Göz doktorluğu nasıl bir meslektir?

Zargarpur

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013
763
3
16
34
- Yurtdışı
Merhaba arkadaşlar.
Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.tıp mezunuyum,uzmanlık zamanı şimdi de İNŞAALLAH
AMA bir belirli hedefim olsun istiyorum
Evli oldugum için ve de çocuğum oldugu için universiteyi bitirsemde daha uzmanlık sınavına çalışmaya başlayamadım.
Ama artık başlamalıyım.once senenin zahmeti uçup gider yoksa,bildiklerimi unuturum.neyse önceden hep çocuk doktoru olmak istiyordum.,ama artık nedense göz doktorluğuna merak sardım.belki de tembelleşiyorum.çünki pediatri hem çok geniş kapsamlı ,hem de ayın yarısı hastanede uzmanlık okuyanlar .aileyle uymuyor.ama göz doktorluğu daha uygun geliyor.bu konuda fikirleriniz nedir
 

arkadaşım inşallah 70 puan al da öyle düşün :)
hem mis gibi derma varken :)
 
Böyle bir yazı buldum

Göz Hastalıkları: Göz hastalıkları kaba bir tabirle bir hastanenin döner sermayesinin temeli olan branşlardan biridir. Poliklinikleri hasta dolup taşar, insanlar sırada birbiriyle kavga ederler. Bu daha en baştan göz hastalıklarının çok yoğun olduğunu anlatmak için belirtmemiz gereken bir husus.
Göz hastalıkları, içerisinde çok fazla çeşit barındıran bir branş. Spesifik cerrahiden, sadece poliklinik işletmeye, suya sabuna dokunmadan gözlük satmaya kadar her türlü yöne yönelebileceğiniz bir bölüm. Teknolojiyi seviyorsanız, en yeni teknolojilerin kullanıldığı bir branş. Gerçekten çok farklı zevklere hitap edebilir.

Nöbetlerinin çok rahat olduğunu söylemek istiyoruz, zira genelde başlangıç nöbet sayısı 6’dan fazla değil ve bu nöbetlerde rahat bir uyku çekeceğiniz kesin. Çoğu yerde 2-4 arası nöbet bile yeterli olabiliyor. Gündüzün yoğun polikliniklerinden sonra geceleri rahatça dinlenebilirsiniz.

Parasal açıdan düşündüğümüzde göz uzmanları doktorlar arasında en fazla para kazanan gruplardan birini oluşturuyor. Bu açıdan rahat olabilirsiniz. Fakat tüm bu güzelliklerinden sonra TUS puanı olarak üst seviyede olduğunu da tahmin edersiniz. 65’ten aşağı bir puanla göz asistanlığına girerseniz gerçekten şanslısınız demektir.

Göz kabaca baktığımızda konu olarak fakülte yıllarında pek de üzerinde durulmayan spesifik bir branş. Bu yüzden ilk zamanlarda biraz zorlanabilmekle birlikte bilginiz arttıkça konuların çok zevkli geleceğine emin olabilirsiniz. Bunun yanında yeniliklere çok açık bir branş olduğundan ötürü, sürekli olarak teknolojiyi takip etmelisiniz.

Sonuç: Kolay, nöbetleri süper rahat, parası çok, TUS puanı üst seviyede bir branş.
 
Çocuk hastalıkları (Pediatri): Aynı dahiliye gibi oldukça fazla konu yükü olan bir branş. Ama daha zor olan şey ise, ilgi konusunun çocuklar olması. Küçük insanlarla uğraşmak için öncelikle çocukları sevmeniz gerekmekte, bunu ilk baştan söyleyelim. Eğer böyle bir durum yoksa, daha en baştan çocuk bölümünü aklınıza getirmeyin. Sonra yoğun günlere hazır olmanızı öneririz. Hem servis, hem poliklinik hem de nöbet olarak, yorucu ve yoğun bir branş. Anne ve babalar çoğu zaman kendi sağlıklarıyla çok ilgilenmezken, çocuklarının ufak bir öksürüğünde bile doktora koşarlar. Bunun zaten farkındasınızdır. Bundan dolayıdır ki biraz önce bahsettiğimiz gibi her açıdan oldukça yoğun hasta potansiyeli mevcut.

Bir diğer zorluğu ise, çocuklarla ilgilenmenin özel bir sorumluluğu olması, sonuçta bir kaç senedir dünya üzerinde olan bu insanlar için yapacağınız tedaviler çok önemli. Yaptığınız ufak bir yanlış, bireyin tüm hayatını etkileyecektir. Bu açıdan bakıldığında oldukça sorumluluk gerektiren, özen gerektiren bir branş konumunda.

Günümüzde aynı dahiliye gibi, yan dal almanın neredeyse zorunluluk haline geldiği branşlardan bir tanesi. Saf çocuk uzmanı olmak tabii ki geçerli bir seçenek ve hala çok yoğun rağbet görmekte, fakat yan dal almak, hem konu yükünüzün hafiflemesi, hem de akademik kariyer açılarından gerekli.

Parasal açıdan, çocuk doktorlarının az kazması gibi birşey söz konusu değil. Genç nüfusun bu kadar yoğun olduğu ülkemizde, bulunduğunuz yerde kendinizi biraz gösterirseniz, hastalar size akın edecektir. İlaç kullanımı da yoğun olduğundan, ilaç firmaları ile aranızdaki bağlar da gayet kuvvetli olacaktır.

Çoğu yerde 15 nöbetle başlamanız ve uzun bir süre bu şekilde devam etmeniz, ayrıca nöbetlerinizde çok yorulacağınız kesin gibi.
TUS puanları ise, ortanın altı seviyelerinde fakat bazı özel yerler için ortanın üstüne çıkabilmekte.

Sonuç olarak: Asistanlığı ağır, uzmanlığı aldığınızda parasal tatminin iyi olduğu, TUS puanı olarak orta seviyelerde bir branş.
 
Bayan için cerrahi branş her zaman için zordur diye biliyorum stres yeter zaten evlenip bebek dusunuyorsan bazı bölüm Başkanları izin vermiyor ya da mobbing yapıyorlar de bide tv de duyuyorsunizdur saldırılar felan sık sık olmaya başladı artık insanlara en az temas edeceğin bir bölümü düşün derim
 
Gözde cerrahi var ama diğerleri gibi değil ki.zaten oldum olalı sevmemişimdir cerrahi meslekleri.bir öğretmenimiz söylemişti,cerrah olunmaz,cerrah doğulur diye.cerrahlara saygım sonsuzdur.ben yapamam şahsen
 

bildiğim kadarıyla göz rahatlığından mutevellit puanı çok yüksek abimin arkadaşı trkiye bilmem kaçıncısıydı göze girdi:) ama cocuk psikatrlığıda revaçta deniyor hem pek fazla yok hemde gerekli. ya bu birazda size kalmış ömrünüz onunla geçecek sonuçta ama ben aile hekimliğinden biraz para biriktirmenizi tavsiye ederm
abim kadın doğumu seçti ilk ay istifa edicem dedi durdu.
sonra alışıyorsun tabi bölümüne.
kolay gelsin ne diyim Allah emeğinizi boşa çıkarmasın
 

Sağol canım.ALLAH RAZI OLSUN.
Kadın doğumu seçenlerin çoğu o karara geliyor nedense.çekilecek çile değil.
Evet çocuk psik.azlığı nedeniyle dediğiniz gibi
İsterim ki yaptığım işe aşık olayım.görücü usulüyle başlayıp sonradan aşık olayım riskini alamam:)
 

sadece psikatride düşünebilirsiniz amaan hele bi girin yüksek puan alın

amaçok zor abim doğuda görev yaparken izin alıp ankaraya mı ne kampa gitmişti günde 16 17 saat çalışmalar falan :18: oku oku bide TUS


ayy inşallah bigün bende buraya böyle dertlerle gelirimm abim stajlardan sonra hayatta secmem dediği meslekte şuan hayat çok garip

ben gideyimde ders çalışayım yolum uzun
 

Canım yaa:))
İnşaallah.daha Üniversiteye çalışıyorsun herhalde.abinin yolunumu izleyeceksin
 

Bir şeyler yazsam, tamamen bunları yazardım. Zira, çok yakın arkadaşım göz doktoru ve neredeyse birebir durumu böyle. Teknolojiye de çok meraklıdır ve sürekli hem kendini hem de muayene tekniklerini geliştirme derdindedir. TUS puanının çok yüksek olduğunu ben de tekrar etmeliyim. O yüzden istiyorsanız, çok iyi hazırlanmanız lazım.

Bunun yanında, eğer eğiliminiz varsa nöroloji'yi de önerebilirim-ki onun için de TUS puanı dışında, yukarıdakilerin neredeyse tersi bir durum söz konusu-. :) Birkaç abd'na göz kırpın ki, gelen puana göre bir seçim yapmak kolaylaşsın. Başarılar dilerim.
 
kadın doğum niye kötü ki
ben kadın doğumla göz doktoru arasında gidip geliyorum

aile hekimliğide uzmanlık istiyor ki zaten onada TUS şart
bi arkadaş önce aile hekiminden para biriktir sonra uzmanlık okursun demişte ondan kafam karıştı
aile hekimliğide uzmanlığa girmiyor mu:26:
 

Evet o da branş başlığı altında.onu kastetmiyor herhalde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…