- 25 Mart 2010
- 6.843
- 421
-
- Konu Sahibi LadySubaru
- #1.341
Canım Tca yı araştır sen mutlaka..Çok iyi...Bebek gibi cilt çıkarıyor...:)Biraz zahmetli oluyor ama değiyor..:)
tamam canım bir bakayım ayy ben ne yabancı kalmışım bu konularafondoten kullanmaya başladım cildim mahvoldu
ilgin için teşekkür ederim ladycim
peki neler almam gerektiği ve onları nasıl kullanmam gerektiği konusundada bana yardımcı olursan eğer sana minnettar olucam :)
Tatlım bir önce sana yazdığım mesajda var nelere alman gerektiği ve konuyu ilk açtığım mesajda da var. Google a doa kozmetik yaz çıkıyor siteleri ben oradan alıyorum bitkisel yağlarımı.slm çok hoşuma gitti söyledikleriniz uygulamayı düşünüyorum da benim sorunum siyah noktalarçok rahatsız oluyorum bu yağ karışımlarını uygulasam siyah noktalar geçermi rahatsız etmeye başladılar artık bıktım bunlardan tertemiz bir cilt istiyorum artık
çok sağol Ladycim,
iş yoğunluğu ve çocuk arasında sıkışıp kaldığımdan sabunu almaya fırsat bulamamıştım ama bugün eşim iş çıkışı getirecek
tonik meselesini de çözdüğümüze göre bugün tam anlamıyla başlıyorum,çok heyecanlıyım
sonuç inşallah olumlu olur,ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.
gelişmeleri yazacağım.
Merhaba Lady subarucum ,daha öncede yazmıştım o zaman cildim biraz kötüydü yinede yardımcı olmuştun sağol canım , o günden sonra doktora gittim yüzüm sadece rüzgara ve güneşe karşı aşırı hassasmış böyle durumlarda Eumovate diye bir krem önerdi.
yüzümü şöyle tarif etmeye çalışacağım ,çalışacağım diyorum çünkü ben bile anlayamadım :) , yanak kısmım kuru ,hafif kızarık, küçük küçük sivilceler var yani pütürlü , t bölgesi çok çok yağlı değil ama çok kuruda değil yani bazen normal oluyor bazende çene ve alın kısmım pul pul oluyor ve bazen de oda çok ender çene bölgesinde ucu olmayan kocaman ağrılı sivilce çıkıyor ve sonrasında leke kalıyor şu anda 3 tane lekem var çenemde şimdi canım bana neler kullanmam gerektiğini zahmet olmazsa tek tek yazabilirmisin ama hani şunuda alabilirsin yada istersen buda iyidir demesen çünkü ben çok kararsız bir insanım karar verinceye kadar yine bir süre beklerim ben artık beklemen sipariş vermek istiyorum çünkü arayı çok açtım
Kuzum çünkü sen önce cildini doğru şekilde temizliğe alıştırdın sonrasında da cildini yenilemeye başlayınca tca ile gözeneklerin hava almaya başladı.Tatlım benim yağlı bir cildim var.O yüzden burnumda ve çenemden siyah noktalar eksik olmazdı..Yağ karışımlarını yaklaşık 3-4 ay düzenli olmasa da kullandım ve bende en çok cildimin renk bütünlüğü ve siyah noktaların tamamen gitmesini sağladı..Yaklaşık 2 aydır da birşey kullanmıyorum.Tca ile haşır neşir olduğumdan dolayı..:)Şimdi bakıyorum cildime siyah noktalar geri de gelmemiş..Hani derler ya sen kullandıklarına ara verdim mi geri gelir diye özellikle siyah noktalar için..ama gelmemiş..:)Bilgine....
tamam canım teşekkür ederim bu kimyasal peeling yüzdeki çukurlar için miydi?:26:
tamam canım bir bakayım ayy ben ne yabancı kalmışım bu konularafondoten kullanmaya başladım cildim mahvoldu
Fondoten'i çıkar hayatından canım.Çok doğru mafediyor cildi..Çok gerekiyorsa BB kremler iyi..(özellikle Jasmine bb krem)Bir de mineral pudra lar iyi..
Tatlım bir önce sana yazdığım mesajda var nelere alman gerektiği ve konuyu ilk açtığım mesajda da var. Google a doa kozmetik yaz çıkıyor siteleri ben oradan alıyorum bitkisel yağlarımı.
Önce yüzünü düzenli temizle siyah noktaların sebebi yoğun sebum salgısıdır, temizlik konusunda nane sabunu, nar sabunu, süt bal sabununu da tavsiye ederim.
Sivilceye yatkın ciltlerede sebamed in yeşil renkte olan sabununu tavsiye ediyorum
Düşük oranda olan tca lekeler için tatlım daha yüksek oranda olanlar çukurluklar içinde kullanılıyor.
Mesela ben %15 lik tca yı cilt yenileme amaçlı kullanıyorum, şubatta bir uygulama daha yapacağım planlarımda aksilik olmazsa
Üzülmek yok, çözeriz
Kesinlikle katılıyorum bende 1 sene öncesine kadar cildime güzel uyum sağladığı için ''maxfactor - lasting performance'' kullanıyordum.
Meğer cildime ne büyük kötülük yapıyormuşum, şimdi özel günlerde yaptığım makyajımın haricinde fondoten kullanmıyorum:26:
Ama artık Jasmine BB kullanıyorum çok memnunum
canım çok teşekkür ederim sabun kullanmayın diyorlar ama sen baya bilgilisin bu konuda o zaman dediğin sabunları alıp temizleyip sonra nemlendirip bu yağ karışımını süreceğim doğru anlamışım dimi
ya benim yanlarda çok derin olmasada sivilce çukurları var eskiden sıkardım ondan olurdu şimdi sıkmamama rağmen çukurlar oluyor tca yı okudum diğer konunda yapmak istiyorum ama şimdi değil biraz daha cesaretimi toplayıp yapacağım beceremem falan panik olurum sonra ama takipteyim bu siyah noktalardan kurtulacağım
fondoteni kullanmayı hiç istemiyorum biliyorum cilde zararlarını ama keşke güzel bir cildim olsada kullanmasam siyah noktalardan sivilceden mecbur kullanmak zounda kalıyorum süremeden dışarı çıkamıyorum malesef
O kullanılmaması gereken sabunlar klasik el yıkama tipi sabunlar
Aynen öyle önce yüzümüzü temizliyoruz yağ bakımımızı yapıp uyuyoruz
Önce cilt bakımını oturt sonra tca da yaparsın tatlım.
inş. canım bakalım çok teşekkür ederim aslında bir ay evde kalacağım bu tca için çok uygun bir zaman ama dediğin gibi önce cilt bakımını oturtmam gerekiyor
alacaklarım şunlar o zaman
1)sebamed yeşil sabun
2)E vitamini ampulü
3)Pirinç kepeği yağı
4)Nar çekirdeği yağı
5)Kara üzüm çekirdeği yağı
6)Kayısı çekirdeği kremi
7)Kara üzüm çekirdeği kremi
birde benim yüzümde ton farklılığı var yok yok yani yüzümde maşallahbuğday yağı önermişsin arkdaşlara canım son olarakta buğday yağı
bunları yaptıktan sonrada tca :18::18::18:
ayy Allah senden razı olsun kil maskesini bir hafta yapıp bir ay yapmayanlardanım aslında düzenli bakım yapmadığımdan böyle oldu cildim yağlı cildin diğer ciltlere göre daha fazla bakıma ihtiyacı var sanırım
Buğday yağı almana gerek yok tatlım zaten bende artık buğday yağı kullanmıyorum diğer yağlar yeterli geliyor
Düzenli kullanmak, düzenli bakım çok önemli ihmal etmeyin ne saçınızı ne cildinizi
Merhaba Lady subarucum ,daha öncede yazmıştım o zaman cildim biraz kötüydü yinede yardımcı olmuştun sağol canım , o günden sonra doktora gittim yüzüm sadece rüzgara ve güneşe karşı aşırı hassasmış böyle durumlarda Eumovate diye bir krem önerdi.
yüzümü şöyle tarif etmeye çalışacağım ,çalışacağım diyorum çünkü ben bile anlayamadım :) , yanak kısmım kuru ,hafif kızarık, küçük küçük sivilceler var yani pütürlü , t bölgesi çok çok yağlı değil ama çok kuruda değil yani bazen normal oluyor bazende çene ve alın kısmım pul pul oluyor ve bazen de oda çok ender çene bölgesinde ucu olmayan kocaman ağrılı sivilce çıkıyor ve sonrasında leke kalıyor şu anda 3 tane lekem var çenemde şimdi canım bana neler kullanmam gerektiğini zahmet olmazsa tek tek yazabilirmisin ama hani şunuda alabilirsin yada istersen buda iyidir demesen çünkü ben çok kararsız bir insanım karar verinceye kadar yine bir süre beklerim ben artık beklemen sipariş vermek istiyorum çünkü arayı çok açtım
Tatlım hep söylediğim gibi ilk tedavi her zaman cilt temizliğini düzene sokmak olmalı. Sende sebamed in yeşil sabununu kullan karma ciltlerde güzel sonuçları var.
Sabah akşam düzenli yıka yüzünü. Sonrası içinde nar çekirdeği yağı+ pirinç kepeği yağı karışımı öneririm.
Vücut içinde nane sabunu çok güzel oluyor aklında olsun
:
doadan sipariş vereceğim ama pirinç kepeği yağı yokalıp biran önce başlamak istiyorum ama bu yağ asıl önemli olan acaba ne zamana kadar gelir :44:
lady subaru ben şimdi doa ve botanik eczadan bisürrü alışveriş yaptım bir sürü yağ aldım aklına ne gelirse ama bunları ben şimdi nasıl kullanıcam hepsini sürsem olmuyo vuıckvıcık yağ oldum :) bu yağlardan ne kadar miktar sürüleceğide önemli ben mesela baya abarttım gibime geldi sivilce attım şimdi ince ince biraz tarif edermisin ne için ne kullanalım birde gece göz altıma yağ sürünce sabah şiş göz altlarım oluyor ....
birde at kestanesi yağım var kılcal damarlar için bunuda gecemi sürüp yatsam . ama cildim sivilce dolmaya başladı arkADAŞLAR bende mi yanlışlık varki
canım peki ben sipariş vereceğim de hesapladım 12 küsür tutuyor 20lira ya tamamlasamda kargo ücreti vermesem , bunların yanında başka ne önerebilirsin , nemlendiricim var acaba ozon yağı alsam mi ki yada laktik asit ve gülsuyu
doadan sipariş vereceğim ama pirinç kepeği yağı yokalıp biran önce başlamak istiyorum ama bu yağ asıl önemli olan acaba ne zamana kadar gelir :44:
Cilt rengini düzenlemek için istiyorsan, nar çekirdeği yağı daha etkili onu alabilirsin, pirinç kepeği yağı gelince de alırsın ikisini karıştırırsın.
Nemlendirici işine yarar tatlım zaten sağlıklı cilt için mutlaka nemlendirmek şart.güzel bilgilerin için sağol canım şu sıkı olmayan gözeneklerden muzdaripim yanaklarım gözenek dolu minik minik ama belli oluyor burnuma yakın bölgede sadece bunlar için verdiğin formüllerden evigen kırılıp nemlendirici yapılanı mı kullanmam gereklii
sağol lady subarucum daha almamıştım çünkü pirinç kepeği yağı kalmamış onu bekleyeceğim mecburen ozon yğınıda birlikte alayım
Cilt rengini düzenlemek için istiyorsan, nar çekirdeği yağı daha etkili onu alabilirsin, pirinç kepeği yağı gelince de alırsın ikisini karıştırırsın.
Aaa bitmiş miBence de gelsin biran önce çok güzel bir yağ o vazgeçilmezlerim arasında.
Kedininde dediği gibi nar çekirdeği ile başlayın pirinç geldiğinde onuda eklersiniz bakım takımına
evet bitmiş canım ya en çokta bu yağı istedim aktarlarda neden yok bu yağdan acaba :44: