Gürültü yüzünden polise ihbar ettim, o evde yaşananlar çok farklıymış.

Bugüne kadar ben de polisin geldiği halde bişey yapmadan gittiğine şahit olmadım, o yüzden bu olay beni bu kadar şaşırttı ve üzdü.

Ben karalamak istesem kıçı kırık bir gürültü meselesi yüzünden karalamam polisi. Amaç karalamak olsa üzerinden gidilecek çok konu var.

Konu sahibesi,
Asude Bahar haklı , niye mi?
O hakaret ettin derken, konuları kurguladığınız gerçeğinden yola çıktı. Evet kurgulayıp bir mesleğe olmayan birşeyi yapmışlar gibi anlatırsanız bu hakaret olur.

Kurgulamadım. Nokta.

Cevaplari okumadim, sadece konuya yazacagim. Bu kadar sayfa biriktigine gore bir seyler patlamistir bu konuda. Benim cevabim esas konuya.

Sabah actiginiz konuyu da okudum, ama ben gordugumde zaten yazilan yazilmis, konu da kitlenmisti. Sadece okumakla kaldim. Ama okurken Turkiye'nin haline acidim diyebilirim. Yazik dedim. Bazi yorumlara da hayret ettim. Gurultu sikayet etti diye konu sahibi suclu olmus, oteki sehirde polisler katlediliyormus da hanfendi uyuyamadi diye abartmis bilmemne. Baska yerde polislerin cani tehlikede diye biz hakkimiz olan bildirmeyi yapmayalim mi? Oldu olacak herkes kendi silahini cebinde tasisin, herkes kendi cezasini kendi kessin. Suclulari tepemize de cikaralim, magdur olani da ses cikarip polisleri rahatsiz etti diye linc edelim. Bu memlekette artik polise olay bildirmek de mi suc oldu? Millet polisleri destekleyip asayis saglamayi savunacagina, millet ne yaparsa yapsin, yeter ki polisler rahat otursun diyor. Evet, polislik cok zor ve hayatinin tehlikeye dusebilecegi bir meslek. Benim saygi duydugum bir meslek. Ama bu meslegin riskine karsi cozum suca susmak, sesini cikarani bastirmak degil. Bu memleket boyle boyle bitiyor iste. Herkes at kosturuyor, nasil olsa sikayet edilmez, edilse de yaptirimi olmaz... Duydugumuz gibi o gurultunun arkasinda tecavuz vakasi yatiyormus. Nerde o "ulke yaniyiiy, sen uykunu mu dusunuyosun bencil" diyenler? Hadi gelsinler savunsunlar simdi susmayi, bu gurultuyu sorgulamamayi. Bu memlekette kimseye muhtac etmesin Allah. Millet bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda. Millet birbirini kessin, bicsin, ama biz ustumuze dusen sikayeti yapmayalim. Sonuc gunumuzun Turkiye'si. Kimsenin kimseden korkmadigi, polise bildirince linc edildigi, sokakta birbirini yedigi guzel ulkem.

Bir de ülkecek evet zor bir dönemden geçiyoruz polisimiz ve askerimiz şehit ediliyor yuregimiz ağzımizda yaşıyoruz, sonuçta bir çoğumuzun ailesinde bu iki meslek grubundan yakınlarımiz var ancak bu durum işini yapmayan ya da kötüye kullanan polisler olmadığı anlamına gelmez.

Elim ayağım boşaldı okurken dua ettim umarım tahmin ettiğim şey değildir diye. Yaşanmaz artık bu ülkede. Çocuk doğurmak istemiyorum. Annelik duygusu kalmıyor içimizde.

Sevgili KK üyeleri, bu konuda vermek istediğim bir mesaj vardı, polis bize yardımcı olsa da olmasa da bir sorunumuz olduğunda şikayet etmek gerektiğinden bahsettim ve yaşadığım olayı anlattım. Umarım kızın durumu daha da kötü olmaz. Olayla alakalı bilmediğim birçok detay var zira ben sadece bir vatandaşım. Polislerde bütün ihbarlar kayıt altına alınır ve yer bulmak zor bişey değildir. Onlar ulaşmak istediklerini, yakalamak istediklerini her türlü yakalarlar. Konuma inanmayanlar oldu, saygı duyarım kimse inanmak zorunda değil. Kurguladığımı düşünüyorsanız bile ben buraya gelip de bana yazdığınız iki satır için de teşekkür ediyorum. Herkesten fikir almak güzel neticede olaylara tek bir açıdan bakmamak lazım. Vermek istediğim mesajı verebildiğime inanıyorum, ben burada derdimi paylaşmaya devam edeceğim ve bunu yaparken de "acaba yazdığım şey birilerinin hoşuna gitmezse?" diye düşünmem. İyi ve kötü bütün dilekleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Polisin görev vatandaşa yardımcı olmaktır ve polis kendisine yardımcı olmadığı takdirde bir vatandaşın üzülmesi çok normal, o vatandaş ben oluyorum. O görevi yapanların her biri ayrı bir birey ve kendi insiyatifleri var her birinin. Birine önemsiz gelen konu başkasına önemli gelebilir. Hakkımda ne düşündüğünüz benim için hiç önemli değil. Benim için önemli şey sorumluluk sahibi vatandaşlar olarak yanlış bir durum gördüğümüzde polisten yardım isteyip istememektir. Bunun bilincinde olmak gerçekten güzel. Lütfen çevreye karşı biraz daha dikkatli olalım, müzik gürültüsü sandığımız olay tecavüz çıktı. Cinayet de olabilirdi. Kim ister ki birileri ölsün ya da zarar görsün? Mesajı aldığınıza inanıyorum ve hepinize teşekkür ediyorum.
Yönetim konuyu kapatabilir zira sayfa sayısı arttıkça okuması zorlaşıyor. Söyleyeceğimi söyledim, mesajımı verdim.

Altına imzamı atarım, ne güzel yazmışsınız.

valla rahmetli dedem pek öyle anlatmıyordu eski zamanları. hatta inanır mısın eşimle evliliğimin ilk aylarında rahmetli sağken (alzheimer hastası idi) eşimin polis olduğunu söylediğimde odadan kaçmaya kalktı ki dedm emekli memurdur rahmetli olana kadar da sicilinde bozuk hiçbirşey yoktur.. daha iyi hallerinde biz eskiden karakolun önünden geçemezdik çevirir içeri atar saatlerce dövüp bırakırlardı nedensiz derdi. nerde ki şikayette bulunmak! gören yaşayan o ben onun anlattıklarını iletiyorum sadece.

ne şu anki emniyet yapılanmasını savunuyorum ne de bütün polisler ve üstleri pür-i pak diyorum

Ayrica sabahtan beridir bes bin defa soylemisizdir herhalde tum meslek gruplarinda ise yaramaz insan bulunur ama tek tek isim bilemeyecegimize gore mesleginin adini soyleyerek yorum yapariz
Ayse ogretmen ,mehmet polis ,hasan doktor diye ben nereden bileyim adini sanini cagirdim polisi askeri ilgilenmedi deriz ha bizi suclayan kardesler ayri ayri isim beyaniyla yapiyorlarsa sikayetlerini bilemem ben muhatap olarak 155i bilirim polis deyince ararim budur yani aradigim gun belli saat belli ilgilenen ilgilenmeyen belli olur o arkadaslarda canavar gibi sistemleri var aninda numaranizi tesbit edip ihbariniz degerlendirildi diye kapiya gelip bilgi vermislikleri de var telefonla arayip geri donmuslukleri de var
Ulkede ne oluyorsa olsun her vatandasin her durumda polise siginmaya arayip yardim istemeye hakki var cunku o kurum da diger kurumlar gibi halka hizmet icin var ve benim sahsi fikrim tum mesleklerin de degeri benim gozumde ayni saygi duyarim ama hatalarini da soylerim ben muhendisim ailem memur varsa hatamiz bizim de herkes soylemekte ozgur kalkip da vay anam sen ogretmene bunu diyemezsin muhendise sunu diyemezsin diye bagirmam insanlara yasamistir soyluyordur sikayetini dile getirmek hakkini aramak elbette ki herkesin yapmasi gereken birsey

sadece ilk mesajı okudum, belli ki yine burada karışmış ortalık.

İçime bir şeyler oturdu, biz farkında değilken kim bilir çevremizde kaç insan zarar görüyor....

Kesinlikle haklisiniz... eski zamanlarda bile insanlara ne iskence cektirilmis. Gucu insanoglunun eline verirsen zalimlesebilir demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…