Görüşürüz Kredi Kartı!

kızlar bnde garanti kullanıyorum faiz oranı çok yüksek taksitli para vs için ama mesela sürekli bonus puan veriyor geçn ay 30tl verdi bu ayda 20tl işe yarıyor yani markette filan baya :rapci:

ben kk sakladim bugun cikarmayi da dusunmuyorum tatile giderken de eşime al dicem mumkun oldugunca nakit ile gecirmeliyiz yoksa tum kış taksitle gecer

zaman tasarruf zamani ilerde omrumuz varsa rahat ederiz

buyuk bir anda alinamayacak seyler icin iyi yoksa bir anlami yok bizler bazen en ufak seyi bile kk ile oduuoruz
Aslında şöyle: en ufak şeyleri De kart ile ödersek hani 0,002 kuruşlar var ya onlar devlet için zararlı oluyor . Bu konuyu haberlerde izlemiştim özellikle marketlerde nakit ödüyoruz o kuruştan da küçük meblağlar toplanınca çok para ediyor ve vergilendirilemiyor bu da devlet için zararlı.
Bizim sorunumuz ülkece kk larımızı bilinçli kullanmama alışkanlığımız.
Ödeme gücümüze göre kullansak çok faydalı.
Avrupa da Amerika’da kk ve Çekler var mesela. Örneğin benim annem ve babam ilk kredi kartı kullandıklarında bilememişler hep alıp alıp ne kadar az geliyor borç diyorlardı (asgari tutarı ödüyorlarmış meğersem ve bir ton faiz ödemek zorunda kaldılar) bir sürü cahil insan da bu şekilde battılar.ben çuvaldızı kendi aileme batırıyorum kimse alınmasın.
Özeti: gelirin kadar harca hatta gelirinin yüzde 40 ı kadar borçlan ki zora düşme.
Bana gelince kk kullanıyorum ama gelirime göre kullanıyorum ve akıllandım tasarrufa yönelmeye başladım bir süre sonra daha güEl bir ekonomik standartım olacak.

Kızlar en kötüsü de yazın tatilin parasını kısın ödemek gerçekten tatil bitince insan bir bunalıyor.
Bu ay 1400tl ödemem var karta nasıl ödiycem bakalım düşünüyorum kara kara :işsiz:

Kızlar en kötüsü de yazın tatilin parasını kısın ödemek gerçekten tatil bitince insan bir bunalıyor.
Bu ay 1400tl ödemem var karta nasıl ödiycem bakalım düşünüyorum kara kara :işsiz:
evet bizde de oyle oluyor tatili son anda ayarliyoruz tatil bitiyor kis bou ödüyoruz

aslinda onceden tatil birikimi yapip gitmek lazim

X