Günün Sözü ?

Başkası düştü mü "çürük tahtaya basmasaydı" deriz.Kendimiz düşünce,bastığımız tahtanın çürük olmasından şikayet ederiz.. Cenab Şahabettin

"annem her zaman hayatın bir kutu çikolata gibi olduğunu söylerdi. içinde ne olduğunu asla bilemezsin."

Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur.. Konfüçyüs

"Kendine gel ey yolcu! Kendine gel!

Akşam oldu; ömür güneşi batmak üzere… Gücün kuvvetin varken; şu iki günceğizde olsun cömertlikte bulun, iyi işler yap… Elde kalan bu kadarcık tohumu, yani ömrünün geriye kalan senelerini iyi ek, iyi harca da; şu iki nefeslik fânî dünyadan sonsuz bir cennet ömrü elde edesin…

Nice yarınlar geldi geçti. Öğüdümü dinle, nefis güçlü bir bağdır. Bizi iyilikten alıkoyar. Hak yolunda sana engel olur. Yenileşmek, kendini tamir etmek istiyorsan, eskiyi çıkar at; bedene ait isteklerden vazgeç; rûhânî zevkleri, mânevî heyecan ve lezzetleri ara…

[Hz. Pir Mevlana]

Kardeş demek hayat demektir... Kimi zaman aldığın nefeste diyebilmek... kimi zaman üzüldüğü...n and...a karşında bulabilmek... Hiçbir zaman sevgili kardeş gibi olamaz... kardeşin aşkı sevigiliden çoktur... Sevgili terk eder, kardeş yanında baki kalır... Sevgili emreder, kardeş teselli eder... Kardeş sevgiliden çok sever... Bilir misin bizde kardeşlik nedir... Nefesin kesilirse, al benim canımı kullan ... senindir... .Yolun sonu uçurumsa eğer... geri dön... İlk adım benimdir

Bir gece sevdiğim içeri girdi..Yerimden öyle bir fırlamışım ki elbisemin eteği mumu söndürdü..Güzelliği ile karanlığı dağıtan sevgilim sordu ; Ben gelince neden ışığı söndürdün..? Dedim ki ; Güneş doğdu zannettim...(Sa'di Şirazi)

“Sizin olmayan güzele “güzel” diyecek kadar olgun değilseniz kalbiniz çirkin demektir.”

“Kadınlık" duygusallıktır. “Duygu” olmadan “kadınlık” olmaz. Duygusallık “ilgi”den, ilgi "sevgi"den gelir. Erkeğinden yana "ilgi" ve "sevgi" görmeyen kadındaki o harika kadınsı özellikler hızla sönmeye başlar. O zaman da erkeğin, eşinden, "kadınlık ve dişilik" yönüyle fayda beklemesi boşunadır."

Varlığın bana yetmiyorken, yokluğunla avunmak zorundayım ! Ya al götür kalanımı. Ya da gel, tamamla eksik kalan yanımı".

Sen ve Ben asla 'Biz' olamadık evet ama; Sen giderken bütün Siz'leri de götürdün.. "Şeref-siz , Haysiyet-siz , Karakter-siz!"

- Sevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme. Dönmek mi istiyor bir şans daha verme. Unutma;"sevgi yürekli olana yakışır''

Yaşadıkça özlüyorum seni! Hadi müsait bir cümlede öldür beni! Harflerin gölgesinde süründürüp,defalarca göm beni...

Ne kadar yersem o kadar acıkırım mantığı nasıl yanlışsa, Ne kadar seversem o kadar sevilirim mantığı o derece yanlıştır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…