Hemen döverbaşımizHele dur bacım.Daha 4 masa yüklendi,şimdiden niye karar veriyorsun
@talhayasir ,senin verdiğin lakabı yine icraate geçirsem mi acaba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hemen döverbaşımizHele dur bacım.Daha 4 masa yüklendi,şimdiden niye karar veriyorsun
@talhayasir ,senin verdiğin lakabı yine icraate geçirsem mi acaba
Tesekkur ederim begendigin icin yeni fikir verebilmissem ne mutlu banaAy babnane ben bunu begendım benım yapabılecegım bı tatlı hemde mısafrlerıme yaptgmda bayaaa beyenı alır dıye dusunuyrum bu yuzden bana getrecegı ovgulerı dusunerek lnu sahıbıne vefa brcu olark oy verırım dıye dusundum zaten uc oy kullanıyruz bırı de bunun olsun nlcak
Senin sofran gayet iyiydi benceSunumlarda benimde çok iyi olduğum söylenemez.Kahvaltı gibi toptan masa görüntüsü değil de tek tabak olacak,madem iyisin ,seni de sahneye alalım
Her tatli ayri güzeldir pratik olmasi guzel olmayacagi anlamina gelmezBenim kız durursa haftasonu yaparım canım birseyler ama çok birşey bekleme pratik tatlı anca
3 oy değil 2 oy kullanılıyor..Buna da mı zam geldi yoksa.Ay babnane ben bunu begendım benım yapabılecegım bı tatlı hemde mısafrlerıme yaptgmda bayaaa beyenı alır dıye dusunuyrum bu yuzden bana getrecegı ovgulerı dusunerek lnu sahıbıne vefa brcu olark oy verırım dıye dusundum zaten uc oy kullanıyruz bırı de bunun olsun nlcak
Bende şimdi diycektim 3 hakmi verildi diye3 oy değil 2 oy kullanılıyor..Buna da mı zam geldi yoksa.
Vayyyy anasını..buuu neee tablo gibi olmuş..ellerine kollarına sağlık.. Şaştım anam şaştım..BaşarılarMeraba Hanimlar çooook heyecanliyim çünkü ilk katilimim. Tatlilarin hayatımda ayri bir yeri vardir. Yani ben ekmek yoksa pasta yiyenlerdenim. Böyle sıcak bir ortamda iyi arkadaslarla yarisma heyecanini paylasmak fikir alisverisleri yapmak birlikte sohpet etmek o kadar eglenceliki... Neden bu heyecanı bu guzellikleri bende yasamayayim diye düsündüm veee yarismaya katılmaya karar verdim. Lafı fazla uzatmadan
Eki Görüntüle 1806505
GÜL TATLISI tarifini vereyim:
Malzemeler:
3 su bar. Un
3 su bar. Şeker
1su bar. Yogurt
1 su bar. FİLİZ İRMİZ
Yarım su bar. eritilmis tereyağ
Yarım su bar. sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Bir lac damla limon suyu
1 silme cay kaşığı kirmizi yarim silme cay kasigi yesil renkte toz gida boyasi
Eki Görüntüle 1806518
Bu arada ben ici icin fındık tercih ettim siz dilerseniz badem veya cevizde kullanabilirsiniz veya sadede yapabilirsiniz
Evet un ,kabartma tozu disindaki tum malzemeleri karistiriyoruz Ayrica 3 su bardagi sekeride serbet icin ayiriyoruz
Eki Görüntüle 1806507
Eki Görüntüle 1806514
Unu ve kabartma tozunuda ilave edip iyice yoguruyoruz
Eki Görüntüle 1806516
Yogurdugumuz hamurun uzerini strecle kapatip 15 dk. dinlenmeye birakiyoruz
Eki Görüntüle 1806523
Hamurumuz dinlenirken bizde 3 su bar.sekerin uzerine 3 su bar.su koyup 5 dk.kaynattiktan sonra bikaç damla limon suyu ekliyoruz sogumaya birakiyoruz
Eki Görüntüle 1806524
Ve hamurumuzu 4 parcaya bolup 3 parcasina kırmızı toz gıda boyasini 1 silme cay kasigi ekliyoruz ve onu iyice hamura yediriyoruz
Eki Görüntüle 1806524
Eki Görüntüle 1806523
Eki Görüntüle 1806525
Ve kalan hamura cay kasiginin ucuyla yesil gida boyasi ekleyip iyice yoguruyoruz
Eki Görüntüle 1806544
Ve kırmızı hamurun 3te 1ini alıp merdane ile 3 mm.kalinliginda aciyoruz
Eki Görüntüle 1806557
Actigimiz hamurdan su bardagiyla yuvarlaklar kesiyoruz
Eki Görüntüle 1806581
4 Tane yuvarlagi sekildeki gibi ustuste yerlestirip ortasina fındik parcalarini koyuyoruz
Eki Görüntüle 1806584
Eki Görüntüle 1806592
Ve yine sekildeki gibi yavasca sararak bir dolma gorunumu veriyoruz
Eki Görüntüle 1806600
Ve o yaptigimiz ruloyu tam ortadan ikiye boluyoruz
Eki Görüntüle 1806601
Yan taraflari uzerine ceviriyoruz ve gullerimiz hazir
Eki Görüntüle 1806603
Eki Görüntüle 1806606
Daha sonra yesil hamuruda ayni sekilde acip bicakla yaprak şeklinde kestikten sonra kurdanla uzerlerine yaprak damarlari gibi cizikler yapıyoruz
Eki Görüntüle 1806525
Artik yaprak ve gullerimiz pismeye hazir 200 derecede pistiklerini anlayana kadar yaklasik 20 dk.pisiriyoruz
Eki Görüntüle 1806609
Ve pisti. Simdi daha once hazirlayip soguyan serbeti ilk sicagi gecen tatlimizin uzerine dokuyoruz
Eki Görüntüle 1806610
Serbetimizide döktük artik yaklasik bir,bir buçuk saat dinlenmesi ve serbeti cekmesi icin izin veriyoruz
veeeeeee sunum
GÜL TATLISI
Eki Görüntüle 1806612
Eki Görüntüle 1806613
Eki Görüntüle 1806614
Arkadaslar hepinize Basarilar diliyorum. Umarım tarifimi begenmiissinizdir. Sevgiler....
Aslında ben onu hazır baklava yufkasından yapacaktım, sonra Nevreste ile muhakemesini yaptık, elimde açtım, Valla 1-1,5 saate açılır küçük tepsi..Brunella de pratik tatlı yapacağım diyordu.Aynı pratiklikte bir tatlı mı yapacaksın
1,5 saat mi,maşallah sana ,ne diyeyimAslında ben onu hazır baklava yufkasından yapacaktım, sonra Nevreste ile muhakemesini yaptık, elimde açtım, Valla 1-1,5 saate açılır küçük tepsi..
Arkadaşım tepsi küçük, yani toplamda 5 kg yapıyorsun ya büyük tepsiye, bunda 1,5-2 kg gibi düşün1,5 saat mi,maşallah sana ,ne diyeyim
Coooook tesekkur ederim kakaommm begenmene cok sevindimVayyyy anasını..buuu neee tablo gibi olmuş..ellerine kollarına sağlık.. Şaştım anam şaştım..Başarılar
Cok tesekkur ederim canim ama aramizda kalsin yapraklarin yapiminda gullerden cok ugrastim bayaa oyaladi beni ama sanirim gullere farkli bi guzellik kattilarAaaa bu bildiğimiz gül,tamam adı üstünde gül ama yapraklarının damarları bile dört dörtlük yapılmış,kıvrımlar falan...maşallah süper yapmışsın canım,yarışmada başarılar dilerim.
Şahane olmuşCoooook tesekkur ederim kakaommm begenmene cok sevindim
Madalyalilar begenince daha bi mutlu oluyorumŞahane olmuş
Ama belli zaten,gerçekten ortada büyük bir emek var,ciddi ciddi uğraşılmış.Ben her yarışmada bu sefer bu yarışma daha zor diyorum ama her seferinde daha da iddialı tarifler geliyor.Masaallah siz kk hatunlarinaCok tesekkur ederim canim ama aramizda kalsin yapraklarin yapiminda gullerden cok ugrastim bayaa oyaladi beni ama sanirim gullere farkli bi guzellik kattilar
Madalyalilar begenince daha bi mutlu oluyorum
Cok tesekkur ederim canim ilk katilimim o yuzden benim icin en zor yarisma buAma belli zaten,gerçekten ortada büyük bir emek var,ciddi ciddi uğraşılmış.Ben her yarışmada bu sefer bu yarışma daha zor diyorum ama her seferinde daha da iddialı tarifler geliyor.Masaallah siz kk hatunlarina
Yine dayak yedim yaa
Madalyalılar dövse kızmazsın amaYine dayak yedim yaa