Günlük rutininiz nedir evin işlerini nasıl hallediyorsunuz

Liona Esposito

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.824
10.486
evin işine yetişemiyorum ben. bi tane 2 yaşında tazmanya canavarım pardon çocuğum var evde bunu belirteyim ama etrafa bakıyorum tek çocuklu olan ben değilim ama galiba bi tek benim evim bu kadar dağınık.
yapıyorum yapıyorum bi türlü dört dörtlük her oda banyo wc temiz olmuyor. gün içinde bi yeri temizliyosam geri kalan yerler mahvolmuş şekilde kalıyor.
detaylı temizlik zaten hak getire. günlük işlere zor yetişiyorum. mutfağa detaylı girsem evin geri kalan her yeri kalıyor. ya hepsini yapıcam ama detaya girmeden özenmeden kabaca yapıcam ya da birini seçip detaylı temizliycem ötekiler kalacak. ben bi yeri temizlerken eş zamanlı başka bi yeri dağıtan kirleten oğlumu hiç söylemiyorum zaten tahmin edersiniz.
ve gün içindeki zaman bana yetmiyor. siz nasıl yapıyorsunuz günlük rutininiz nedir kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz? mesela kitap okumak, ders çalışmak gibi şeylere zaman ayırırsam ev işi tümden kalıyor. ben galiba zamanımı verimli kullanamıyorum, günlük plan yapamıyorum, sizde durumlar nasıl?

2 yaşında bebekle olmuyor bir kitabım var aylarlardır elimde sürükleniyordu en son hevesim kaçtı artık bıraktım öylece. Temizlik yaparken babası ilgileniyor yoksa mümkün değil sürekli etrafımda benim düzelttiğimi o bozuyor o yuzden onunla yalnızken pek bir şeye ellemiyorum. Çözümü yok bence kendine zaman ayırmanın ben bu süreci böyle kabullendim kendi kendine oyalanabilecek yaşa gelinceye kadar kitapları da filmleri de rafa kaldırdım.

Çocuğunuz gün içinde uyuyorsa çok yaramaz olmadığı sürece halledersiniz 3 kisilik bir çekirdek aile sonuçta. Sabah kalkınca ilk işiniz banyo lavaboyu halletmek olsun . Ardından oturma odasının dağınıklığını vs toplayin yatağınızı havalandırın toplayın. Kahvaltı vs derken mutfağı da toplayın cocugunuzun onune de br sepet içine oyuncakları koyun gözünüzün önünde olacak şekilde daha cok ilgisini çeker oynar . Cocugunuzu kontrol ederek süpürün tozunu alın. Zor değil çocuğunuz hangi saatlerde uyanıyorsa ornk 9 🙂 1 saat öncesinde kalkip dağınıklığını toplayip süpürebilirsiniz aksamdan bulaşık vs de koymayın. Çocuğum yok 4 teyzem var :) onlardan gördüm. kendimde cok titiz düzenli biriyimdir annemde baya fazla şekilde az çok bilgim var çocuklu ev hakkında. Oyalanacahi ilgisini çeken şeyler koyun önüne ondan erken kalkin . Hemen butun işi bitir diye birsey yok topladin ettin çocuğunla ilgilen uyuyunca süpür tozunu al . Imkanin varsa da yardımcı birini tutabilirsin . Hergun zaten silinecek diye birsey yok 1 gün arayla süpürür cok tozlanmiyorda 2 günde bir tozunu alirsin . Tüm gün sürmez cok mu geç kalkıyorsunuz dağınık mısınız kendiniz ?... akşam eşiniz ilgilenir halledersinzi bazi şeyleri

Benim ondan 2 tane hemde düz koltukta bile normal oturmuyorlar. Daha yeni ütüyü bitirdim de uyuyacam inşaallah da sabah onlarla birlikte uyanacağım. Ama ev içi genellikle temiz oluyor da çamaşır ve ütü çok birikiyor. Artı evim çok büyük çok yoruluyorum sürekli bi taraftan toplamak zorundayım oh hiç içim yok oturayım diyemiyorum hiç 😒

Çocuğunuz gün içinde uyuyorsa çok yaramaz olmadığı sürece halledersiniz 3 kisilik bir çekirdek aile sonuçta. Sabah kalkınca ilk işiniz banyo lavaboyu halletmek olsun . Ardından oturma odasının dağınıklığını vs toplayin yatağınızı havalandırın toplayın. Kahvaltı vs derken mutfağı da toplayın cocugunuzun onune de br sepet içine oyuncakları koyun gözünüzün önünde olacak şekilde daha cok ilgisini çeker oynar . Cocugunuzu kontrol ederek süpürün tozunu alın. Zor değil çocuğunuz hangi saatlerde uyanıyorsa ornk 9 🙂 1 saat öncesinde kalkip dağınıklığını toplayip süpürebilirsiniz aksamdan bulaşık vs de koymayın. Çocuğum yok 4 teyzem var :) onlardan gördüm. kendimde cok titiz düzenli biriyimdir annemde baya fazla şekilde az çok bilgim var çocuklu ev hakkında. Oyalanacahi ilgisini çeken şeyler koyun önüne ondan erken kalkin . Hemen butun işi bitir diye birsey yok topladin ettin çocuğunla ilgilen uyuyunca süpür tozunu al . Imkanin varsa da yardımcı birini tutabilirsin . Hergun zaten silinecek diye birsey yok 1 gün arayla süpürür cok tozlanmiyorda 2 günde bir tozunu alirsin . Tüm gün sürmez cok mu geç kalkıyorsunuz dağınık mısınız kendiniz ?... akşam eşiniz ilgilenir halledersinzi bazi şeyleri
geç kalkıyorum ama geç yatıyorum. 5 gibi uyuyorum 11 civarı oğlumla kalkıyorum en fazla 6 saat uyuyorum

Sabah erken kalkarım, başka türlü kendime zaman ayırmak hayal çünkü.
Spor/ okuma/ yazma/ özbakım bu saatte.
Sonra ahali uyanır. Kahvaltı faslı.
Temizlik konusuna çok zaman ayırmam ama planlı olduğum için asla çok kirli olmaz alanlarım.
Şimdi anlatacağım sistem karmaşık gelebilir ama aslında oldukça basit ve zahmetsiz.
Toplama Evresi:
Günlük olarak her odaya 5 dk. ayırıyorum. O odaya ait olmayan ne varsa çıkarılır, her şey yerli yerine konur. Bunu bir yarış halinde yapınca güzel oluyor. Ben kronometre kuruyorum.
Banyolar dahil 25 dk. toplama. Mutfak bonusa sahip ona 15 dk veriyorum.
Pazartesi Y.odası
Salı küçüğün odası
Çarşamba büyüğün odası
vs vs
Böyle bir planım var.
Oda zaten toplu. 30 dk.lık bir temizlik var.
Toz al, yer sil, çarşaf değiştir vs. Bu işler odaya göre değişiyor.
Tabii ben bunları yaparken robot süpürgem her yeri süpürüyor ki kendisiyle aramda sevgi dolu bir ilişki var bu yüzden.
İmkanınız varsa edinin derim, kendinize yapacağınız en büyük iyilik olur.
Bu sistemle asla detaylı ve saatlerce süren, bıktırıcı daha önemlisi ertelediğim bir temizlik gündemim olmuyor.
Maksimum 1 saat. Sonrası ise çocuklar, çocuklar ve çocuklar.

3 yasında kızım, 2 kedım, 2 aydır da evde olan esım var.
asırı duzenlıyımdır ve oldukca plancı.
21.00-07.00 saatleri arası kızım uyur.
programım söyle;
1. aksam dan sabaha asla ıs bırakmamak.
kızım uyudu mu toz, wc temızlıgı, ayna sılme, camasır katlama ütü gıbı ıslerı yaparım.
dusakabını kapıları o uyudu mu siilerım. her banyo sonrası dusakabını kurularım.
hatta yarının yemegını dahı yaptıgım olur.
her wc lavoba kullanımın ardından, kuru bır bezle kurularım, gunler ce gıcırr gıcırr kalır lavoba.
kızım wc yı kullandıktan sonra wc yı temızerım sıpsak.
buzdolabını her peesmbe temızlerım, cuma pazarım var cunku.
gunluk de sadece supurup sılme yatak toplama ve yemekler kalıyor.
oglen kızımla bırlıkte uyuyorum. ogle den sonra da pandemı oncesı gezerdık, sımdı bahceye ınıyoryz.
hersey yerlı yerındedır oyuncaklar harıc. asla saatlerımı harcamam temızlıge.

Ben şuna şaşırıyorum
Biz üç kardeşiz
Ben 4 yaşındayken küçük kardeşim doğmuş
Aramızda 2 şer yıl var
Annem üç çocukla evi çok güzel çevirir
Misafiri eksik olmazdı
Bağ bahçesi vardı
Kışın sobası vardı
Bulaşığı eliyle yıkardı
Çamaşırda şu antika makinalarda yıkar
Mis gibi çıkarırdı her işini
Birde el işleri yapardı
Kaneviçesinden örgüsüne
Hem sadece benim annem değil çoğu kadın böyleydi
Şimdi anlayamadığım
Bunca rahatlığa rağmen bizmi bazı konularda eksiğiz bu kadınları çok fazlaydı

Bir süredir aynı dertten muzdaribim. Bence bu konuda bir çok etken var. Benim de 14 aylık biz kızım 2.5 yaşında bi oğlum var. Zaten 2+1 kutu gibi bir evde yaşıyoruz. Mutfağı da evin orta bir yerine koymuşlar bardak alıp koysan tezgaha her odadan duyuluyor kızım uyanıyor 🤦 uyurken bile iş yapmak zor. Bulaşık makinesini günlük çalıştırıyorum ama elde yıkanacaklar çıkıyor mutlaka. Kaç kere yıkamaya niyet ettiğim halde kızımın parçalarıma yapışıp ağlamasından dolayı vazgeçtiğim çok oluyor mesela. Yakın zamanda kızımın ısrarla döktüğü çekmeceleri tamamen boşalttım. Bir nebze rahat ettim. Eşim de yardımcı oluyor elinden geldiği kadar ama istediğim kadar toparlayamıyorum yine de. Zaten kızım babasında da pek durmuyor. Zamanla o büyüdükçe aşmayı hayal ediyorum .

Derin temizlik günlerim yok elim sürekli birşeylerde biryerlerde olduğu için çok kirli olmuyor evim. Ama dağınıklık oluyor oğlum 14 aylık ne görse yere atıyor kabullendim o kısımı düzen hastası olsam kafayı yerdim herhalde. Yemek kısmınıda işten gelince eşim bakıyor ben yapıyorum çamaşırları ben atarım o asar falan bir şekilde oluyor ama dediğim gibi dağınıklığa çözüm yok saldım bende. Çocuksuz bir ev dağılıyorsa da bilemiyorum 😂

2 yaşında bebekle olmuyor bir kitabım var aylarlardır elimde sürükleniyordu en son hevesim kaçtı artık bıraktım öylece. Temizlik yaparken babası ilgileniyor yoksa mümkün değil sürekli etrafımda benim düzelttiğimi o bozuyor o yuzden onunla yalnızken pek bir şeye ellemiyorum. Çözümü yok bence kendine zaman ayırmanın ben bu süreci böyle kabullendim kendi kendine oyalanabilecek yaşa gelinceye kadar kitapları da filmleri de rafa kaldırdım.
Ay aynen ya kendi kendine oynasalar keşke ben koltuğa oturup elime kitabımı alsam onu izlesem 😂 ah hayaller ahaha iki sn mutlu oldum 😅

Sabah erken kalkarım, başka türlü kendime zaman ayırmak hayal çünkü.
Spor/ okuma/ yazma/ özbakım bu saatte.
Sonra ahali uyanır. Kahvaltı faslı.
Temizlik konusuna çok zaman ayırmam ama planlı olduğum için asla çok kirli olmaz alanlarım.
Şimdi anlatacağım sistem karmaşık gelebilir ama aslında oldukça basit ve zahmetsiz.
Toplama Evresi:
Günlük olarak her odaya 5 dk. ayırıyorum. O odaya ait olmayan ne varsa çıkarılır, her şey yerli yerine konur. Bunu bir yarış halinde yapınca güzel oluyor. Ben kronometre kuruyorum.
Banyolar dahil 25 dk. toplama. Mutfak bonusa sahip ona 15 dk veriyorum.
Pazartesi Y.odası
Salı küçüğün odası
Çarşamba büyüğün odası
vs vs
Böyle bir planım var.
Oda zaten toplu. 30 dk.lık bir temizlik var.
Toz al, yer sil, çarşaf değiştir vs. Bu işler odaya göre değişiyor.
Tabii ben bunları yaparken robot süpürgem her yeri süpürüyor ki kendisiyle aramda sevgi dolu bir ilişki var bu yüzden.
İmkanınız varsa edinin derim, kendinize yapacağınız en büyük iyilik olur.
Bu sistemle asla detaylı ve saatlerce süren, bıktırıcı daha önemlisi ertelediğim bir temizlik gündemim olmuyor.
Maksimum 1 saat. Sonrası ise çocuklar, çocuklar ve çocuklar.
Robot süpürge gırgır gibi süpürüyor diye duymuştum. Siz memnun mudunuz? Marka midel paylaşabilir misiniz?

Ben şuna şaşırıyorum
Biz üç kardeşiz
Ben 4 yaşındayken küçük kardeşim doğmuş
Aramızda 2 şer yıl var
Annem üç çocukla evi çok güzel çevirir
Misafiri eksik olmazdı
Bağ bahçesi vardı
Kışın sobası vardı
Bulaşığı eliyle yıkardı
Çamaşırda şu antika makinalarda yıkar
Mis gibi çıkarırdı her işini
Birde el işleri yapardı
Kaneviçesinden örgüsüne
Hem sadece benim annem değil çoğu kadın böyleydi
Şimdi anlayamadığım
Bunca rahatlığa rağmen bizmi bazı konularda eksiğiz bu kadınları çok fazlaydı
2,5 yaşında ve 1 yaşında 2 kızım var. Benim kardeşimle de aramda aynı yaş farkı. Ama annem bizi büyütürken anneanne, babaannene, hala vs çok yakınmış. Komşuluk da akrabalık gibiydi. Yani göz kulak olacak kişi boldu. Ayrıca sokaklarda büyüdük. Annelerimizin motor becerilerimiz için etkinlik yapmalarına gerek yoktu. Akşam eve zorla sokarlardı bizi. Ama şimdi hiç akrabamız yakınlarımızda değil. Çocuklar mecburen evde büyüyor. Parka falan da beraber gidiliyor, zaman kötü. Eee bilinçli ebeveynlik tv, tablet yok 🤷🏻‍♀️ Haliyle işler yetişmiyor.

Robot süpürge gırgır gibi süpürüyor diye duymuştum. Siz memnun mudunuz? Marka midel paylaşabilir misiniz?
Ben çok memnunum. Büyük süpürgem Rowenta Silence Force İyidir severim. Onunla iyice süpürdüğüm halının üzerinden robot süpürgeyle geçince anladım ne kadar doğru bir iş yaptığımı. Büyük süpürgemi kaldırdım. Üstelik halı yatağımın altına serdiğim (baza ya da karyola kullanmıyorum) halıydı. Üzerinde yürünmüyor yani.
Benim süpürgem Robovac s11. Alırken çok tereddütte kalmıştım. Şimdiki aklım olsa kesinlikle navigasyon özelliği olanı alırım.

X