gripken soluk borusunun tıkanması?

Mesela hangi harfler? Harfin çıkış yerine göre hayal edeceğim de.
bilmiyorum onu tek deneyince çıkıyor hepsi ama kelime içerisinde olunca yarıda gidiyor ama özellikle o harfi çıkarmaya zorlandığımı hissediyorum hangi harfler olduğunu şuan deneyerek öğrenemiyorum çünkü arada bi konuşma sorunu geçiyor şuan da düzgün konuşabiliyorum

Büyük ihtimal alerjiniz var o yüzden yutkunamıyorsunuz. Sanki boğazınızda hep balgam varmış gibi olur.

Büyük ihtimal alerjiniz var o yüzden yutkunamıyorsunuz. Sanki boğazınızda hep balgam varmış gibi olur.
normalde yutkunabiliyorum ama yutkunduktan hemen sonra nefes vermeye çalışınca tıkanıyor sonra geri ağzımdan nefes olarak toparlamaya çalışıyorum boğulacak gibi olduğum için ve sürekli aynı his yok aynı gün içinde bazen kısa sürsliğine de olsa normale dönüyor yutkunma olayı

Bademcik iltihabı(tonsilit) falan olabilir. Işık tutarak ayna karşısında bakın agzınızın icine,kızarıklıklar,beyaz beyaz noktalar ve şişlik bariz belli oluyor.
Bende hayatımda ilk kez yaşadım,yutkunmak bile canımı epey acıtıyordu,nefes alamıyordum,sesim soluğum bile kesildi. Bence kbb doktoruna görünün 10 gün antibiyotik içtim günlerce süründüm ayağa zor kalktım ki ben covid olunca bile bu kadar hırpalandıgımi hatırlamıyorum.
Griple alakalı olmayabilir durum.

Sinüs akıntılarında burun tıkanınca dediğinize benzer durum oluyor. Boğazda olsa konuşurken tuhaflaşır sesiniz ve sonra da öksürürsünüz. Muhtemelen de ağzınıza gelir ve öğürürsünüz.

Sinüs akıntısını ilaç azaltıyor hatta kesiyor. Burun içini yıkama suları var (serum fizyolojiğin yandan yemişi), onla yıkarsanız hem açılır hem de durur.

konuşmama engel oluyor bu durum yutkunduktan hemen sonra nefes verme olayını yapamıyorum tıkanıyor orası konuşurken harfleri falan çıkarmıyor aniden kesiliyor konuşma yemek yerken boğulacak gibi oldum korkuyorum
Gripken ben de çok zorlanırım, epey ağır geçiyor anlaşılan. Nane yağı bulma şansınız varsa giysilerinizin omzuna ve yakasına bir kaç damla damlatın, nefesi çok rahatlatıyor.

İlk başta hastalığınız icin bir doktora görünün nedenini ona sorsanız emin olun bundan daha net cevaplar alırdınız
Bol bol c vitamini alın
Ihlamur ve adavayi gibi bitkiler bana çok iyi geliyor ama ilk olarak doktora gidin baktirın kendinize
Ve hastalıkları kafaya takmayın hiç hasta değilmiş gibi bir kafa yapısında olun
Ben kendimi bu şekilde kandırıyorum
Yoksa nazli biriyimdir kafamı kaldırasım gelmez neyse size çok geçmiş olsun Rabbım şifa versin

balgam ve geniz akıntısı vardır muhtemelen sigara kullanıyor musunuz ? geçmiş olsun tuzlu su ile gargara yapın muhakkak, c vitamini destegi bide bol bol

balgam ve geniz akıntısı vardır muhtemelen sigara kullanıyor musunuz ? geçmiş olsun tuzlu su ile gargara yapın muhakkak, c vitamini destegi bide bol bol
hayır kullanmıyorum ve gargara yapamıyorun boğualacak gibi oluyorum boğszla ilgili değil muhtemelen burnumu temizleyince geçiyor ama temizlemesi saatler alıyor çünkü çıkmıyor asla kusura bakmayın midenizi bulandırdıysam sinüzit falan olabilir mi acaba

yarın konuşma sınavım var ve hala geçmedi ya ne yapıcam bilmiyorum

evet evet sinüzitten şüpheleniyorum asla burnumu temizleyemiyorum ama temizleyince de çok yoğun oluyor

Kan verdiniz mi hic bu ara? Degerleriniz nasildi.
Ben Boyle durumu hastalarimizda goruyorum Ama grip ile alakasiz yok
önceki anlattıklarım biraz karışık olmuş sorun şu ki konuşurken nefes veriyoruz ya bende aniden tıkanıyor nefes veremiyorum kelimeler yarıda kesiliyor bu yüzden sorun boğazda da değil kesin olarak burnumda burnumu temizleyince geçer gibi oluyor ama çok yoğun akıyor daha önce karşılaşmadığım bi şekilde ve çok zor temizleniyor çok sürmeden tekrarlıyor falan sinüzit olabilir diye düşünüyorum

Bir bardak kaynamış soğumuş suya 1 çay kaşığı (ya da tatlı mıydı unuttum) tuz koyup burun deliklerinizden sıra sıra çekin. Papatya çayı veya okaliptus buğusu yapabilirsiniz. Benimkini papatya bir kere açtı ya neyse ama dediğim sinüs ilacı hemen kesiyor akıntıyı. Alerjik durum varsa alerji hapı da etkili olur. Burun akıntnıız iltihaplı gibiyse antibiyotik de yazabiliyor doktorlar.

En garantisi siz KBB'den randevu alın. Doktor burun içinizi incelese ve görüntülese iyi olur.

akıntı sarı gibi ve çok yoğun daha önce böyle olmazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…