Güneşle Yeniden Doğuşa.. Yeniden Ayaktayım Diyen Kadınların Mekanı..

Maip

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
1.860
13
Aylardır güneşi görmüyor, öğlen hatta akşama doğru mu uyanıyorsunuz?
Geceleri geç saatlere kadar ayakta mısınız?
Geç kalktığınız için kendinize gelemiyor musunuz?
Aylak aylak evin içinde dolanıyor, dışarı çıkmaya enerji bulamıyor musunuz?

Kendinizi bakımsız, işe yaramaz, tembel, halsiz, huysuz mu hissediyorsunuz?
Aman Allahım yine mi kilo aldınız?

İşleriniz güçleriniz hep yarım mı kalıyor?
O kitabı bi türlü bitiremediniz mi?

Ben bütün bunlara EVET diyorum.
(Umarım yoktur) benim gibi EVET diyen arkadaşlar varsa.. benimle birlikte YENİDEN DOĞMAK isterlerse..
Mekanımız burası..

Eklentiler

• $103628.jpg
    56,6 KB · Görüntüleme: 154
çok geç kalkıyorum arkadaşlar, henüz işe başlamadım, yapmam gerekenler dağ gibi birikti ama enerjim yok..
bu gece yatmamaya çalışıp gündüz de tabii, akşam kararıma uygun bir zamanda yatmayı planlıyorum.
böylece sabah da uzun süredir göremediğim güneşi görebilecek olmak amacıma giden ilk adım.

okumalarım, yazmam gereken 3 makale, önümde hazırlanmadığım bir sınav var, kendimi berbat hissediyorum.
Eski kiloma geri dönebilmek istiyorum

Artık popomu kaldırmak hareketli olmak üstümdeki bu lanet tembelliği atmak istiyorum
Herkes bana Allah çalışanı sever, işleyen demir ışıldar, ataletine alıştın artık karakterin oldu diyip duruyor, çıldıracam

Sabah 5 de kalkıp akşam 9 da yatan, kıpır kıpır, hareketli, hiç bir işini yarına bırakmayan birinin bu kadar değişmesi..
Devamlı bahaneler buluyorum, az düşününce, iç konuşma yapmaya başladığım ilk saniye aklıma dolu amalar geliyor.
Ama onun suçu, ama bunun suçu, ama o neden bana böyle yaptı, ama hastayım, ama bugün yayılma günüm, ama aklım dolu, ama bunalımdayım..

Buraya yapmamız gerekenleri ve başardıklarımızı yazalım arkadaşlar, birbirimizi desteklersek ve gerçekten de istiyorsak başaramayacağımız şey olmayacak.

Benim yapmam gerekenler
1) Erken kalkıp erken yatmak
2) Okumalarımı yapmak, düzenli çalışmak
3) Düzenli spor yapmak
4) Dengeli beslenmek
5) Her gün en az 2 litre su içmek ( ne alaka demeyin, gerçi biliyorsunuzdur, önüne belli hedefler koyan kişilerin günde en az 2 litre su içmesi -abartmayarak tabii ki- onların en büyük motivasyonları oluyormuş, zihnen ve bedenen zindelik sağlıyormuş )

görüldüğü üzre bir kerelik tatminler değil tüm hayatıma yaymam gereken bir süreç olacak bu, desteklerinizi bekliyorum..

konumuzla alakalı -alıntının nerden alındığını yazarak tabii ki- alıntılar ve linkler de eklersek dadından yinmez hani

Son düzenleme:
Şimdi tam zamanı

Dedim kendime bugün.
Önce kalktım, oturduğum yerden.
Sonra ilk kez açtım gözlerimi dünyaya.
Şaşırdım.
Derin bir nefes aldım.
"Ben"le doldurdum, kaybettiğim bedenimi.
Ve aynı koltuğa ilk kez oturdum.
İlk kez gördüm, her gün baktığım bilgisayar ekranını.
Meraklandım.
Birdenbire her yanımı saran enerjiden korktum,
Sonra sevdim onu.
Ve onunla birlikte "ben"i.
Bana yabancı "ben"i.
Peki ya siz?
Ne zamandır sürdürmektesiniz, yüzyıllık uykunuzu?
Ne zamandır boşvermişliğin karşı konulmaz çekimiyle kovalıyorsunuz günleri?
Ve uyanmaya değil, yeniden uyumaya açıyorsunuz gözlerinizi her sabah?
Çoook uzun zamandır, değil mi?
Her sabah, bir ertesine "erteliyorsunuz" planlarınızı.
Hiç gelmeyecek işaretleri bekliyorsunuz, silkinmek için.
Uzayda salınan bir cisim gibi hissediyorsunuz kendinizi.
Ve gizli gizli zevk alıyorsunuz, "bekleme odası"ndaki yaşantınızdan.
Çünkü korkuyorsunuz.
Düşlere sizden başka kimse dokunamazken,
Eylemlere dokunurlar, diye korkuyorsunuz.
Beklemek umutları cam fanusta tutarken,
Hareket onları yok eder, diye korkuyorsunuz.
Ve itiraf edemiyorsunuz bir türlü:Siz hayallerinizin, sizden büyük olması olasılığından kaçıyorsunuz.
Üstelik bahaneniz de hazır şu sıralar.
Bahar yorgunusunuz işte.
Havalar bir düzelsin, siz de düzeleceksiniz.
Güneş bir çıksın, dayanacaksınız patronun kapısına,
Anlatacaksınız koskoca planlarınızı.
Tatil ilanları gazetelerde çıkmaya görsün,
Ne zamandır isteyip bir türlü el süremediğiniz kitabın kapağını açacaksınız.
Ve o zaman, çiçekler açtığı zaman başlayacaksınız "siz" olmaya.
Değil, mi?
Artık değil.
Çünkü artık havalar düzeldi.
Güneş pırıl pırıl gökyüzünde.
Çiçekler bahçeleri kapladı bile.
Okuma listenizin başındaki kitap ikinci baskısını yaptı.
Ve siz, "siz"i kaybedecek kadar çok beklediniz.
O zaman aynayı alın elinize şimdi.
Alın da görün önce güzel gözlerinizi, ardından içlerindeki pırıltıyı.
Görün de yakalayın, kaybettiğiniz zamanı.
Ve başlayın da yaşamaya,
Siz de anlatan olun, "bekleyenler"in hikayelerini...

Yazan : NAGEHAN ALÇI
Kaynak : ::: Nagehan Alçı :::
ŞİMDÄ° TAM ZAMANI! EVET ŞİMDÄ° TAM ZAMANI! alınmıştır.

Son düzenleme:
ben geldim

5 kilo vermem lazım ve içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor

hoşgeldin
bu konuya gelmen bile bir adım, benim de vermem gereken 12 kilom var. Sırtımda fazladan 6 lt lik damacanalardan 2 tane taşıyormuşum gibi hissediyorum. Bu kilolarımızın da ataletimize büyük katkısı var, yavaşlığımıza, isteksizliğimize, ama dün konuyu açtıktan sonra bana bi hareket geldi güneşi yüzümde hissedebilmenin mutluluğu, erkenden ayakta olabilmenin sevinci ve bitirdiğim bir kitap-başladığım diğer kitap, aklıma geldikçe sürahiye uzanan elim, dudaklarımdan boğazıma akan suyun saflığı, hayata döndürüyorlar..

Her saat başı yarım bardak da olsa su içmeye başlamanı tavsiye ederim. Gereksiz abur cuburlardan uzak tuttuğu, midedeki açlık ve tokluk hislerinin beynin daha iyi ayrımına vardığı her yerde yazıyor bu gazla devam edelim, ben sonuna kadar varım, her gün buraya girip paylaştıklarımızı, alıntıları tek tek okumanın katkısı daha bir başka olacaktır

Bende varım arkadaşlar kilom yok ama derdim var aynen enerjim yok bir şey yapasım yok yenilenmek istiyorum:18:

benimde sizinkilere benzer sorunum var maalesef(hiç enerjim yok geceleri sağlıklı bir uyku uyuyamıyorum ve de sabah uyanamıyorum halbuki sabahları erken kalkmayı seven biriydim silkelenip kendime gelmek istiyorum bir an önce önümdeki kpss sınavını geçip mesleğimi yapmak istiyorum enerjik birisi olmak istiyorum...çok şey mi istiyorum ((

Bende varım arkadaşlar kilom yok ama derdim var aynen enerjim yok bir şey yapasım yok yenilenmek istiyorum:18:

sen de bizdensin

istersen hani çok özel değilse ya da sen bilirsin hani buraya yapacaklarını hedeflerini yazarsan madde madde daha bir önün açık olacak, aklından geçirmek yetmiyor, yazmak gerekiyor, çok ciddiyim, buraya her baktığında bugün bunlardan hangisini yaptım diceksin, mükemmel bir şey ee biz de motive edecez seni, yoksa hep bir niye burda toplanalım dimi ama

kilo sorununun olmaması harika, demek ki sıkıntılarını benim gibi yiyeceklerle bastırmıyorsun

ben bu sabah uyanabildim, buraya yazdım bu sabah ayakta olacağımı (akşama doğru kalkan ben ) ayaktaydım..
kpds ye hiç çalışamadım girecem ama öylesine kpss ye hazırlanıyorum ben de, meslek edinmek artık en büyük tutkum oldu, bunun için de şu kpss yi kpds yi güzel bi puanla geçmem lazım, daha bi çok şey yapmam lazım ama yatarak başaramayacağımı farkettim

skopca ya da önerdim, buraya yapman gerekenleri hepsini düzenli yazarsan ve de başardıklarını biz de sana motive olman için elimizden geleni yapacaz

Yoo aslında çok yiyorum ama almıyorum bu gidişle alırım herhalde bu ara hiç bir şey yapmıyorum ki yaa ama dediğin gibi yazmak gerek iyi oldu bu topic yaa

1) Erken kalkıp erken yatmak =>
2) Okumalarımı yapmak, düzenli çalışmak =>
3) Düzenli spor yapmak =>
4) Dengeli beslenmek =>
5) Her gün en az 2 litre su içmek =>

iki gündür 5:00 da ayaktayım, ama sersem oluyorum, şuan nasıl uykum var erkenden yatmam lazım.

skopca
Yoo aslında çok yiyorum ama almıyorum bu gidişle alırım herhalde bu ara hiç bir şey yapmıyorum ki yaa ama dediğin gibi yazmak gerek iyi oldu bu topic yaa

bana da su içsem yarıyor

dünden beri 2 kitabı bitirdim + derslere girdim
hocalarla da konuştum geri geldim dünyaya diye
insanın içi nasıl rahatlıyormuş meğer

iki gündür süsleniyorum püsleniyorum da, kendime güvenim geldi azcık sanki

Bunların hiç birini yapamıyorum geç yatarım geç kalkarım spor yapmam gengeli beslenmem kitap okurum ama düzensiz pofff hepsini düzene koymak istiyorum

Olacak kii, endişe etme, olacak hepsi, bak cidden

Şimdi kafanı hazırlasan bunlara yarın erken kalkmaktan başlarsın, ilk gün çok zor oluyor ama alışacaksın..
insan erken kalkınca her şeye isteği geliyor, tabii ilk günlerdeki erken erken ayakta oldugun içinki isyanlarını aştıktan sonra...

Ben yarın daha bir dinç kalkacağıma inanıyorum. Çünkü 2 gündür ölü gibiydim. Zorla atıyordum kendimi yataktan

ne güzel topic olmus burası tam da şu günlerde ihtiyacım olan motivasyon burada...

benim liste o kadar uzun ki nereden başlasam bilemedim ama öncelikle şunu anlatayım 1,5 yıl önce bir kitap da okumuştum hedeflerimizi kesinlikle yazmamız gerekirmiş böylece beyin otomatik olarak ataletten kurtulur ve zamanla hedeflerimiz farkında olmadan gerçekleşirmiş ..bu yönyemi denedim ve gerçekten faydasını gördüm ama ne yazık ki zamanla aman kim yazacak derken unutttum gitti :95:

hedeflerim;

1) Düzenli olarak ders çalışmak

2)saat 11 00 de uyumak

3)hevesle aldığım fakat okumadığım kitaplarımı okumak

4)5 kg vermek

5)her hafta düzenli olrak saç bakımı yapmak

6)ales için her gün soru ve deneme çözmek

7)düzenli olarak spor yapmak

8)abur cubur yemeyi bırakmak

9)pc ve tv başında boşa zaman öldürmemek (maalesef en büyük sorunlardan biri de bu)

10)topiği düzenli olarak takip etmek

birbirimize destek olalım kızlar hatta gevşediğimizde birbirimizi uyaralım yardımcı olalım :13:

1)Uyku düzenini oturtmak
2)Sabahları erken kalkıp ders çalışmak
3)Beynimdekilerden kurtulup stresten arınmak
4)Abur cuburu azaltmak
5)Düzenli kitap okumak
6)Pc başında çok fazla durmamak
7)Aşırı sinirimi kontrol etmek
8)Kendimi salmamak ve düzenli bakım yapmak
9)sağlıklı beslenmek ve iyi bir kahvaltı
10)Güvenimi asla kaybetmemek
Şimdilik bu kadar inşallah hepsini yaparım

çok sevindim kızlar sizler de yazmaya başlamışsınız.
şimdi geriye kalan tek şey bunları yapmak

bu sabah da 8 de kalktım, hastaydım çünkü yatakta kalmam gerekiyordu, 5:00 da kalkamadım, ama gece erken yattım

birazdan konuyu oluşturduğumdan beri okumaya başladığım 2. kitabımın son sayfalarını da bitireyim de http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-gunu/393159-kadinlarin-kitap-mekani.html haneme 2 ekleyeyim

malum kasım ayı benim için pek de verimli geçmedi.

William Shakespeare den Hamlet bitmek üzere, Hamlet'in bi cümlesi tam da konumuzla ilgiliydi, insan sadece yiyip içip yatacaksa, onun hayvandan ne farkı kalır ki diyordu..

Son düzenleme:
çok kahve içen birisiyim güne kahveyle başlıyorum yatana kadar içmeye devam... Ee haliyle kahve de yanında ufak kek çikolata püsküt lerle gidiyor

az önce kahve yanına 3 gofret 5 6 püsküüüt götürdüm, nasıl pişmanlık duydum anlatamam.
Şu kahveyi yalın içmeye alışmak zorundayım :78:

2. kitap bitti de ders notlarımı tekrarlamaya başladım.
Hiç zaman harcamıyorum, boşa vakit öldürmüyorum, en azından bunlarla avutayım kendimi..

Şu tatlılar abur cuburlar yaktı beni

hem abur cuburlar dikkat gücünü de azaltıyorlarmış, bulabilirsem linkini ekleyeyim buraya, nette okumuştum, deney yapıyorlar, öğrenciler sınava girecek, aynı sınav, aynı seviyeler, bölüyorlar rastgele ikiye, bi gruba günde en az 8 bardak su içiriyorlar, abur cubur yok, diğer gruba da cola içirip ıvır zıvır şu işte çiğnemeden yutulan ne doyuran ne bi işe yarayan -kilo aldırmaktan başka- zavazingolardan veriyorlar, dengeli beslenip günde en az 8 bardak su içen grup diğer gruba oranla açık ara önde geçiyor sınavları.

Colacı grup hem geride kalıyor diğer gruptan, geri kalmaktan öte bir de başarısız oluyorlar.

Dikkat kaybı, çalışma isteğini götürme, uyku hali yapıyor ve bağımlılık yaratıp yedikçe yedirtiyormuş.
Tam bir kısır döngü, bulaşınca bırakmak bilemiyorsun, daha daha daha yiyesin içesin geliyor ve miskin başarısız biri olup çıkmana büyük katkı sğlıyormuş.

Ee desenize madem öyle bıdı bıdı yapacağına yeme içme kardeşim.

Haklısınız

Yatmadan önce yine o listemi ekleyip karşılarına bugün neleri yapıp neleri yapmadığıma göre minik adamcıklarımı koyacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…