Bugüne kadar ben de polisin geldiği halde bişey yapmadan gittiğine şahit olmadım, o yüzden bu olay beni bu kadar şaşırttı ve üzdü.arkadaşlar diyarbakırda daha bikaç gün önce trafik polisine asılsız ihbar yapılıp kurşunlandı ve şehit edildi bir polis memuru. sonrasında ihbarlara tek ekip gitmesin diye açıklama yapıldı güvenlik önlemi olarak. keşke sözde kalmayıp da uygulansaydı 2 ekip gönderilse ve ne polis riske girseydi ne de o kız bunları yaşasaydı. insanlarla karşıkarşıya gelen hep polis memurları olduğu için fatura hep onlara kesiliyor kişisel olaylarda da ve toplumsal olaylarda da.
duygusal davranmayın diyen insanlara soruyorum eşim polisken her gün yakın bölgelerimizde pkklıların görüldüğü ihbarları duyulurken , her yattığımda eşimi bir olayda kaybedebileceğim korkusuyla gözümden yaş sızarak uyuduğum bu günlerde polisler işini yapmıyor diyene nasıl duygusal davranmam ki?
arkadaş bir iddiada bulunuyor ve herkes inanmak zornda değil. bu zamana kadar eşimle tanışmadan yıllar öncesinden itibaren ne zaman polisi arasak yol mesafesi kadar sürede geldiler. uyarı sonrası geri arayıp ikazda bulunduk yeniden rahatsızlık verirlerse arayabilirsiniz dediler. gece yarısı minubuslerin bittiğini bilmeden dışarı çıktıp sokakta kaldığımda evimin kapısına kadar araçla bıraktılar. ben polisle böyle bir olay hiç yaşamadım ve arkadaşın doğru söyleme ihtimali ne kadarsa yalan söyleme ihtimali de bir o kadar var.
eğer olay gerçekse evet o polisler suçlu hem de çok ağır bir suç fakat onları tek ekip olarak gönderen üstleri de bir o kadar suçlu.. Allah'a emanet yaşayan polis memurları.
Ben karalamak istesem kıçı kırık bir gürültü meselesi yüzünden karalamam polisi. Amaç karalamak olsa üzerinden gidilecek çok konu var."Hepiniz" derken?
Ben size siz gidin mi dedim..
Galeyana fln da geldigim yok..
Benim su konuda yazdigim yorumlar polis eslerine yonelikti..
Yaptiklari akil kari degil cunku.
Ve evet sikayet edecek olan "bunu da etsin, sunu da etsin"..
Sucun birini gorup digerini es gecmek niye..
Ben esitlikten yanayim.
Kurgulamadım. Nokta.Konu sahibesi,
Asude Bahar haklı , niye mi?
O hakaret ettin derken, konuları kurguladığınız gerçeğinden yola çıktı. Evet kurgulayıp bir mesleğe olmayan birşeyi yapmışlar gibi anlatırsanız bu hakaret olur.
Altına imzamı atarım, ne güzel yazmışsınız.Cevaplari okumadim, sadece konuya yazacagim. Bu kadar sayfa biriktigine gore bir seyler patlamistir bu konuda. Benim cevabim esas konuya.
Sabah actiginiz konuyu da okudum, ama ben gordugumde zaten yazilan yazilmis, konu da kitlenmisti. Sadece okumakla kaldim. Ama okurken Turkiye'nin haline acidim diyebilirim. Yazik dedim. Bazi yorumlara da hayret ettim. Gurultu sikayet etti diye konu sahibi suclu olmus, oteki sehirde polisler katlediliyormus da hanfendi uyuyamadi diye abartmis bilmemne. Baska yerde polislerin cani tehlikede diye biz hakkimiz olan bildirmeyi yapmayalim mi? Oldu olacak herkes kendi silahini cebinde tasisin, herkes kendi cezasini kendi kessin. Suclulari tepemize de cikaralim, magdur olani da ses cikarip polisleri rahatsiz etti diye linc edelim. Bu memlekette artik polise olay bildirmek de mi suc oldu? Millet polisleri destekleyip asayis saglamayi savunacagina, millet ne yaparsa yapsin, yeter ki polisler rahat otursun diyor. Evet, polislik cok zor ve hayatinin tehlikeye dusebilecegi bir meslek. Benim saygi duydugum bir meslek. Ama bu meslegin riskine karsi cozum suca susmak, sesini cikarani bastirmak degil. Bu memleket boyle boyle bitiyor iste. Herkes at kosturuyor, nasil olsa sikayet edilmez, edilse de yaptirimi olmaz... Duydugumuz gibi o gurultunun arkasinda tecavuz vakasi yatiyormus. Nerde o "ulke yaniyiiy, sen uykunu mu dusunuyosun bencil" diyenler? Hadi gelsinler savunsunlar simdi susmayi, bu gurultuyu sorgulamamayi. Bu memlekette kimseye muhtac etmesin Allah. Millet bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda. Millet birbirini kessin, bicsin, ama biz ustumuze dusen sikayeti yapmayalim. Sonuc gunumuzun Turkiye'si. Kimsenin kimseden korkmadigi, polise bildirince linc edildigi, sokakta birbirini yedigi guzel ulkem.
Benim yazdigim yorumla sizin verdiginiz su cevap arasindaki baglanti nerede?Ben karalamak istesem kıçı kırık bir gürültü meselesi yüzünden karalamam polisi. Amaç karalamak olsa üzerinden gidilecek çok konu var.
valla rahmetli dedem pek öyle anlatmıyordu eski zamanları. hatta inanır mısın eşimle evliliğimin ilk aylarında rahmetli sağken (alzheimer hastası idi) eşimin polis olduğunu söylediğimde odadan kaçmaya kalktı ki dedm emekli memurdur rahmetli olana kadar da sicilinde bozuk hiçbirşey yoktur.. daha iyi hallerinde biz eskiden karakolun önünden geçemezdik çevirir içeri atar saatlerce dövüp bırakırlardı nedensiz derdi. nerde ki şikayette bulunmak! gören yaşayan o ben onun anlattıklarını iletiyorum sadece.Bu ulkede canimiz malimiz en son polise emanet edilir oldu. Bu hale soktular yazik... kizli erkekli gencler evde sohbet ediyorlar deseydiniz aradiginizda kosarak gelirlerdi. Cok aci ama gercek emniyet itibarsizlastirildi... cok uzucu... bunlara sebep olanlar utansin ! Eskiden polis demek guven demekmis , ben hic goremedim o gunleri...
Özür diliyorum yanlışlıkla sizin mesajınızı alıntılamışım. Kusura bakmayın size değildi ama karıştırmışım.Benim yazdigim yorumla sizin verdiginiz su cevap arasindaki baglanti nerede?
Kurgulamadıysanız bir problem yok zaten.Kurgulamadım. Nokta.
Kurgu olmadığı için problem yok yine de şikayet etmek isteyen buyursun.Kurgulamadıysanız bir problem yok zaten.
Kurgu durumunda şikayet edilirseniz problem olur sizin için.
valla rahmetli dedem pek öyle anlatmıyordu eski zamanları. hatta inanır mısın eşimle evliliğimin ilk aylarında rahmetli sağken (alzheimer hastası idi) eşimin polis olduğunu söylediğimde odadan kaçmaya kalktı ki dedm emekli memurdur rahmetli olana kadar da sicilinde bozuk hiçbirşey yoktur.. daha iyi hallerinde biz eskiden karakolun önünden geçemezdik çevirir içeri atar saatlerce dövüp bırakırlardı nedensiz derdi. nerde ki şikayette bulunmak! gören yaşayan o ben onun anlattıklarını iletiyorum sadece.
ne şu anki emniyet yapılanmasını savunuyorum ne de bütün polisler ve üstleri pür-i pak diyorum