-
- Konu Sahibi cosmicpower
merhaba kızlar 2 yıldır ara ara lens kullanıyorum
miyop ve cok azda astıgmat var denmişti
hep 0.25 düşügünü veriyorlardı
ama gecen gün gittigim doktor derecenin aynısını alabilirsin demişti siz nasıl kullanıyorsunuz
ya bende 9 yıldır numaralı gözlük kullanıyorum arkadaslar.miyopum.ve 4 derece gözlerim.ben lens kullanamam diye pek arastrmadım lensleri..sizce ben lens kullanabilirmiyim??ve asagı yukarı maliyeti ne olur??
arkadaşlar bende 5yıldır gözlük kullanıyorum çok sıkıldım artık lens kullanmayı istiyorum bugün doktora gittim purevision toric lens yazdı numarası 2.00 ve 2.25 sağ gözümde +0.25 hipermetrop varmış bide hastane lens satıyo önce 30tlye bir aylık deneme süreci için alıyosun sonra doktor tekrar muane ediyo felan uygunsa numaraları ayrı olduğu için 2kutuyu 240tl satıyolar ve 6ay kullanımlık birde gözlükçüye soruyum dedim +0.25 derece çok bişey farketmez 2sinide 2.00 derece, tek kutuda, 3ay kullanımlık, 100tlye alabilirsin dedi kafam karıştı ne yapayım sizce zaten korkuyorum kullanamazsam die yardımcı olurmusunuz ?
tam olarak nasıl bi bulanıklaşma? iki gözünde de mi oluyor?
lenslerin markasına, temizliğine de bağlı olabilir. iyi temizlenmemiş bi lensle bulanık görebilirsin ya da gün sonuna doğru bulanık görme olabilir.
Bende deneme kontac lensi kullandığımda aynı şey olmuştu kullandığın astigmat lenslerinin numarası kücük olabilir yada derecesi uymuyor olabilir yada belkide gözlerindeki kayma varsa o neden olabilir...şuan 15 yaşındayım ve 9 yıldır gözlük kullanıyordum.artık lens kullanmaya karar verdim.sol gözüm 4.75 miyop ve 1.25 astigmat bu yüzden geceleri çıkarmalı baush and lombun toric lensini,sağ gözüm ise 4 derece sadece miyop onada night and dayin aylık lenslerini kullanmaya başladım.sadece 2 günlük kullanıcıyım ama arada bi flu görüyorum.normalde net fakat sanki arada bulanıklaşıyor ve göremiyorum.bu yüzden de korkuyorum.acaba diyorum neden bulanık görüyorum hani lens almam mı olmadı yoksa lenslere bi alışma süresi mi var.lütfen yardımcı olun.
şuan 15 yaşındayım ve 9 yıldır gözlük kullanıyordum.artık lens kullanmaya karar verdim.sol gözüm 4.75 miyop ve 1.25 astigmat bu yüzden geceleri çıkarmalı baush and lombun toric lensini,sağ gözüm ise 4 derece sadece miyop onada night and dayin aylık lenslerini kullanmaya başladım.sadece 2 günlük kullanıcıyım ama arada bi flu görüyorum.normalde net fakat sanki arada bulanıklaşıyor ve göremiyorum.bu yüzden de korkuyorum.acaba diyorum neden bulanık görüyorum hani lens almam mı olmadı yoksa lenslere bi alışma süresi mi var.lütfen yardımcı olun.