Herkese merhaba
Cildimiz, vücudumuz, dişlerimiz, saçlarımız için bakım olarak neler yapıyoruz?
Kullandığımız vitaminler, takviyeler aklınıza neler geliyorsa paylaşma alanı oluşturuyorum.
Yaş almaktan korkmuyorum ama güzel yaş almak istiyorum.
Konu içerisinde rutin olusturmuyoruz. Herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor.
İndirimlerden birbirimizi haberdar ediyoruz
@ceycey0406
N
nscckts
Fikirlerinize ihtiyacım var kızlar
Kapımız herkese açık
Dipnot: fikirlerimiz herkese uymayabilir. Biz sadece kız kıza sohbet ediyoruz.
Kesinlikle tavsiye vermiyoruz
Atart
: günes kremi ; söylememe gerek yok en güzel en etkili antioksidan antiaging olmazsa olmaz yaz kış
* cvit ; cildi yenileyen,parlatan düşük ölçülerde baslanıp kademe kademe artrtılıp öxelşikle kışın sürekli kullanıma uygun bi asit. türev ve saf olanı var. türevler kremlerde de oluyor tonerlerde de ya da cvitli baska içeriklerde de..
* aha/pha/ bha ; cildi nazikçe soyup 23 günde bir olan yenilenme döngüsüne yardımci olan asitler. gözenek cogunluğu yaglı c,tleri olanlar bha kullansa iyi olur ama bunlar da haftada 2 düşük yüzdeden baslanarak kullanılmalı, gece mutlaka ve ertesi gün kesinlikle güneş kremi..
b3 yani niasinamide; benim en sevdiğim asit cildi canlandıyor dolgunlastırıyor lekleri acmaya yardımcı
* hyalarunik asit : nem hapsedici asit olduguna bakmayın cok masum yüzümüze ıslakken sürmemiz lazım ki var olan nemi hapsedip korusun
* peptit ; antiaging de etkili olan anladıgım kadarıyla kopan kolajen baglarını içeriden birleştirmeye ,olanı güçlendirmeye calısan bi içerik olmazsa olmazım..
* nemlendirici ; sabah aksam zaten ihmal etmiyoruz..
* arbutin,toner,azeleik asit de masum her içerikle anlasan lekeler üzerinde onları baskılamada yardımcı yan ürünler..
* retinol yani a vitamini ; en güçlü asit ama enn etkilisi mümkünse sadece kışın haftada 1 /2 den küçük küçük baslamalı ( retinol kulanıp daha mutsuz olan birini duymadım )
su bazlı formlu ürünler önce yaglı yani daha kıvamlı daha yogun ürünleri sonra uyguluyoruz. önce kıvamlıları sonra daha su gibi olanları toner/essence uygularsak sonra gelen su yagı çözer işe yaramaz :) önce su gelsin nem versin geleni de tutsun içinde..
bir sürü marka var kore ürünlerine cep yetmez ama muadil cosmed,the purest solutions, misecea,miaklinika ,maruderm,she vec markalarına göz atılabilir, snp
prp
N
nscckts
: yıkanmış temizlenmiş kuru cilde sürüp 10 dk bekleyip üstüne kil maskesi sürüp kuruduğunda yıkayıp kurutup yağ bazlı temizleyici sürüp masaj yapıp 10 dk bekletip sonra yıkama jeli ile yıkayıp ardından niacinamide süreceksin bunları gece uyumadan önce yapacaksın bu fiddy yöntemi merkezlerde yüz temizleme işlemi olarak yapılır glikolik asit yenileme ve soyucu özelliği olan güçlü bir asittir o yüzden kışın kullanılır...
propolislerde cilt bakımında çok faydalı ,cilt dostu hem takviye olarak hem serumlarda : sebum dengeler, sivilceli ciltler tercih etmeli özellikle ...
birde kurallar var;
bir rutinde bir asit kullanılmalı irritasyon alerji hassasiyet yaşamamak için ,c vitamini kullanıyorsanız aha bha azeleik asit ve retinol kullanılmaz, bir asite başlıyorsak en az oranla başlanır haftada 2 kere şeklinde cilt alıştırılır ...akne ürünleri kullanılırkende aha bha azeleik asit retinol kullanılmaz,aha bha ile retinol de yan yana gelmemeli ,lazer tedavisi,lazer ağda kese gibi işlemlerden sonra da asla c vitamini,aha bha ,azeleik asit retinol kullanılmaz,rutinde asit kullanıyorsak güneş kremi çok sık yenilenmeli ve yüksek faktör kullanılmalı yaz kış farketmez. yazın da asit kullanılmamalı,hiçbir ürünü tüm yüze sürmeyin önce küçük alanda önce denemek lazım,tüm dermokozmetikler aynı değildir cildi iyi tanımak önemli ,ilk adım cilt bariyerini onarmak güçlendirmek olmalı,alınan ürünlerin içerik oranı ne kadar fazlaysa o kadar irritasyon riski vardır...
birlikte çok iyi çalışan içerikler de şöyle :c vitamini aha bha azeleik asit retinol ile hyolüronik asit harika destekler birbirini
,seramitlerle c vitamini aha bha azeleik asit retinolde iyi çalışır,c vitamini , aha bha ile e vitamini harika çalışır,c vitamini ile niacinamide iyi anlaşır ,
antiaging içerikler :
ilk sırada güneş kremi gelir,retinol,aha bha,c vitamini,alfa lipoic asit ,koenzim,fermente içerikler,niacinamide,peptit,seramit,hyaluronik asit
mandelik asit: hassas ciltler için yenileyici ve cilt bariyerini destekleyicidir
kullanılan ürünlerin ph 5.5 olmalı buna da dikkat edilmeli
centella asit: cildi iyileştirir
artemissia: çok değerli bir içeriktir kolay bulunmaz ,cilt problemleri için kullanılır egzama gibi,cildi yıpranmaktanda korur...
ürünlerde olmaması gereken içerikler(bunlar varsa almayın):sülfatın her türlüsü,esansiyal yağ ,parfüm,renklendirici,paraben,alkol.
bana göre en iyi cilt bakım ürünleri de purito,cosrx,klairs,ı' m from,caudalie,cosmed,la roche,careve,mizon,frudia,dermoskin,svr ,avene,bioderma,celenes,revulition,ph formuladır
effecthha göz çevresi bakım serisi
svr ampoule refresh
yorgunluk stres uykusuzluk vs sebepliyse bunlar iş görür
bölgesel kararmalarda da
https://sachane.com/bioderma-pigmen...VANTkeeZ6d08hkZDlt6kRX4bUGQaSb7gaAgdwEALw_wcB bu yıkama jeli ve kremi iş görür
aa üreden bahsetmedik ondan da bahsedeyim özellikle tavuk derisi ya da çilek bacak ,mantar,sedef ,egzama sorunu yaşayanlar isananın üre kremi çok iyi (yüze sürülmez)
mia klinika Göz Altı Torbalanma, Morluk Karşıtı Ve Aydınlatıcı Göz Çevresi Bakım Serumu 30 Ml Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL bu da iyi ürün bir yandan sizin için ürünlere bakıyorum da
yağ bazlı temizleyici mi
hemish all clean
sberian
cosmed
clinique
benim en çok kullandıklarım bunlar oldu
neredeyse her markada yağ bazlı temizleyici var yıkama jeli gibi kişiye göre güzelliği değişebilecek bir ürün aslında ... .... normal yıkama jeli ile güneş kremi fondoten çıkmaz mı diyeceksiniz hayır tamamen temizlenmiyor asla ... o yüzden şart
Güncel: 53,54,55. Sayfalarımızda eğitici videolarımız mevcut
66. Sayfamızı mutlaka ziyaret etmelisiniz.
88. Sayfa cildimize neyi ne kadar surmeliyiz? Surmemeliyiz.
105. Sayfa kaçırılmaması
Öğrenmek istiyorsanız takip etmelisiniz
291. Sayfa retinol dosyasi
302. Uygun şampuan arayana doğru adres