• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi eşlerimiz ailesini anlatip dertleşelim

Dertleşelim hanımlar çok bunaldım kayınvalide görümce kayın baba nasıllar neler yaptılar biraz birbirimizden destek ve bilgi alalım 🥰
öncelikle bosandım bunu belirteyim :) evlendim bir adet görümcem vardı. her bayram onlara giderdik. sonra görümcem evlendi ve babası süreki alıstırma onları kendine gidip gelme sen hizmetci misin istemedigin bir seyi yapma diye kendisine öğutler veriyordu. bir gün kendi arkdaslarım ile bulusmak için (onların evindeyken) dısarı cıkıyordum. kayın validem geldi ve gidemezsın ne yapacaksın vs demeye basladı ve kendi kızı o gün arkdsları ile tatildeydi. esi de evinde. hep istediler ki ben sürekli oraya gidince hizmet edeyim. dısarı cıkmamayayım. ben sehir dısında yasadıgım için gidince kendi ailemi ve arkadaslarımı görmek istiyordum haklı olarak. ama onlar beni görusturmek istemiyorlardı. bu sadece sorunlarımızdan br tanesi. yaptıgım yemego begenmezler kendi kızlarının sofralarını yemeklerini benm masam da overlerdi. bosandım ve kurtuldum. evlilik mi amaaan amaaan

Kesinlikle haklısın bacım ama o alintiladigin arkadaş bir türlü gelinler öcü ben poncikim ondan poncik kayinvalidem oldu siz e kaka tu oldugunuz icin kayinvalideniz tu kaka e kafasinda maalesef kötü kaynana gerçeğini hiçbir zaman anlayamayacak.. kötü kaynana vardirr pankartı açasım var :KK70:
Benim de gözlemlediğime göre (yaklaşık 100 200 kv gelin incelemesi sonucunda🥴) gelin ne kadar kötüyse kv o kadar iyi çıkıyor😀 misal manevi teyzem o kadar iyi biridir ki oğlum mutlu olsun beni aramasalar da olur diyen oğlunun evliliği hakkında tek kötü söz söylemeyen, biz gelini hakkında gaddar dediğimizde neyse ortamda o yok o yüzden arkasından konuşmayın diyen ponçik birisi ama gelini tam bi cazgır. Bu şekilde bi ton tür var etrafta ve ya kv kötü gelin iyi ya gelin kötü kv iyi. Kv iyi gelin iyi çok az rastalanan şeyler 🥴

Ondan sonra mı hamile kaldın itiraf et 😀
Ben görüşüyorum stres yapıyorum diye olmuyordu sanırım 🥴
Bu ikinci hamileligim , ikinciye göruşmeyi kestikten sonra hamile kaldim.
Ilk hamileligim burnumdan gelmisti cok stresli gecti delirttiler beni.
Bunda psikolojik olarak çok rahatim , eşim de karismiyor zaten görüş falan demiyor kocadan da kafam rahat 😀

Bu ikinci hamileligim , ikinciye göruşmeyi kestikten sonra hamile kaldim.
Ilk hamileligim burnumdan gelmisti cok stresli gecti delirttiler beni.
Bunda psikolojik olarak çok rahatim , eşim de karismiyor zaten görüş falan demiyor kocadan da kafam rahat 😀
Ben bu hamleyi yapmıştım sonra merhametime yenildim barıştım başkası olsa yüzlerine bakmazdı bi daha ama sonradan aklım başıma geldi stres sanırım engel oldu bize. Şimdi kafam daha rahat şükür😇

Ben burada açılan elti konularına imreniyorum hep. Eltim yok. Elti yarışı yok, didişi, laf sokuşu yok. Başka üyelerin eltilerine gıcık alıp onlara buralardan laflar hazırlıyorum. Ya da eltisine eziyet edip bi de haklı gibi konu açanları dövüyorum. Napayım? Bir eltim yok ki dövüşeyim, yan yan bakayım, yanımdan geçerken "Hıh" yapayım. Ekşın yok hayatımda. Anlayamazsınız.

Eltin varsa yaz bakim, ya onu ya seni yolayım bugün elti yolmadım hiç klavyeden ahsh
Benim de eltim yok :cry::cry::cry:

Ben bu hamleyi yapmıştım sonra merhametime yenildim barıştım başkası olsa yüzlerine bakmazdı bi daha ama sonradan aklım başıma geldi stres sanırım engel oldu bize. Şimdi kafam daha rahat şükür😇
Ben o merhamete üç kez geldim 😂
Eşimin ısrari kaynananin zirlamasi demogojisi falan hep ikna oluyordum.
Bu defa hiç merhametim yok , umrumda degiller benden uzak olsunlar yeter .

Eltim yok, görümcem yok, kayınvalide çoook uzakta, aynı binada oturmam, kayınvalidemin evi çöp ev olsa kocası, oğlu, kızı dururken koşa koşa ben gidip temizlemem.
Ben konunun dertleşme değil bilgi kısmı için yazdım, belki gençler feyz alır, aynı binada oturmaz, kayınvalide evi temizlemez.
Abla kayınvalidemin eski komsusu benim binamda oturuyor, beni her gördüğünde kaynananın evini temizlemeye gidiyor musun diye soruyor :D :D
Eşimi görmüş dışarıda ona bile sormuş.
İşin tuhafı kaynanam bu kadını hiç sevmez, görüşüp konusmuyor :D ben kaynana evi temizlemem, kızları var gidip yapsınlar bana ne 🤷🏻‍♀️
Hem kaynanamın bugüne kadar böyle bir beklentisi de olmadı 😅

Yardıma ihtiyacım olunca koştular,çocuğum oldu benden çok baktılar. Salçamı,tarhanamı,eriştemi,turşumu aklına gelecek ne varsa hiç üşünmeden her sene yaptılar. Yoğurt bile mayalatmayıp evime kadar taşıdılar. Daha neler neler,anlatsam inanmazsın.
Yıkın şu önyargılarınızı,eş ailesi öcü değil. Verdiğin kadar alırsın. Sende gelecekte o bahsettiğin eş ailesi adaylarındansın.
Bizimkiler de öyle çok şükür ama herkes aynı değil, çooook kötü insanlar var maalesef.

benimki dünyanın EN İY KAYNANASI Allah yokluğunu göstermesin maşallah der misin ? seninki nasıılll :nazar: 🧿

Yardıma ihtiyacım olunca koştular,çocuğum oldu benden çok baktılar. Salçamı,tarhanamı,eriştemi,turşumu aklına gelecek ne varsa hiç üşünmeden her sene yaptılar. Yoğurt bile mayalatmayıp evime kadar taşıdılar. Daha neler neler,anlatsam inanmazsın.
Yıkın şu önyargılarınızı,eş ailesi öcü değil. Verdiğin kadar alırsın. Sende gelecekte o bahsettiğin eş ailesi adaylarındansın.
inşallah çok iyi gelinin ya da damadın olur :KK200:

Boşandım kurtuldum. Gençleştim resmen bu kadar mı fark eder jdjddjjd. :KK53:
Bende elti falan yoktu da, "eltin olunca birlikte kaynanalık yapacağız" diyen bir kaynanamsı yaratık vardı. "Elin kızına karışmam ben, bana ne" demiştim de oğlunu doldurmuştu.
Amip oğlu da "ne alaka anne, anka uğraşmaz" demeyip, "sen zaten annemi sevmiyorsun, kendi anneni 4 m ile (annemmmm) benim annemi anne diye kaydetmişsin" diye kavga çıkarmıştı.

Boşanınca çoluğa çocuğa şeker dağıttım, sokak hayvanlarına mama aldım hahaha
Ay ne kadar gıcık bir adam iyi ki boşamışsın, tipe bak bi de senin ananı annemmmmm diye mi kaydedecem, deli mi ne.

Abla kayınvalidemin eski komsusu benim binamda oturuyor, beni her gördüğünde kaynananın evini temizlemeye gidiyor musun diye soruyor :KK70: :KK70:
Eşimi görmüş dışarıda ona bile sormuş.
İşin tuhafı kaynanam bu kadını hiç sevmez, görüşüp konusmuyor :KK70: ben kaynana evi temizlemem, kızları var gidip yapsınlar bana ne 🤷🏻‍♀️
Hem kaynanamın bugüne kadar böyle bir beklentisi de olmadı 😅
Nedir bu kayınvalide evi temizletme merakı, anlamadım gitti🤷‍♀️
Hasta olur yardımcı almaya imkanı da yoktur, insaniyet namına gider temizlersiniz ama sapasağlam insanın evini niye temizleyelim.

Ben kendi evimi bile canım istemezse temizlemiyorum, bir de kayınvalide evini temizleyeceğim görevimmiş gibi, hiç işim olmaz😎

Nedir bu kayınvalide evi temizletme merakı, anlamadım gitti🤷‍♀️
Hasta olur yardımcı almaya imkanı da yoktur, insaniyet namına gider temizlersiniz ama sapasağlam insanın evini niye temizleyelim.

Ben kendi evimi bile canım istemezse temizlemiyorum, bir de kayınvalide evini temizleyeceğim görevimmiş gibi, hiç işim olmaz😎
Ya güya gelin mecburmuş, neyin mecburiyetiyse artık 🙄
Ki benden önce 4 kızı var sapasağlam ben ne diye yapacakmışım🤷🏻‍♀️
Benim kendi akrabalarım da soruyor, ben yanlış yapıyormuşum, usulen temizlemem gerekiyormuş agsıdmdöföf

Ya güya gelin mecburmuş, neyin mecburiyetiyse artık 🙄
Ki benden önce 4 kızı var sapasağlam ben ne diye yapacakmışım🤷🏻‍♀️
Benim kendi akrabalarım da soruyor, ben yanlış yapıyormuşum, usulen temizlemem gerekiyormuş agsıdmdöföf
Usülen temizlemek mi hangi usüllere teamüllere göreymiş bu temizlik işi 🤣

Taşınma imkanınız yok mu ?
Aynı binada oturmak aynı evde oturmak demek gibi bir şey
Hayır,
Ben oturuyorum ama komşu gibiyiz kimse kimseye karışmaz hatta kv ve kp bana hep yardımcı Allah razı olsun 🤲🏻

Ona bakarsanız ayrı apartman,ayrı sokak hatta ayrı şehirden bile dil uzatan Kaynanalar var ?

Hayır,
Ben oturuyorum ama komşu gibiyiz kimse kimseye karışmaz hatta kv ve kp bana hep yardımcı Allah razı olsun 🤲🏻

Ona bakarsanız ayrı apartman,ayrı sokak hatta ayrı şehirden bile dil uzatan Kaynanalar var ?
Mesafeyi iyi ayarlamak lazım canım
Genelde yakın olunca karışıyorlar sanki ama insanına da bağlı

Benim de gözlemlediğime göre (yaklaşık 100 200 kv gelin incelemesi sonucunda🥴) gelin ne kadar kötüyse kv o kadar iyi çıkıyor😀 misal manevi teyzem o kadar iyi biridir ki oğlum mutlu olsun beni aramasalar da olur diyen oğlunun evliliği hakkında tek kötü söz söylemeyen, biz gelini hakkında gaddar dediğimizde neyse ortamda o yok o yüzden arkasından konuşmayın diyen ponçik birisi ama gelini tam bi cazgır. Bu şekilde bi ton tür var etrafta ve ya kv kötü gelin iyi ya gelin kötü kv iyi. Kv iyi gelin iyi çok az rastalanan şeyler 🥴
Aynen bacım aynen ......

Back