Günlük Ped

aaa :1shok: yazılarınızı okuyunca çok şaşırdım bende sık sık gunluk ped kullananlardanım bazen ara veriodum ama yaram oldugu için cok fazla akıntım oluodu kullanıodum yakıldıktan sonra mecburen kullanmaya basladım akıntı dvm ediodu şimdi biter gibi oldu ama kaşıntılar başladı pedlerden mi yoksa bir dertten kurtulalım derken baska bişey çıkmaz umarım fisfisfiskafamçokkarıştı

Yillardir kullaniyorum.Hic bir sorun yasamadim.Ben memnunum.
Ayrica bunlar zararli ise vay bebeciklerin haline 24 saat bez bagli..

gazlı bez kullan dr bana pet unut yoksa enf gecmez dedı dedıgı gıbı pamuk ve gazlı bez kullanıom gectı yanı çok zararlıı gazlı bez koy kullan at zaten normalden fazla ıslaklık varsa dr gıt enf olabılır

Arkadaşlar Merhaba,

Bende zaman zaman çok kaşıntı oluyordu. ve gittiğim doktor bana ped kullanıp kullanmadığımı pedin zaralı olduğunu söyledi ve bana NUMİS MED PH 4.2 yi günde 1 kez kullanmamı söyledi. Eczanelerde satılıyor SEBAMED'in de var. Bende o zamandan beri onu kullanıyorum hemde çok güzel bir kokusu var.Tavsiye ederim arkadaşlar. Tavsiye ettim çünkü bir ilaç değil sadece hijyen temizlik için kullanılan jel. günde 1 kez genital bölgeyi bu jel ile yıkıyorsunuz.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar aranıza bende yeni katıldım günlük pedin zaralı old bende duydum fakat ben kullanıyorum benimde çok akıntım var ya sinir oluyorum çamaşırım sürekli kirleniyor. bazı kişilerde akıntı fazla olmuyormuş kimisinde hiç yokmuş bende çok geliyo ve çok sinir oluyorum. arada çamaşırıma ped olmazsa peçete koyuyorum ondan da memnunum oda ii oluyo pedlerin kokulusu ii değilmiş zaralıymış. akıntı gelmesi normal diyolar. bir de ben avondan vajına jeli kullandım doktorlar da tavsiye ediyorlarmış amam ben genelde belki size komik gelecek ama şampuanla yıkıyorum içim öyle rahat ediyor.aslında zaralıymış ama ne yapayım

arkadaşlar ben de bu konuyu okuyana kadar günlük pedlerin bu denli zararlı olabileceğini düşünmemiştim. ben de yıllardır kullanıyorum bunları ve birkaç kez de mantar şikayetim oldu. ama bundan kaynaklanabileceğini hiç düşünmemiştim.geçenlerde yine mantar sandığım akıntılar başladı. doktora gittim ama hiç bir enfeksiyona rastlanmadı. sonra bu yazıları okudum ve bir haftadır günlük ped kullanmıyorum.inanın çok şey değişti.günde 3 kez ped değiştirmem gerekirken şimdi çamaşırım bütün gün nerdeyse kupkuru kalıyor. inanılmaz şaşırdım.meğer herşeyi günlük ped tetikliyormuş. üstelik adet öncesi dönemdeyim buna rağmen akıntım acaip azaldı. sizede bırakmanızı tavsiye ederim.tabi bu sadece bende böyle olmuş olabilir.denemeden göremezsiniz. :)

kızlar regl günleri dışında ve regl günlerinde sakın tampon kullanmayın. Sadece regl günlerinin en yoğun olduğu günlerde kullanın. Ve geceleri de kullanmayın. Doktorum söylemişti. Ve tampon ped gibi de değil 2 saatte bir kesinlikle değiştirmek gerekiyor eğer değiştirilmezse vajinanın içine kaçabilirmiş. O yüzden en güvenlisi ped ve günlük pedler.

arkadaşlar ben de bu konuyu okuyana kadar günlük pedlerin bu denli zararlı olabileceğini düşünmemiştim. ben de yıllardır kullanıyorum bunları ve birkaç kez de mantar şikayetim oldu. ama bundan kaynaklanabileceğini hiç düşünmemiştim.geçenlerde yine mantar sandığım akıntılar başladı. doktora gittim ama hiç bir enfeksiyona rastlanmadı. sonra bu yazıları okudum ve bir haftadır günlük ped kullanmıyorum.inanın çok şey değişti.günde 3 kez ped değiştirmem gerekirken şimdi çamaşırım bütün gün nerdeyse kupkuru kalıyor. inanılmaz şaşırdım.meğer herşeyi günlük ped tetikliyormuş. üstelik adet öncesi dönemdeyim buna rağmen akıntım acaip azaldı. sizede bırakmanızı tavsiye ederim.tabi bu sadece bende böyle olmuş olabilir.denemeden göremezsiniz. :)

canım çok doğru bir şey yapmışsın, ben de senle aynı şeyi yaşadım, yalnız mantar olmadan atlattım çok şükür...

çok fazla akıntısı olduğu için günlük ped kullananları anlamıyorum, veya anlatmaya çalışıyorum, anlatamıyorum...

arkadaşlar, akıntıyı günlük ped artırıyor. akıntının bir normal miktarı olmalı elbet hiç olmaması da sağlıklı değil ama dediğiniz gibi çok aşırısı pedden kaynaklanıyor, ben bıraktığım sonra 2 gün akıntım normale döndü, üstelik tamamen kokusuz artık. ben yıllarca kullandım, son 1 yıla yakındır kullanmıyorum.

bi dr. o pedler yerine tuvalet kağıdı kullanın daha az zararı var hem de sık sık değiştirirsiniz demişti.. aklınızda olsun...

demek kı olumsuz etkısını kanıtladın..kaydirigubbakcemile5
bende kullanıyorum gunluk ped..:uhm:
bakalım bende denıyıcem..
aynı sonucu alıcakmıyım.yerimseniben

bende kullanırken akıntım fazla geliyordu bende günlük pedin sakıncalarını duyunca kullanmayı bıraktım ve benimde akıntım gercekten azaldı demek herkezde aynı etkiyi yapıyomuş eskiden bende kullanmadan yapamazdım.

Selam kızlar.Ben belki de piyasaya çıktığından bei günlük ped kullanıyorum,zararlı olduğunu da duyuyorum ama başka ne yapabilirim ki?akıntım baya oluyo bilmiyorum belki de ped yapıyordur akıntıyı böyle bişey de duymuştum.her dk çamaşır da değiştirilmiyor ki,dışardayken falan ıslak ıslak ıyyyyy hiç katlanamıyorum?sizler neler yapıyorsunuz,var mı başka bir çözüm yolu?a.s.

ah canm yaa aynısı bendede var berbat bir durum o yüzden sürekli günlük ped kullanmk zorunda kalıyorum. gercekten cok kötü bi durum. onsuz yapamıyorum cünkü öyle bi an oluyorki hafif hızlı hareket bile etsem bir bakıyorum akıntı baslamış ... ve hiç hoş bi durum değil. camasırda bulunduramıorum yanımda en iyisi günlük ped..:dance:. zararlı olduğunu ilk kez senden duyuyorum :sm_confused:

ben eskiden kullanıyordum enfeksiyondan kurtulamıyorum sürekli yanma vardı en son dr değiştirdim bana sentetik içerdiği için günlük pedlerin bakteriyi artırdığını söyledi tabii eşim öncesinden koymuştu teşhisi ama ben kullanmaya devam ettim test ettim kendimi 1 hafta kullandım yanmam oldu ardından kullanmadım yanmam geçti şimdi penye bez kullanıyorum evet zor oluyor ama daha fazla ilaç kullanmak istemiyorum küçük bez halinde kullanıyorum derece 90da yıkıyorum şimdilik şikayetim yok bakalım dr ne diyecek

kızlar buraya periyodik olarak yazıyorum ama :roflol:

günlük pedi lütfen bırakın...bir hafta sabredin, akıntınızın nasıl azaldığına şaşırıcaksınız!!

en önemli şey de, banyodan çıktıktan sonra vajinayı tamamen kurutmak. bunun için fön makinasını en soğuk ayarda kullanın. 10 saniye bile sürmez. ben artık neredeyse tüm gün kuru kalıyorum ve gelen akıntı hiç kokusuz renksiz, tamamen sağlıklı.

illa ki kullanıcam derseniz, adetten sonraki 3 gün kullanın tabi ama organik günlük pedler var, internet üzerinden satılıyor, onları alın hiç olmazsa...

piyasadaki ürünler çok zararlı. hele parfümlüler direkt kanser riskini artırıyor!

lütfen dikkat edin.a.s.

kullanmayin kizlar kullanmayin su gunluk pedleri hergin camasirinizi degistirin ve kendinizi rahatsiz hissettiginizde de genital bolge icin kullanilan jellerle yikayin her zaman degil zaman zaman yani inanin cok rahat ediyorsunuz akintilar buyuk olcude azaliyor.

ben ara sıra aklıma estikçe kullanıyodum geçenlerde bişi hediye vermiş kokulusundan dedim bi kullanıym o gün geberiyodum resmen kaşıntıdan. allah allah dedim ped mi yaptı acaba. çünkü hiç mantar şikayetim olmadı şimdiye kadar pedi kullanmayı bırakmamla herşeyin geçmesi bir oldu. 1 hafta kullanmamaya dayanabilirseniz şikayetleriniz azalacaktır. akıntı bile olmuyo nerdeyse eğer enfeksiyon yoksa.

günlük pedlerin tehlikesi çok uzun süre değiştirmediğinde ortaya çıkıyor. yani nemden. ama bu çamaşırın içinde geçerli. onuda değiştirmezsen aynı tehlike söz konusu. tamamen pamuklu çamaşırlar sadece sağlıklı. pedler için tek yapman gereken çantanda yedekleriyle gezmen. ve gece kullanmaman..
vajinal bölgenin kuru ve temiz kalması önemli. şimdi günlük pedlerin hava aldıranları çıktı. çok daha hijyenik bence. akıntısı olanlar ister çamaşırı tek kullansın ister pedle beraber ama mutlaka günde 3 kere değiştirmeli..

Son düzenleme:
günlük pedlerin zarali olabilecegini hic düsünmemistim ama gercekten öyle
günlük ped kullanmaya baslayana kadar ne mantar ne kasinti bilmezdim
mantarimin ve kasintilarimin sebebinin kullandigim günlük ped oldugunun farkina 2 ay önce vardim
artik kullanmiyorum hergün ic camasirimi degistiriyorum hos kullanirkende degistiriyordumda

2 aydir cok sükür cok rahatim senelerdir neler cekmistim neler

X