Günlügümde ki son sayfa

Dediğim gibi, kendini kandırmadan yaşamanın ne anlamı var. Çıplak gerçekler kimi tatmin edebilir ki? Emrah Serbes, Erken Kaybedenler

Gözyaşların kurumadan gülmeye başlarsın o zaman. Çünkü bilirsin ki seni artık kimse kandıramaz kolay kolay. Mutsuz insanları kandırmak zordur çünkü. Hayata her zaman kuşkulu gözlerle bakan, mutsuz insanları kandırmak, herkes bilir bunu, çok ayıptır çünkü. Emrah Serbes

Aslında pek fazla bir şey değişmedi. Ben de değişmedim. Fırsat olsa değişirdim.
Kim istemez ki bir uçurtmayla yer değiştirmeyi. Emrah Serbes

Unutmanın acısı, ayrılığın acısından daha farklı. Ayrılık hüzne yakın, unutmak kasvete. Birini yavaş yavaş unuttuğunun bilincine vardığın anların sıkıntısından bahsediyorum. O kişinin parça parça silinip alakasız hatıraların arasına karışmasından bahsediyorum. Belki de neden bahsettiğimi bilmiyorum; sadece üzülüyorum. Vasıfsız keder. Emrah Serbes - Erken Kaybedenler

Ne iş yaparsın sen dedi?
Hamalım ben dedim.
Nasıl yani dedi?
Elimden tutmasını bilenin yüreğini taşırım dedim...

Sunay Akın

Ben muhafazakarım canım. Muhafaza etmek istediğim şeyler var. Bunların başında da sen geliyorsun... Erken Kaybedenler - Emrah Serbes

- Kendine bir hoşça bak; alemin özü, varlıkların gözbebeği olan insansın!

ŞEYH GALİP(Dede Efendi)

- Durmadan gideceksin, ne varsa bundandır. Bir yerde uzun süre kalma. Gece ile gündüz nasıl birbirini nasıl kovalıyorsa, sen de hayattan soğumamak için düşüncelerini onun üzerinde toplamaktan kaçın. Hayat üzerinde düşünmeye başladın mı bil ki, soğursun ondan.

MAKSİM GORKİ

Sen çok severdin diye o günden beri;
Ekmeğin ucunu yemiyor,
Çaya tek şeker atıyor,
Hep kirli sakal geziyorum.
Yağmurda cama çıkıyor,
Arabayı yavaş kullanıyor
İçinden sen geçen şiirler okuyorum.
Sen bilmezsin ama kendime kızdığım anlarda bile
Sen severdin diye Kendimi bile hoş görüyorum!… (B.Gökçe)

Bedenlerimizi şekle sokmak için ne çok uğraş veriyoruz. Halbuki beyinlerimizi, düşünce ve algılarımızı geliştirmek için çabamız ne kadar az…

Elif Şafak
l

Banu Avar
Kurbağa ılık suda gevrerken, sonunda pişmeye başladığını anlamış, ama tencereden dışarı sıçrayacak gücü kendinde bulamamıştır.

Herkes, gönlünce bir yol arıyor kendine... Kimi arayışı sürdürmekte, kimi bulduğundan emin... Ama bir gün, bir ses haykıracak göklerden: "Herkesin yolu kendine varır, arama başka yerde..." Ömer Hayyam

İnsanlar yavaş yavaş inanmamayı, güvenmemeyi, sevmemeyi, ve kronik şüpheci olmayı öğrenir. Bu gerçekleştiğinde, artık çok geçtir. İnsanların "tecrübe" dediği şey budur. Kalbiyle bağlantısını kaybetmiş bir insana tecrübeli denir. Osho

''Çok zor birim canımı da yakıyor söyleyemediklerim, yüreğimi parça parça ediyor içimdeki suskunluk göğsüm sıkışıyor mideme sancılar giriyor ve yapabileceğim hiç birşey yok susup sabır etmekten başka...''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…