• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümsularla anlaşamıyoruz

dreliff

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2020
2
-7
1
31
Kızlar iyi akşamlar, gün geçmiyor ki bir görümsu vakası daha yaşanmasın😠
Benim 3 tane cağnımmm görümsum var. Sorunlarımız daha sevgiliyken başladı ve evlendikten sonra da devam etti, en son bu insanlarla muhatap dahi olunamayacağını anlayıp numaralarını sildim ve konuşmuyoruz.
En baştan özetleyecek olursam: eşim evlenmeden bana uyarıda bulundu, ablalarım patavatsızdır, nerede ne konuşacaklarını bilmezler.. olur da sana seni kıracak bir laf ederlerse hiç takma demişti ben de tamam dedim ama eşimin anlattığının fazlası varmış. Düğün sonrası saçma gelenek görenekleri yüzünden balayına gidemedik, düğünden bir gün sonra en büyük görümcem senden önce eşinin peşinde kimler koştu gibi bir cümle söyledi saatlerce ağladım, en küçük görümcem bana iftira attı ve öyle sinsi bir insan ki eşime gelince melek gibi davranıp benle bire bir muhatap olduğunda ses yükseltmeler trip atmalar ve telefonu suratıma kapatmalar... Hiçbirisiyle yakın değiliz uzak şehirlerdeyiz ama çok defa uzaktan bile huzurumuzu bozmayı başardılar. Artık dayanamadım ve en küçük ve en büyük görümcemin numaralarını sildim. Ortanca olan ise eşimle beraber aldığımız kararlar kendisine uygun olmazsa 'neden böyle yaptınız' diye hesap sorar.
Ben de duygusal naif hassas ve kırılgan bir insanım, dolayısıyla yaşanan şeyleri kaldıramıyorum dahası bana bir ton saygısızlık ve patavatsızlık yapılmasına rağmen eşimin ablalarıyla hiçbir şey yokmuş gibi konuşmaya devam etmesini hazmedemiyorum.
Benim yanlışım varsa bana yanlışımı söyleyin, ya da ne yapmam gerekiyorsa yol gösterirseniz sevinirim, eşimle mutlu olmak istiyorum ama ablaları yüzünden eşimden soğuyorum. Lütfen bir yol gösterin eşimin memleketine gidince nasıl davranacağım ne yapacağım bilmiyorum, o kadar tiksindim ki o ablalardan eşimin onlarla konuşmasını, sessiz kalmasını kaldıramıyorum artık, bana yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim

Kızlar iyi akşamlar, gün geçmiyor ki bir görümsu vakası daha yaşanmasın😠
Benim 3 tane cağnımmm görümsum var. Sorunlarımız daha sevgiliyken başladı ve evlendikten sonra da devam etti, en son bu insanlarla muhatap dahi olunamayacağını anlayıp numaralarını sildim ve konuşmuyoruz.
En baştan özetleyecek olursam: eşim evlenmeden bana uyarıda bulundu, ablalarım patavatsızdır, nerede ne konuşacaklarını bilmezler.. olur da sana seni kıracak bir laf ederlerse hiç takma demişti ben de tamam dedim ama eşimin anlattığının fazlası varmış. Düğün sonrası saçma gelenek görenekleri yüzünden balayına gidemedik, düğünden bir gün sonra en büyük görümcem senden önce eşinin peşinde kimler koştu gibi bir cümle söyledi saatlerce ağladım, en küçük görümcem bana iftira attı ve öyle sinsi bir insan ki eşime gelince melek gibi davranıp benle bire bir muhatap olduğunda ses yükseltmeler trip atmalar ve telefonu suratıma kapatmalar... Hiçbirisiyle yakın değiliz uzak şehirlerdeyiz ama çok defa uzaktan bile huzurumuzu bozmayı başardılar. Artık dayanamadım ve en küçük ve en büyük görümcemin numaralarını sildim. Ortanca olan ise eşimle beraber aldığımız kararlar kendisine uygun olmazsa 'neden böyle yaptınız' diye hesap sorar.
Ben de duygusal naif hassas ve kırılgan bir insanım, dolayısıyla yaşanan şeyleri kaldıramıyorum dahası bana bir ton saygısızlık ve patavatsızlık yapılmasına rağmen eşimin ablalarıyla hiçbir şey yokmuş gibi konuşmaya devam etmesini hazmedemiyorum.
Benim yanlışım varsa bana yanlışımı söyleyin, ya da ne yapmam gerekiyorsa yol gösterirseniz sevinirim, eşimle mutlu olmak istiyorum ama ablaları yüzünden eşimden soğuyorum. Lütfen bir yol gösterin eşimin memleketine gidince nasıl davranacağım ne yapacağım bilmiyorum, o kadar tiksindim ki o ablalardan eşimin onlarla konuşmasını, sessiz kalmasını kaldıramıyorum artık, bana yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim

görumsu ne be, çok itici, valla turkçe de tarif edici sıfat bulamadım irritating diyorum.
böyle komik bişey söylendiği sanılıyor ya böyle sıfatlarda, bir içten içe rahatsız oluyorum.

Yemin ederim Cavidan geldi sandım ya başlığı görünce 🤪

Diğer konulara yorum yapamayacağım ama şu konuda netim, eşinizin kardeşleri sonuçta onlar, silip atamaz. Aynı şeyi kardeşleriniz eşinize yapsa hemen kardeşlikten reddeder misiniz? Kendinizi onun yerine koyun, bi şekilde kendi aranızda halledin diye bekliyor eşiniz

Eşinizin kardeşiyle olan ilişkisine karışma hakkınız yok. Siz yokken onlar vardı, istemiyorsanız siz kendiniz görüşmezsiniz ama eşinize sınırlama getirmeye çalışmanız doğru değil. Ayrıca eşinin peşinden kimler koştu lafının nesine saatlerce ağladınız? Neticede sizinle evlenmiş. Herkesin peşinden zamanında birileri koştu. Yazım tarzınızdan bile çocukluk akıyor, bana evlenecek olgunlukta değilken evlenmişsiniz gibi geldi.

Hassas bir insan için bunları hazmetmek zordur evet. Ancak bence mesele tam da hassas bir insan olmakta. Duygusal açıdan en çok siz yıpranırsınız da kimseler bilmez.. Güçlü olun. Zaten uzakmışsınız, oraya gittiğinizde başka şeyle ilgilenmeye çalışın, eşinizle gezintiye çıkın, size söylenen şeylere umursamaz bir tavırla karşılık verin. Çünkü umursamadığınızı görürlerse, kötülük yapma şevkleri bir nebze kırılacaktır. Başkalarının ne dediğini umursamak, bu başkaları sevilmeye değer insanlar değilse, hayatı cehennem yapmaktan başka bir şey değildir. Kendi değerinizi görümcelerinizin davranışları belirlemez. Buna inanın, eşiniz de patavatsız olduklarını kabul ediyorsa bırakın abla/abi-kardeş olarak ilişkilerini kendilerince size dokunmadan sürdürsünler. Herkes içinde yapılan açıkça bir aşağılama olurda cevabını vermesini, sizi savunmasını elbette beklersiniz. Ancak arkanızdan fesatlıkların çevrildiği bir durumda, kendi kendinizin müdafiisi olmak durumundasınız.

Back