Güneşle Yeniden Doğuşa.. Yeniden Ayaktayım Diyen Kadınların Mekanı..

yeni dert arkadaslarimiz gelmisss hosgeldiniz kizlar...
öncelikle kisisel gelisim kitabi okumanizi tavsiye ederim..
benim ilk kisisel gelisim kitabim mümin sekman=>Hersey seninle baslar"di tavsiye ederim
2.olarak muhammed bozdag=>Düsün ve basar..ben bu kitaplardan cok etkilendim sizide harekete gecirecegine inaniyorum..

uyku cok önemli gercekten 1-2 hafta sonra ztn duzene giriyor yavas yavas ben mesele en gec 23.00`de yatip 5.30`da kalkiyorum..
benim is saatlerim 3vardiyeydi sabah,ögle,gece ama artik düzenli olucakk sadece sabahlari
cünki isim degisiyor kiralik firmadan bir paket firmasinda calisiyordum,simdi postaneye giricem staj yapicam daha sonrada meslek Allah izin verirse..
hayatimda simdiden degisikler olmaya basladi kariyerimde meselaa..
ben 19 yasindayim yurt disinda yasiyorumm turkiyeden geldim 8yil önce..
okul notlarim kotuydu
yabanci dilim yetersizdi 1yil önce acik ogretimden kursa yazildim 6cilt kitaptan olusan setimde daha 1 yildir 2 kitap calistimm:18:
evet bu tembellik ve sorumsuzluk simdilik 4.kitaptayim ve insallah bu sene 2 kurstan sinava girecegimm..
hergun uyandigimdaa ilk isim Rabbime sükretmek oluyor,ve dua..Onunla baslayan bir günüm hic ters gitmiyor gercekten..
eger istemedigim bir sey olursa herserde bir hayir vardir diyorum..
Pozitiv düsünün ve "insallah olur" yerine "insallah olucak" diyin..
ajanda mutlaka kullanin günlük planlarinizi yapin ve uygulayin..
aksam listeye baktiginizda way be diyo insan gercekten..
benim suan sorunum pc..her bos firsatta pcnin basindayim suan bile
cok uzun yazdim biliyorum son olarak unutmayinn "hersey seninle baslar"

offffff tembelliğim yüzünden okulu 1sene uzattım,
tembelliğim yüzünden 100 alabileceğim kpss den 88alıp popomun üstüne oturdum,
tembelliğim yüzünden insanların gözünde asosyal oldum,
tembelliğim yüzünden dışarı çıkmak için sevgilimi bekler oldum,
tembelliğim yüzünden odam savaş alanına döndü....

daha neler neler...

benim kadar uykuya düşkün baska biri var mıdır acaba?
günde 12-14 saat uyuyorum ortalama.
okula gitmiyorum sırf uyumak için.

tek yaptığım şey yemek yemek ve uyumak.
ama ne yazık ki kilo bile alamıyorum.
yiyorum yiyorum hala 48 kiloyum.

ayrıca şeker ve kolayı çok tüketmemem lazım selülit olacak bu gidişle

spor yapmam lazım bir yandan yaz geliyor.göbeğimi sıkılaştırmam lazım.

kış girdi gireli günde 3-5 bardak suyu zor içiyorum.
sizin gibi 2lt ye çıkarmam lazım...az su içtiğim için başım ağrıyor devamlı.

yani sırayla yazacak olursam;
1-okula gidilecek doğru düzgün
2-günde 2lt su içilecek
3-gece 1 gibi yatılıp sabah 9 da kalkılacak
4-popo ve göbek sıkılaştırma hareketleri yapılacak
5-çok fazla abur cubur yenmeyecek

bunları yapabilirsem ne mutlu bana.
bugünden itibaren başlayayım bakalım yapabilecek miyim...

insan tembellik yatikca tembellesiyor valla..
sabah 6-7 arasi kalkarsan ssenin icin daha iyi olur sanirim..cunki bu saatlerde ben cok dinc oluyorum..
burda bir arkadasimiz paylasmisti aksam yatarken 1bardak balli süt icebilirsin dinlenmis olarak uyaniyorum ben..hadi bakalim popoyu kaldirma vakti geldii

Son düzenleme:

7-8 gibi kalkarsam gece çok erken uyumam gerekiyor.
ama ben geceleri çok seviyorum en azından 1e kadar falan oturmak isterim.
birden bire yapamam belki bunu ama zamanla olabilir

süt işine gelince de, ben süt içemiyorum, kokusuna dayanamıyorum.
yoğurt, peynir falan çok severim ama süt olmuyor malesef...
yoğurtlu bir tarif varsa onu alabilirim

Kadin isterse hersey mevcutt
ögle arasinda 1kase yogurt yiyebilirsinn ..ben denemedim ama nette okumustum..
rahatlatiyormus gün arasinda..
dedigin gibi uyku duzeni zamanla olur..
gün icinde cok yorulursan ztn 9-10 gibi uykun gelmeye basliyor..

Son düzenleme:

ben oturdugum yerde yoruluyorum artık.
su içmemekten ve düzenli beslenmemekten oluyor sanırım.
deneyeceğim yoğurt olayını

bu kısımlar aynı ben yaa:/ bugünde okula gitmedim uyku yüzünden.. okulda baya rahat hani yoklama olayıda yok iyice disiplinsiz garip bi kişilik oldum:2:

Son düzenleme:

bu kısımlar aynı ben yaa:/ bugünde okula gitmedim uyku yüzünden.. okulda baya rahat hani yoklama olayıda yok iyice disiplinsiz garip bi kişilik oldum:2:

25 ocakta bunları yazmışım ve o günden bugüne bende baya değişiklikler var yuppiiiii Aferin kızım Alya böyle devam et oyyy kuzum benimmmmm (böyle de kendi kendine konuşan var mıdır acaba )

harika vallahi, kendinle konuşmaya devam et,

bir adam uzun uzun yıllar yaşamış hala dipdiri imiş, enerjisi yüksek kıpır kıpır delikanlı gibi, nette okumuştum, adama soruyorlar sırrın nedir, diyor ki:

her sabah kalkınca şöyle bir yatağımda doğrulurum ve gülümserim sonra pencereye doğru gider hemen perdeyi açarım güneşi hissederim sonra pencereyi açarım içime çekerim o sabahın temiz ve mis kokan havasını, sonra da o sabah güneşli mi yağmurlu mu karlı mı fırtınalı mı sağanak mı dolu mu hiç önemli değil, "işte bugün tam da benim istediğim bir gün" derim...

pencereden ayrılıp aynaya bakarım ve kendimle konuşurum diyor, hep olumlu konuşurum ve bütün günüm pozitif geçer diyor. Kafamı gereksiz boş saçma sapan şeylere takmam kı gereksiz yere, her şeyin iyi tarafını görmelisin.. diyor

bir kitapta da içsesimizle devamlı sohbet halinde olduğumuzdan bahsediyordu, bir düşünsenize devamlı olumsuz, kötü, aksi aksi düşünceleri tekrarlıyorsun, off bu niye böyle ooff şu niye şöyle, neden bunlar başıma geliyor, neden bu kadar bahtsızım, bıktım artık, çok canım sıkılıyor yok öldüm yok bittim... bakın yazarken bile içim şişti aksilikler böyle birisinin yakasından zaten düşmez ki, yani ben "aksilik" olsam böyle birisi tam da aradığım kişi olur

yani kısacası seni tebrik ediyorum sn. alyadua, çok önemli bir konuaya parmak basmışsın :81:

cok güzelll..birde bunu basarabilsem keskee...pozitiv dusunmek cok önemli

3 gündür sabah erken kalıyorum

sporumu yapıyorum

ders çalışıyorum

saç bakımlarımı ve cilt bakımlarımı ihmal etmiyorum

1 lt su içmem gerekiyor ama henüz bunu başaramadım

iş arıyorum

kafama olumsuz şeyler takmıyorum

şimdilik bu kadar yapabildiklerim... ama hayatımı düzene sokmam için daha çok yolum var bunun farkındayım...

ben bu hafta koydugum hedefime ulastimm
14subatta ara sinavimi gondericcektim ve öyle yaptimm..
ama bunun rahatligi var üstümde birde gececi calistim butun gun uyudummm
amaaa artikk butun bunlar bitiyor...staja basliyorum ve sabahlari erken gidicem ögleden sonra evde olucam..
gelince 1-1,5 saatlik guzel bir uykuuu ve ardindan dersss hazirana kadar bitirmem gereken 8 kitap var
bu hafta pek bi programa uyamadim gececi olunca gecem gunduzume karistii

benim yapmam gerekenler okadar çokki ve ben kafamda toparlayıp bi plan bile yapamıyorum.. bikere işsizim 1 yıldır işim yok ve artık tembelleştim iş bile aramıyorum asosyalleştim uyku düzenim bozuk napcam bilmem

ben de işsizim ama iki haftadır çok kararlıydım, netten arıyordum, gazetelere bakıyordum, arıyordum soruyordum, şuan ankarada olmadığım için ankaraya dönünce başvurularıma başlayacağım dedim, bugün arkadaşla telefonda konusurken bu koudan bahsettim, o da iş yerindeymiş, patronu konuşmamızı duymuş, ankaraya döndüğü gün yanıma gelsin dedi çok sevindim, bana uygun bir pozisyon varmış, bakalım inşallah olacak

sn. pinky_princess koyvermeyin salıvermeyin sakın kendinizi, iki ay önce ödevlerim deli gibi birikmişti, ailevi problemler omuzlarımda inanılmaz bir yüktü, sorunlar sorunlar, yetiştirmem gereken dersler, geçmem gereken dersler, bir omzumda yüksek lisansın yükü, bir omzumda da ailevi problemlerin yükü, başımda da işsizliğin yükü vardı, kilo falan da almıştım, gecem gündüzüm belli değildi...

ama buraya önceki yazdıklarımdan da görebilirsin istersen, hiç yılmadım, her şeyin üstüne üstüne gittim, dersleri, ödevleri yetiştirdim, akademik ortalamam çok çok yüksek geldi, ailevi sorunlarımı aştım, bunlar halledilince de bir işe girmem gerektiğine karar verdim ve gerçekten de istiyordum, bak iş de olacak gibi, hem orası olmaz ise başka bakarım, ama mart ayında başlayacağım muhakkak, çok istiyorum, yani istedikten sonra, sorunların üstüne gidip, kararlı olduktan sonra her şey halloluyor, kapılar açılıyor tek tek, olumlu düşünmekten bir an bile vazgeçmeyeceksin

buraya her gün yazmanı bekliyorum, ben her gün girip bu konuya bakıyorum, elimden geldiğince de ben ve diğer arkadaşlar hepimiz yardım ederiz, burda destek sonsuzdur

maip sana cok tsk ederimm böyle bir konu actigin icin...
hepimizinnn böyle motovasyonlara ihtiyaci varr ama hersey bizde bitiyor tabiykii...
"kendimi seviyorum" demekk cokk guzell ve insani cok motive eden bir cümlee

destekleriniz benim için gerçekten çok kıymetli.. hergün girip yazıcam söz size :) bende son günlerde iş arama çalışmalarımı hızlandırdım. kafamda bir soru işareti olmasına rağmen. onuda çözerim diye umuyorum. onun dışında benim hayatımda bir düzen oturtmam için kendi ayaklarım üzerinde durmam şart. azimliyim, hayat benim karşıma iyi bir iş, güzel umutlar , güzel süprizler çıkaracak hemde çok yakında

ne demek sn. Slania, asıl siz beni yalnız bırakmadınız, destekleriniz hiç tükenmedi, canlanıyorum bu konuya her gelişimde

kedilerinin olmasına o kadar çok sevindim ki, ben tam bir kedi hastasıyımdır, sokakta kediler benden kaçar, yakalayabildiğimi severim mıncırırım çıldırıyorum onlara, ama annem evde hiç istemezdi, üstelik astım hastasıyım, annem kendi evin olunca oraya alırsın derdi hep, ee şimdi de eşim istemiyor evde tüy müy dayanamam tiksinirim diyor, bahçeli ev şart oldu, bahçeli evim olunca bahçede dolu kedim olacak, onlarla bir yuvarlanacağım yumaklarla oynayacağım bahçede

maddelerine bayıldım, tam bir sağlıklı yaşam, benim de çok aşırı kilom yok hatta 56 oldum, normalde 52 olmalıyım gerçi ama 4 kilo kaldı fazlalık, 47 olmak istiyordum, bir ara 47 46 idim ama boyum da zaten 1.62 olduğu için iyice yok oluyordum 52 den altı bana gitmiyor

o soğuk duş maddeni ben de yazmıştım, denedim bi süre ama görsen böyle aklım çıkıyordu her seferinde, o izmirin deli sıcaklarında denize bile üşümekten iki saat merasimle girebilen Maip, nasıl doğuk duş alsın, bilincim kayboluyor, bir de meditasyon falan yapıyorum hep pooffff imiş demekki neymiş efendim bilincimi benimi egomu kontrol ediyormuşum eee hani nerde

ankarada çok güzel piknik yerleri var ama, bayılıyorum ankaraya, zaten gelenler görenler şaşıyor, ee ankara hani kurak olmalıydı, biz sarı gri bir şehir bekliyorduk diyorlar, ankara maşallah yemyeşil, parkları bol bol, güneşin cömertliğine dönmeye başladığı zamanlar hemen soluğu parklarda pikniklerde alacağım, aman mangal falan değil böyle senin dediğin gibi ayacıklarım toprağa değecek, kuşlar sandivicimden bir parça kapıp kaçme derdinde etrafımda dört dönüp farkında olmadan bana bol bol şakıyacaklar fırsatçıyımdır

kahve çikolatayı bitirdim artık, vücudumdaki enerji noktalarını çok fazla tıkadım, kendime yabancılaştım yeter artık dedim, zaten çok yoğun savaşını veriyordum bu konunun, inanılmaz sağlıklı besleniyorum, 3 beyaz + abur cubur benden uzak ne zamandır, ama suyunu da çıkarmıyorum, mesela çayın yanına kekler pastalar yapıyorum, yapmayı çok severim ama arada bir bir tane yiyorum o kadar, ve yavaş yavaş yemek de çok önemli gerçekten, hissedince her lokmayı, uzun uzun çiğneyince doyuyor insan hem de sonuna kadar tadını alıyorsun yemeğin

bu arada parçaya da bayıldım

Son düzenleme:
bende uykuya yenik düşenlerdenim malesef geceleri oturmayı seviyorum sabah 8 de oğlumu okula kaldırıyorum ruh gibi yorgun sinirli bıraksan akşama kadar yatarım hal böyle olunca her şey zamansız oluyor yetişemiyorum .son 6 ayda nerdeyse 6-7 kilo aldım vericem mutlaka diyorum hamurişi yemeden günüm geçmiyor gerçekten benimde hayatımı düzene sokmam gerekiyor

işinin düzene girmesine çok sevindim
ve gerçekten de ajanda çok önemli, dediğin gibi bakıp görünce ne yapmışın ne etmişin, vay be diyorsun

ne güzel, eksiklerini hatalarını ve bunlardan aldığın dersleri yazmışsın, maddelerin de mükemmel şekilde hazırlanmış, burya devamlı uğrayıp başardıklarını ve aldığın yeni dersleri bizlerle paylaşırsan bizlere de çok yardımcı olacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…