• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güven 2 -İçimde Benimle Büyüyen Derdim,Sırrım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben vazgecmistim. Size de affedin diyemeyecegim. Bende affi yok basi seylerin.
affetmek onu tekrar seveceğim anlamına asla gelmiyor.. ben kendimi nötrlemek ve ona karsi kin ve nefretle dolmak bana cok zarar verdigi icin (fıtratımda yok)affetmek zorunda kaldim ve Rabbime sığındım.. Duvar gibiyim. Bütün duygularım donuk..

babanın yaptıgını unutma zatn . hep temkinli davran. insanlara güvende duyma ama bir sınırın olsun erkeklere yaklasırken diyorsunya zatn flört ettiğin erkekle yada evlendiğin erkekle böyle olaylar yasaman düşünmen cok normal.

sana şema terapiyi öneririm bunu anlatan kitaplar var. gecmişte yasadıgımız seyler simdiyi cok etkiliyor ve davranıslarımızı o yönde yaptırıyor bunu asman lazm .

Yıllarca yaz sıcağında yaşadığım kendi evim dediğim yerde sırf kendimi korumak adına uzun pijamalarla gezdiğim yıllarımı getirdiniz aklıma. O evde asla huzur bulamazsınız.

Yıllarca yaz sıcağında yaşadığım kendi evim dediğim yerde sırf kendimi korumak adına uzun pijamalarla gezdiğim yıllarımı getirdiniz aklıma. O evde asla huzur bulamazsınız.
sizinki nasıl bir durumdu? bende artık çıkmayı düşünüyorum evden ilk fırsatta. sanırım daha fazla katlanamayacağım

sizinki nasıl bir durumdu? bende artık çıkmayı düşünüyorum evden ilk fırsatta. sanırım daha fazla katlanamayacağım
Annemin kendisine eş olarak seçtiği kişiydi. 13 yaşındaydım ve babam yerine koymuştum. Hepsi geçti uzak sisli bi geçmiş sadece. Sana tek tavsiyem şu olur ne yap et o evden çık. Eğer cesaret edip çıkmazsan senelerce bunun ağırlığını üstünde taşırsın. Ne anne ne başkası senden daha önemli bir şey yok bu hayatta.

Annemin kendisine eş olarak seçtiği kişiydi. 13 yaşındaydım ve babam yerine koymuştum. Hepsi geçti uzak sisli bi geçmiş sadece. Sana tek tavsiyem şu olur ne yap et o evden çık. Eğer cesaret edip çıkmazsan senelerce bunun ağırlığını üstünde taşırsın. Ne anne ne başkası senden daha önemli bir şey yok bu hayatta.
Allah yardımcınız olsun sizinde :( Peki atlatabildiniz mi? Ben uzaklaşırsam bi nevi iyi olurum unuturum gibime geliyor. 16lı yaşlarda acıyı sineye çekmiştim ama insan 20li yaşlara gelince daha iyi fark ediyor nerde huzur bulacagini, bu zamana kadar yapmadiklari icin pismanliklarini

Allah yardımcınız olsun sizinde :KK43: Peki atlatabildiniz mi? Ben uzaklaşırsam bi nevi iyi olurum unuturum gibime geliyor. 16lı yaşlarda acıyı sineye çekmiştim ama insan 20li yaşlara gelince daha iyi fark ediyor nerde huzur bulacagini, bu zamana kadar yapmadiklari icin pismanliklarini
Yıllarca sistematik şekilde yaşadım ben. Sürekli tetikte bir şekilde geçti diyebilirim o zamanki hayatım. Şu anki aklım olsa ne annemin evliliğini düşünürdüm ne huzurunu o adamı gider şikayet ederdim ama o zamanki akılla yapmadım. Atlattımmı bilmiyorum halen aklıma geliyor ara ara ama eskisi kadar herşeyin merkezinde değil bu konu. Uzaklaşmak daha iyi gelecektir sana da

Yıllarca sistematik şekilde yaşadım ben. Sürekli tetikte bir şekilde geçti diyebilirim o zamanki hayatım. Şu anki aklım olsa ne annemin evliliğini düşünürdüm ne huzurunu o adamı gider şikayet ederdim ama o zamanki akılla yapmadım. Atlattımmı bilmiyorum halen aklıma geliyor ara ara ama eskisi kadar herşeyin merkezinde değil bu konu. Uzaklaşmak daha iyi gelecektir sana da
bende öyleyim sürekli tetikte ve acaip huzursuzum. inanın şikayet etsenizde çok bir şey değişmezdi ben adalet sisteminin çok adil calistigina inanmiyorum verilen cezalar ortada. tecavüz bile nelerden indirim alıyor. Peki evden cikmayi dusunmediniz mi? imkan yok muydu cikmak icin? ben firsat kolluyorum, biraz daha sabretmem gerekiyor sanirim

bende öyleyim sürekli tetikte ve acaip huzursuzum. inanın şikayet etsenizde çok bir şey değişmezdi ben adalet sisteminin çok adil calistigina inanmiyorum verilen cezalar ortada. tecavüz bile nelerden indirim alıyor. Peki evden cikmayi dusunmediniz mi? imkan yok muydu cikmak icin? ben firsat kolluyorum, biraz daha sabretmem gerekiyor sanirim
Çok düşündüm tabii ki ama babamla annem ben 2 yaşındayken ayrılmışlar ve tanımıyordum babamı. Eş dost yanında da ne kadar süre kalınır. Kolay kolay kimseye anlatılacak bir konu değil zaten. Senelerce sustum annem için. En son dayanamayıp anneme söylediğimde annem evliliğini sürdürmeyi tercih etti. Zaten benim için asıl darbe de bu oldu ya neyse. Sonrasında zaten üniversite için çıktım evden ve kendi yuvamı kurdum.

Çok düşündüm tabii ki ama babamla annem ben 2 yaşındayken ayrılmışlar ve tanımıyordum babamı. Eş dost yanında da ne kadar süre kalınır. Kolay kolay kimseye anlatılacak bir konu değil zaten. Senelerce sustum annem için. En son dayanamayıp anneme söylediğimde annem evliliğini sürdürmeyi tercih etti. Zaten benim için asıl darbe de bu oldu ya neyse. Sonrasında zaten üniversite için çıktım evden ve kendi yuvamı kurdum.
doğru anladıysam üvey baba mıydı? yani anneniz boşanıp tekrar mı evlendi başka biriyle

bu da çok kötü bir durum ama sizinki üvey benimki öz bir de... aynı evin içinde olunca üvey de olsa öz de olsa travma aynı oluyor ama öz babadan bu muameleyi görmek dünyamı yıktı benim, söyleyeceklerim bu kadar
Anne baba eş. Hayatta kimseye güvnememeyi öğretiyor insana. Bıraktığı en büyük hasar da bu sanırım. İnsanlara güven duymayı unutuyorsun. Dilerim kimse yaşamasın böyle şeyler. Siz de kendi hayatınızın planını yapıp o evden kurtulun. Allah bir daha kötülerle karşılaştırmasın

Çok soğuğum ona karşı, saygıda kusurum yoktur ama çok iletişim bile kurmuyorum. Buna çok içerlediğini farkediyorum ama benim içim daha yaralı.
Alkolden nefret ederim.
Alkol kullananlardan uzak durmayı tercih ederim.
Ancak 12-13 senelik komşularımızın eşleri yazları balkonda alem yaparlardı. Bazı akrabalarımız da içerdi. Onların bakışlarının kadınlara kaydığına bir kez dahi şahit olmadım. Kafaları bulanıkken bile abla, yenge diye hitap ederler, asla saygısızlık yapmazlardı.
Babanın alkollü olsa da tacizi hatırlaması, psikolojik çöküntüde olması benim için geçerli neden olamazdı. Asla affedemezdim sanırım.

Çok zor.

Allah yardımcın olsun, sabır versin.

Alkolden nefret ederim.
Alkol kullananlardan uzak durmayı tercih ederim.
Ancak 12-13 senelik komşularımızın eşleri yazları balkonda alem yaparlardı. Bazı akrabalarımız da içerdi. Onların bakışlarının kadınlara kaydığına bir kez dahi şahit olmadım. Kafaları bulanıkken bile abla, yenge diye hitap ederler, asla saygısızlık yapmazlardı.
Babanın alkollü olsa da tacizi hatırlaması, psikolojik çöküntüde olması benim için geçerli neden olamazdı. Asla affedemezdim sanırım.

Çok zor.

Allah yardımcın olsun, sabır versin.
Affetmesem bana zarar veriyodu, aynı evin içinde yaşamak, ara sırada olsa ihtiyaclarim icin diyalog kurmak zorundaydım çünkü.Ama içim tamamen soğuk ve yaralı. Büyük ihtimalle seneye yurda çıkarım.

Bu arada şu an aklıma geldi ; babam çok zengin ama aşırı cimri ve anneme (hâlâ)(bana ve kardeslerime karsi düzeldi biraz)hiçbir şey almaz doğru düzgün demiştim. Bana verdiği kredi kartı ile anneme de çok şey alıyorum. Yani elimdeki karta da tenezzül etmezdim iş bulur çıkar giderdim ama hem eğitimin zorluğu, hem anneme cimriliği ve para vermemesi beni bu kartı sınırsız kullanmaya itiyor. Her ihtiyacımızı(anneminkilerle beraber)istediğimizi alıyorum ve hesap sorarsa o zaman para verirsin diyorum düzenli ve belli miktarda, hiç kimse sen gibi yapmiyor herkes ailesinin ihtiyaclarini düzgün alıyor diyorum.ondan sonra sormamaya basladi. ama yine sorarsa diye korkuyorum arada. bu zamana kadar bize varlik icinde yokluk yasatti o zenginlikte bir kaban almayi cok görürdü cok kucukken kışın incecik hırkayla okula gittigimi hatirlarim.

kartı kullanmamın hakkım olduğunu düşünmeye başladım bi nevi, bu travma olduğu için eziliyorum manen arada, ama o kart ve kazancinin neredeyse cogunlugunda bizim hakkımız var. bizden kısarak biriktirdiği rızkımız var.

kardeşim erkek ve benden 1 yaş büyüktü abi derdim. öyle bir durum söz konusu değil. onun boşluğuna neden olan şey aile içi kopukluğu hazmedememesi ve babam onunla hic ilgilenmez konusmazdi yüzünü çevirirdi işe yaramaz biri olduğunu dusundugu icin. oysa altin gibi bi kalbi vardi onun. onada psikolojik şiddet uyguladi bi nevi.
Anladm nur içinde yatsın sizede allah kolaylık versin

Anneniz evliliğini sürdürmeyi nasıl kabul ettiki..insanın aklı almıyor.boyle haysiyetsiz bı herifle yıllarını nasıl geçirir.nasil normal görür çok üzüldüm.ayrica konu sahibinin öz babası olduğu için onun yaşadığı travma çok daha aci gerçekten.akraban kanın canından olmayan insana kızmak onu silmek nefret Edip rezil etmek daha kolay.sizi o adamın pisliğinden ziyade annenizin tutumu daha çok yaralamıştır.peki kardesiniz oldumu peki? Başka çocukları oldumu annenizin belki onun etkisiyle bırakmadı die düşündum biran ondan sordum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back