Görümceyle olan problemler

Kadın kayınbabası evde olduğu sürece oturamıyormuş bile. Oturması yasak. Ayakta bekliyor. İddia değil, yaşadıkları bunlar. Yalan söylemiyordur böyle bir konuda sanıyorum.

Hiç alakası yok. Ben de yedi sülalem de çerkesiz. Bırak yanında uzanamamayı babam hala 5 yaşında küçük bir kızmışım gibi sevgi gösterir ki kendisi bir çerkes köyünde büyümüş. İnanılmaz piremses büyütüldük kardeşlerim de ben de. Babalarına arkalarını dönemez falan inanılmaz abartılı. Ben anlattığın gibi bir çerkes aile bilmiyorum. Böyle bir genelleme de hoş değil

Son düzenleme:
Bence eşinize hiç güvenmiyosunuz.
Sorun eşiniz ve sizinle alakalı.
Herşeyi tehdit unsuru olarak görüyosunuz.
Bu yüzden gözünüze bile çarpmıcak şeyler büyük sorun oluyo içinizde.
Eşinizin kaşı gözü oynamıyorsa yani odadan geçerken hiç oralı olmayıp bakmadan geçen bi tipse ve siz buna rağmen bu konuları sorun ediyosanız herkesin hayatına müdahale etmek istiyosunuz yanlış yapıyosunuz, ama kaşı gözü oynayan şöyle mutlaka bi göz değdirip geçen bi tipse bu sefer de yine diğerleri suçlu değil sorunlu olan sizin birlikteliğiniz.
Dış etkenleri hiç bir zaman durduramazsınız.
O, bu, şu değil kendinize odaklanın.
Neden bu kadar rahatsız oluyorum, içimde büyüyor diye kendinize sorun.

Neden arkadaşının uzanması hakkında yorumda bulundunuz anlayamadım onlar aile olarak sorun yaşamadıysa bence siz hiç yorumda bulunmayın sonra herkes iyi olur siz kötü olursunuz

Beni rahatsız eden bir durumsa fikrimi beyan etmek için izin isteyecek değilim.
Şöyle düşünün gençsiniz.... biri size ki bu anne baba da değil arkadaşlarınız ile ilgili bir şeyler söylüyor...yani bilemedim...kimse arkadaşlarıyla ilgili konuşulsun istenmez ya...sizin yengeniz var mı empati kurun o size yapsa ne tepki verirdiniz gibi

Özür, biraz genelleme gibi olmuş haklısın. Ama öyle bir ailede büyümüş olabilir demek istedim. Alt mesajda da yazdım, tek çerkes aile tanıdım onlar da abartılı şekilde eziyet eden, bunu da çerkes olmaya bağlayan tipler. Yoksa koca bir kimliği aşağılamak gibi bir niyetim yoktu.

görümcenin rahatlığını ve özgürlüğünü kıskanmışsınız sizin yetiştiğiniz kültüre uymadığı için nasıl olabilir saygısızlık diye insanların hayat şeklini parmak sallayarak eleştirmeye kalkmışsınız e istediğini söyleyen istemediğini işitirmiş görümcede abisine durumu iletmiş. belli ki sizinle iletişim kurarak bakış açınızı değiştiremeyeceğini farketmiş.
arkamdan abisine şikayet etmiş diye kendinizi kuracağınıza bana neden söylemedi bu kadar mı farklı fikirlere,farklı hayat tarzlarına, iletişime kapalıyım acaba diye kendinizi sorgulamanız daha yerinde olurdu.
tabi derdiniz üzüm yemek değilse kendinizi doldurmaya devam edin etrafınızda iyi geçinebildiğiniz kimse kalmayana kadar.

İnsanların evlerindeki davranışlarından rahatsız oluyorsanız siz gitmeyeceksiniz. Ev kızın değil mi ister yatar ister amuda kalkar. Orda yatan bir kızı eşinin görme ihtimali seni bu düşünceye iten. Senin haddine değil evin kızının davranışlarını anne babasına şikayet etmek. Sen babanın yanında yatmıyorsun diye mükemmel kişilik misin yani?
Acil tedavi ihtiyacın var bence,umarım işe yarar.

Hiç bir şey yapamıyorsunuz biliyor musuniz.
Benzer şeyler yaşadım. erkek kardeşime sarıldım diye beni konu komşuya şikayet eden bir gelinimiz var. Ben onun yanında nasıl sarılırim erkek kardeşime, amacım onu kiskandirmakmis. Komşu bana açık acik " x e çok sarılma, karısı kıskanır çok seviyor x dedi " Dedi.

yada kardeşimin yaninda sıfır kollu neden giyiyormusum. Saçma sapan şeyler. İki üç sene hiç konuşmadım. Kardeşimle aynı odada kalmaya korkar oldum. Bende kardeşime açık acik dedim " ruh hastası karını benden ve annemlerde uzak tut" haklisin abla dedi. Ayy bak gene sinirlerim bozuldu....

Tekrar söylüyorum yapılan şeyleri normalleştirmeniz “kişi kendinden bilir işi” sözünü hatırlatıyor bana. Bu tarz davranış şekillerine sahip olmayan bireyler, yapılanları savunamaz zira
Herkes sizinle aynı doğruya sahip olmak zorunda değil. Size göre bu durum kötü olarak nitelendirilir başkasına göre değil. Sizin doğrunuz diye tek doğru o değil. Fikrinizi dayatmanizda hoş degil. İnsanların evi insanların kuralı karışamazsıniz. Ben öyle oturmam ama kendi evindeki yaşayışa karışmam haddime değil. Fazla baskın olmaya çalışıyorsunuz. Kendi evi istediğini yapar.

Kendi evinizde dersiniz ama başkasının evinde size söz düşmez.

Kardeşinde suc haklısın abla diyeceğine sen ne diyorsun terbiyesiz o benim kardeşim deseydi bir daha yapmaya cesaret edemezdi.

Ayy çok az konuda görümce savunurum böyle birşey olamaz eşim ablasina gidince sarılır tabi ki sarılacak aklıma gelmez yanlız odafa kalamaz ne demek tek gider kalır onlarda abla kardeş onlar millet fesatligindan kuruyacak okudukça şok oluyorum .

Bizde şok olduk. O kadar üzüldük ki. Kardeşim kavga etmeden halletmeye çalısti, Biz konu uzasın istemedik. Çünkü zaten kardeşimide çok bunaltti. Anlatsam roman olur. Aslında kardeşim bizi savundukca onlar benim ailem sende karımsin ,Hepinizi seviyorum dedikçe, daha çok kiskanclik yaptı. Bizi silip atsın istedi. Kardesim evi filan terk etti, boşanmak istedi. Hamile kalınca barıştılar. Sonra bebek vefat etti. Şimdi bize karışmaması öğrendi çok şükür. Yillar olmuş anılarım tazelendi. İkinci hamileliği çok sıkıntılı geçti tam korono da hamile kaldı. Çok şükür altı aylık minnak bir oğlusu var.

bir görümce olarak diyorum ki yengemden Allah razı olsun

Aman bosverin diyeceğim de insan kardeşini nasıl boşverir ki yani ben çok kıskanç bir insan değilim ama birini kardeşinden kiskanmanin bir manası mantığı yoktur . Allah sağlıkla sizin de kardeşinizin de evladını buyuttursun. Ama bence o kadın sıkıntıliymis en iyisi bosvermek

Ben bosverdim zaten, onu taksam kafayı yerdim. Benim icin önemli olan kardesimdi. Onu kaybetmemek, belli mesafade ilişkiyi devam ettirmekdi. Çok şükür su an öyleyiz. Allah sağlık versin gerisi dert değil.

Ya size ne gerçekten onun arkadaşlarından ? Niye bu kadar ilgileniyorsunuz benim arkdaşım evimde ister oturma odasında yatar ister odamda o benimle onun arasındaki samimiyetle ilgilidir sizin eviniz değil ki size ne oluyor sizin gibi yengem olsa görüşmem ben net eve de gelmenizi istemem aynen öyle arkadaşları hakkında ne hakla konuşuyorsunuz aşırı irite olurum böyle şeylerden yA yaptığınız şey çok itici

Adım Sinemis değil, çerkes de değilim ailem yurtdışında doğmuşlar, yaşamışlar daha sonra Türkiye’ye gelmişler, gayet rahat bir ailede yetiştim aslında, ben görümcemin babasının yanında yatmasını eleştirmedim, arkadaşının yatmasını doğru bulmadım herkesin doğrusu kendinedir, doğru bulmadığımı söyledim çünkü görümcem benim çevrem hakkında eleştiriler yapan, benim ne zaman gebe kalacağıma bile kendi kendine karar vermeye çalışan hayatımıza sürekli müdahale etmeye çalışan bir karakter, bunlardan bahsetmeyip olayı eksik anlattığım için ben kötü oldum, diğer arkadaşı için de sevmediğimi söyledim çünkü bir kaç ay önce görümcem de benim bir arkadaşım hakkında muhabbeti bile olmamasına rağmen “hiç sevmiyorum o kızı” demişti, e ben neden onun arkadaşını sevip sevmediğim hakkında fikrimi söylemeyeyim dedim, bu arada babamın yanında yatarım da, dertleşiriz de, arkadaş gibiyizdir çok şükür ama gidipte arkadaşımın evinde, ana babası evdeyse oturma odasında kapı açık vaziyette yatmam. Hiçbir arkadaşım da bugüne kadar öyle bir şey yapmadı, yapmaz da. Yaparsa da bu ne rahatlık derim şahsen.

Yavrum sene geçti üstünden biz unuttuk konuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…