Günlügümde ki son sayfa

Hayatın içindeki bütün kavgaların,
cebelleşmelerin ardından "Kısmetse olur"
teslimiyetini seviyorum.Kısmetse olur, değilse olmaz..

Tarık Tufan

aslında sadece kendimizi kandırıyoruz

yazmak rahatlatmıyor, kanayan yaraya yeni kesikler atıyor. tarihe not düşüyoruz "burada kanadım" diye

sonra dönüp dönüp yeniden kanıyoruz

''Hadi canım niye bu kadar sıkıyorsun kendini? Yeni tanıştığın birine her şeyini anlatmaz mısın? Ben karşıma çıkan ilk insana bütün hayatımı anlatabilirim.
''Neden?''
''Nedeni yok. Yani Bence yok. Doktora sorarsan, manik döneminde olduğu için der ama palavra. Bizi samimiyetin hastalık olduğuna inandırmaya çalışıyorlar. İnanınca, herkes gibi olunca, aptallaşınca iyileşiyoruz.'' Emrah Serbes

Sen kendini biliyorsan kendini bilmezlerin söyledikleri anlamsızdır.
Unutma gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır.:34:

İlk başta tam olarak hissedemediğimiz kırılma anları var. Zamanla harap edici duygulara dönüşüyorlar. Yaralanmanın sıcaklığıyla ilk anda hissedilmeyen kurşunlar gibi. Böyle durumlarda “biraz zaman” her şeyi daha da beter ediyor. Emrah Serbes

Her zaman dediğim gibi, insan zincire vurulduğunda değil kendi fikri olmadığında köledir. Emrah Serbes

Fırsatı varken ağlamalı insan. Ele güne sergilenmeyecek duyguları olduğunu düşünmemeli. Sadece gözüne sabun kaçmış çocuklara bırakmamalı bu işi. Derdini anlatabilecek kadar ağlayabilmeli en azından. Emrah Serbes

Çocukken bir arkadaşım vardı sadece ön dişlerini
fırçalardı.

Arka taraftaki dişler nasılsa fazla gözükmüyor diye.
O zamanlar garip geliyordu bu davranışı ama neden öyle
yaptığını şimdi anlıyorum.
Çürümeyi kimsenin taktığı yok aslında, çürümekten zevk alıyoruz.
Yeter ki o çürükler görünür bir yerde olmasın. Emrah Serbes

Kıyameti büyük bir gümbürtü olarak tasavvur ediyorlar ama bence sonsuz bir sessizlik olmalı. Kıyamet, dünyadaki bütün bu şamataya son verecekse eğer bunu ancak sessizliğin ezici gücüyle yapabilir. Her şeyi ezebilecek tek güç sessizliktir. Emrah Serbes

Biraz müzik dinledim, gökyüzüne baktım. Ne yapıyoruz bu gezegende diye düşündüm, bütün bu saçmalıklar ve bütün bu acılar neden... Emrah Serbes

“Tanrım” dedim. Bana Konfüçyüs’ün istediğinin tam tersini ver. Bana kitap dolu bir bahçeyle çiçek dolu bir ev ver. Sevgili istemez. Arkadaş istemez. Para istemez. Adalet istemez. Başka bir bk istemez... Emrah Serbes

Bazen sinirden mi gözlerim doluyor, sevgiden mi, özlemden mi, yoksa nostalji ihtiyacından mı bilemiyorum, herhalde alışkanlıktandır deyip uyuyorum. Erken Kaybedenler - Emrah Serbes

Ölenlerin ölü taklidi yaptığını düşünüyordum ben o zaman. Yaşayanların yaşıyor taklidi yaptığını hissediyorum şimdi. Toplum değil toplu mezar. Emrah Serbes

Yalnız kalmış bir kadının bu durumu çaktırmamaya çalışması kadar hüzün verici bir şey olamaz. Emrah Serbes

Back