Eşim kalp krizi geçirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinize geçmiş olsun şifalar dilerim. Yani böyle bir durumda bile tesettür konusunu düşünmeniz çok tuhaf bencilce geliyor bana. Ben de tesettürlüyüm , bir gün evlensem ve açılma kararı alsam, eşim de "hayır olmaz istemiyorum " dese böyle bir olayda kalp krizi sonrası onun iyi olup olmadığını düşünürüm üzülürüm. Aklıma başörtü meselesi gelmez hiç.

Eşinize geçmiş olsun şifalar dilerim. Yani böyle bir durumda bile tesettür konusunu düşünmeniz çok tuhaf bencilce geliyor bana. Ben de tesettürlüyüm , bir gün evlensem ve açılma kararı alsam, eşim de "hayır olmaz istemiyorum " dese böyle bir olayda kalp krizi sonrası onun iyi olup olmadığını düşünürüm üzülürüm. Aklıma başörtü meselesi gelmez hiç.

eşinizi kendinizden daha değerli kılmayın.

eşinizi kendinizden daha değerli kılmayın.
Hayır kendimden daha değerli kılmak değil. O an olay tazeyken bunu yapmam. Eşimin iyileşmesini beklerim. Konu sahibi sanırım daha önce de açılmak istediği için defalarca tartışma olmuş, psikolojik baskı yaptı diyor. Taburcu olduktan sonra " ben açılmak istiyorum bu benim hayatım, Allah ile benim aramda, ya kararıma saygı duyarsın ya da boşanırız" derdim.

Hayır kendimden daha değerli kılmak değil. O an olay tazeyken bunu yapmam. Eşimin iyileşmesini beklerim. Konu sahibi sanırım daha önce de açılmak istediği için defalarca tartışma olmuş, psikolojik baskı yaptı diyor. Taburcu olduktan sonra " ben açılmak istiyorum bu benim hayatım, Allah ile benim aramda, ya kararıma saygı duyarsın ya da boşanırız" derdim.

defalarca kez tartışıldıysa ve eşinin onayını halen bekliyorsa zaten bu konunun çoktan çözüme kavuşması lazımdı. çünkü bir kadın olarak özellikle tesettür konusunda bir erkeğin onayına ihtiyaç duyduğumuzu düşünmüyorum. kadın çoktan kararını vermiş. dolayısıyla despot kocasını beklmesine gerek yok.

defalarca kez tartışıldıysa ve eşinin onayını halen bekliyorsa zaten bu konunun çoktan çözüme kavuşması lazımdı. çünkü bir kadın olarak özellikle tesettür konusunda bir erkeğin onayına ihtiyaç duyduğumuzu düşünmüyorum. kadın çoktan kararını vermiş. dolayısıyla despot kocasını beklmesine gerek yok.
Evet bu konuda kesinlikle hak veriyorum. Çoktan bir sonuca varılmalıydı, hâlâ eşinin onayını beklemesi yanlış olmuş.

Bu pro uyelerin görevi yargılamak linç etmek galiba ? Bu adam beni zorluyor ve ben ağır depresyon yaşıyorum bir ton ilaç kullanıyorum
Eşiniz sizi zorluyorsa boşanmayı düşünmez misiniz? Zor zamanında neden istemediği bir şeyi olan oldu deyip dayatıyorsunuz?

Adam kadını ne kadar bastırmış ve hayatı hakkında söz sahibi olmuşsa kadın artık dayananamış.Adam hastanedeyken savunmasızken yapmak istemiş.İnsanları yargılamayı çok seviyor bazı üyeler.

Kocana hiç üzülemedim valla,kimse kimsenin bedeni hakkında söz sahibi değil anca anne baba bir yere kadar karışabilir.Koca kim ya ? koca kim ? valla ben olsam açık saçla giderdim olan olsun zaten adamın kalp krizi geçireceği varsa hastaneden çıktıktan sonra söylediğinde de geçirir tekrar.

En azından hastanede kalp krizi geçirsin de şaşırırsa falan, doktorlar anında müdahale etsin.

Adamın 2. kalp krizi yalnız. Kadın ilkinde iyileşmesini beklemiş zaten. Ne hakkı var kadının üstünde bu baskıyı kurmaya. Kendi istediği için değil, millet ne dermiş. Elalemin fikri, ne düşündüğü karısından daha önemli. İnsan kalp krizi geçirince korkar, hayata sevdiklerine sarılır değil mi? Bu öküz napıyor, benim kırmızı çizgim hayır diyor. Tam da olay tazeyken yapılacak bir şey. İsteyen istediği, rahat ettiği, mutlu olduğu şekilde giyinecek. İşine gelmeyen defolup gitsin. Kadın intihara meyillenmiş, ağır depresyonda ve ilaç içiyor, onun canının kıymeti yok mu? Herkes ibadetini inancını kendine yaşasın, kazık kadar insanlara bu baskıyı yapmaya kimsenin hakkı yok.

H harika95 siz de bu dünyaya bir kez geldiniz. Defedin, o elalemle beraber yaşasın bu gaddar merhametsiz adam. Bakalım kriz geçirince kaç kişi gelir başında durur sizin gibi.

El alem falancanın karısı açılmış diyecek diye kalp krizi geçirecek kocam ölüp gitse, şu teyze gibi olurdum:

Son düzenleme:
İstediği gibi giyinememek, saçlarını yapamamak , benimsemediği ideolojinin parçasını başında taşımak büyük bir yük.Tesettürden çıkma olayına çoğu kişi kötü gözle bakar ama kimse o kişilerin içinde neler yaşadığını bilmez.

Mesele daha güzel olmak kendini göstermekte değil, mutlu değilsin ya bundan ötesi var mı ? herkes mutlu olduğu şekilde giyinse keşke.

Adamın 2. kalp krizi yalnız. Kadın ilkinde iyileşmesini beklemiş zaten. Ne hakkı var kadının üstünde bu baskıyı kurmaya. Kendi istediği için değil, millet ne dermiş. Elalemin fikri, ne düşündüğü karısından daha önemli. İnsan kalp krizi geçirince korkar, hayata sevdiklerine sarılır değil mi? Bu öküz napıyor, benim kırmızı çizgim hayır diyor. Tam da olay tazeyken yapılacak bir şey. İsteyen istediği, rahat ettiği, mutlu olduğu şekilde giyinecek. İşine gelmeyen defolup gitsin. Kadın intihara meyillenmiş, ağır depresyonda ve ilaç içiyor, onun canının kıymeti yok mu? Herkes ibadetini inancını kendine yaşasın, kazık kadar insanlara bu baskıyı yapmaya kimsenin hakkı yok.

H harika95 siz de bu dünyaya bir kez geldiniz. Defedin, o elalemle beraber yaşasın bu gaddar merhametsiz adam. Bakalım kriz geçirince kaç kişi gelir başında durur sizin gibi.
Ha bir de 2. Kriz mi konu sahibi konuyu silmiş ama alıntılayan arkadaşlar sayesinde okudum. Konu sahibinin ambulans geldi aceleyle saçım açık terlikle çıktım demesini fırsattan istifade olarak düşünüyorum. Ben de bir kadınım ve kadın haklarını savunurum. Her kadın istediği gibi giyinmekte özgürdür. Eşi dahi bu konuda baskı kuramaz. Kadının psikolojisini bozmuş belliki. Sadece defalarca konuşulmuş, adamın onayını beklemiş , madem bu konuda çok kez tartışma olmuş, kendi kararına saygı duymayan eşine neden resti çekmemiş, boşanmak istiyorum dememiş bunu düşündüm. Adamın israrla diretme hakkı yok. Kadın da eşini ikna etmek zorunda değil.

İstediği gibi giyinememek, saçlarını yapamamak , benimsemediği ideolojinin parçasını başında taşımak büyük bir yük.Tesettürden çıkma olayına çoğu kişi kötü gözle bakar ama kimse o kişilerin içinde neler yaşadığını bilmez.

Mesele daha güzel olmak kendini göstermekte değil, mutlu değilsin ya bundan ötesi var mı ? herkes mutlu olduğu şekilde giyinse keşke.
Evet kesinlikle öyle. Ben bu duruma kötü gözle bakmam hiç. Kim nasıl mutlu, huzurlu oluyorsa öyle giyinmeli. Erkeklerin kadınları kısıtlamaya hakkı yok. Allah ile kendi aramızda olan bir şey için kimseye hesap vermemeliyiz.

Elalem ne diyorsa desin, saçmalığa bak ya. Kadının düşüncesi daha önemli olması gerekirken başkası ne düşünür arkamızdan ne konuşulur diye düşünmüş eşi. Konu sahibi umarım gerekeni yaparsın.

Yo gerek yok üyeliğimi silinmesini talep ediyorum çünkü ukala tavırları yargılayıcı üslupları hiç hoş değil insanlar buraya dert yazıyor linç yargılama alay eder gibi konuşmanın ne manası var
Bu tarz üye çok var. İnsanı konu açtığına pişman ediyorlar. Ben buna klavye delikanlılığı diyorum.

Anladığım kadarıyla siz daha önce de bu konuyu konuşmuşsunuz. Şimdi şöyle söyleyeyim eşinizin evlilik kriterinde böyle bir durum söz konusuysa bu konuda hassassa açılmanızı istemeyebilir bu onun baştan beridir vermiş olduğu bir karar sizi ona göre seçmiş eş yapmış. Hepimizin evlenmeden önce belirli bir kriterleri var eğer ki bu kriterlerin dışına çıkılacaksa ki bu kişinin sabit olduğu bir fikirse ve karşı taraf bu fikrinden caymıyorsa boşanmanız en sağlıklısı. Açıkken kapanmamışsınız eğer öyle bir durumsa siz haklısınız. Ben açığım kapanmak istesem eşim niye kapandın demez kapalıyken açılmak istesem eşim niye açıldın demez çünkü bu bizim evlilik için bir kriterimiz değil. Bence hastaneye açık gidin ne olursa hastanede olsun şiddet gösterecek potansiyelde bir insansa orada onu tutarlar en azından. Ama dediğim gibi en sağlıklısı boşanmanız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X