Göz Makyajı Göz kalemi tavsiyelerimiz

Kaş, kirpik şekillendirme, rimel, kapatıcı, far, göz kalemleri)
Essence asansorlu goz kalemleri gayet basarili ayni zamanda rimmel london asansorlu goz kalemi de coook guzel :-)

arkadaşlar,max faktor,loreal ve mac dahil hepsini denedim,hepsi akıyor.
akmayan kalem make up,sensörlü göz kalemi.

Flormar'ın dışı beyaz olan waterproof kalemini kullanıyordum. Renginden ve yumuşaklığından çok memnundum ama gözümün içinde durmuyordu, bu da rahatsız ediyordu. Ayrıca akıyordu, gün içinde göz altımı sık sık kontrol etmek zorunda kalıyordum.

Buradaki tavsiyeler üzerine sabah bir yere uğradım. Flormar Ultra Black alacaktım ama satıcı gözlerimin sürekli aktığını öğrenince Pastel Matte'ı ısrarla önerdi. Flormar Ultra Black'tan daha siyah duruyordu el üstünde, o da hoşuma gitti. Siyah olanı aldım, üç saat önce göz kapağımın üstünde, alt göz içine ve alt kirpik diplerine sürdüm.

İzlenimlerim:

-Yumuşak ve sürümü rahat ama ucunu nasıl açarım bilmiyorum. Sanırım buzdolabında bekleteceğim.

-Satıcı; kalem sürdükten bir dakika sonra sabitleniyor demişti. Haklıymış. Göz üstüne yanlışlıkla kalın çektim. Çantamda göz makyajı temizleyici yoktu. Klasik yöntemler (su, tükürük vs.) denedim, bana mısın demedi. Flormar Waterproof bu uğraşmayla çoktan göz kapağımı tamemen siyaha boyamıştı. Mecburen ıslak mendil kullandım. İlk iki silmede kalem oralı bile olmadı, üçüncüde zar zor dış hattı temizleyebildim ama o bile çok zorladı. Mendille temizleyerek inceltebildim.

-Dağılmıyor, bulaşmıyor. Temizlerken dikkat ettim, kalem bulaşmadı. Islak mendille silerken temiz bir hat bırakarak geliyor mendile. Bu anlamda çok iyi ama nasıl temizlerim akşam, kara kara onu düşünüyorum.

-Göz altında da kalın duruyor diye sileyim dedim, oraya ıslak mendil sürmeye cesaret edemedim. Kapatıcıyla üstünü örtmeyi denedim, stick kapatıcı kullanıyorum. Kapatıcıcı kalemin dibinden geçtikten sonra parmaklarımla dağıttım. Kalemin görüntüsü inceldi ama gene dağılmadı. Hattı üzerinden tekrar kalem geçmeden düzleştirmeyi başardım.

-Üç saatin sonunda göz altım hala beyaz, kalem akmasından kaynaklanan gölgelenme yaşamadım. En önemlisi şimdiye Flormar'ın bayıldığım kalemi göz içinden kaybolmuş olurdu, bu kalemin rengi bile açılmadı. Yine de dediğim gibi, bu kalıcılıkla akşam nasıl çıkartırım diye düşünüyorum.

Fiyatı 8.75 tl gibi bir şeydi. Flormar Ultra Black 6 tl imiş.

Akşam kalemi gözümden çıkartmayı başarırsam kalıcılığı ve çıkartılma yöntemi konusunda sizleri bilgilendireceğim:KK53::KK53:

valla ben de bu dertten muzdaribim
göz kapaklarımın düşük olmasından mı,yağlı olmasından mı bilmiyorum ama kalem hemen göz kapağıma bulaşır ve benı deli eder..
flormar kullandım,hatta en son eyelıner etkılı dıye yumuşak bi kalemler çıkmış,ona ıkna ettiler akmıyo dağılmıyo dıye
ondan da aldım kar etmedi,fiyatı 9,5 tl idi
max factor aynı,mac aynı ,hep bulaşıyor
ama son zamanlarda dıkkat ettım Avonun asansörlü göz kalemlerı dağılma yapmıyor en azından,ışıltılı olanları da var hatta
grı,mavi ve kahvesini kullanıyorum,bıraz ındırıme gırdığınde siyahını da alıcam ve başka marka kullanmıcam artık yeter...

Ben su siralar goz kalemi yerine essence in jel eyeliner ini kullaniyorm hem simsiyah hem de hic akmiyor fircasi sert oldugu icin istenilen yere surulebiliyor goz kalemlerine gore daha belirgin bir siyahi var

Max Factor'un kalemlerini ben de kullandım. Yumuşak uçlu ve güzeldi ama kalıcılığını hatırlamıyorum.

Daha önce bahsettiğim Pastel Matte kalem ilk gün 12 saat gık demedi. Sonrasında toplanmaya başladı, ona normal dedim. Akşam çıkartana kadar da canım çıktı, çok kalıcıydı ancak sonraki günlerde anlaşılmaz bir şekilde akmaya başladı. Sürdükten yarım saat sonra akmaya başlıyor niyeyse, çözemedim. Kapatıcı ile sabitlediğimde daha kalıcı oluyor ama Flormar'ın kalemi de zaten kapatıcı üstüne kalıcı oluyordu. Şu anki izlenimim Pastel Matte ile Flormar Waterproof kalemleri arasında çok az fark olduğu. Pastel'e Flormar'ın üç katı para vermek bence çok mantıklı değil. En son Flormar Waterproof sürmüştüm, bugün Pastel Matte'ı kapatıcı üzerine uyguladım. Bakalım ne olacak?

Fizban bildirdi.:KK3:

flormar göz kalemi kullanıyorum memnunum avondan da memnunum :)

geçenlerde 4 tl ye goldenrose asansörlü kaleminden aldım...çok güzel çıktı kolay kolay çıkmıyo gözden ama temizleme mendili temizliyor...waterprof dedikleri sanırım..metalik şekilde parlaklığı ben çok beğendim...başka renklerindende alcam...:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

kızlar selam
biraz tuhaf olucak belki ama resimlerini ekliceğim kalın uçlu kalemleri nasıl açabiliriz :44:
$Avon-Jillian-Dempsey-Cok-Amacli-Makyaj-Kalemi__38955440_2.jpg $makyaj9.jpg

canım bu kalemler için özel kalemtraslar var ben kalemtrası kırtasıye reyonunda bulmustum.ama kozmetık ürün satan yerlerdede satılabiliyor hatta 2 li satılıyo biri büyük kalem için biri küçük kalem açmak için ikisi birbrine yapışık şekilde çok güzel. kırtasiye reyonundan alırsan 1 tl kozmetik ürün yerlerinden alırsan 4,99 aynı marka aynı ürün fiyat farkı sadece :)

canım bu kalemler için özel kalemtraslar var ben kalemtrası kırtasıye reyonunda bulmustum.ama kozmetık ürün satan yerlerdede satılabiliyor hatta 2 li satılıyo biri büyük kalem için biri küçük kalem açmak için ikisi birbrine yapışık şekilde çok güzel. kırtasiye reyonundan alırsan 1 tl kozmetik ürün yerlerinden alırsan 4,99 aynı marka aynı ürün fiyat farkı sadece :)

yani illa vardır benimkide soru :KK1: ama hiç gözüme çarpmamıştı bakıcam muhakkak canım sağol

insanın gözünden kaçabiliyo bende tesadüf sonucu görmüştüm öğrencide değilim.aklıma direkt göz kalemi geldi aldım denedim sanki onun için yapılmış gibi sonradan kozmetık yerlerındede görünce şaşırmıştım :)

mac black track jel eyeliner'i cekiyorum genelde goz icime de,butun gun tas gibi kaliyor, akma yok bir sey yok.
ama kalem cekip dagitmak istiyorsam da, inglotun su amc tombul siyah goz kalemini kullaniyorum, fena degil o da.

X