Merhaba arkadaşlar.
Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.tıp mezunuyum,uzmanlık zamanı şimdi de İNŞAALLAH
AMA bir belirli hedefim olsun istiyorum
Evli oldugum için ve de çocuğum oldugu için universiteyi bitirsemde daha uzmanlık sınavına çalışmaya başlayamadım.
Ama artık başlamalıyım.once senenin zahmeti uçup gider yoksa,bildiklerimi unuturum.neyse önceden hep çocuk doktoru olmak istiyordum.,ama artık nedense göz doktorluğuna merak sardım.belki de tembelleşiyorum.çünki pediatri hem çok geniş kapsamlı ,hem de ayın yarısı hastanede uzmanlık okuyanlar .aileyle uymuyor.ama göz doktorluğu daha uygun geliyor.bu konuda fikirleriniz nedir
Merhaba arkadaşlar.
Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.tıp mezunuyum,uzmanlık zamanı şimdi de İNŞAALLAH
AMA bir belirli hedefim olsun istiyorum
Evli oldugum için ve de çocuğum oldugu için universiteyi bitirsemde daha uzmanlık sınavına çalışmaya başlayamadım.
Ama artık başlamalıyım.once senenin zahmeti uçup gider yoksa,bildiklerimi unuturum.neyse önceden hep çocuk doktoru olmak istiyordum.,ama artık nedense göz doktorluğuna merak sardım.belki de tembelleşiyorum.çünki pediatri hem çok geniş kapsamlı ,hem de ayın yarısı hastanede uzmanlık okuyanlar .aileyle uymuyor.ama göz doktorluğu daha uygun geliyor.bu konuda fikirleriniz nedir
bildiğim kadarıyla göz rahatlığından mutevellit puanı çok yüksek abimin arkadaşı trkiye bilmem kaçıncısıydı göze girdi:) ama cocuk psikatrlığıda revaçta deniyor hem pek fazla yok hemde gerekli. ya bu birazda size kalmış ömrünüz onunla geçecek sonuçta ama ben aile hekimliğinden biraz para biriktirmenizi tavsiye ederm
abim kadın doğumu seçti ilk ay istifa edicem dedi durdu.
sonra alışıyorsun tabi bölümüne.
kolay gelsin ne diyim Allah emeğinizi boşa çıkarmasın
Sağol canım.ALLAH RAZI OLSUN.
Kadın doğumu seçenlerin çoğu o karara geliyor nedense.çekilecek çile değil.
Evet çocuk psik.azlığı nedeniyle dediğiniz gibi
İsterim ki yaptığım işe aşık olayım.görücü usulüyle başlayıp sonradan aşık olayım riskini alamam:)
sadece psikatride düşünebilirsiniz amaan hele bi girin yüksek puan alın
amaçok zor abim doğuda görev yaparken izin alıp ankaraya mı ne kampa gitmişti günde 16 17 saat çalışmalar falan :18: oku oku bide TUS
ayy inşallah bigün bende buraya böyle dertlerle gelirimmabim stajlardan sonra hayatta secmem dediği meslekte şuan hayat çok garip
ben gideyimde ders çalışayım yolum uzun
Canım yaa:))
İnşaallah.daha Üniversiteye çalışıyorsun herhalde.abinin yolunumu izleyeceksin
Ay evet2. senem tıp için kaldım bakalım neler olacak
Hayırlısı neyse o olacak tabikisi dee:))
Ben tıpa çalışırken gece de uyumazdım.sen ne arıyorsun burda.hadi ders çalışmaya.görmeyim seni birde forumda.kulağını çekerim yoksa
tamaammmm o zamaannn görüşürüüzzz
Böyle bir yazı buldum
Göz Hastalıkları: Göz hastalıkları kaba bir tabirle bir hastanenin döner sermayesinin temeli olan branşlardan biridir. Poliklinikleri hasta dolup taşar, insanlar sırada birbiriyle kavga ederler. Bu daha en baştan göz hastalıklarının çok yoğun olduğunu anlatmak için belirtmemiz gereken bir husus.
Göz hastalıkları, içerisinde çok fazla çeşit barındıran bir branş. Spesifik cerrahiden, sadece poliklinik işletmeye, suya sabuna dokunmadan gözlük satmaya kadar her türlü yöne yönelebileceğiniz bir bölüm. Teknolojiyi seviyorsanız, en yeni teknolojilerin kullanıldığı bir branş. Gerçekten çok farklı zevklere hitap edebilir.
Nöbetlerinin çok rahat olduğunu söylemek istiyoruz, zira genelde başlangıç nöbet sayısı 6dan fazla değil ve bu nöbetlerde rahat bir uyku çekeceğiniz kesin. Çoğu yerde 2-4 arası nöbet bile yeterli olabiliyor. Gündüzün yoğun polikliniklerinden sonra geceleri rahatça dinlenebilirsiniz.
Parasal açıdan düşündüğümüzde göz uzmanları doktorlar arasında en fazla para kazanan gruplardan birini oluşturuyor. Bu açıdan rahat olabilirsiniz. Fakat tüm bu güzelliklerinden sonra TUS puanı olarak üst seviyede olduğunu da tahmin edersiniz. 65ten aşağı bir puanla göz asistanlığına girerseniz gerçekten şanslısınız demektir.
Göz kabaca baktığımızda konu olarak fakülte yıllarında pek de üzerinde durulmayan spesifik bir branş. Bu yüzden ilk zamanlarda biraz zorlanabilmekle birlikte bilginiz arttıkça konuların çok zevkli geleceğine emin olabilirsiniz. Bunun yanında yeniliklere çok açık bir branş olduğundan ötürü, sürekli olarak teknolojiyi takip etmelisiniz.
Sonuç: Kolay, nöbetleri süper rahat, parası çok, TUS puanı üst seviyede bir branş.
kadın doğum niye kötü ki
ben kadın doğumla göz doktoru arasında gidip geliyorum
aile hekimliğide uzmanlık istiyor ki zaten onada TUS şart
bi arkadaş önce aile hekiminden para biriktir sonra uzmanlık okursun demişte ondan kafam karıştı
aile hekimliğide uzmanlığa girmiyor mu:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?