Güneşle Yeniden Doğuşa.. Yeniden Ayaktayım Diyen Kadınların Mekanı..

aynen öyle..bi de sabahları hava karanlık ya o boğuyor.. güneşi görsek bu kadar uyku bastırmaz.. :)
ya gariptir ama makyaj yapmayı cok severim,giyindim fakat makyaj yapmaya isteğim yok.. bu ne belalı günlerdeyim.. bu isteğimin biteceğini hic düsünmezdim..
acaba bu ay korunmadık,tuttu mu ,hamilemiyim :S hamilelik böyle mi yaparki adamı amann kafam şaşttııı
bu tembel kadın ben olamam..kendimi tembel gördükce depreşiyorum :KK37:

ama bugün her ne olursa olsunnnn bozdum.tembelliğimi.. ahanda gidiyorum mekyej yyapmayaaa :KK16:

meğersem hamileymişsin :KK9:

meğersem hamileymişsin :KK9:

yok kıjj daha belli değil..
bak raporumu vereyim hayatım..
bugün geç kalktım..08.16 ta.. ctesi ya:)) izin yaptım.
pilates yaptım,duş aldım..nete geçtim..

ptesi muhtara gideceğim,nüfus mdr. gideceğim,emniyete gideceğim .. sonra ptt den e-devlet şifresi alacağım..sonra saat 4 te randevum var ona yetişeceğim..
ama bunları bu hafta da yapacaktım yapamadım.. tembellik çöktü.. umarım ptesi yaparım.. buraya yazdım ya baskı yaratıyorum üstümde :))

yok kıjj daha belli değil..
bak raporumu vereyim hayatım..
bugün geç kalktım..08.16 ta.. ctesi ya:)) izin yaptım.
pilates yaptım,duş aldım..nete geçtim..

ptesi muhtara gideceğim,nüfus mdr. gideceğim,emniyete gideceğim .. sonra ptt den e-devlet şifresi alacağım..sonra saat 4 te randevum var ona yetişeceğim..
ama bunları bu hafta da yapacaktım yapamadım.. tembellik çöktü.. umarım ptesi yaparım.. buraya yazdım ya baskı yaratıyorum üstümde :))

hah şöyle :nazar:

ben bi süre uğrayamayabilirim. haftalık plan çıkardım anca yetişecek. çarşamba gününe kadar yokum çok yoğun ondan sonra ama buraya neler neler yaptığımı yazarım.

bak kk' ya girmemem gerekiyordu, fazla sardırmadan kaçayım ben

öpüyorum hepinizi :KK16:

hah şöyle :nazar:

ben bi süre uğrayamayabilirim. haftalık plan çıkardım anca yetişecek. çarşamba gününe kadar yokum çok yoğun ondan sonra ama buraya neler neler yaptığımı yazarım.

bak kk' ya girmemem gerekiyordu, fazla sardırmadan kaçayım ben

öpüyorum hepinizi :KK16:

ayy ben son halimi yazayım dedim.. inanılmaz güç var üstümde.. gece 1-2 gibi yatıyorum sabah 7 de ayaktayım..
ve deli gibi geziyorum..bugün beşiktaşa gittim,taksime gittim,m.köy cevahire gittim.. gezdümm gönlüme göre :))

slm kizlarr..bende pazartesi yada yarinmi artik bilemicemm en kise zamanda araniza katailicam
olmuyor böyle askerlik psokoljisini gectimm tembeklik geldi bana yaa:KK52::KK47:

Aylardır güneşi görmüyor, öğlen hatta akşama doğru mu uyanıyorsunuz?
Geceleri geç saatlere kadar ayakta mısınız?
Geç kalktığınız için kendinize gelemiyor musunuz?
Aylak aylak evin içinde dolanıyor, dışarı çıkmaya enerji bulamıyor musunuz?

Kendinizi bakımsız, işe yaramaz, tembel, halsiz, huysuz mu hissediyorsunuz?
Aman Allahım yine mi kilo aldınız?

İşleriniz güçleriniz hep yarım mı kalıyor?
O kitabı bi türlü bitiremediniz mi?

Ben bütün bunlara EVET diyorum.
(Umarım yoktur) benim gibi EVET diyen arkadaşlar varsa.. benimle birlikte YENİDEN DOĞMAK isterlerse..
Mekanımız burası..
:KK52:

Merhaba çok güzel bir konu açmışsınız elinize sağlık.Yazınızın sonunu ne güzel bitirmişsiniz ''Umarım yoktur ''ama malesef yazınızda tam da beni anlatmışsınız.Bende her akşam geç yatıyorum ve sabahları çok zor kalkıyorum. Kızımı okula eşimi işe gönderip tekrar yatağa atıyorum kendimi bir türlü gözümü açamıyorum. Öğlen güç bela küçük kızımı ana sınıfına yetiştiriyorum.Çoğu zamanda geç kalıyoruz.Artık erken kalkmak istiyorum,ehliyet almak istiyorum,üniversite sınavlarına girip açıköğretimde bir bölüm okumak istiyorum,çalışmak istiyorum sinirli olmak istemiyorum ve bende artık günde iki litre suyu içebilmek istiyorum.Tembelliğimden sıyrılıp alışverişe çıktığımda kendime kitap alıyorum mutlaka ve büyük bir hevesle okuyorum. Ama dışarı çıkmadığım zamanlarda ki günlerce marketten ve kızımın okulundan başka bir yere gitmediğim oluyor;kitapsız kalıyorum ve kitap bile okuyamıyorum.Hayatım çok boş ve anlamsız geliyor ve buna rağmen bir türlü bu miskinlikten kurtulamıyorum.Umarım bu yeniden doğuş projesini sizler gibi hayata geçirebilirim.Bir yıl daha bitiyor.Ne kadar acı ki ben bu yılı da kendim için hiçbirşey yapmadan geçirdim.

yahu ben hamileymişim :)) onun halsizliğiymiş..
öğrenince biraz iyi oldum ama uyuyorum benn çok fazla..
sabah kalkıyorum 7 de 10 da tekrar yatıyorum 12 ye kadar kesitiriyorum..
uyku probelmim geceleri vardı,rahatsız uyuyordum..şimdi gündüzleri de uyuyorum..
amaa böyle hep uyursam 70 kilo olacam ilk 3 ayda.....
neyse ben bu gruptan sıyrılayım kızlar..
ben hamile ve yorgun bayanları bulayım..
yine işime yaradı burası... teşekkürlerr
size de başarılarr arkadaşalarrrr

uyku probelmim geceleri vardı,rahatsız uyuyordum..şimdi gündüzleri de uyuyorum..
size de başarılarr arkadaşalarrrr[/QUOTE
Hayırlı olsun inşallah sorunsuz bir dokuz ay geçirirsiniz ve bebeğinizi kucağınıza sağlık ve mutlulukla alırsınız.

size de başarılarr arkadaşalarrrr[/QUOTE
Hayırlı olsun inşallah sorunsuz bir dokuz ay geçirirsiniz ve bebeğinizi kucağınıza sağlık ve mutlulukla alırsınız.

çok teşekkür ederim... sağolun :KK3:

ay ne güzelmiş burası kızlaar :KK16:
hayatı erteler oldum, hiçbir yapmak istediğimi zamanında yapamıyorum.herşeye geç kalıyorumm bazen gün içinde istediklerimi gerçekleştiremiyorum bitürlü :84: bi yayma bi tembellik bi genişlik hakim bende galiba
küçük büyük bi sürü yapmak istediğim şey var,o kadar çok ki şu anda toparlayıp yazamıyorum bile
ama müdavimlerinizden olucam diyebilirim, aboneliklerime ekledim bile, maip bi ara benle de ilgilenir misin canımm pek bi azimli gördüm senii :81:

Son düzenleme:
hayırlı olsun bocusscum çok sevindim :KK76:

aramıza frezya27 katılmış ataletini farkedip de bunları yazman senin için ne kadar da önemli biliyorsun değil mi

görebilmişsin kendini yolun yarısını katetmişsin
geriye hedeflerini güzel güzel yazıp fırsat buldukça maddelerini burada değerlendirmen kalmış

yazdıkça daha çok farkına varıyorsun ve boşvermiyorsun tecrübe ettik biz çok işe yarıyor :KK34:

seni aramızda görmek ne güzel

prenses006 da gelmiş oh oh ne güzel

canım sen de isteklerini hedeflerini buraya istedigin kadarını yazarsan çok işe yarayacak

benim ayrıyeten daha önce de bahsettiğim gibi masamda bir ayrıntılı planım da var 10 yıllık 5 yıllık 4 yıllık 3 yıllık 2 yıllık 1 yıllık 6 aylık 1 aylık 1 haftalık ve günlük şeklinde ayarladım

gittim cafcaflı bu işler için imal edilmiş çok hoş 3 adet defter aldım birine aklıma gelen yapmam gereken her şeyi yazıyorum ama aklıma ne gelkirse zaman aralığı önemli değil önemlilik sırası gözetmeden aklıma gelen her şeyi

ikincisine bu zaman aralıklarına göre sınıflandırdım 1. defterdeki yapacaklarımı
üçüncüsünü de (bu daha kalınca) aylık haftalık ve günlük olarak önem sırasında göre ayırdım

en önemlilerine A diyorum kesinlikle yapılması gereken yapmazsam sonuçlarına katlanacağım
birden fazla ise A-1 A-2 A-3... şeklinde gidiyor

daha az önemlilerine B diyorum birden fazla ise B-1 B-2...
bunlar da önemli ama A kadar değil yaparsam kafam rahatlayacak ama deli zaruri de degil hani

yapılmamış bir A işi dururken asla bir B işine başlamıyorum ilk A lar bitmeli

C
ler yapılması hoş ama yapılmazsa bir şey değişmeyecek işler (arkadaşlarla vakit geçirmek gibi)

D ler başkasına devredilebilecek işler

E ler ise hiç bir işe yaramayan işler Tv izlemek gibi

o gün içinde bütün ABCD ler biterse E yi yapabilirsin ama bunları halletmeden pat diye E ye geçme tv dizi gibi seni geliştirmeyecek sadece vaktini geçirtecek işler

işte her akşam yatmadan önce ertesi günki işlerimi bu şekilde yazıyorum ve önemli A işlerini masaya hazır ediyorum uyanır uyanmaz hemen binekliyorum masaya oyalanmadan

bu olay ABCDE yöntemi zaman yönetimi oluyor (Brian Tracy'den)

bir de bilmen gereken bazı kurallar var

1. etkinliklerinin %20 si ile sonuçlarının %80ini elde edersin (20/80 kuralı) (bir gün içinde yapacağın bir A işi ile gleceğini çok önemli yönde etilersin ama vaktini A dururken diğerleriyle harcarsan önemsiz işlere çok fazla vakit ayırmış olursun)

2. küçük işleri öncelikle halletme huyundan vazgeç, öncelikle en önemli işini yap en sona küçük önemsiz işlerin kalsın

3. hedeflerine son tarih koy

4. işgünlerinde erken yat, haftasonlarında yeterince uyu, haftanın bir gününü tamamen boşalt

5. duygularının %95 ini dk lık bazda kendinle nasıl konuştuğun belirler, devamlı aklına geldikçe kendinle olumlu konuş, özsaygını yüksek tut

6. sorunlarda şikayet yerine çözüm ara

7. blok zamanlar yarat örn: her gün 30 dakika spor yaparsan deli manyak fit olursun :KK1: gibi
yatmadan önce bi 15 dakikanı kitap okumaya ayır dolu kitabı bitirmiş olursun
otobüste 5 dakika 15 20 dakika kitap oku, erken kalk işe gitmeden 1 saat işinle ilgili ön hazırlık yap çalış, işinde bir numara olursun gibi...

8. 10/90 kuralı plan yaparak yazarak harcayacağın zamanının %10 uyla işe başladıktan sonra %90 zaman kazanımı sağlarsın

bunlar Brian Tracy den Ye o Kurbağayı kitabından aklımda kalanlar kurbağanın esprisi de sabah kalkar kalkmaz bakıyorsun yemen gereken 2 büyük ve çok çirkin kurbağa var ve minik minik kurbağalar var bir an önce o kurbağalardan kurtulabilmek için ilk önce kocaman ve çok çirkin olan o iki kurbağayı mideye indir yani ilk en önemli büyük işlerini yap daha sonra da çıtır çerez kurbağaları zaten yutar gidersin zorlamazlar seni

sona bırakıp da büyük çirkin kurbağaları sonra depresif mutsuz olma çünkü küçüklerle uğraşırken enerjin tükenir ve büyükler yarına kalır sonraya kalır birikirler ve bitirilemez kurbağa yığınına dönüşür

bir de bu hedeflerinizi 21 gün boyunca uygularsanız sizin alışkanlığınız olacak ve (21 günde hücre yenilenmesi oluyor hücrelerindeki peptitler bi güzel yerleşiyor 21 gün boyunca yaparsan o artık hücrene yerleşiyor bu yüzden tüm hayatına yayılıyor yaptığın planlı yaşamak spor sağlıklı beslenmek gibi...senin yaşam tarzın oluyor istesen de vazgeçemiyorsun (bu da what the bleep is do we know ' dan)

Son düzenleme:
artık kimseler bu topiğe gelmiyor

ben de kendi çapımda takılırım artık

- 1 ay içinde 24 Ocak - 24 Aralık arasında vermem gereken tam 5 kilo var.
- 31 Ocağa kadar yetiştirmem gereken 3 adet de ödev var.

1 ay sonra tamamiyle rahatlamış olacağım, kuş gibi hafif inşallah :KK31:

bitirdiklerim ise

- büyük bir sorun
- 2 adet ödev

yavaş yavaş adım adım her şey halloluyor ya çok rahat içim, ama şu kilo vermeyi de bir halletsek daha iyi olacak :KK1:

1) Erken kalkıp erken yatmak => :KK50:
2) Okumalarımı yapmak, düzenli çalışmak => :79:
3) Düzenli spor yapmak => :79:
4) Dengeli beslenmek => :79:
5) Her gün en az 2 litre su içmek => :79:

bir daha bakayım listeye dedim
hala uyku sorunumu çözemedim

sabahlara kadar çalışıp akşama kadar uyuyorum :KK50:

Benim yapmam gereken çok şey var.En önemlisi kendim için yapmam gerekn çok şey var:KK14:

1)Aşırı sinirli bir insan olmamam gerekiyor.Sinirle ağzıma geleni söyleyiveriyorum ve snr pişman oluyorum tabi ki..

2)Hayata bu kadar karamsar bakmamalıyım..

3)Mutlu olmayı öğrenmeliyim..

4)Sabır erdemini kazanmalıyım..

5)Sevdiklerime daha çok vakit ayırmalıyım..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Düşünsem daha bir dünya madde çıkar:KK14:

hayırlı olsun bocusscum çok sevindim :KK76:

aramıza frezya27 katılmış ataletini farkedip de bunları yazman senin için ne kadar da önemli biliyorsun değil mi

görebilmişsin kendini yolun yarısını katetmişsin
geriye hedeflerini güzel güzel yazıp fırsat buldukça maddelerini burada değerlendirmen kalmış

yazdıkça daha çok farkına varıyorsun ve boşvermiyorsun tecrübe ettik biz çok işe yarıyor :KK34:

seni aramızda görmek ne güzel

prenses006 da gelmiş oh oh ne güzel

canım sen de isteklerini hedeflerini buraya istedigin kadarını yazarsan çok işe yarayacak

benim ayrıyeten daha önce de bahsettiğim gibi masamda bir ayrıntılı planım da var 10 yıllık 5 yıllık 4 yıllık 3 yıllık 2 yıllık 1 yıllık 6 aylık 1 aylık 1 haftalık ve günlük şeklinde ayarladım

gittim cafcaflı bu işler için imal edilmiş çok hoş 3 adet defter aldım birine aklıma gelen yapmam gereken her şeyi yazıyorum ama aklıma ne gelkirse zaman aralığı önemli değil önemlilik sırası gözetmeden aklıma gelen her şeyi

ikincisine bu zaman aralıklarına göre sınıflandırdım 1. defterdeki yapacaklarımı
üçüncüsünü de (bu daha kalınca) aylık haftalık ve günlük olarak önem sırasında göre ayırdım

en önemlilerine A diyorum kesinlikle yapılması gereken yapmazsam sonuçlarına katlanacağım
birden fazla ise A-1 A-2 A-3... şeklinde gidiyor

daha az önemlilerine B diyorum birden fazla ise B-1 B-2...
bunlar da önemli ama A kadar değil yaparsam kafam rahatlayacak ama deli zaruri de degil hani

yapılmamış bir A işi dururken asla bir B işine başlamıyorum ilk A lar bitmeli

C
ler yapılması hoş ama yapılmazsa bir şey değişmeyecek işler (arkadaşlarla vakit geçirmek gibi)

D ler başkasına devredilebilecek işler

E ler ise hiç bir işe yaramayan işler Tv izlemek gibi

o gün içinde bütün ABCD ler biterse E yi yapabilirsin ama bunları halletmeden pat diye E ye geçme tv dizi gibi seni geliştirmeyecek sadece vaktini geçirtecek işler

işte her akşam yatmadan önce ertesi günki işlerimi bu şekilde yazıyorum ve önemli A işlerini masaya hazır ediyorum uyanır uyanmaz hemen binekliyorum masaya oyalanmadan

bu olay ABCDE yöntemi zaman yönetimi oluyor (Brian Tracy'den)

bir de bilmen gereken bazı kurallar var

1. etkinliklerinin %20 si ile sonuçlarının %80ini elde edersin (20/80 kuralı) (bir gün içinde yapacağın bir A işi ile gleceğini çok önemli yönde etilersin ama vaktini A dururken diğerleriyle harcarsan önemsiz işlere çok fazla vakit ayırmış olursun)

2. küçük işleri öncelikle halletme huyundan vazgeç, öncelikle en önemli işini yap en sona küçük önemsiz işlerin kalsın

3. hedeflerine son tarih koy

4. işgünlerinde erken yat, haftasonlarında yeterince uyu, haftanın bir gününü tamamen boşalt

5. duygularının %95 ini dk lık bazda kendinle nasıl konuştuğun belirler, devamlı aklına geldikçe kendinle olumlu konuş, özsaygını yüksek tut

6. sorunlarda şikayet yerine çözüm ara

7. blok zamanlar yarat örn: her gün 30 dakika spor yaparsan deli manyak fit olursun :KK1: gibi
yatmadan önce bi 15 dakikanı kitap okumaya ayır dolu kitabı bitirmiş olursun
otobüste 5 dakika 15 20 dakika kitap oku, erken kalk işe gitmeden 1 saat işinle ilgili ön hazırlık yap çalış, işinde bir numara olursun gibi...

8. 10/90 kuralı plan yaparak yazarak harcayacağın zamanının %10 uyla işe başladıktan sonra %90 zaman kazanımı sağlarsın

bunlar Brian Tracy den Ye o Kurbağayı kitabından aklımda kalanlar kurbağanın esprisi de sabah kalkar kalkmaz bakıyorsun yemen gereken 2 büyük ve çok çirkin kurbağa var ve minik minik kurbağalar var bir an önce o kurbağalardan kurtulabilmek için ilk önce kocaman ve çok çirkin olan o iki kurbağayı mideye indir yani ilk en önemli büyük işlerini yap daha sonra da çıtır çerez kurbağaları zaten yutar gidersin zorlamazlar seni

sona bırakıp da büyük çirkin kurbağaları sonra depresif mutsuz olma çünkü küçüklerle uğraşırken enerjin tükenir ve büyükler yarına kalır sonraya kalır birikirler ve bitirilemez kurbağa yığınına dönüşür

bir de bu hedeflerinizi 21 gün boyunca uygularsanız sizin alışkanlığınız olacak ve (21 günde hücre yenilenmesi oluyor hücrelerindeki peptitler bi güzel yerleşiyor 21 gün boyunca yaparsan o artık hücrene yerleşiyor bu yüzden tüm hayatına yayılıyor yaptığın planlı yaşamak spor sağlıklı beslenmek gibi...senin yaşam tarzın oluyor istesen de vazgeçemiyorsun (bu da what the bleep is do we know ' dan)

yazdiklarin gercekten cok dogru canim..bahsettigin kitabi kesinlikle okuycam..
ben 1,5 yildir cok kisisel gelisim kitaplari okuyorumm..neyi nasil yapmam gerektigini ögrenmek sart..
suan Düsün ve Basar (muhammed Bozdag)`in kitabini okuyorumm sorun-cözüm-teknik- ile beraber 3asamadan oluyor..
onuda tavfiye ederim

merhaba ne guzel bir knu varmis burda..
tam benim durumum...aylardan beridir,uzerimdeki mutsuzluk,miskinlik,kendini geri cekme gibi problemler yasiyorum.buna cok uyumak,buna bagli surekli yorgunluk ali,halsizlik,isteksizlik,hicbirseye konsantre olamamak gibi problemler..resmen cok mutsuzum...bu yuzden hic birseyi dogru durust hallaedemeiyorum..hep kendimi motive dip baslayacagim diyorum ama yok yok..bir turlu baslayamadim gitti..
ene onemlisi cook severeke ictigim kavhe ve cayin..ozellikle kahveni bana yaramadigini gordum..cunku bu sikayaetlerden yakinirken,kahve ictikten sonra,sikayatlerim dahada artti.mesala konsantrasyon eksikligi ve surekli yorgunluk halleri gibi..o yuzden bu aralar az icmeye calisiyorum...

ama ne olursa olsun kendime gelmem lazim yaaa..
suan ilk istedigim ve basardigim sey..yarin erken kalkmak..
eger erken kalkarsam aksattttigim sporumu ve gun iicnde yapmam gerkenleri yapmak icin gucu bulacagim.....
bakalim uyabilecekmiyim..sevgiler..

bakalım uyanabilecek misin
ben bu gece uyumayacağım gelip burdan kontrol edeceğim seni :KK9:

kilo sorunum yok
ama hergün 5 kişilik ekmek ve tatlı yemezsem yerimden kalkamıyorum halsizlikten
okul ödevlerimi savsaklamıyorum bu sene, cünkü bu sene cok basit benim için, iki dakkada karalıyorum bitiyo yolda dönerken, seneye mahvolucam ama :KK43:
o kadar borca girip havuz yaptırdık büyük bi hevesle, 2 kere girdim, o kadar üşengeçim yani
kredi borcunu öderken canımı acıtıyo bu resmen
gecen gün biri sipariş verdi ama üşengeclikten elimde cok iş var ben sizi cok bekletirim bulursanız baskasına yaptırın bulamazsanız yne ben yaparım dedim halbuki iş falan yoktu elimde
depresyondayım diye düşünücem ama
tüm bunlara ragmen içimde bi bunalım stres sıkıntı yok, mutluyum rahatım
mesela mutfaktan su almaya üşeniyorum, ama biri çağırsa hiç üşenmeden yol 2 saatte olsa giderim gezmek için bişey almak için veya ona yardımcı olmak için

acaba ben de daha düzenli yaşasam düzelir miyim ki

X