Maalesef onu ihmal ediyorum. Önce yağ bağlı sonra su bazlı ile mi yapıyorduk çift aşamalıyı. Nasıl olduğunu bile tam bilmiyorum.
Aşırı yağlı bir cildim var ve bu maalesef tedavi olmuş halim. Cleaning jel ve nemlendirici olarak Aknicare adında bir markayı kullanıyorum. Doktor vermişti. Senelerdir cildime sürebildiğim tek marka bu. İnanın su bazlı normal nemlendiriciler bile anında dengesini bozuyor. Aknicare'in tüm ürünleri asit içeriyor. Aslında güneş kremi de var ve sanırım bir tek onu kullanırken sivilce çıkarmamıştım ama sürmesi o kadar sinir bozucu bir krem ki. 5 saniye içinde sürdünüz sürdünüz yoksa elinizi attığınız yer topaklanıyor. Üstüne makyaj yapamıyorsunuz peeling yapmış gibi soyuluyor. Ama hiç de olduramazsam mecburen ona döneceğim artık.
Bir de ek olarak haftada 2 gün The Ordinary'nin AHA & BHA kırmızı peelingini yapıyorum (özellikle izlere çok iyi geldi bende). Sivilcem olduğunda da üzerine noktasal olarak Sudocrem uyguluyorum. Rutinim bu kadar sanırım. Düşünün bu kırmızı peelingi normal cildi olan insanlar 1 hafta-10 günde bir anca yapabiliyorlar, bir de üstüne yüzleri kıpkırmızı oluyor o kadar asit içeren bir şey. Bende bana mısın demiyor haftada 2 kez geceleri yapıyorum sabahına yüzüm vıcık vıcık uyanıyorum.
Bir de bu benim tedavi olmuş halim. 4 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum. Öncesinde çok şiddetli hormonal kistik aknelerim vardı, çok şükür hapla yüzüm düzeldi. Yoksa inanın bir dönem insan içine çıkamayacak haldeydim, burada da çok konu açtım hatta akne konusunda. Yani bu cildimin az yağlanan hali. Eskiden 2-3 saat geçmeden vıcık vıcık olurdu, şimdi akşamdan sabaha sabahtan akşama idare ediyor en azından.