- 17 Aralık 2007
- 2.834
- 1.895
- 56
-
- Konu Sahibi LadySubaru
- #1.321
ballı sütlü sabun ile yüzümü yıkıyorum lavanta suyu ile laktik asiti karıstırdım tonk yaptım 2-3 damla pirinç kepeği yağı ile nemlendiriyoum peki bugdayyagını ne zaman kullanayım.
Yağ bakımlarını gece yapıyoruz. Mesela ben haftada 2 veya 3 defa pirinç kepeği yağı sürüyorum. 2 defa ozon yağı gibi. Sende hafta da 2-3 defa pirinç kepeği yağı, 2-3 defada buğday yağı değişimli olarak kullanabilirsin.
Canim ben simdilik sadece ozon yagi, nar cekirdegi yagi ve uzum cekirdegi yagi alabildim.
Yanina ilaveten neler almam lazim? Olmazsa olmaz olan?
laktikasite aynı oranda gülsuyu kattım yanlışmı yaptımm
Sebamed in likiti farklı tatlım denemiştim, nemlendiricisi de pek güzel kullanmaya devam edin
Aslında konunun en başında kullanıp memnun kaldığım bir nemlendiricide var hatta içine evigen ilave ettiğim ama siz sebamed in nemlendiricisini bitirin önce sonra yaparız onu
Laktik asitli toniği şöyle yapın:
---- %20 Laktik Asitli Tonik ----
* 1 şişe %20lik Laktik Asit (1 şişesi 20ml)
* Bir şişe Gül Suyu yada Lavanta Suyu
#Sabahları ve akşamları yüz, boyun bölgenizi bir pamuğa damlatıp bastırmadan silebilirsiniz
(oran sorunsuz soyma yapmıyor ama güneş koruyucu kullanmalısınız neticede mikro peeling yapıyor, içine eklediğim yağlar peeling yanında nemlendirme ve besleme, cildin yenilenmesine destek verecek)
Teyzesi de boncuk güzelini kocaman kocaman öptüü
çok çok teşekkür ederim.ürünlerim bugün geldi.
sebamedin sabununu alma fırsatım olmadı,haftas onuna inşallah.
onun yerine şimdi yosun sabunuyla yıkadım,gül suyuyla kil maskesi yaptım.
laktik asitli toniği de lavanta suyuyla yapacağım,bir şişe lavanta suyu demişsiniz,150 ml geldi,tamamıyla değil herhalde.başka bir üyenin sorusuna bakarak 20 ml laktik aside 80 ml gibi düşündüm,yarın daha detaylı bakıp yarın karışımı yapacağım.
çok çok teşekkür ederim.ürünlerim bugün geldi.
sebamedin sabununu alma fırsatım olmadı,haftas onuna inşallah.
onun yerine şimdi yosun sabunuyla yıkadım,gül suyuyla kil maskesi yaptım.
laktik asitli toniği de lavanta suyuyla yapacağım,bir şişe lavanta suyu demişsiniz,150 ml geldi,tamamıyla değil herhalde.başka bir üyenin sorusuna bakarak 20 ml laktik aside 80 ml gibi düşündüm,yarın daha detaylı bakıp yarın karışımı yapacağım.
%20'lik laktik asitse 20 ml laktik asite 40 ml lavanta suyu ekleyebilirsiniz, cildinizin tepkisine göre daha sonra ekleme de yapabilirsiniz, bende o şekilde kullandım.
Canim ben simdilik sadece ozon yagi, nar cekirdegi yagi ve uzum cekirdegi yagi alabildim.
Yanina ilaveten neler almam lazim? Olmazsa olmaz olan?
canim bunlari nasil karistirim?
Bir an once gozeneklerimi s.kilastirmak istiyorum..
Tatlım yağ karışımına e vitamini eklemiyoruz zaten.ben bu yağ karışımından e ampül katmadan kullandım ve haftada 2ye indirdim hamilelikten dolayı kullanıyorum gece yatmadan masaj yaparak sürüyorum tek sorun göz altımda minik yağ bezeleri yapmış sanırım fazla yağ dokundu ama cilt lekelerim neredeyse kalmadı göz altı için ne yapıcam ben şimdi
ladyicim,
bu konuyla ilgili son bir soru sorayım,bundan sonraki mesajlarım gelişmelerin seyriyle alakalı olacak inşallah.
toniği yapacağım yalnız benim anladığım tonikle gül suyu ya da lavanta suyunu karıştırıp günlük olarak kullanmak şeklindeydi,
yalnız karışım oranlarını verdiğin mesajda yağların vs bu karışıma katılacağı yazıyor.o kısmı tam anlayamadım.
ben sabunla günlük temizlik,ardından tonikle silme ve nemlendirme,haftada bir kaç gün yağ bakımı ve kil maskesi olarak planlamıştım.
yağların toniğe kaıtlıp katılmayacağı konusuna sen ya da bilen başka bir arkadaş açıklık getirirse çok memnun olurum.
kedi, sana da teşekkür ederim bu arada yorumun için.
merhaba arkadaşım LadySubaru
internette sorunlarım ile ilgili araştırma yaparken sayfaya rastladım
konunuz ve ilgi alanınızdan dolayı benimde size danışmak istediklerim var eğer cevaplarsanız inanın beni çok mutlu edersiniiz
30 yaşındayım , yağlı bir cilt yapısına sahibim, siyah noktalarımda varve cildimde bazen az bazen biraz daha fazla aknelerim hiç eksik olmaz..
1. sorum cildim için düzenli olarak günlük ve haftalık olarak nasıl bir bakım tavsiye edersiniz ?
2. sorum göz çevrem için ne kullanabilirim ?
3. sorum ve beni en çok rahatsız eden durum ise iki kaşımın ortasındaki derin çizgibunun için ne kullanmam lazım ?
forumda yeniyim ve ilk sizin konunuza yazdım umarım benim sorunlarımada derman sizden gelir...
herkese iyi akşamlar diliyorum :)
slm çok hoşuma gitti söyledikleriniz uygulamayı düşünüyorum da benim sorunum siyah noktalarçok rahatsız oluyorum bu yağ karışımlarını uygulasam siyah noktalar geçermi rahatsız etmeye başladılar artık bıktım bunlardan tertemiz bir cilt istiyorum artık
Tatlım benim yağlı bir cildim var.O yüzden burnumda ve çenemden siyah noktalar eksik olmazdı..Yağ karışımlarını yaklaşık 3-4 ay düzenli olmasa da kullandım ve bende en çok cildimin renk bütünlüğü ve siyah noktaların tamamen gitmesini sağladı..Yaklaşık 2 aydır da birşey kullanmıyorum.Tca ile haşır neşir olduğumdan dolayı..:)Şimdi bakıyorum cildime siyah noktalar geri de gelmemiş..Hani derler ya sen kullandıklarına ara verdim mi geri gelir diye özellikle siyah noktalar için..ama gelmemiş..:)Bilgine....
ciddimisin bu yağ karışımları siyah noktaları götürdümü canım ya :) Tca ne bu arada canım çıkaramadım :26:
Evet canım..Nar sabunu,Nane sabunu bunları düzenli sabah akşam kullandım..Yağ karışımlarından da Pirinç kepeği yağı+Nar çekirdeği yağı kullandım.Bir de laktik asitli tonik kullandım..Bunlardan biri sildi diyebilirim...Bu arada Tca Kimyasal peling evde uyguluyoruz Lady sağ olsun...:) Ben link atmayı bilmiyorum ama Lady gelince atar linki..Yada Sen Lady'nin profilinden açtığı diğer topiklerden bulabilirsin...
tamam canım teşekkür ederim bu kimyasal peeling yüzdeki çukurlar için miydi?:26: