Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

anladım canım ya insan sağlığı bu kadar basitmi ki sahte şeyler satabiliyorlar hiç vicdan yok mu bunlarda ya herkes bunları bilmeden alıp kullanıyor yani yazık günah

anladım canım ya insan sağlığı bu kadar basitmi ki sahte şeyler satabiliyorlar hiç vicdan yok mu bunlarda ya herkes bunları bilmeden alıp kullanıyor yani yazık günah

Maalesef tatlım ilk önce bilgileri yok ve öğrenme istekleri de yok işin kötüsü.
Herkes sattığından elde ettiğine bakıyor
''Pirinç yağı'' ve ''yılan yağı'' diye 2 yağ yoktur, pirinçten yağ çıkmaz pirinç kepeğinden yağ çıkar ve yılan yağlı bir hayvan değildir! mümkün değildir diye tartışmamızı görmenizi çok isterdim
Mesela kayısı yağı (kayısı çiçeğinden elde edilen esansiyel yağdır bu!) diye bişeyde yoktur, kayısı çekirdeği yağı vardır.
Asıl olan her daim çekirdekten soğuk (pres) sıkım yöntemiyle elde edilen yağdır.

bilmiyordum canım valla bunları :) teşekkürler bilgilendirdiğin için yılan yağı bir ara herkesin dilindeydi Allahtan kullanmadım

birde at kestanesi yağım var kılcal damarlar için bunuda gecemi sürüp yatsam . ama cildim sivilce dolmaya başladı arkADAŞLAR bende mi yanlışlık varki

Merhaba, kusura bakmayın sizi kırmak istemiyorum, yanlış anlamayın, ama konu açmıştınız, kullandığınız yağlarla ve ürünlerle ilgili orada da bu sorununuzu yazabilirseniz sizin konunuzu takip edenler yanlış yönlendirilmesin. Keşke bu bakımlara uzun bir süre verip denedikten sonra konuyu açsaydınız. Birde bebak kullanıyorsunuz cildinize aslında zarar veriyor, içinde vazelin var ve aşırı yağlı bir krem, zararlı kimyasallar var içinde. Bende 4-5 ay oldu yağları kullanalı, hatta göz altıma bile sürdüm, hiçbir yağ bezesi veya sivilce yapmadı. Bu konuda çok bilgim olduğundan değil ama Lady'nin yazdıklarını iyi takip ediyorum.

Evet tatlım doğru bir nokta yakalamışsın. Arkadaşımız öncesinde bebak acıbadem sütü kullanıyordu. Cildindeki sivilcelenme ve göz altında yağ bezelerinin sebebi bebak
Zaten sen, ben ve diğer kullanan arkadaşlarımız soğuk sıkım katkısız bitkisel yağların uygun şekilde (tüm yüze 4-5 damla yeterlidir) kullandığımız sürece hiç böyle sorunlar yaşamadık

Lady subarucum ,benim arkadaşımın aktarları var geçen hindistan yağı almış ve bunu 1 su bardağına 4-5 damla damlatım içiyormuş unutkanlığa ve Alzzemhir hastalığına iyi geliyormuş benim soracağım şu arkdaşın sattığı (eşi satıyor yani kendisi durmuyor dukkanda) hindistan cevizi yağı sıvı ve bunun doğal olduğunu söylüyor bende satış sitesinde katı halde gördüm sen bilirsin hangisi doğaldır sence çünkü bende alıp içmeyi düşünüyorumda sana bir sorayım dedim

canım ben bebak kullanırken bu sorunlarım olmadı hiç. yağ kullanırken oldu belki de zaman yada cilt tipime uymadı yada çok karıştırdım bilemiyorum . şuan gene bebak kullanıyorum ama önceki gibi nemlendirici olarak değil temizleyici olarak devam ediyorum. nemlendirmeyi yağlarla devam ettim. ama çok sürmüş olmalıyım ki bu durumlarla karşılaştım.

Evet çok sürmüş olmalısın. LadySubaruda özellikle belirtiyor. En fazla 4-5 damla. Vıcık vıcık yağ sürmememiz gerekiyor. Hatta yağları bana, d. koz. 2 damla sürün, yağlı güreşe çıkmayacaksınız diye söylediler. Bana 2 damla yetmiyor benim cildim kuru olduğu için 4-5 damla sürüyorum, birde kullandığımız yağ önemli, ben güvendiğim yerden aldığım için içim rahat. Mesela macadamia yağı göz altı için uygunmuş. Pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağını LadySubaru göz altına sürmüyor, ben sürüyorum bazen, kimse sürmesin tabii. Bir sorun olmadı, çünkü çok az kullanıyorum. Ozon yağınıda göz altına uygulayabiliyorsun. Ben kullandım bir kutu, kokusundan dolayı kullanamayacağım artık ama ozon yağını sürdüğümde sabah kalktığımda cildim güzel görünüyordu. Bebak kremi hiç kullanmasan aslında daha iyi olur, tabii sen bilirsin. Ben fondoten kullanmadığım için sadece göz makyajı yaptığım için, gözümü temizliyorum. Onuda ıslatılmış pamuğu sıkıp 2 damla hakiki zeytinyağı damlatıp temizliyorum, çok güzel çıkartıyor, ardından tonikle yüzümü siliyorum yada arada nar sabunuyla yıkıyorum, zeytinyağı kalmasın diye. Tabii laktik asitli toniğim olunca gözüme süremiyorum.

Çok güzel bilgiler ve paylaşımlar okuyorum devam edin kızlar,takipteyim..

Tatlım ne kadar az işleme tabii tutulursa bir yağ o kadar doğaldır ki özellikle soğuk sıkım olması en önemlisidir.
Sıcak pres gibi yöntemlerle yağ sıkılırsa içindeki yağ asitleri etkinliğini ve değerlerini kaybediyor.
Bu yüzden ben katı formda olan hindistan cevizi yağını kullanmanı tavsiye ederim.

Tatlım sivilcelenmeye bebak sebep oluyor senin açtığın konuya da özellikle belirttim (bebak orjinal bir acıbadem sütü ürünü değil esans var vazelin var içinde), bence onu kullanma ve kedi doğru söylemiş yine ciltte yağ bakımlarınız 4-5 damla hadi bilemediniz 5-6 damlayı geçmesin. Masaj yaparak sürün cildinize dağılır kolayca.

Kesinlikle bakım yaptığımız yağların cilttende temizlenmesi çok önemli.
Gece uyumadan önce mutlaka yüzünüzü yıkayın yada sabah uyandığınızda ciltte birikme yapmasın.
Ben mesela sebamed ve nane sabunumla yıkarım mutlaka yüzümü

Son düzenleme:
laydy sana bi sorum vara cevaplarsan sevinirim benim saç dökülmemem var ve ilaç kullanıyorum bu ara internette çam terebentin yağı
dolaşıyo yararlı olduğunu biliyorum ama gerçeği olunca reklam yapılan bi sitede tanju çolak var onu dedim koskoca adam hani sahte olmaz heralde ama ,
çok pahalı ya 20 lira bi şi,sesi senin tavsiye edebilceğn bi marka var mı doa kozmettikte okadar yağ çok ucuz neden bukadar pahalı anlamyom

laydim benimde bir sorum olacak biraz kafam karıştı.şimdi ben bu laktik asitli toniği yapıcam bu tonikte azda olsa yüzde soyma yapıyor demiştin ya peki tca yaparken ikisini arasında ne kadar zaman aralığı olmalı.

Benim cildim biraz kuru ama t bölgem yağlı. 7 8 ay öncesine kadar bebek gibi bir cildim vardı ama artık siyah nokta (burnumda) , sivilce (özellikle alnımda) ve ara ara yüzümün bazı yerlerinde büyük kırmızı bazen de iltihaplı ağrılı sivilce çıkıyor çok yoğun değil ama eski cildime göre bayağı göze batıyorlar. Bir de burnum ve çevresi gözenekleşmeye başladı minik minik. Güneşe karşı da hassas bir cildim var kızarıyor hemen. Şimdi ben cildime güzel bir bakım yapmak istiyorum ama neyle nasıl başlamalıyım pek bilgim yok, hangi ürünleri önerirsin, dozları, kullanma sıklıkları bana güzel bir reçete çıkarabilir misin konunu okudum ama yine de senin söyleyebileceğin özel uygulamalar olabilir diye danışmak istedim malum gittikçe bozulan bir cildim var yanlış bir şey yapıp daha da bozmak istemiyorum.

bende zeytin yağını deneyeyim ohalde bakıytım çıkıcakmı bende fondoten kullanmıyorum ama kapatıcı bb krem kullanıyorum. onuda bütün cilde değil sadece bazı bölgelerimde sivilce izleri var onun için. buarada yukarıda söylemiştin hani kırmak istemem falan estafirullah canım biz deneyimlerimizi paylaşıyoruz elbette herşeyi doğru yapacağız diye bir kural yok sende bildiklerini söylüyorsun bende belki bu sayede yanlış uygulama yapıyosam bundan dönmüş olacağım lütfen herkes kendi deneyimini paylaşmaktan ve gerektiğinde eleştiriden çekinmesin burada fikirler değil elbetteki deneyimler önemli. bu deneyimler de paylaşıldıkça herkese yararlı olur . ben bebak kullanırken bir sorun o dönem yaşamadım ama şimdi belki bu sivilcelerimde payı olabilir de . işte bunlar hep deneyimle kazanılıyor bugün biz lady subarunun önerilierine güveniyoruz ama o da bunları denemeden bilemezdi değil mi denedi sonuçları gördü ve bizlerle paylaşıyor .saolsun . bilgileri paylaştıkca hep birlikte faydalanıyoruz buradan deneyim ve birikimlerini paylaşan herkese tşkler ederiz.

Son düzenleme:

Yok tatlım hiç bulaşma o ürünlere. Tanju Çolak alacağı paraya bakar bu sebeple ben itibar etmem
Saç bakım yağını öneririm ben kullanıyorum.
Hatta bir kısmını başka bir şişeye alıp içine kendim ekstra olarak hint yağı ve hindistan cevizi yağı ilave ettim.
Kullanacağım zaman kullanacağım miktarın içine bemiz ve evigen ilave ediyorum.
Banyoda saçını son durulama suyuna elma sirkesi de ilave edersen problemini epey çözer

4 hafta zaman aralığı olmalı tatlım eğer bu aralığı vermezsen tca cildini yeteri kadar soymaz.
Mutlaka 30 gün ara verilmeli ikisi arasında.

Tatlım önce cilt temizliğin ile başla diğer arkadaşlara önerdiğim gibi sana da sebamed in yeşil renkte olan sabununu öneririm. Bununla sabah uyandığında ve gece uyumadan önce güzelce masaj yaparak yıka yüzünü cildini epey toparlar.
Birçok markette ve eczanede bulabilirsin.
Önce sivilce sorununu çözelim sonra bakım için ayrıca önerilerim olur bunu düzenli kullan ve cildin toparlanmaya başladığında tekrar yaz bakım faslına geçelim

Oy yerim sizin yardımlaşmanızı şekerlerim benim, işte kadın dayanışması budur
Bebaktan vazgeç tatlım yüzüne uygulama, elinde olanı vücut nemlendiricisi yap kullan bitsin tekrar alma.
Bende merak edip arkasını okuduğumda içeriğinden dolayı kullanmadım

Zeytinyağıyla göz makyajını temizlerken pamuğu mutlaka ıslatmak, sonra iyice suyunu sıkmak gerekiyor, zeytinyağı da çok az dökülecek, 1-2 damla, ama yüzü temizlemek için doğrumu bilemiyorum, yanlış yönlerdirmeyeyim. LadySubaru daha iyi bilir, bir ara bb kullanıyordu. Ama göz makyajımı 1 yılı geçti galiba bu şekilde temizliyorum, bende hiçbir sorun olmadı, bende bunu bir siteden okumuştum.

Son düzenleme:

Tatlım ya rimeli nasıl çıkartıyorsun öyle:26:
Ben klasikçiyim gelenekçiyim yüzümü köpük köpük yıkamazsam içim rahat etmez.
Nane sabunu, süt-bal sabunu, okaliptus sabunu yada sebamed candır bunları dönüşümlü kullanıyorum

Çok iyi çıkartıyor. Arkasından da üşenmezsem sabunla yıkıyorum yada gülsuyuyla temizliyorum. O zaman cesurveguzel sadece göz makyajını isterse söylediğim gibi temizleyip, ardında bb kapatıcı kullanıyormuş, yüzünü bu sabunlarla temizleyebilirmi? Böylece gözlerindeki zeytinyağıyla temizlediği makyajın kalan kalıntılarıda sabunla gitmiş olur.

saç dökülmesi için hangi hapı kullanıyorsunuz ve iyi geliyormu acaba

ilk önce yağın i,çeriğine bakyım baktım yılan yağı deyince hemen vazgeçtim zaten
se burda söylayince yılan yağı diye birşeyin olmadığını valla haklısın kme güvenceğimizi
şaşırdık eskiden olsa hemen alırdım hani ilaca gelince priorin kullanıyorun herkes 2 3 ay sonra etkiyi
görürüsün demişti ama benim 1 ayımı tamamladım daha 2. haftada etkilerini gördüm tam 1 ay oldu
ve sasçlarım resmen kalınlaştı tararken gelen 2 3tel saça baktım kökleri inanılmaz kalınlaşmış tekrar alıcam kesinlıkle 4
yıl boşuna beklemişim .cidden çok işe yarıyoooo canım diştan bi yere kadar bakım yapyosunuz içten önemli olan
ve saçları bir parlatıyo ve yatıştıryo yumuşacık oldu öyle böyle değil

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…