Güneşle Yeniden Doğuşa.. Yeniden Ayaktayım Diyen Kadınların Mekanı..

prensesimm ben de geldimm:KK1:

yaa ben yazdıklarımı hala yapabilmiş değilim, kendimi çok hantal hissediyorumm:KK37:

7-8 gibi kalkarsam gece çok erken uyumam gerekiyor.
ama ben geceleri çok seviyorum en azından 1e kadar falan oturmak isterim.
birden bire yapamam belki bunu ama zamanla olabilir:KK34:

süt işine gelince de, ben süt içemiyorum, kokusuna dayanamıyorum.
yoğurt, peynir falan çok severim ama süt olmuyor malesef...
yoğurtlu bir tarif varsa onu alabilirim:KK1:

bir öğünüm benim yoğurttur, uykuya yararı oluyor mu bilmiyorum ama tok tutuyor, saçıma ve cildime de iyi geliyor, ayrıca yağları da yakıyormuş ama senin pek yağ yakmaya ihtiyacın yok :KK1: aslında bir uzman gelip yazsa etse çok iyi olacak, ya bu konuyla ilgili kitap almak lazım, ya da yetkili birisiyle konuşmak lazım, net tam bir bilgi çöplüğü oldu, insan neye inanıp neye inanamayacağını bilemez oldu, aklımda benim bu konu okursam öğrenirsem, yatmadan önce süt dışında uykuya yardımcı br besin var ise eğer buraya yazacağım :KK34:

ne güzel, eksiklerini hatalarını ve bunlardan aldığın dersleri yazmışsın, maddelerin de mükemmel şekilde hazırlanmış, burya devamlı uğrayıp başardıklarını ve aldığın yeni dersleri bizlerle paylaşırsan bizlere de çok yardımcı olacaksın :KK34:

maip siz inandınız ya bana ben de yarındn itibaren yapmazsam wenars değilim:KK9:
bu maddeleri kocaman yazıp buzdolabinın üzerine asıyorum hemen:KK34:

prensesimm ben de geldimm:KK1:

yaa ben yazdıklarımı hala yapabilmiş değilim, kendimi çok hantal hissediyorumm:KK37:

olmaz kuzum silkelenme vakti... kararlı ve azimli olursan başaramayacağın hiçbirşey yok... adım adım başlamaya çalış, hem bak yapman gerekenlerin ne olduğunu biliyorsun bu bile bir adımdır bence... ben sana inanıyorum :KK34:

bende sizdenim kızlar saattende belli olduğu gibi çok geç yatıp çok geç kalkıyorum hamile olduğum halde belli bir düzene giremiyorum öğlen uyanıp akşama kadar iş güçle uğraşıyorum kendime hiiç vakit ayıramıyorum bu böyle gitmese iyi olur.

Ben de katılmak istiyorum aranıza :KK8:

Kilo vermek değil benim sorunum. Miskinlik :2:

Gece 2-3 te yatıp ertesi gün 14 te uyanıyorum. 12 saat uyunur mu ya:KK53:
Canım ne kahvaltı hazırlamak istiyor ne yemek yemek.
Zar zor kahvaltı hazırlıyorum yiyorum.
Tüm gün boş boş geçiyor. Gecenin sonunda düşşünüyorum. Benim tez çalışmam gerek. Literatür taramam gerek. Benim işim çoook :KK14:

Ayy napacam ben ya. Her gün erken kalkacam diyorum kalkamıyorum.

:KK1::KK1: Kadin isterse hersey mevcutt:KK23:
ögle arasinda 1kase yogurt yiyebilirsinn ..ben denemedim ama nette okumustum..
rahatlatiyormus gün arasinda..
dedigin gibi uyku duzeni zamanla olur..
gün icinde cok yorulursan ztn 9-10 gibi uykun gelmeye basliyor..

evet çok haklısın, daha önce bir yazı paylaşmıştım hatırlarsanız, kişinin az uyuyup zinde uyanması için gün içinde hem aklını yormalı (ders çalışma, dil öğrenme, okuma ve yazma gibi zihni zorlayacak şekilde) hem de fiziken yorulmalı (spor olsun, iş güç olsun, çalışma olsun)

kişi ne kadar yorulursa o kadar az uykuya ihtiyacı oluyor, ama ikisi de yorulmalı, hem zihin hem beden, sadece beden veya sadece zihin yetmez, tembellik tembelliği doğuruyor, hareketsizlik, salıvermeler daha da hareketsizlikle, kendini salmayla devam ediyor.

evet bu konu beni anlatıyor... sabah 8lerde 9larda uyuyorum akşam geç kalkıyorum.uyku düzensizliği tavan yapmış durumda ve sürekli bir agresiflik herşeyi yanlış anlama durumu var.enerjim tahammülüm bitmiş durumda...ben de varım arkadaşlar tüm sayfaları okumadım ama biyerden başlamam lazım artık...

bu kısımlar aynı ben yaa:/ bugünde okula gitmedim uyku yüzünden.. okulda baya rahat hani yoklama olayıda yok iyice disiplinsiz garip bi kişilik oldum:2:

okulunun rahat olması, çok fazla sıkmamaları demek zamanının artması demek, kendini geliştirecek bol bol vaktin olacak demek, şok şanslısın, okumalar yazmalar öğrenmeler gelişmeler diyarında sana geniş bir yer var demek ki, tadını çıkar :KK34:

olmaz kuzum silkelenme vakti... kararlı ve azimli olursan başaramayacağın hiçbirşey yok... adım adım başlamaya çalış, hem bak yapman gerekenlerin ne olduğunu biliyorsun bu bile bir adımdır bence... ben sana inanıyorum :KK34:

prensesim valla şöyle bir silkelesene beni kendime geleyim. halı gibi pat pat vurabilirsin bile:KK1:
ama söz yarından itibaren baslıyorum ben hayatımı düzene sokmaya.
bir kitap vardı günde 8 saat sadece enayiler mi uyur diyordu neydi tam hatırlayamadım:KK9:
ben o enayilik safhasını falan geçtim aldım başımı gidiyordum ki bu konuya rastladım.
o zaman haydi rastgelee:KK71:

benim sebebim birazda şu internet kızımı uyutup pc başına geçince rahatladığımı hissediyorum gerkesiz konulara takılıp saatlerin nasıl geçtiğini farkına bile varamıyorum.

Ben de katılmak istiyorum aranıza :KK8:

Kilo vermek değil benim sorunum. Miskinlik :2:

Gece 2-3 te yatıp ertesi gün 14 te uyanıyorum. 12 saat uyunur mu ya:KK53:
Canım ne kahvaltı hazırlamak istiyor ne yemek yemek.
Zar zor kahvaltı hazırlıyorum yiyorum.
Tüm gün boş boş geçiyor. Gecenin sonunda düşşünüyorum. Benim tez çalışmam gerek. Literatür taramam gerek. Benim işim çoook :KK14:

Ayy napacam ben ya. Her gün erken kalkacam diyorum kalkamıyorum.

ben üniversite zamanlarımda yurtta kalırken tıpkı sizin gibiydim günümün tamamına yakını uyumakla geçiyordu oda arkadaşlarım okula gidip geliyordu ve ben halen uyuyor oluyordum okula dahi gitmiyordum yatağa yapışmıştım resmen ve tam 15 kilo almıştım. okul bitti ankaraya döndüm ve ilk işim doktora gitmek oldu hipotiroid olduğumu öğrendim neyseki şimdi geç bile yatsam sabah erkenden uyanıyorum ve inanın o kiloları vermek için 1 sene uğraştım. uykunuzu biran önce düzene koymanızı tavsiye ederim mesela bir gece ve bir gün uykusuz kalmıştım ben ve o günün akşamında erkenden uykum gelmişti. sizde bir yöntem belirleyip kendinize bir plan hazırlayıp hayatınızı düzene sokmalısınız

ben üniversite zamanlarımda yurtta kalırken tıpkı sizin gibiydim günümün tamamına yakını uyumakla geçiyordu oda arkadaşlarım okula gidip geliyordu ve ben halen uyuyor oluyordum okula dahi gitmiyordum yatağa yapışmıştım resmen ve tam 15 kilo almıştım. okul bitti ankaraya döndüm ve ilk işim doktora gitmek oldu hipotiroid olduğumu öğrendim neyseki şimdi geç bile yatsam sabah erkenden uyanıyorum ve inanın o kiloları vermek için 1 sene uğraştım. uykunuzu biran önce düzene koymanızı tavsiye ederim mesela bir gece ve bir gün uykusuz kalmıştım ben ve o günün akşamında erkenden uykum gelmişti. sizde bir yöntem belirleyip kendinize bir plan hazırlayıp hayatınızı düzene sokmalısınız

Düzene sokamıyorum ne kadar istesem de.
Yüksek lisans yapıyorum haftada 4-5 gün boşum. Sabah geç uyan gece geç yat...

Evde yapacak hiçbirşey yok. İlgilenebileceğim hiçbirşey yok.

Yemek yapayım 2 ay sonra evlenecek eşime diploma yedirecek değilim diyorum. Saat 15 ten sonra yemek yapamıyorum çünkü annem yapmış oluyor.
Geçen gün tatlı ve çorba yaptım hakkımı yemeyeyim.
Tatlımın da tarifini yazdım isterseniz bi göz atın :KK9:

3 gündür sabah erken kalıyorum

sporumu yapıyorum

ders çalışıyorum

saç bakımlarımı ve cilt bakımlarımı ihmal etmiyorum

1 lt su içmem gerekiyor ama henüz bunu başaramadım

iş arıyorum

kafama olumsuz şeyler takmıyorum

şimdilik bu kadar yapabildiklerim... ama hayatımı düzene sokmam için daha çok yolum var bunun farkındayım...

yok yok, çok yolun kalmamış, yolun yarısından çoğunu yürümüşsün zaten, azcık bir yolun kalmış, bana güvenebilirsin, artık o kadar çok eminimki bu konuda, insan karar verip bir ucundan tutunca nasıl da gerisi geliyor, o oluyor bu bitiyor bir de bakmışsın bütün isteklerin sana ayağına kadar tıpış tıpış gelivermiş, lütfen lütfen beni de al ben de isterim diyorlar, ee o vakitten sonra sana da onları kucaklamak düşüyor :KK1:

çok çok sevindim başardıklarına ve devam etmene, kendine ait bir defter olsun duvarına astığın kağıtlar şeklinde olsun artık nasıl istersen, isteklerini devamlı yazmayı unutma :KK34: hep olumlu cümleler, hep olumu kelimeler, olumlu bir kelimenin arkasına yok,hiç, değil, -me, -ma gibi olumsuz kelimeler ve olumsuz son ekleri çıkartarak.

mesela ben tembel değilim, bu iş zor değil, işsiz kalmayacağım, sorun problem yok.... gibi değil de
çok çalışkanım, bu iş çok kolay, istediğim gibi çok güzel bir işim olacak, yakında işe başlıyorum, her şey tıkırında.... gibi :KK34:

bu konuyla ilgili herhangi bir beyin veya psikoloji uzmanı değilim ama okuduğum bütün kitaplarda, konuştuğum, yardım aldığım konunun uzmanlarının hep üzerinde durdukları bir konu bu, asla olumsuz ön ekler son ekler ve kelimeleri kullanmayacaksın olumlamalarında, çünkü beyin o ön ve son ekleri o yok,değil,hiç gibi kelimeleri algılamıyor, örneğin tembel değilim dersen, tembeli algılıyor ve ben tembelim olarak kaydoluyor imiş :KK34:

ben bu hafta koydugum hedefime ulastimm:KK64::KK64:
14subatta ara sinavimi gondericcektim ve öyle yaptimm..
ama bunun rahatligi var üstümde birde gececi calistim butun gun uyudummm:KK1:
amaaa artikk butun bunlar bitiyor...staja basliyorum ve sabahlari erken gidicem ögleden sonra evde olucam..
gelince 1-1,5 saatlik guzel bir uykuuu ve ardindan dersss hazirana kadar bitirmem gereken 8 kitap var:KK52:
bu hafta pek bi programa uyamadim gececi olunca gecem gunduzume karistii:KK50:

haftada bir günün tatil zaten, aman uykunu da almayı ihmal etme, tebrik ederim :KK34: hedeflere ve hayattan zevk almaya, bu arada da gelişmeye devam :KK34:

maip sana cok tsk ederimm böyle bir konu actigin icin...
hepimizinnn böyle motovasyonlara ihtiyaci varr ama hersey bizde bitiyor tabiykii...
"kendimi seviyorum" demekk cokk guzell ve insani cok motive eden bir cümlee

ne demek, birbirimize yardımımız dokunabiliyorsa ne güzel :KK71: dediğin gibi herşey bizde bitiyor :KK31: istediğimiz hayatları yaşıyoruz, her şey bizim eserimiz :KK31:

destekleriniz benim için gerçekten çok kıymetli.. hergün girip yazıcam söz size :) bende son günlerde iş arama çalışmalarımı hızlandırdım. kafamda bir soru işareti olmasına rağmen. onuda çözerim diye umuyorum. onun dışında benim hayatımda bir düzen oturtmam için kendi ayaklarım üzerinde durmam şart. azimliyim, hayat benim karşıma iyi bir iş, güzel umutlar , güzel süprizler çıkaracak hemde çok yakında :KK69:

:81::81::81::81:

bende uykuya yenik düşenlerdenim malesef geceleri oturmayı seviyorum sabah 8 de oğlumu okula kaldırıyorum ruh gibi yorgun sinirli bıraksan akşama kadar yatarım hal böyle olunca her şey zamansız oluyor yetişemiyorum .son 6 ayda nerdeyse 6-7 kilo aldım vericem mutlaka diyorum hamurişi yemeden günüm geçmiyor gerçekten benimde hayatımı düzene sokmam gerekiyor

maddelerinizi bekliyoruz ve önünüze koyacağınız bir süre ve o süreye kadar yapmanız gerekenler, hedeflerinizi bir zaman sınırına koyun ve hemen şimdi başlayın, buraya yazmasanız bile muhakkak bir defter olsun kağt parçaları olsun not kağıtları olsun muhakkak planlamaya başlayın ama hayattan zevk alarak, isteyerek, bunu yapıyorum çünkü bunu yapmak istiyorum diyerek :KK34: bu benim tercihim bu benim isteğim diyerek

maip siz inandınız ya bana ben de yarındn itibaren yapmazsam wenars değilim:KK9:
bu maddeleri kocaman yazıp buzdolabinın üzerine asıyorum hemen:KK34:

:81::81::81::81:
bekliyorum başardıklarını ve başarmaya devam ettiklerini :KK34:

sn ZARACI ve dayioglu112, katılmanıza çok sevindim, başladığınız bu süreci bizlerle paylaşırsanız çok seviniriz :KK71:

X