hayırlı olsun
bocusscum çok sevindim
aramıza
frezya27 katılmış ataletini farkedip de bunları yazman senin için ne kadar da önemli biliyorsun değil mi
görebilmişsin kendini yolun yarısını katetmişsin
geriye hedeflerini güzel güzel yazıp fırsat buldukça maddelerini burada değerlendirmen kalmış
yazdıkça daha çok farkına varıyorsun ve boşvermiyorsun tecrübe ettik biz çok işe yarıyor
seni aramızda görmek ne güzel
prenses006 da gelmiş oh oh ne güzel
canım sen de isteklerini hedeflerini buraya istedigin kadarını yazarsan çok işe yarayacak
benim ayrıyeten daha önce de bahsettiğim gibi masamda bir ayrıntılı planım da var 10 yıllık 5 yıllık 4 yıllık 3 yıllık 2 yıllık 1 yıllık 6 aylık 1 aylık 1 haftalık ve günlük şeklinde ayarladım
gittim cafcaflı bu işler için imal edilmiş çok hoş 3 adet defter aldım birine aklıma gelen yapmam gereken her şeyi yazıyorum ama aklıma ne gelkirse zaman aralığı önemli değil önemlilik sırası gözetmeden aklıma gelen her şeyi
ikincisine bu zaman aralıklarına göre sınıflandırdım 1. defterdeki yapacaklarımı
üçüncüsünü de (bu daha kalınca) aylık haftalık ve günlük olarak önem sırasında göre ayırdım
en önemlilerine
A diyorum kesinlikle yapılması gereken yapmazsam sonuçlarına katlanacağım
birden fazla ise
A-1 A-2 A-3... şeklinde gidiyor
daha az önemlilerine
B diyorum birden fazla ise
B-1 B-2...
bunlar da önemli ama A kadar değil yaparsam kafam rahatlayacak ama deli zaruri de degil hani
yapılmamış bir A işi dururken asla bir B işine başlamıyorum ilk A lar bitmeli
C ler yapılması hoş ama yapılmazsa bir şey değişmeyecek işler (arkadaşlarla vakit geçirmek gibi)
D ler başkasına devredilebilecek işler
E ler ise hiç bir işe yaramayan işler Tv izlemek gibi
o gün içinde bütün ABCD ler biterse E yi yapabilirsin ama bunları halletmeden pat diye E ye geçme tv dizi gibi seni geliştirmeyecek sadece vaktini geçirtecek işler
işte her akşam yatmadan önce ertesi günki işlerimi bu şekilde yazıyorum ve önemli A işlerini masaya hazır ediyorum uyanır uyanmaz hemen binekliyorum masaya oyalanmadan
bu olay ABCDE yöntemi zaman yönetimi oluyor (Brian Tracy'den)
bir de bilmen gereken bazı kurallar var
1. etkinliklerinin %20 si ile sonuçlarının %80ini elde edersin (20/80 kuralı) (bir gün içinde yapacağın bir A işi ile gleceğini çok önemli yönde etilersin ama vaktini A dururken diğerleriyle harcarsan önemsiz işlere çok fazla vakit ayırmış olursun)
2. küçük işleri öncelikle halletme huyundan vazgeç, öncelikle en önemli işini yap en sona küçük önemsiz işlerin kalsın
3. hedeflerine son tarih koy
4. işgünlerinde erken yat, haftasonlarında yeterince uyu, haftanın bir gününü tamamen boşalt
5. duygularının %95 ini dk lık bazda kendinle nasıl konuştuğun belirler, devamlı aklına geldikçe kendinle olumlu konuş, özsaygını yüksek tut
6. sorunlarda şikayet yerine çözüm ara
7. blok zamanlar yarat örn: her gün 30 dakika spor yaparsan deli manyak fit olursun
gibi
yatmadan önce bi 15 dakikanı kitap okumaya ayır dolu kitabı bitirmiş olursun
otobüste 5 dakika 15 20 dakika kitap oku, erken kalk işe gitmeden 1 saat işinle ilgili ön hazırlık yap çalış, işinde bir numara olursun gibi...
8. 10/90 kuralı plan yaparak yazarak harcayacağın zamanının %10 uyla işe başladıktan sonra %90 zaman kazanımı sağlarsın
bunlar Brian Tracy den Ye o Kurbağayı kitabından aklımda kalanlar kurbağanın esprisi de sabah kalkar kalkmaz bakıyorsun yemen gereken 2 büyük ve çok çirkin kurbağa var ve minik minik kurbağalar var bir an önce o kurbağalardan kurtulabilmek için ilk önce kocaman ve çok çirkin olan o iki kurbağayı mideye indir yani ilk en önemli büyük işlerini yap daha sonra da çıtır çerez kurbağaları zaten yutar gidersin zorlamazlar seni
sona bırakıp da büyük çirkin kurbağaları sonra depresif mutsuz olma çünkü küçüklerle uğraşırken enerjin tükenir ve büyükler yarına kalır sonraya kalır birikirler ve bitirilemez kurbağa yığınına dönüşür
bir de bu hedeflerinizi 21 gün boyunca uygularsanız sizin alışkanlığınız olacak ve (21 günde hücre yenilenmesi oluyor hücrelerindeki peptitler bi güzel yerleşiyor 21 gün boyunca yaparsan o artık hücrene yerleşiyor bu yüzden tüm hayatına yayılıyor yaptığın planlı yaşamak spor sağlıklı beslenmek gibi...senin yaşam tarzın oluyor istesen de vazgeçemiyorsun (bu da what the bleep is do we know ' dan)