Günlük Ped

arkadaşlar benim doktorumda günlük ped kullanmamı söyledi akıntım çok olduğu için(beyaz ,kokusuz olmasına rağmen) fitil ve antibiyotik hap verdi ve 1 hafta ilişkiyi yasakladı ayrıca ped yerine kağıt peçete kullan kirlendikçe değiştirirsin dedi pamuklu çamaşır kullanmamı iç çamışırlarımı sabun tozuyla yıkamamı ve ağ kısımlarını ütülememi söyledi 15-20 güne kadar geçer dedi ilaçlarım daha bitmedi umarım geçer çünükü akıntı gerçekten insanı rahatsız ediyor

evet arkadaşlar kesinlikle ve kesinlikle çok zararlı bişi bu günlük ped olayı.bende çok dikkat eder sıklıkla kullanırdım.kullanmadığım markada kalmadı gibi.akıntı kaşıntı ve yanma problemiyle gittim doktora ve mantar dedi.kesinlikle kullanmıcaksın dedi.oranın havasız kalmasındansa ıslak kalması çok daha sağlıklı dedi doktorum.bi düşün dedi bana ped,iç çamaşırı,(kışın kilotlu çorap)pantolon..kat kat kesinlikle hava almıyor ve çok zararlı dedi.illaki koyacaksan gazlı bez koy ve değiştir dedi.zaten ped kullansamda akşam yatarken ve sabah evden çıkarken temizini giyiyorum.ve kasımdan beri kullanmıyorum.önceleri takmıştım kafama ay ıslak die die.ama inanın hem alışıyosunuz hemde eskisi gibi akıntıda olmuyor ve hava aldığı içinde herhalde iç çamaşırı kuruyor.ayrıca kadınların geceleri iç çamaşırı giymemelerinin daha ii olacağını bile belirtti.yazın yapıcam bu işi :))))

valla ne günlük ped kullandım şimdiye kadar ne de akıntı gibi bir sıkıntım oldu...
ben adetken bile ped çok rahatsız ediyor beni. özellikle yaz aylarında, sanki o bölge havasız kalıyormuş gibi geliyor...

istediğin kadar pahalı kaliteli marka olsun pedlerin hepsinde sentetik yok mu ??

kizlar günlük pedlerin hava alanlarida var, tabi Türkiyede varmi bilemiyorum, bende kullaniyorum günlük ped gayet rahat, tuvalet kagidi koymanizi hic tavsiye etmem tuvalet kagitlarini beyazlatmak icin degisik maddeler kullaniliyor buda zararli...

bi ara bende gunluk ped kullaniyordum ama mantar yaptigini ve zararli oldugunu duyunca biraktim bir arkadas organik ped demis mantikli geldi..tuvalet kagitlarinida kokusuz renksiz alin..şakkıdı

kızlar bende kullanıyorum devamlı ama su var kı bırcok marka denedım kotulerını kullanmaktansa hıc kullanmamalı bence ıyı marka kullanmalı hava alan yuzey oluyorlar..

benim doktorum kullanma demişti hava almasını engellediğinden dolayı.. adam diyo ki bişey koyma! yahu nası koymayayım, akıntı ne olacak? öyle dolaşılır mı, ay anlatamadım..! tuvalet kağıdı koy dedi.. o da parça pinçik oluyor işte.. dışardayken koyuyorum şimdi, evdeyken çıkartıyorum, devamlı çamaşır değiştiriyorum.. en azından evde kaldığım srede hava alsın diye..
bi de kalın olanlardan almıyorum zaten, bence en güzeli discreet; çünkü çok ince..

Ben değişik bişey sorucam,günlük pedi yeni değiştirmemişsek eğer abdest olur mu kızlar? :uhm:

baba dr kesınlıkle yasakladı gazlı bez koyacaksınmantar ve enf oluyor

Selam kızlar.Ben belki de piyasaya çıktığından bei günlük ped kullanıyorum,zararlı olduğunu da duyuyorum ama başka ne yapabilirim ki?akıntım baya oluyo bilmiyorum belki de ped yapıyordur akıntıyı böyle bişey de duymuştum.her dk çamaşır da değiştirilmiyor ki,dışardayken falan ıslak ıslak ıyyyyy hiç katlanamıyorum?sizler neler yapıyorsunuz,var mı başka bir çözüm yolu?a.s.

merhaba, doktor bana kesinlikle gunluk ped kullanmami soyledi, mantar vs herhangi biseyim yok ama bu pedlerin kanserojen etkisi var kimyasal bir urun oldugu icin, ayrica vajinal bolgede isinin artmasina sebep oluyor yani bakterilerin uremesine ortam hazirliyor

bence akinti olsa da bi sure ped kullanma oyle bi dene, yaninda yedek camasir bulundur wc ye gittiginde degistirirsin asiri bi akinti varsa

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle günlük ped kullanmayın diyenlerdenim. Doktorum normal peçete koy ve sık sık değiştir bu bile ondan sağlıklı demişti. Hava aldırmaması yeterli sebep bence. Senelerdir günlük ped kullanıyordum. Akıntım çok fazla vardı farklı bir hastalıktan doktora gidince akıntının çok olduğunu ve ilaç kullanmamı söyledi. ığne hap ve ovül kullandım 10 gün. Ve günlük ped kullanımını bırakmamı söyledi doktor. ayrıca sebamed intim likit jel kullandım. Sadece genital bölge için olandan. çeşitleri var çünki. Şuan ne peçete ne günlük ped çok rahatım. Sağlığınız için bazen söylenenlere kulak vermek kazandırır bence. Sağlıklı günler arkadaşlar. a.s.

bence zararli konulari cok sacma butun dunya kadinlari kullaniyor bu pedlerden ayrica sagliksiz olsa piyasaya verilmezdi bi kere.sonucta cok hassas bir yerimize koyuyoruz bu pedi.bu zararliysa o zaman diger pedlerde zararli adet icin olanlar.o yuzden ben inanmiyorum zararli olduguna iyi marka kullanmak lazim sadece mesela kotex 2-3 yildir kullaniyorum ve memnunum ped olmadan kendimi hic rahat hissedem.

günlük ped mantara yol acıyor bende bagımlıydım fkt mantaroldum. marka olarakta kottex kullanıodum ve sıksık deişiyordum

ben kendim evde eski tişörtlerden falan yapıyorum pedlerimi canım. malum ekonomik durum markalı günlük ped almaya müsaade vermiyor.. hiç mantar bakteri alerji sorunum olmuyor.

size katılıyorum bende kullanıyordum akıntım bir türlü geçmedi arkadaşımın doktoru kendisine bırakmasını söylemiş bende öyle yaptım gerçekten faydasını gördüm arkadaşlar en iyisi pamuklu bez peçetede dağılıyor rahatsız ediyor

bence zararlı değildir arkadaşlar
hergün değiştirin
ben çok memnunum
bayanssulusmile

dr erkan topuzda normal pedlerin bile kanser yapabilceğini söyledi hava almadığı için.
ve adet döneminde bir kaç gün kullanıyoruz,günlük ped ise hergün düşünün yani.
en güzeli sadece pamuk bence hem kuru hemde sağlıklı tutuyor.
kotex tende hiç memnun kalmadım okadar reklamlarda abartıyorlarki.

bnecede zararı yok bende kullanıorum ne mantar ne bısı sorunm yok yanı.sadece kokkulu yanı parfumlu olanların mantar yapacagını bılıorum

ahhh ahhh neler çektim bu akıntım yüzünden meğer normalmiş ben uğraştım durdum önce doktora gittim dedim benim akıntım var napmalıyım o da dedi normal canım gelmek zorunda sen evli değilsin genç bi kızsın bakire olduğun için gelir tabi dedi bende ama artık bıktım yani rahatsız oluyorum dedim o da yapabiliceğim bişi yok mecbur katlanıcaksın dedi,sonra tabi şu ganital temizleme jeli ve mendillerinden kullandım sabun duş jeli,günlük ped çeşit çeşit hemde tanga,aloeveralı,lavantalı,çilekli bilmem neli kullandım durdum herşey kullandım sonra çektim tabi cezasını enfeksiyon oldum geceleri kaşıntılarıma uyandım yeşil akıntım oldu neler çektim bi ben bi Allah bilir yani doktora gittim sakın bi daha kullanma dedi ve 5 adet iğneyi bi güzel yedim ohhh misskaydirigubbakcemile3can acısına mı yanayım çektiklerime mi iğneyi yapan tanıdık hemşireydi o dedi ki günlük ped kullanma canım bende kullanıyordum sonra akıntım çoğaldı başladım kaşınmaya şimdi şu mutfakda kullandığımız kağıt havlular varya onlardan kullan dedi. sonra geçti tabi enfeksiyon doktora kontrole gittim bi aferini aldım tabisositosositoaferin güzelim artık korkma mantara dönmüş onuda halledicez şimdi dedi bana hap ve krem verdi allahıma çokkkk şükür geçti ve ben şimdi napıomuyum günlük ped yine kullanıorum tabi:kedi:ama sadec tanga ve g-stringlerimde ve beyaz açık renk bişi giyersem o da çok nadir yani hep kağıt havlu kullanıorum artık sizede tavsiyem kağıt havlu sonuçta onun bir zararı yok öyle olsa tuvalet kağıdınında zararı olur öyle düşünün a.s

Valla ben özellikle jinekoloğuma sordum zararlı mı kullanmayım mı diye.

Çünkü benim rahim ağzında yara mevcut.Eğer tehlikesi olsaydı kullanma derdi kesinlikle.

Ama kullan ama sık değiştirmek şartıyla dedi.

Ben de zaten sık sık değiştiriyorum.

X