Güneşle Yeniden Doğuşa.. Yeniden Ayaktayım Diyen Kadınların Mekanı..

Ayy konu tam benlik valla 2 kilo fazlam var ne zamandr spora başlıycm ama hep erteliorum sınavlarım yaklaşıo çalışmam lazım ama hep pazartesi başlarm die erteliorum sınavdan sonraki pazartesiyi çok merak ediorum o yüzdniş yerindeki dolabın düzenlnmesi lazım bkalım patronumdan ne zaman azar işiticem ya ben çok tembelleştim her gün işe geç kalıorum hç bişey istemio cnm işe gtmek ders çalışmak spor yapmak gezmek tozmak izin verseler btün gün uyurum valla ama kendime söz verdm toparlanıcm pazartesidn itibren erken kalkıcm yapmam gereken btun işleri yapıp sınavlara çalışmaya başlıycm inş yat yat nereye kadar pas tuttm valla kendimi bi silkelemenin zamanı geldi gecio sanırım

bakalım uyanabilecek misin
ben bu gece uyumayacağım gelip burdan kontrol edeceğim seni

cok tembellim yawww..saat 7 de actim gozum sonra geri uyudum:26:ustelik arkadasimla bulusacagim icin erken kalkip dus almak istiyordum...tabi gec ab
ncak dokuza dogru uyaninca..yapamadim...ama kesinlikle erken kalkmayi basarmam lazim..bir ara cok motive olmustum,erken kalkip spor yapiyordum..anca bir hafta surdu:44: ne yapsakkkk

çok geç saatte mi yatıyorsun canım?

yok canim,zamaninda uyuyorum ama yastiga basini koyunca uyku moduna gecene kadar 1-2 saat geciyor..uyumakta cok zorluk cekiyorum ,o yuzden cogu zaman uykumu alamamis oluyorum..

maip sen neler yapiyosun anlat biraz motive et bizi !

önümüzdeki hafta cumaya kadar gecem gündüzüm belli olmayacak, ee bir süredir de öyle zaten, yediklerime içtiklerime çok dikkat ediyorum, sporum falan hep tam ama uyku düzenim yok, iki gün uyumuyorum, sonra bir uyuyorum 15 saat, iyice saçmalamaya başladım, şu ödevler yedi bitirdi beni yahu offf be yaw bitse de kurtulsam çıldıracağım

ama ne olursa olsun spora vakit buluyorum, ders çalışmama lazım kafam çalışmalı diye de buldğumu yeme moduna girmedim, o yönden moralim yerinde, önümüzdeki cumaya kadar benim bu saçma sapan uyku düzenimi görmemezlikten gelin lütfen sonra çakı gibi olacağıma söz veriyorum

düzelirsin tabi, şunu bunu yapacam de, bir de onları yaz çiz, elinden kurtulabiliyorlar mı bakalım, gün içindeki temponu bile ayarlamak senin elinde, ben yaışı pek seviyorum misal, ama yat yat miskinleş popişi büyüt nereye kadar, olmaz, devinim hareket şart

o sınava çalışmayı erteleme huyundan ikimiz de vazgeçelim
yurtta kaldığım zamanlarda bir arkadaş vardı, kız akşam 11 dedi mi yatardı, ertesi gün sınavı olsun, çok zor bi sunumu olsun, hiç dinlemezdi, yatardı 7 de de kalkardı,

ne gamsız gasabetsizsin der takılırdım,
ohoooo ben ona çalışmayı bitireli hafta oldu derdi, son zamanlara çalıştığınla hiç sınava girilir mi,

notları da hep yüksek yüksek, öyle inek bir tip değil, ama planını yapardı, ödevi olsun olmasın, hoca çalış desin demesin, günü ders sayısına böler, en kimsenin çalışmadığı dersi bile günlerden birine katardı, bir güzel çalışırdı, arada döner bize sataşırdı, bırakırdı bi film izlerdi, ama o gün kesin o derse bakacak,

arkadaşları tutuşmuş bir halde odaya gelirdi, ........ ! yattın mı gene, kalk bize şunu anlat, ne sorar burda, ya ne yapcaz biz , yetiştiremicez,
bizimki rahat sabah erkenden gelin uyuyacağım şimdi

gürültüden falan da rahatsız olmazdı, biz dolanırken odada o fosur fosur uyurdu

sonuç, ben de kalkayım da bitireyim şu ödevimi bari
ee hadi sen de başla çalışmaya, haftanın başını pazartesini cumayı şunu bunu bekleme, hemen şimdi başla

hiiiiii, yok yok sen her gün buraya gel yaz, bak biz seni burdan takip eder sonuna kadar motive ederiz, aman salma kendini, şunu yapacam dedin mi yapacaksın, bahane erteleme mazeret arama yok

yok canim,zamaninda uyuyorum ama yastiga basini koyunca uyku moduna gecene kadar 1-2 saat geciyor..uyumakta cok zorluk cekiyorum ,o yuzden cogu zaman uykumu alamamis oluyorum..

aslında çok şanslısın, zaten gün içinde okuyorsundur, bir de uykuya dalmakta zorlananlar için apayrı bir avantaj, o 1-2 saati kitap okuyarak, ya da çalışarak artık işinle ilgili olur varsa derslerinle ilgili olur, bol bol değerlendirme imkanın var, bazıları da kafamı yastığa koyar koymaz rüya görmeye başlıyorum hiç o son vakitleri yatakta okuyarak değerlendirme olmamıştır bende der, yakınır

ben en iyisi liste yapıym yarndn itibaren başlarım normal bi hayata
tutmadıgı yerde yine gelip yardım alırım

su pazartesiler yokmuu benimde basimdaa..iste pazartesi basliycam iste basladim falan filannn hic gelmiyo o pazartesi..
en önemlisi simdiyi yasamak lazim,ben bugun basliyorummm dün aksam saat 22.00den 6.00a kadar calistim..önemli listemi hazirliycamm ve uygulamaya koyulucamm..
bos kaldikca kitap okumaya calisiyorumm..suan pcde olmam bile benim icin zaman kaybi..
mutlaka gunluk ne yapicagimizi yazmamiz gerekiyor maips in yaptigi gibi öncelik sirasina göre ve mekan sirasina göre..
mesale 1.carsida bir isimiz var 2.alisveris yapicaz yada 3.fatura ödememiz gerekiyor falann gibi ..
gün icinde unuttugumuz sonradan aklimiza gelen isleri mutlaka ek olarak yazalim..
genelde hep benim aklima bir ise baslayinca baska bir is gelir..onu hemen not alip yapmakta oldugumuz isi bitirdikten sonra yapalimm..

haydi bismillahhhhh

Bende de uyku problemi vardı arkadaşlar.Bir hafta uyumadığım zamanlar oldu Canım annem yatmadan önce adaçayı yada ılık ılık bir bardak süt içmemi söyledi..ee deneyim bari dedim :) Artık yatmadan önce ılık süt içiyorum.Balımıda karıştırıyorum süte.Ohhhhh sabah uykumu almış bir şekilde hatta enerjik uyanıyorum çok şükür

Başta maip olmak üzere tüm arkadaşlara merhaba

Gerçekten bu konuyu ve anlatılanları çok beğendim.Ben de aynı dertten muzdarip sayılırım.Öncelikle beni tanımanız açısından kendimi ve düzeltmek istediklerimi anlatayım:
Biz eşimle internet cafe işletiyoruz.Sabah 9 da ben açıyorum öğlen eşim geliyor ben 1-2 gibi eve geçiyorum.İşte evdeki işleri halledip (gece 3 te yattığımız için 2 saat de uyuyup) akşam 7 gibi tekrar cafeye geçiyorum.Sonra gece 1'de kapatıyoruz.

Maalesef böyle zor bir yaşantımız var.Bu koşturma için de hem hep ertelediğim kitaplarımı okumak,hem çok sevdiğim pilatesimi yapmak için sabahları uyuduğum 2 saati kaldırmak istiyorum ama çok uğraşmama rağmen yapamıyorum.Eğer o 2 saati uyumazsam akşam eşimle 2 saat bir film-dizi keyfimiz var,orada uyuya kalıyorum..Ayrıca akşamda cafede aptal gibi dolaşıyorum esneye esneye.Çizim programı öğrenmeye çalışıyorum çok sevdiğim ve ileride gerekli olduğu için.Eğer o uykuyu uyumazsam hiçbir şey anlamıyorum dinlediğim derslerden,ayrıca azmim de gidiyor.

Sizce ben mi uykuya alışmışım (toplamda 8 saat uyumuş oluyorum) yoksa kendime haksızlık mı ediyorum bilemedim.:26:
Maipçim uyku hakkında bir yazı paylaşmışsın ya onu okudum çok beğendim,ne güzel anlatmış 2 hafta da alıştı diye ama ben 1 hafta kadar denedim sonra artık dayanamayıp bıraktım.

Tabi bir de kilo problemi var.:2:
Geçen yaz 92 kiloyken günlük düzenli bir saat yürüyüş ve diyetle 81 kiloya kadar düştüm..Fakat kış gelince yine saldım kendimi ve şu an 87 kiloyum
Ve o kadar zor kilo veren biriyim ki onca emeğime acıyorum..Kışın spor yapılmıyor diye diyeti de asıyorum

Sözü fazla uzattım,sizi sıktıysam özür.İşte benim hedeflerim;

Günde bir saat kitap okumak
En az 30 dk. egzersiz yapmak
Günde 2 litre su içmek
Gündüz uyku saatimi 1'e indirmek..

Bu günden itibare bunları yapmaya uğraşacağım,gücün,enerjin ve ilham veren azmin için çok teşekkürler maip..Yaptıklarını görüp imrenmemek ve takdir etmemek elde değil

ben de hedeflerimi yazıym belki daha cok kişi yazarsa hırslanırız da yaparız
günde 2 saat kitap (okula giderken gidiş dönüş 1,5 saat sürüyo zaten, birden fazla gelir hemen sıkılma demeyin)
her akşam 12.00da yatıp sabah 7.00da uyanmak (yaklaşık 1 ay öncesine kadar tatil günleri de dahil böyleydim)
üşengeclik yüzünden artık devam etmediğim sinema sevdama geri dönmek (hafta içi indirimli oluyo ya, her hafta mutlaka giderdim yakın zamana kadar)
sigarayı günde 3 pakete indirmek (şimdi 4 pkt malesef)
haftada 2 gün yüzmek, diğer günler 1 saat yürüyüş(yürüyüşü cok severim ama bigün 3 saat bigün 0 tarzındayım, düzenleme calışıcam)
yemek yapmayı öğrenmek ve biskrem tost ve makarnadan başka şeyler de yemek
sürekli 44-54 arasında değişen kilomu artık biyere sabitlemek, mümkünse 50

bunları en azından subat sonuna kadar uygulicam, bakalım zorluk cıkaran tarafı ne, zorluk mu aluşma süreci mi? martta yenileri gelicek, azalmış veya artmış olarak :)

Merhaba,hepsi bir kenara günde 4 paket sigara içmenize inanamadım ve çok çok üzüldüm
Hem maddi hem manevi boyutunu düşünmek bile istemiyorum,keşke yardımcı olabilseydim sadece bu geldi aklıma okuyunca
Umarım hedeflerinize en kısa sürede ulaşırsınız..Eşim günde 1 paket içerdi 2 sene önce bıraktı,o kadar farketti ki manevi olarak..Umarım hedeflerimize beraber ulaşırız..

Bu arada günde 2 litre su içmek maddesinin bu günkü kısmı tamamdır

aslinda dogru soyluyorsun...bir ara yapiyordum..iste biraktim .offf...ama duzene sokacagim insallah..cunku ben oyle olmasini,hayatimin ,buyuk bir duzen icinde yurumesini cok istiyorum...

:26::26::26: ne desem bilemiyorum, ama teşekkür ederim ilginize
umarım sizde ulaşırsınız hedeflerinize biran önce

teşekkür ederim ilgine öncelikle.Aslında bana göre de normal uyku saatlerim ama hani burada 6 saat uyku yeter diyen insanları görünce kendimi sorgulamaya başladım aslında.

Sabah sen akşam eşin derken hani öğleye kadar ben gece kapanana kadar da eşim demek istedin sanırım.O şekilde düşündüm ama birincisi ben eşim olmadan evi ne yapayım,içim rahat etmez o orada çalışırken.İkincisi ben öğleye kadar dursam zaten gidip yemek yapıp cafeye gelmek zorundayım zaten ama birinci neden çok daha ağır tabi.Büyük yükü ona yıkamam.
Hep diyorum zaten aklı olan internet cafe açmaz..Özellikle evliyse..

evet canim dogru anlamissin oyle demek istedim...birde herkesin bunye yapisi farklidir..kendini baskalariyla kisaslama bence..dedigim gibi bazilari az uykuya ihtiyac duyar,bazilari ise biraz fazla..kaldi ki,calismak ve kendini iyi hissetmek icin yeterli uyumalisin...baskalari ne der bilemem..is konusundada,ne olabilir baska bilmiyorum...tabi ben olsam ben de esimi yanliz birakmaz calisirdim kesinlikle..o konuda haklisin...o halde...eve de baraber gelince, yemek,temizlik gibi isleri ortaklasa yapmalisiniz bence..bak ben de calisan biriyim..esim .sagolsun her isime yardim eder...yemegi falan ben yapiyorum,o yapamiyor zaten..onun yardimi olmazsa cok yoruluyorum...destek onemli anlayacagin...kolay gelsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…