- 30 Ocak 2010
- 3.452
- 1
evet canim dogru anlamissin oyle demek istedim...birde herkesin bunye yapisi farklidir..kendini baskalariyla kisaslama bence..dedigim gibi bazilari az uykuya ihtiyac duyar,bazilari ise biraz fazla..kaldi ki,calismak ve kendini iyi hissetmek icin yeterli uyumalisin...baskalari ne der bilemem..is konusundada,ne olabilir baska bilmiyorum...tabi ben olsam ben de esimi yanliz birakmaz calisirdim kesinlikle..o konuda haklisin...o halde...eve de baraber gelince, yemek,temizlik gibi isleri ortaklasa yapmalisiniz bence..bak ben de calisan biriyim..esim .sagolsun her isime yardim eder...yemegi falan ben yapiyorum,o yapamiyor zaten..onun yardimi olmazsa cok yoruluyorum...destek onemli anlayacagin...kolay gelsin..
sağol canım,eşimle ev işleri konusunda şöyle bir politikamız var mesela dükkanın bütün işleriyle o ilgileniyor,makinaların bakımı,evrak işleri,tamire ya da formata gelen makinalar oluyor hepsi onun sorumluluğun da.Yani benim gibi oturmuyor dükkanda çalışıyor sürekli..Buna karşılık ta ev işleri bana ait.Öğlen eve gelince hallediyorum hepsini.O çok katı bir aile de büyümesine rağmen (hani şu erkek çocuklarını zerre çalıştırmadan büyütenler) yine de ben isteyince yardım eder bana ve her zaman der "yine en çok sen çalışıyorsun" diye.Ama onunkiler de az değil.Beraber evde durduğumuz zaman gece 1'den yatma vaktimiz 3'e kadar onda da sevdiğimiz dizilerden bir bölüm beraber azıcık vakit geçiriyoruz
Dedim ya zor..Gerçi hayat herkese zor.. :)
anladim canim..isyeri sahii olmak kolay degil...mecbur calismak zorundasiniz,zorundayiz..biz de bazi haftalar birbirimizi cok az goruyoruz.yapacak bisey yok..dusunsene issiz olsaydiniz ne kadar kotu olurdu hersey..o yuzden,dort elle sarilmak lazim ise guce...olmadi haftanin 1 gununu tatil yaparsiniz bol bol basbasa zaman gecirirsiniz...
ben en iyisi liste yapıym yarndn itibaren başlarım normal bi hayata
tutmadıgı yerde yine gelip yardım alırım
su pazartesiler yokmuu benimde basimdaa..iste pazartesi basliycam iste basladim falan filannn hic gelmiyo o pazartesi..
en önemlisi simdiyi yasamak lazim,ben bugun basliyorummm dün aksam saat 22.00den 6.00a kadar calistim..önemli listemi hazirliycamm ve uygulamaya koyulucamm..
bos kaldikca kitap okumaya calisiyorumm..suan pcde olmam bile benim icin zaman kaybi..
mutlaka gunluk ne yapicagimizi yazmamiz gerekiyor maips in yaptigi gibi öncelik sirasina göre ve mekan sirasina göre..
mesale 1.carsida bir isimiz var 2.alisveris yapicaz yada 3.fatura ödememiz gerekiyor falann gibi ..
gün icinde unuttugumuz sonradan aklimiza gelen isleri mutlaka ek olarak yazalim..
genelde hep benim aklima bir ise baslayinca baska bir is gelir..onu hemen not alip yapmakta oldugumuz isi bitirdikten sonra yapalimm..
haydi bismillahhhhh
Bende de uyku problemi vardı arkadaşlar.Bir hafta uyumadığım zamanlar olduCanım annem yatmadan önce adaçayı yada ılık ılık bir bardak süt içmemi söyledi..ee deneyim bari dedim :) Artık yatmadan önce ılık süt içiyorum.Balımıda karıştırıyorum süte.Ohhhhh sabah uykumu almış bir şekilde hatta enerjik uyanıyorum çok şükür
Başta maip olmak üzere tüm arkadaşlara merhaba
Gerçekten bu konuyu ve anlatılanları çok beğendim.Ben de aynı dertten muzdarip sayılırım.Öncelikle beni tanımanız açısından kendimi ve düzeltmek istediklerimi anlatayım:
Biz eşimle internet cafe işletiyoruz.Sabah 9 da ben açıyorum öğlen eşim geliyor ben 1-2 gibi eve geçiyorum.İşte evdeki işleri halledip (gece 3 te yattığımız için 2 saat de uyuyup) akşam 7 gibi tekrar cafeye geçiyorum.Sonra gece 1'de kapatıyoruz.
Maalesef böyle zor bir yaşantımız var.Bu koşturma için de hem hep ertelediğim kitaplarımı okumak,hem çok sevdiğim pilatesimi yapmak için sabahları uyuduğum 2 saati kaldırmak istiyorum ama çok uğraşmama rağmen yapamıyorum.Eğer o 2 saati uyumazsam akşam eşimle 2 saat bir film-dizi keyfimiz var,orada uyuya kalıyorum..Ayrıca akşamda cafede aptal gibi dolaşıyorum esneye esneye.Çizim programı öğrenmeye çalışıyorum çok sevdiğim ve ileride gerekli olduğu için.Eğer o uykuyu uyumazsam hiçbir şey anlamıyorum dinlediğim derslerden,ayrıca azmim de gidiyor.
Sizce ben mi uykuya alışmışım (toplamda 8 saat uyumuş oluyorum) yoksa kendime haksızlık mı ediyorum bilemedim.:26:
Maipçim uyku hakkında bir yazı paylaşmışsın ya onu okudum çok beğendim,ne güzel anlatmış 2 hafta da alıştı diye ama ben 1 hafta kadar denedim sonra artık dayanamayıp bıraktım.
Tabi bir de kilo problemi var.:2:
Geçen yaz 92 kiloyken günlük düzenli bir saat yürüyüş ve diyetle 81 kiloya kadar düştüm..Fakat kış gelince yine saldım kendimi ve şu an 87 kiloyum
Ve o kadar zor kilo veren biriyim ki onca emeğime acıyorum..Kışın spor yapılmıyor diye diyeti de asıyorum
Sözü fazla uzattım,sizi sıktıysam özür.İşte benim hedeflerim;
Günde bir saat kitap okumak
En az 30 dk. egzersiz yapmak
Günde 2 litre su içmek
Gündüz uyku saatimi 1'e indirmek..
Bu günden itibare bunları yapmaya uğraşacağım,gücün,enerjin ve ilham veren azmin için çok teşekkürler maip..Yaptıklarını görüp imrenmemek ve takdir etmemek elde değil
ben de hedeflerimi yazıym belki daha cok kişi yazarsa hırslanırız da yaparız
günde 2 saat kitap (okula giderken gidiş dönüş 1,5 saat sürüyo zaten, birden fazla gelir hemen sıkılma demeyin)
her akşam 12.00da yatıp sabah 7.00da uyanmak (yaklaşık 1 ay öncesine kadar tatil günleri de dahil böyleydim)
üşengeclik yüzünden artık devam etmediğim sinema sevdama geri dönmek (hafta içi indirimli oluyo ya, her hafta mutlaka giderdim yakın zamana kadar)
sigarayı günde 3 pakete indirmek (şimdi 4 pkt malesef)
haftada 2 gün yüzmek, diğer günler 1 saat yürüyüş(yürüyüşü cok severim ama bigün 3 saat bigün 0 tarzındayım, düzenleme calışıcam)
yemek yapmayı öğrenmek ve biskrem tost ve makarnadan başka şeyler de yemek
sürekli 44-54 arasında değişen kilomu artık biyere sabitlemek, mümkünse 50
bunları en azından subat sonuna kadar uygulicam, bakalım zorluk cıkaran tarafı ne, zorluk mu aluşma süreci mi? martta yenileri gelicek, azalmış veya artmış olarak :)
Merhaba,hepsi bir kenara günde 4 paket sigara içmenize inanamadım ve çok çok üzüldüm
Hem maddi hem manevi boyutunu düşünmek bile istemiyorum,keşke yardımcı olabilseydim sadece bu geldi aklıma okuyunca
Umarım hedeflerinize en kısa sürede ulaşırsınız..Eşim günde 1 paket içerdi 2 sene önce bıraktı,o kadar farketti ki manevi olarak..Umarım hedeflerimize beraber ulaşırız..
Bu arada günde 2 litre su içmek maddesinin bu günkü kısmı tamamdır
sağol canım,eşimle ev işleri konusunda şöyle bir politikamız var mesela dükkanın bütün işleriyle o ilgileniyor,makinaların bakımı,evrak işleri,tamire ya da formata gelen makinalar oluyor hepsi onun sorumluluğun da.Yani benim gibi oturmuyor dükkanda çalışıyor sürekli..Buna karşılık ta ev işleri bana ait.Öğlen eve gelince hallediyorum hepsini.O çok katı bir aile de büyümesine rağmen (hani şu erkek çocuklarını zerre çalıştırmadan büyütenler) yine de ben isteyince yardım eder bana ve her zaman der "yine en çok sen çalışıyorsun" diye.Ama onunkiler de az değil.Beraber evde durduğumuz zaman gece 1'den yatma vaktimiz 3'e kadar onda da sevdiğimiz dizilerden bir bölüm beraber azıcık vakit geçiriyoruz
Dedim ya zor..Gerçi hayat herkese zor.. :)
Keşke öyle bir şansım olsaydı,inan hafta da bir gün bana yeter de artardı bile..Düşününce bile rüya gibi geliyor koca bir günün bize ait olması..Ama dediğin gibi ya işsiz olsaydık Allah korusun,o yüzden sabretmek lazım,bir yandan ömür gitse de elbet gerçek olacak hayaller..
Benim yapmam gereken çok şey var.En önemlisi kendim için yapmam gerekn çok şey var
1)Aşırı sinirli bir insan olmamam gerekiyor.Sinirle ağzıma geleni söyleyiveriyorum ve snr pişman oluyorum tabi ki..
2)Hayata bu kadar karamsar bakmamalıyım..
3)Mutlu olmayı öğrenmeliyim..
4)Sabır erdemini kazanmalıyım..
5)Sevdiklerime daha çok vakit ayırmalıyım..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Düşünsem daha bir dünya madde çıkar
bu 2 litre su işi bazen boğazdan geçmiyor bazen de lıkır lıkır gidiyor
şu açıdan bak bir de
kendi işiniz, ikiniz birliktesiniz, devamlı birbirinizi görüyorsunuz, arada yanağından bir muck alıyorsundur, gelip geçerken bi ensesini kokluyorsundur mis gibi
insanın ömrüne ömür katar yahu
ama bak önceki sayfaları da incelediysen
belki de eklememişimdir ama ekledim diye hatırlıyorum
haftanın bir gününü tatil yapın
ama öyle bir tatil olacak ki
sadece istediğin şeyleri yapacaksın
hani tatil ama oturup temizlik yapayım ödev yapayım değil
canın ne istiyor film, otur izle, piknik yapmak istiyorsun, git yeşilliğe seril ohh mis gibi
her gün bu tempoda çalışma olmaz
canınızı pazarda bulmadınız ki
hem kendinize ayırdığınız 1 gün, geri kalan 6 günün verimliliğini de etkileyecektir.
düzeninizi bu şekilde kurmuşsunuz ama diğer yandan da kendinize çok zarar veriyorsunuz
muhakkak bir orta yol bulunmalı
25 ocakta bunları yazmışım ve o günden bugüne bende baya değişiklikler var yuppiiiiiAferin kızım Alya böyle devam et oyyy kuzum benimmmmm (böyle de kendi kendine konuşan var mıdır acaba )
Mutlu ol,bu bir emirdir!! vay vayy çok hoşuma gitti bu cümle Lilium..
benim yapmam gerekenler okadar çokki ve ben kafamda toparlayıp bi plan bile yapamıyorum.. bikere işsizim 1 yıldır işim yok ve artık tembelleştim iş bile aramıyorum asosyalleştim uyku düzenim bozuknapcam bilmem
Bir cogumuz öyleyiz canim benim... Ama sen bu yazinla bile ne kadar olumsuz oldugunu belirtmissin. Napcam bilemem demekle olmaz. Sen de ne eksik hayatinda, neleri yapman gerekiyor onlari liste halinde yaz ve uygulamaya gecir. En önemlisi ben bunlari yapacagim de! Bak o zaman nasil hayatin düzene giriyor.Kendini yapamam edemem diyip olumsuz yönde sartlandirma sakin. "Benim digerlerinden neyim eksik, onlar is buluyorsa, calisiyorsa ben niye yapamam ki?" de ve hemen is aramaya koyul. Artik elimizin altinda internet var. Eminim sana büyük faydasi dokunacaktir.
Umarim bir an önce ayaga kalkar ve kendin icin gayret gösterirsin. Is bulup calismaya baslayinca sadece para kazanmayacaksin, ayni zamanda sosyallesecek ve kendine ayri bir ceki düzen vereceksin. Kendine bakacaksin, özgüvenin yerine gelecek.
Umarim istedigin isi bir an önce bulursun, iyi sanslar.