• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güçsüzüm ne yapıcam bilmiyorum

Yahu ne ağrınıza gidiyor? Herkes sizi sevmek sizinle iyi geçinmek zorunda mı? Ya da birileri sizi disliyosa illa ki sorun sizde olduğu için mi? Nedir bu illa sevilmeliyim ısrarı. Boşa hem kendinize hem eşinize dert yapiyosunuz, evliliğinizi yipratiyosunuz başka bişey değil
İnanın bende bıktım bu düşünceler nasıl kurtulucam bilmiyorum

Aynen benim eşimin akrabalarıma bana kötü bakıyor değişik artık insanlara ne dedikodu yaptılarsa

Konu sahibininki can sıkıntısı bak, rahatliktan canı sıkılıyor. 😬 Ne dert bulllsam diye oturup dusunuyor. Evlendiğim ilk yıl beni baya sinir etmişti kayın aile, mesafe koyacagim diye ugraş verdim bide. 🙄
Benimle ugrasmadiktan sonra arkamdan konuşabilirler, istedikleri kadar dislayabilirler hiic sorun olmuyor.

40li yaslara geldiginde ne gereksiz insanlar icin uzulmusum diyeceksin. Ruh dengeni bozmaya deger mi? Su gereksiz insanlar icin sagligini bozmaya deger mi? Kimse kimseyle iyi olmak zorunda degil. Ugrasmayin. Bosverin. Siz cabaladikca daha cok ters teper.

40li yaslara geldiginde ne gereksiz insanlar icin uzulmusum diyeceksin. Ruh dengeni bozmaya deger mi? Su gereksiz insanlar icin sagligini bozmaya deger mi? Kimse kimseyle iyi olmak zorunda degil. Ugrasmayin. Bosverin. Siz cabaladikca daha cok ters teper.
İnanın uğraşmak istemiyorum ama muhakkak ortamlarda bir araya geliyoruz arada yalandan samiyetsiz samimi olmak zorunda kalınıyor bazen mesala doğumu olacak ve ben bu insanla 4 aydır konuşmuyorum ne yapıcam kararsızım gitmesem ben göze batarım bilmiyorum

Kızım sal şu görümceni artık. Bak buradaki konuları oku. İnsanlar ne kadar mağdur mesafe bilmeyen eş ailesinden.
Eşin senin tarafında, evin ayrı yolun ayrı ne güzel.
Sana tavsiyem kendini oyalayacak bir şeyler bul. Kitap oku, dizi seyret. Ohh bir oturuşta bir sezon bitir ne güzel.
El işi, dekorasyon, yemek vs seviyorsan telefonuna pinterest diye bir uygulama var onu yükle. İçinde ne ararsan var. Bir şeyler üret satışını yap. İnstagramda sayfa aç yaptıklarını tanıt.

İnanın uğraşmak istemiyorum ama muhakkak ortamlarda bir araya geliyoruz arada yalandan samiyetsiz samimi olmak zorunda kalınıyor bazen mesala doğumu olacak ve ben bu insanla 4 aydır konuşmuyorum ne yapıcam kararsızım gitmesem ben göze batarım bilmiyorum
Goze bat ne olur ki? Var mi sana faydalari? Yok. Koronayi bahane et. Bebege birsey olur diye gelemedik kusura bakmayin der esin. Olur biter. Sen de hayirli olsun diye usulen bir ararsin, bebek kucuk, malum korona da var. Bu tehlikeyi goze alamadik, bebegi korumak ici gelemedik. Hayirli olsun, de gec. Cok uzatmadan kisa bir konusma yaparsin olur biter.

Dışlanmış hissediyorsun büyük ihtimal eltinle iyiler senle değiller diye kötü hissediyorsun. Okumuş insansın belli ki ne diye aralarina girmeye çalışıyorsun uğraş bul eşin de yaninda zaten bence kendi kendini depresyona sokuyorsun.

Kızım sal şu görümceni artık. Bak buradaki konuları oku. İnsanlar ne kadar mağdur mesafe bilmeyen eş ailesinden.
Eşin senin tarafında, evin ayrı yolun ayrı ne güzel.
Sana tavsiyem kendini oyalayacak bir şeyler bul. Kitap oku, dizi seyret. Ohh bir oturuşta bir sezon bitir ne güzel.
El işi, dekorasyon, yemek vs seviyorsan telefonuna pinterest diye bir uygulama var onu yükle. İçinde ne ararsan var. Bir şeyler üret satışını yap. İnstagramda sayfa aç yaptıklarını tanıt.
Doğru söylüyorsunuz

Arkadaşlar sürekli konu açıyorum farkındayım ama inanın artık ne yapıcam bilmiyorum..

Ben evleneli 4 yıl oldu arkadaşlar eşim ile görücü usülü ama bir hayli birbirimizi tanıma fırsatımız oldu eşimden yana bir sıkıntım yok çok şükür annesi altını çizerek söylüyorum kayınvalidemin beni aşırı görmesi beğenmesi ve eşimle anlamamız üzerine evlendik bir evladımız var çok şükür..
Gel gelelim eşimin bir kız kardeşi var evlenmeden önce eşimle küslerdi bana yalvardı yakardı aralarını yaptım barıştır dım..
Daha sonra arkamdan konuştu beni kıskanç bieşy bilmez ilan etti ve bunu herkese dedikodu yaptı duydum.. O zamandan beri hiç yıldızımız barışmadı en son zaten beni silmiş engellemiş her yerden eşimde olayı farkedip ağzının payını verince onuda çıkarmış her yerden neyse bunlar eltim görümcem kaynanam hep bir olup beni dışladı lar davetler oldu sosyal medyada paylaştılar beni çağırmadı lar hep ağlayan üzülen ben oldum eşim hep ben görüyorum sabret mesafenin koy dedi.. Hiç beni onlara karşı kırmadı eltim olacak kişide evime geldi yüzüme güldü iyi gibi davrandı 4 aydır ne arar ne sorar görümce kişisinin yanlısı büyük gelin.. Kaynatam ve kaynım iyi insanlar hiç ayıemadılar beni ama bu insanlar yüzünden onlarada. Mesafeli oldum şimdi hiç aramıyoruz birbirimizi kaynanam arada arar oda iyice kendinden soğuttu anne bile diyemiyom inanın bıktım artık gerçekten eş ailesi çok önemliymiş bunu anladım bu arada biz ayrı evde oturuyoruz eşim evlenmeden daire aldı aile apartmanı tercih etmedi onların arasına girip oturmanın istemiyorum dedi ordada dairesi var eltimler aile apatmarnında kv ile altlı üstlü oturuyorlar..
Diyeceğim şu arkadaşlar ben bu olayları çok kafama takıyorum başım ağrıyor ailemde burda değil çevremde yok çok sıkılıyorum aklımda hep bu düşünceler acaba ben mi kötüyüm diye aklımdan çıkmıyor ve beni gün içinde halsiz yapıyor ben bu insanların üstümde kötü etkisini nasıl atıcam depresyona giricem diye korkuyorum okudum diploma sertifika var kitap okuyorum bir şeylerle uğraşıyorum ama aklımda hep aynı neden böyleler diye bıktım artık eltim 2 ay sonra doğum yapacak gitsem mi hiç gitmesem mi çünkü bir ayarda insanlar değiller bana bir şeyler söyleyin gerçekten çok kötüyüm

Dertsiz başınıza dert çıkarıyorsun. Sevmesinler istemesinler çağırmasınlar ne olacak... Eşinle sorunun yok çocuğun var evin ayrı daha ne istiyorsun ?

annesi altını çizerek söylüyorum kayınvalidemin beni aşırı görmesi beğenmesi ve eşimle anlamamız üzerine evlendik
Tam da başlıkta yazdigin gibi, güçsüz-ezik-pasif kadınları bulur zaten kötü Kaynanalar. Kızlar da saf,yazık 'ay kaynanam beni çok sevdi,el üstünde tutacak' diye sevinir

Arkadaşlar sürekli konu açıyorum farkındayım ama inanın artık ne yapıcam bilmiyorum..

Ben evleneli 4 yıl oldu arkadaşlar eşim ile görücü usülü ama bir hayli birbirimizi tanıma fırsatımız oldu eşimden yana bir sıkıntım yok çok şükür annesi altını çizerek söylüyorum kayınvalidemin beni aşırı görmesi beğenmesi ve eşimle anlamamız üzerine evlendik bir evladımız var çok şükür..
Gel gelelim eşimin bir kız kardeşi var evlenmeden önce eşimle küslerdi bana yalvardı yakardı aralarını yaptım barıştır dım..
Daha sonra arkamdan konuştu beni kıskanç bieşy bilmez ilan etti ve bunu herkese dedikodu yaptı duydum.. O zamandan beri hiç yıldızımız barışmadı en son zaten beni silmiş engellemiş her yerden eşimde olayı farkedip ağzının payını verince onuda çıkarmış her yerden neyse bunlar eltim görümcem kaynanam hep bir olup beni dışladı lar davetler oldu sosyal medyada paylaştılar beni çağırmadı lar hep ağlayan üzülen ben oldum eşim hep ben görüyorum sabret mesafenin koy dedi.. Hiç beni onlara karşı kırmadı eltim olacak kişide evime geldi yüzüme güldü iyi gibi davrandı 4 aydır ne arar ne sorar görümce kişisinin yanlısı büyük gelin.. Kaynatam ve kaynım iyi insanlar hiç ayıemadılar beni ama bu insanlar yüzünden onlarada. Mesafeli oldum şimdi hiç aramıyoruz birbirimizi kaynanam arada arar oda iyice kendinden soğuttu anne bile diyemiyom inanın bıktım artık gerçekten eş ailesi çok önemliymiş bunu anladım bu arada biz ayrı evde oturuyoruz eşim evlenmeden daire aldı aile apartmanı tercih etmedi onların arasına girip oturmanın istemiyorum dedi ordada dairesi var eltimler aile apatmarnında kv ile altlı üstlü oturuyorlar..
Diyeceğim şu arkadaşlar ben bu olayları çok kafama takıyorum başım ağrıyor ailemde burda değil çevremde yok çok sıkılıyorum aklımda hep bu düşünceler acaba ben mi kötüyüm diye aklımdan çıkmıyor ve beni gün içinde halsiz yapıyor ben bu insanların üstümde kötü etkisini nasıl atıcam depresyona giricem diye korkuyorum okudum diploma sertifika var kitap okuyorum bir şeylerle uğraşıyorum ama aklımda hep aynı neden böyleler diye bıktım artık eltim 2 ay sonra doğum yapacak gitsem mi hiç gitmesem mi çünkü bir ayarda insanlar değiller bana bir şeyler söyleyin gerçekten çok kötüyüm

belasını arayan bi gelin kısmı daha..
eşinin sözünü dinle saf olma..mesafeli dur uzak dur ki kimse evine işine düzenine karışamasın..

“ ben görüyorum, sabret mesefeni koy “ diyen aynı apartmanda oturmak istemeyen, evine karısına karıştırtmayan bir eş ne güzel eş ...

eş ailesinin arasına girmeye çalışacağınıza - iyi olmayı hak etmedikleri de ortada dedikodunuzu yapıyorlarmış - madem yalnızsınız eşinizin arkadaşları, eşleri ile vakit geçirin. ne bileyim bi hobi bir kurs ( online da olabilir ) belki de iyi bir komşu ile vakit geçirin.

asla üzülünecek bir konu değil, dert yaratmayın kendinize :KK54:

eş ailesi ister ki
gelin sürekli gelsin gitsin, konuşsun,sıcak kanlı olsun,onlarla her muhabbete katılsın, onları sürekli çağırıp masaları donatsın o zaman senden iyisi olmaz. ...............

ama gel gör ki mesafe her zaman iyidir.
böyle bir eşin olduğu için şükretmelisin

Kör istedi bir göz Allah verdi iki göz.
E bu insanlarla anlaşamıyorsunuz, arkanızdan konuşuyorlar, eşiniz de durumun farkında ve size ailemde ailem diye tutturmuyor.
E daha ne istiyorsunuz? Onların birlikte sosyal medyada paylaştığı davet karelerinde onlarla olmak mı?
Arkadan konuşan insanların karakterlri bellidir; boş işlerin boş insanları, sanırım siz de boşta kaldınız ve biraz daha entrika ve biraz daha atraksiyon istiyorsunuz.

Kör istedi bir göz Allah verdi iki göz.
E bu insanlarla anlaşamıyorsunuz, arkanızdan konuşuyorlar, eşiniz de durumun farkında ve size ailemde ailem diye tutturmuyor.
E daha ne istiyorsunuz? Onların birlikte sosyal medyada paylaştığı davet karelerinde onlarla olmak mı?
Arkadan konuşan insanların karakterlri bellidir; boş işlerin boş insanları, sanırım siz de boşta kaldınız ve biraz daha entrika ve biraz daha atraksiyon istiyorsunuz.
Çok haklısınız ama insanın zoruna gidiyor

Eşiniz arkanızda sizi savunuyor, "onlar benim ailem idare edeceksin, hepsinin suyuna gideceksin, rutin gidip temizlik yapacaksın" diyebilirdi.

Mesafe koymayı başaramayabilir, sevmediğiniz insanlarla her gün mıç mıç olabilirdiniz. Kv her misafir geldiğinde hizmete çağırabilirdiniz. vs vs vs
Bunların hiçbiri yok, evinizin huzuruna karışamıyorlar. Kafaya takılacak bir şey yok, hele ağlama boyutuna hiç gerek yok.

Ayrıca mesafe koydum, eşim ağızlarının payını verdi falan demişsiniz. İlişkileriniz bu haldeyken neden sizi planlara dahil etsinler ki.

Birde aklınızda olsun, belki sorun sizdedir. Saydığınız tüm insanlar görüşüyor araları iyi ama hepsi size mesafeli ise belki siz onları kırıyorsunuz, gereksiz alınganlıklar yapıyorsunuzdur.

Bu görümceye, eltiye niye bu kadar anlam yüklüyorsunuz? Eşiniz bile görüşmüyor. Dışlasınlar, görüşmeyin canınıza minnet. Çok mu lazım bu insanlar? Bugüne kadar onlarla yaşadınız da şimdi mi hasretini mi yaşıyorsunuz? Dış kapının dış mandalı hepsi... Lazım değiller. Siz eşinizle olan ilişkinize bakın. Olur olmadık herkese de bu kadar anlam yüklemeyin.

Kan bağınız bile olmayan insanlar için gözyaşı döküyorsunuz ya bravo gerçekten.

Back