Görüşürüz Kredi Kartı!

sıkıntı olmaz dıye bılıyorum canım tek sıkıntı asgarıden gerı kalan borcun varya odemen gereken tutar yani o aradaki fark kadar her ay faız oduyosun asgarı odedıkce bu devam eder
Evet 108tl filan hep faiz işleniyor yazıyor demekki ondan canım tesekkür ederim bir yerde okumustum zaten bankalar tam ödeyeni değil asgarisini ödeyeni severmiş demek faizlerden :D

Evet 108tl filan hep faiz işleniyor yazıyor demekki ondan canım tesekkür ederim bir yerde okumustum zaten bankalar tam ödeyeni değil asgarisini ödeyeni severmiş demek faizlerden :KK70:
esımde hep kartına asgarı oduyordu Allahtan lımıtı dusuk bu ay karar aldık ocak ayına kadar kapatıcaz kartı 4bin limitti zaten
benım kartımla devam edıcez yıne
sen de elinden geldıgınce 5 10fazla ode canım oyle oyle tutara gıdersın ne kadar kk borcun

odenır canım kendıne bı plan yap hepsı odenır Allahın ıznıyle
ama mutlaka kalemi kagıdı al bi plan yap agustos eylul vs vs gbı.. muhtemel taksıtleri de ekle
Kesinlikle ihtiyatlı giderse ödeyebilir. 4 sene kadar önce bizim 5 ayrı ihtiyaç kredimiz vardı. Sıkıştıkça kredi çektik. En son 5 tane kredimiz vardı aylık 500 tl idi her biri:lülülü:

Duaların gücüne inanırım. En son dualara sığındım. Peygamberimiz sav in borç duası var bir satırlık filan. Onu okudum ger gün aklıma geldikçe... Yavaş yavaş ödedik Allahın izniyle.
Maaşı alınca kredi kartınız için ayırdığınız miktardan sonra belirli miktar harcamalara ayırın onları kalem kalem yazın. Bunlar dışında mümkün olduğunca ihtiyaçlarımızın dışında harcama yapmamaya çalışın. Dışarıda yemek yemek ya da ihtiyaç olmayan yani istek olan herşeyden uzak olmaya çalışın. Ben bunları yapmaya çalıştım. Nacizane.
Sizi anlıyorum çünkü insan gerçekten çok üzülüyor. Bir de minimal yaşam topigine bakabilirsiniz isterseniz.
Borclarimiz bitti çok şükür azar azar kenarı bile koyuyoruz artık.
Ben artık elimde herhangi birşey varsa param olsa dahi ikincisini almıyorum.

Kesinlikle ihtiyatlı giderse ödeyebilir. 4 sene kadar önce bizim 5 ayrı ihtiyaç kredimiz vardı. Sıkıştıkça kredi çektik. En son 5 tane kredimiz vardı aylık 500 tl idi her biri:lülülü:

Duaların gücüne inanırım. En son dualara sığındım. Peygamberimiz sav in borç duası var bir satırlık filan. Onu okudum ger gün aklıma geldikçe... Yavaş yavaş ödedik Allahın izniyle.
Maaşı alınca kredi kartınız için ayırdığınız miktardan sonra belirli miktar harcamalara ayırın onları kalem kalem yazın. Bunlar dışında mümkün olduğunca ihtiyaçlarımızın dışında harcama yapmamaya çalışın. Dışarıda yemek yemek ya da ihtiyaç olmayan yani istek olan herşeyden uzak olmaya çalışın. Ben bunları yapmaya çalıştım. Nacizane.
Sizi anlıyorum çünkü insan gerçekten çok üzülüyor. Bir de minimal yaşam topigine bakabilirsiniz isterseniz.
Borclarimiz bitti çok şükür azar azar kenarı bile koyuyoruz artık.
Ben artık elimde herhangi birşey varsa param olsa dahi ikincisini almıyorum.
Cok teşekkür ederim aslında benim tüketim çılgınlığım yoktu ama marka tutkum vardı gidip bir fondotene 200küsür veriyordum ama 30tlye aldıgım daha iyi cıkıyorsu onu kullanıyordum diğeri kenarda duruyordu bu yaz hiç makyaj malzemesi almadım kızlar elimdekiler bitmeden heray birşey almaya gerek yok kuaforume 200tl veriyordum her ay bazen daha fazla ama gerek yokmus birkaç aydır sacımı dipten uzatıyorum ve kendi sacımı evde o paranın 1/4üne amonyaksız bir boyayla boyuyorum daha sağlıklı ve sonuc daha güzel.
Kullanmadığım kıyafetlerimi ikinci el uygulamalara koydum birkacını sattım
Bunlar küçük şeyler gibi ama para zor kazanılıyor kolay harcanıyor ailemden istesem o borc kapanırdı ama aylarca azar işitirdim benim borcum kendim ödeyeceğim inat ettim. Hayatımda sadeleşmek içinde böyle birşeye ihtiyacım vardı bana ders oldu..

bende bu ay 1000 tl odeyecegim kira aidat fatura vs derken maas in brreketini goremiyorum.
odedikten sonra limiti düşüreceğim
Inşallah canım.
Ben onları eşime yükledim. :KK48:
Yetmeyince yine destek oluyorum. Tatile benim maaşla çıktık mesela.
Önümüzdeki ay da kurban var eşime telefon almamız gerekli.
Bir de eşimin dış tedavisi var yüklü bir meblağ olacak sanırım. Bunlar diğer aya sarkar. Benim eğitim tazminatı filan gider o ay maaş da gider. Ekim gibi başka birşey olmazsa inşallah maaşım ekdersim bana kalır. Çok mutluyum. Ilk defa bu kadar rahatlayacağız insallah
Cok teşekkür ederim aslında benim tüketim çılgınlığım yoktu ama marka tutkum vardı gidip bir fondotene 200küsür veriyordum ama 30tlye aldıgım daha iyi cıkıyorsu onu kullanıyordum diğeri kenarda duruyordu bu yaz hiç makyaj malzemesi almadım kızlar elimdekiler bitmeden heray birşey almaya gerek yok kuaforume 200tl veriyordum her ay bazen daha fazla ama gerek yokmus birkaç aydır sacımı dipten uzatıyorum ve kendi sacımı evde o paranın 1/4üne amonyaksız bir boyayla boyuyorum daha sağlıklı ve sonuc daha güzel.
Kullanmadığım kıyafetlerimi ikinci el uygulamalara koydum birkacını sattım
Bunlar küçük şeyler gibi ama para zor kazanılıyor kolay harcanıyor ailemden istesem o borc kapanırdı ama aylarca azar işitirdim benim borcum kendim ödeyeceğim inat ettim. Hayatımda sadeleşmek içinde böyle birşeye ihtiyacım vardı bana ders oldu..
Seni tebrik ederim. Işin kolayına kaçmak yerine kendi sorununu kendin çözüyorsun:KK68:
Bizim kredi kartlarının kzbarmasinin sebebi de marka takıntılarımızdı. Özellikle eşimin. Bir de karttan harcamalarınızı yapardık bir de ekstralar çıkardı çok zorlanirdik.
Şimdi nakit param varsa çok beğendiğim birşeyi indirimde ise alıyorum. Bunun tadı da başkaymis.

Benim babam bir kere bile kartının asgari değilde hep tamamını öder.geliride iyi.limitini hiç banka artırmadı.. hep yapılandırma yaptım...sürekli asgari öderim.kac kere limit artırdılar.. banka düzenli ödeyen değil faizli odeyeniseviyor işine geliyor

Benim babam bir kere bile kartının asgari değilde hep tamamını öder.geliride iyi.limitini hiç banka artırmadı.. hep yapılandırma yaptım...sürekli asgari öderim.kac kere limit artırdılar.. banka düzenli ödeyen değil faizli odeyeniseviyor işine geliyor
Aynen öyle taksitli para kullanmıstım birkaç kere diye günde 100kere arıyorlar yeniden kullanın diye tövbe.. allah muhtaç etmesin bir daha

Inşallah canım.
Ben onları eşime yükledim. :KK48:
Yetmeyince yine destek oluyorum. Tatile benim maaşla çıktık mesela.
Önümüzdeki ay da kurban var eşime telefon almamız gerekli.
Bir de eşimin dış tedavisi var yüklü bir meblağ olacak sanırım. Bunlar diğer aya sarkar. Benim eğitim tazminatı filan gider o ay maaş da gider. Ekim gibi başka birşey olmazsa inşallah maaşım ekdersim bana kalır. Çok mutluyum. Ilk defa bu kadar rahatlayacağız insallah

Seni tebrik ederim. Işin kolayına kaçmak yerine kendi sorununu kendin çözüyorsun:KK68:
Bizim kredi kartlarının kzbarmasinin sebebi de marka takıntılarımızdı. Özellikle eşimin. Bir de karttan harcamalarınızı yapardık bir de ekstralar çıkardı çok zorlanirdik.
Şimdi nakit param varsa çok beğendiğim birşeyi indirimde ise alıyorum. Bunun tadı da başkaymis.
teşekkür ederim aslında marka ürünler hala kaliteli oldugunu düşünüyorum ama bir cüzdanım varsa ikinciyi almayacağım artık dedim sizide tebrik ederim rahatlarsınız inşallah kısa zamanda :)

benimde kk 5500 şu an. tam bitti diyorum iki üç ay sonra tekrar şişiyor. nasıl yenecez bu hissi.
Ben parayi yatirinca musteri hizmetlerini arayip yatirdigim kadar limit dusuruyorum, harcayamiyorum. Elimde para da kalmiyor her seyi hesapli kitapli aliyorum zaten sadece pazar market masrafi yapiyorum. Bu borclar bitmeden bana gezme alisveris haram...

aslında türkiye şartlarında geçim zor arkadaşlar yurtdısı görmüş biri olarak orda stajda kazandığım parayı türkiyede üç ay yemiştim birde çeyrek altın almştım.
siyaset yapmıyorum kesinlikle ama insana değer var gerçekten avrupa ülkelerinde.
Bu arada dolabımdan sattıklarımla 150tl biriktirdim
kozmetik alışverişi yaptım 10tl pamuk+19.90 toni guyun saç şekillendiricisi+ diş fırçası+ acı badem kremi= 45tl harcamışım fena sayılmaz bu sefer gerçekten biten şeylerimi aldım akıllandım sanırım :KK9:

za
aslında türkiye şartlarında geçim zor arkadaşlar yurtdısı görmüş biri olarak orda stajda kazandığım parayı türkiyede üç ay yemiştim birde çeyrek altın almştım.
siyaset yapmıyorum kesinlikle ama insana değer var gerçekten avrupa ülkelerinde.
kozmetik alışverişi yaptım 10tl pamuk+19.90 toni guyun saç şekillendiricisi+ diş fırçası+ acı badem kremi= 45tl harcamışım fena sayılmaz bu sefer gerçekten biten şeylerimi aldım akıllandım sanırım :KK9:
zaten biten şeyleri alınca gereksiz bir harcama da olmuyor
KK taksitlerim bir düşce artık birşey almak istemiyorum
Ocak ayaına kadar anca bitiyor
2019 da oğlan okula başlıyor tek derdim onu güzel bir okulda okutmak
bunun için sıkıntı çekerim
ana sınıfı olacak
1. sınıfa başlayınca konut kredisi bitiyor
oraya verdiğimparanın üzerine 1.000-TL daha eklersek üç aşağı 5 yukarı istediğim bir okula göndermiş olurum
kısmet artık
ben niyet ediyorum nasip ne ise artık
allah kalbime göre veriri umarım

cnm nerde satiyorsun dolabindakileri

tebriklerr

za

zaten biten şeyleri alınca gereksiz bir harcama da olmuyor
KK taksitlerim bir düşce artık birşey almak istemiyorum
Ocak ayaına kadar anca bitiyor
2019 da oğlan okula başlıyor tek derdim onu güzel bir okulda okutmak
bunun için sıkıntı çekerim
ana sınıfı olacak
1. sınıfa başlayınca konut kredisi bitiyor
oraya verdiğimparanın üzerine 1.000-TL daha eklersek üç aşağı 5 yukarı istediğim bir okula göndermiş olurum
kısmet artık
ben niyet ediyorum nasip ne ise artık
allah kalbime göre veriri umarım
Canım benim 2 çocuğum da devlet okullarında okuyor. Ilkokulda özellikle iyi bir sınıf öğretmeni bulsanız iyi bir okulda p kadar masraf yapmanıza gerek kalmaz. Bir de bence çocuklar özel okullarda yokluk ne bilmiyorlar vs. Bizim şartlarımızı zorlayarak gönderdiğimiz okuldaki zengin ailelerin çocuklarına özeti oluyor bu da onları olumsuz etkileyebilir.
Benim çalıştığım okula ortaokuldan ilkokul kademesinden özel okullardan gelen öğrenciler seviyemize yetişmek için çok çaba sarf ediyorlar inanın.

Valla bazı ülkelerde de hayat burdan zor..yurtdışındaki bir çok akrabam eskisi gibi değil diyor...suda var ülkemizin anlattıklarını başka ülkeler atlatsa oooo...canım ülkemi kendini koymuyor batılı düşmanlar.her neyse..hayat heryerde zor..israftan kaçınmalı
. Birde batı bizim gibi öyle doğurmuyor.. isi olanda olmayan daha çok.masallahimiz var yani.

Back
Yukarı