Flormar'ın dışı beyaz olan waterproof kalemini kullanıyordum. Renginden ve yumuşaklığından çok memnundum ama gözümün içinde durmuyordu, bu da rahatsız ediyordu. Ayrıca akıyordu, gün içinde göz altımı sık sık kontrol etmek zorunda kalıyordum.
Buradaki tavsiyeler üzerine sabah bir yere uğradım. Flormar Ultra Black alacaktım ama satıcı gözlerimin sürekli aktığını öğrenince Pastel Matte'ı ısrarla önerdi. Flormar Ultra Black'tan daha siyah duruyordu el üstünde, o da hoşuma gitti. Siyah olanı aldım, üç saat önce göz kapağımın üstünde, alt göz içine ve alt kirpik diplerine sürdüm.
İzlenimlerim:
-Yumuşak ve sürümü rahat ama ucunu nasıl açarım bilmiyorum. Sanırım buzdolabında bekleteceğim.
-Satıcı; kalem sürdükten bir dakika sonra sabitleniyor demişti. Haklıymış. Göz üstüne yanlışlıkla kalın çektim. Çantamda göz makyajı temizleyici yoktu. Klasik yöntemler (su, tükürük vs.) denedim, bana mısın demedi. Flormar Waterproof bu uğraşmayla çoktan göz kapağımı tamemen siyaha boyamıştı. Mecburen ıslak mendil kullandım. İlk iki silmede kalem oralı bile olmadı, üçüncüde zar zor dış hattı temizleyebildim ama o bile çok zorladı. Mendille temizleyerek inceltebildim.
-Dağılmıyor, bulaşmıyor. Temizlerken dikkat ettim, kalem bulaşmadı. Islak mendille silerken temiz bir hat bırakarak geliyor mendile. Bu anlamda çok iyi ama nasıl temizlerim akşam, kara kara onu düşünüyorum.
-Göz altında da kalın duruyor diye sileyim dedim, oraya ıslak mendil sürmeye cesaret edemedim. Kapatıcıyla üstünü örtmeyi denedim, stick kapatıcı kullanıyorum. Kapatıcıcı kalemin dibinden geçtikten sonra parmaklarımla dağıttım. Kalemin görüntüsü inceldi ama gene dağılmadı. Hattı üzerinden tekrar kalem geçmeden düzleştirmeyi başardım.
-Üç saatin sonunda göz altım hala beyaz, kalem akmasından kaynaklanan gölgelenme yaşamadım. En önemlisi şimdiye Flormar'ın bayıldığım kalemi göz içinden kaybolmuş olurdu, bu kalemin rengi bile açılmadı. Yine de dediğim gibi, bu kalıcılıkla akşam nasıl çıkartırım diye düşünüyorum.
Fiyatı 8.75 tl gibi bir şeydi. Flormar Ultra Black 6 tl imiş.
Akşam kalemi gözümden çıkartmayı başarırsam kalıcılığı ve çıkartılma yöntemi konusunda sizleri bilgilendireceğim