şımarık olarak yetişiyor. Benim oğlum da aynı yaşta kuzenini çok seviyor fakat bir araya gelince çocuğun elindeki oyuncağını alır, vurur bizim evde oynarken bile aynı oyuncaktan alsak bile bizimkinin elindekini alır annemler yaramazliklarina hiçbir şey demez. Cocuklar arasinda bile bizimki eziliyor. Onun istedigi cizgi filmi izleyebilirler,birsey alinsa once o karar verir hangisini alacagina .Oyle olmazsa krndini yerlere atip ağlar brnimki de zavallim oyle aglayinca elindekini hemen ona verir.Ailedekiler de bir sorun ciksa aralarinda Ayaz sen daha akillisin oglum sen yapma etme ayni benim cocuklugum gibi yani.Alttan slmak zorunda degil ki ayni yastalar.Bazen bu ailede önemsenmedigimi hissediyorum.Biliyorum annen orta yolu bulmaya çalışıyor diyeceksiniz ama öyle olaylar oldu ki Mesela şubat ayında hamileliğin 5. Ayında ben korona oldum.39 lara varan ateş öksürük vs.. evde eşim ve oğlumla kaldım anneme sakın gelme dedim bulaşır diye o yine oğlu ile annemlerde kalıyordu o da korona olmuş annemlerde kalmaya devam etti oğluna gecebilirmis diye anntmler baktı o da kendini karantinaya almış ya o zaman o çocuğa yazık da benim oğluma yazık değil mi üstelik ben daha zordaydım.B Annemler hep o zorda diye düşünüyor ben büyüğüm nasıl olsa hallediyorum hep kendi başıma. Ama belki hamileliğin son zamanları olduğundan sıkılıyorum bu durumdan artık. Bu sitede böyle bir alan olduğunu gördüm gerçekten de kadınların birbirini dinlemesi destek olması çok iyi hissettiriyor yazmak istedim bu nedenle .Biraz uzun oldu ama sanırım ailede büyük cocuk olmak dezavantaj