- 25 Eylül 2014
- 177
- 106
- 38
- 34
- Konu Sahibi my time is now
-
Canım cok guzel seyler yazmissin. Kararlarin cok guzel fakat soyle bise var.yediğin kadar kalori yakman mümkün değil.14.30 hadi biraz daha bisiklet -200kal
yani 216 kal yeme hakkim war daha .d
Canım cok guzel seyler yazmissin. Kararlarin cok guzel fakat soyle bise var.yediğin kadar kalori yakman mümkün değil.
Yani şöyle söyleyim.
Mesela Bazal metabolizma hızı diye bişey var. Senin yaşamını sağlıklı olarak sürdüren için 1 günlük alman gereken kalori.
Bu hız boya kiloya günlük aktiviteye göre farklılık gösterir.
Daha zayıf olan 1800 kalori ye ihtiyaç duyarken normal biri 2000 kalori ye ihtiyaç duyar bu hamilelerde 2350 çıkar hatta.
Dicem o ki bi kişi faezedelim. Metabolizma hızı 1900 kcal olsun. Bu kişi haftada 1 kilo vermek istiyor. Günlük 1000 kcal eksik beslenirse 7 günde 7000 kalori eksik olur. 7000 kcal 1 kilo demek. 1 kilo verir.
Ha senin dediğin gibi hem yer hem yakar zayiflarim derse 1500 kcal alır 600 kalori sini harcar. 1500-600 ne oldu 900 kcal ; )
Bu kişinin amacı neydi 900 kcal i geçmemek . Bu şekilde de haftada bir kilo verir. Umarım anlatabilmişimdir.
Önce Bazal metabolizmani ölç, ona uygun kalori hesabı yap bence. Tabiki işine karışmak istemem ama hepimizin amacı aynı :)
bu arada önemseyip msj yazdığın için çoookk teşekkür ederim canım :)Canım cok guzel seyler yazmissin. Kararlarin cok guzel fakat soyle bise var.yediğin kadar kalori yakman mümkün değil.
Yani şöyle söyleyim.
Mesela Bazal metabolizma hızı diye bişey var. Senin yaşamını sağlıklı olarak sürdüren için 1 günlük alman gereken kalori.
Bu hız boya kiloya günlük aktiviteye göre farklılık gösterir.
Daha zayıf olan 1800 kalori ye ihtiyaç duyarken normal biri 2000 kalori ye ihtiyaç duyar bu hamilelerde 2350 çıkar hatta.
Dicem o ki bi kişi faezedelim. Metabolizma hızı 1900 kcal olsun. Bu kişi haftada 1 kilo vermek istiyor. Günlük 1000 kcal eksik beslenirse 7 günde 7000 kalori eksik olur. 7000 kcal 1 kilo demek. 1 kilo verir.
Ha senin dediğin gibi hem yer hem yakar zayiflarim derse 1500 kcal alır 600 kalori sini harcar. 1500-600 ne oldu 900 kcal ; )
Bu kişinin amacı neydi 900 kcal i geçmemek . Bu şekilde de haftada bir kilo verir. Umarım anlatabilmişimdir.
Önce Bazal metabolizmani ölç, ona uygun kalori hesabı yap bence. Tabiki işine karışmak istemem ama hepimizin amacı aynı :)
teşekkür ederim önerinize uyucam :) umarım hepimiz hedeflerimize ulaşırızSlm günlüğün hayırlı olsun çok içten anlatmışsın yaşadıklarını
Inşallah hedefine ulaşırsın
Nnth arkadaşımızın yazdıklarını dikkate almanı öneririm
woowww korktum :) aslında çok çok haklısın vücut kendine yetmez ... en iyisi hem normal ye hemde günlük 1 saat spor sporsuz da olmaz sarkarız mazallah :) 1500 kal alıp 600 falan yakmak mantıklı :) oy iyiki gelmişsin günlüğüme kızzzz bilmeden öldürcektim kendimi :)teşekkürler tekrar tekraarRica ederim. Görünce bildiğimi paylaşmak istedim.istersen yinede bir diyetisyenle bu günlük kalori ihtiyacını bir konuş. Çünkü sağlıgimiz söz konusu.
Belki bilirsin Muzaffer Kuşhan diye bi doktor var.kamp kurup zayıflatmaya çalışıyordu. Bi kişiyi bu şekilde çok düşük kalori yle besleyip aşırı egzersiz yaptırınca ölmüştü kız.
Canım seni korkutmak değil amacım kesinlikle.
Sadece kendimize zarar vermeden bilinçli Zayıflamak.
Ha şunu söyleyim. Bazal metabolizma kalbimizin atması iç organların çalışması. , kemik ve kas sagligimiz için çok önemli. 1000 kalori alıp 1000 kalori yakarsak vücut kendine yetmez.
Rica ederim canim. Yarım kalmasın diye senin metabolizma hızın i da hesapladım 2163 kcal çıktı.woowww korktum :) aslında çok çok haklısın vücut kendine yetmez ... en iyisi hem normal ye hemde günlük 1 saat spor sporsuz da olmaz sarkarız mazallah :) 1500 kal alıp 600 falan yakmak mantıklı :) oy iyiki gelmişsin günlüğüme kızzzz bilmeden öldürcektim kendimi :)teşekkürler tekrar tekraar
konuş canım konuş :) benim yararıma :))) 1 hafta 1 kilo iyi bencede senede 52 kilo yapar zayıfcacık hatum oluveririm :) 1163 total iyidir iyiRica ederim canim. Yarım kalmasın diye senin metabolizma hızın i da hesapladım 2163 kcal çıktı.
Yediklerinin kalorisini topl, egzersiz kalorilerini çıkar 1163 kcal dengelersen ozaman 1 haftada 1 kilo verirsin..
Çok konuştum :) hadi hepimize kolay gelsin..
bu ölçüleri nasıl hesaplıyosun yani yediğin bulgurun 200 gr olduğunu nasıl biliyosunbugünde iyi gittik galiba :)))
sabah
sucuklu yumurta +365 kal
çay +2 çay kaşığı şeker + 30 kal
çörek +228 kal
ara
1.5 bardak ayran +100 kal
akşam
200 gr bulgur plavı +228 kal
1bardak ayran +75 kal
1 algida twister dondurma +77 kal
toplam:1103 kal ile gün kapanmıştır :)
canım hassas mutfak tartım var onda önce tartıyorum sonra yiyorum :) meğer 200 gr ne kadar azmış bi bilsen :))bu ölçüleri nasıl hesaplıyosun yani yediğin bulgurun 200 gr olduğunu nasıl biliyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?