arkadaşlar ağustos ayında Dr Haldun beyle ön görüşme yaptım özellikle ağrıdan korktuğumu söyledim Haldun bey kaburgaları uyuşturma tekniği kullandığını ve bu ağrıyı azalttığını anlattı içime sindi ve hemen ameliyat tarihi istedim şanslıymışımki iptal olan bir ameliyatın tarihini bana verdi 12 eylül cuma ve aynı haftanın pazartesi günü tahlil için gelmemi söylediler saat 9,00 da hastanede oldum tahliller başladı (ekg, kan,rontgen,ve anestezi uzmanına sonuçlarla gidip form imzalattım ve Haldun hocanın yanına gittim. sonuçlara baktı ve ölçülerimi aldı göğüs arası üstü göğüs altı tekrar ölçüldü not alındı. ön görüşmede de bana 345 cc olabileceğini söylemişti bu arada ben 1,58 boy 44 kiloyum ve göğüs sıfır bildiğiniz tahta ve elastik bir deriyede maalesef sahip değildim. Öncelikle protezin kaburganızın albildiği ölçüdede olması muhakkak gerekiyor ki doktorum özellikle anlattı ama ben yinede size 345cc özellikle deniyeceğim dedi bende Dr.a kesinlikle size bırakıyorum dedim ve iyikide bırakmışım ve bi baktım cuma günü olmuş bir gün öncesi sizi arayarak hastaneden bilgilendiriliyorsunuz bana sabah 7,30-8,00 gibi günübirlik erişkin ameliyathanesi önüne gelip beklememi ve yaklaşık 10-12 saatlik açlıkla gelmem söylendi. ablamla sabah hastaneye gittik ufak bir çanta yapıp (bu arada ben hiç popodan iğne yemiş bir insan dahi değildim )bendeki korku tavan yatı ama sonrasını düşününce kendimi motive ettim ve ismim söylendi ameliyathane ön girişine geçtim üstümü soyunmam için odaya aldılar yani yanınıza refakatçınız varsa onuda alıyorlar çıkardığınız gysileri veriyorsunuz üstümde kilot ve ameliyat elbisesiyle kalıp ablamla vedalaştım sedye üstüne aldılar ve hemen ameliyat olacağım odaya götürdüler hemşireler hazırlık yapıyorardı sonra herkez çıktı Haldun hocam gelip kalemle çizimlerimi yapıp resimlerimi çekti gerçekten kendisi çok iyi insanı rahatlatarak ve güven vererek işini yapıyor.Çizim yaparken üşümeyeyim diye yazık ikide bir önlüğü omuzlarıma yerleştirdi yani gerçekten karşısındakine insan gibi bir muamele yapan dr. sonra protezler için ve hazırlanmak için çıktı hemşireler geldi beni yatırdılar ve elimin üstünden damar yolu açacaklarını söylediler ben iğneden kortuğumu söylediğim için hortumla bana narkoz verdiler 1-2 dedim 3 hatırlamıyorum sonra bi baktım ayılma odasındayım ağrı sıfır ancak mide bulantısı var (herkeste olmuyormuş) hemen hemşire serum ve içine mide bulantısını kesen ilaç yaptı ve odaya geçiceğimizi söyledi. sedye ile ablam yanımda hastabakı tarafından odaya alınıp yatağıma yatırıldım. hemen giyeceklerinizi istiyorlar üzerinizdeki ameliyat önlüğü çıkartılıyor ve yanınızda getirdiğiniz pijamalar giydiriliyor. benim üst kısmım tamamen sıkıca kalın bandajla sıkıca sarılmış olarak ameliyattan çıktığımdan üstüme bişiy giymedim altıma pijamamı giydim her hocanın tarzı faklı direnim falen yoktu ama sıkıca göğüs kısmım bandajlıydı hemşire ben diyene kadar bişey yemeyin dedi ağrı değil ama bir baskı yavaş yavaş hissetmye başlamıştım bu arada belli bir süre sonra yemek veriyorlar ve sıvı tüketmeni istiyorlar bu arada sürekli tansiyonun ve ser ile antibiyotğin kontrol edilerek veriliyor bu arada yemeği beklerken bir ağrı kesici dr isteği tarzda hazırlanıp size vuruluyor (en büyük korkum bu arada iğne) ağlamaklı bakışlarım eşliğinde iğnemi oldum ama inanın hiç hissetmedim bile elleri çok hafif ve mide bulantısı için ilaç verildi. yemek sonrası biraz dinlenip yürüyüşe çıktık koridorda bandajdan kollarım kabadayı gibi durduğundan hastanenin kabadayısı gibi gezdim. akşam dr. geldi durumumuza baktı ve sabah tekrar geleceğini bir sıkıntımızın olup olmadığını sordu. akşam kısmıen uyuyarak ve yürüyerek geçti sabah olunca buarada yataktan kalkarken hafif ağrı ve kasılmalar başladı. hoca sabah geldi bandajım açıldı memelerimle ilk karşılaşmama böyle oldu inanamadım 2 adet füze gibi fakat harika görüntüde yükselti pansumanımı yaparak gazlı bezle kesi üzerini kapattı , meme üstünden bir bandajla sabitleyerek ameliyat sütyenin takıp ayarladı. 3-4 gün sonra yıkanbileceğimi ve pansumana gerek olmadığını yıkanırken suyla birlikte kesi üzerindeki gazlı bezin çıkarak düşeceğini özellikle bişiy yapmam gerekmediğini söyledi ve dedği gibde oldu. 3 gün banyomu ablamla aldım ve gazlı bez suyla yumşayarak düştü. kollarımı bi müddet yukarı kaldırmamamı ve kendimi yormamamı söyledi ve eve yolladı bu arada reçeteniz hazırlanarak size veriliyor. para olayı ise bir kısmı ameliyata girmeden refakatçınız vezneye yatırıyor
protez parası ise odanıza geçtiğinizde yetkili gelip sizden alıyor ve fatura keserek veriyor.hastane parasının kalan kısmı ise taburcu oladuğunuzda alınıyor bilginize. Arkadaşlar kendimi kaptırdım kusura bakmayın incik cıncık anlatmışım önemli olan doktor seçimi ve sonrası iyi bir bakım . bir bakmışınız zaman geçmiş benimki gibi. bu arada ben 3 haftada araba kullnamaya başladım merak eden olursa normal hayata tam anlamı ile 2 haftanın sonu 3 haftanın başı gibi geçtim ama herkesin hikayesi kendi özgüdür bunu unutnayın kimileri var 2 günde normale dönüyor bu tamamne sizin bünyenize ve sabrınıza bağlı ev maceralarımı yazmıyorum kızlar kafanızı şişirmeyim daha çok hepiniz sağlıcakla kalın.