Ekol farkı işte
ben de direnden çok korkuyordum ama hiç korkulduğu gibi değilmiş
benim dr um da Hacettepe İngilizce tıp mezunu ama dirensiz olmaz diyor. Direnle orada biriken kan VE serum atılıyor. Eğer o sıvı orda kalırsa ilerde kapsüler kontraktür riski artar diyor. Ama bazılarına göre de diren enfeksiyon kaynağı. Bana diren takıldı VE 3 gün kaldı. Bu benim dr umun becerisiz veya koter denen aletle kestiği yeri yakmayıp kanama kontrolü yapamadığı anlamına gelmiyor. Ama hastayı kapattıktan sonra içerdeki sıvının dışarı atılması gerektiğine inanıyor.
hepsi bambaşka bir ekolü takip ediyor. Haldun bey de direnle nasıl kan dışarı çıkıyorsa içeri de mikroplar girip protezi kontamine edebilir diyor
Mesela benim dr um da ameliyattan sonra medikal sütyene karşı. Benim memeler efil efil ortadaydı
medikal sütyenle niye memeler yerleştirilmeye çalışılsın ki, ameliyatta açtığın cep neyse o diyor
sadece 20 gün boyunca elastik bandajı memelerin üstlerine sarıyor o da koltukaltına kaçmasın diye( tabi koltUkaltı kesisinde). Yani konunun özü, dr una güven ne diyorsa o
ben dr uma güvendim ve onun uyguladığı yöntemi seçtim. Umarım kararınız hayırlı olur