• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceyle Aynı Evde Yaşama

Küçük bir görümce olsaydı ok.
Ama 48 yaşında kadın. Benim annem yaşında yani
Benim annem yalnız kalıyorsa o da kalabilir.
Üstelik maddi durumu da iyiymiş.
Bence de kabul etmeyin.
"Maddi durumu iyi ve yaşı büyük. Biz evlenirken böyle bir durum yoktu.
Ablanı kabul edip evlenmedim seninle o yüzden şimdi böyle bir şeyi kabul etmiyorum"
şeklinde geri çevirin.

bakalım görümce emanet edilmek istiyor mu?
bence endişeniz boşuna kocaman kadın sizinle yaşamak istemez zaten.

Ister.Kayınvalidem memlekete gittiği zaman korktuğu için gelir bizde kalırdı yada arkadaşlarında.Yada bize ısrar ederdi biz giderdik.Gitmediğimiz zaman yalnız kaldığında burnumuzdan getiriyordu.

Ortada fol yok yumurta yokken kendinizi neden dolduruşa getiriyorsunuz ki.
Belki de kadın sizi istemeyecek.
Şu andaki tek dert kayınvalidenizin vefatı olmalı. Bu arada Allah rahmet etsin.

Merhaba kızlar ,
9 aylık evliyim çok uzatmadan hemen konuya gireceğim. Bir hafta önce kayınvalidemi kalp krizinden kaybettik. Çok iyi bir kadındı gerçekten kendisini çok seviyordu. Eşim perişan durumda bu durumda kendisi nasıl toplayacağım bilmiyorum.

Işin bir diğer tarafı da bir tane bekar görümcen var. Kendisi şu an yalnız kaldı. Ve benim karakter olarak pek anlaşabileceğim biri değil.Aramızda bir sorun yok ama çok baskın bir karakter ve hep kendi dediğini olsun istiyor.Her şeye karışıyor mesafeli olduğumuz için hiç sorun yaşamadık.

Bana gelecek bir seçenek şu an görümcemle beraber yaşamak ama ben ne yazık ki istemiyorum.Bencil de düşünmek istemiyorum şimdi bu acı yaşanırken benim , bunları düşünmem belki çok bencilce ama ne yapacağımı bilmiyorum.

Bana böyle bir talep gelirse Sizce ne yapmalıyım kabul etmeli miyim yoksa en başından direk redetmeli miyim ? Yanlış anlamayın tabii ki şu an zaten yanındayız görümcemin. Onu tek bırakmayız toparlanana kadar.

Siz olsanız ne yapardınız ? Kafam çok karışık Lütfen yardım edin.

Teşekkürler şimdiden.

Güncelleme : Aceleden eksik yazdım kızlar kusura bakmayın.Maddi olarak durumu iyi hatta türkiye standartlarına göre baya iyi.48 yaşında.Bir tane daha kardeşleri var ama o kendi aleminde evli pek görüşmüyorlar.
48 yaşındaysa tek başına da yaşayabilir.

Ortada fol yok yumurta yokken kendinizi neden dolduruşa getiriyorsunuz ki.
Belki de kadın sizi istemeyecek.
Şu andaki tek dert kayınvalidenizin vefatı olmalı. Bu arada Allah rahmet etsin.

Başsağlığına gelenler sorup duruyor.Ne yapıcaksınız kim kimin yanına taşınacak diye.Görümcem cevap vermiyor mu ama eşim konuşucaz diyip duruyor.Ortada var ama daha oturulup konuşulmadı ne yazık ki.Sağolun.

Yok evlenmez o malesef.Eşimle bile sürekli didişiyorlar anlaşması zor biri.

kısmet bu işler

ama kesın ve net olacaksın eşinin yaşıda büyükmiş senden sakın sana baskı kurmasına izin verme ,
madem ablanla kalmak istiyorsun eşyanı toplayım git ablanda kal de ,

bir orada kalma işinide fazla uzatmayın yani cenaze evinde size güvenıp hareket etmesin görümce

48 yaşındaymış düzenini bozmamalı.
Hani 18 yaşında olsa neyse diyeceğim ama 48 yaşında geliri olan bir insan,kendi evinde kalmalı.
Kabul etmeyin.
Ben 20li yaşlarımda gayette yanlız yaşadım,kocaman kadın neden gelip sizde kalacak.

kısmet bu işler

ama kesın ve net olacaksın eşinin yaşıda büyükmiş senden sakın sana baskı kurmasına izin verme ,

bir orada kalma işinide fazla uzatmayın yani cenaze evinde size güvenıp hareket etmesin görümce

Şuan mecbur kalıyoruz daha çok yeni.Benden başka kimse yok gelenlerle ilgilenicek.Görümcem haliyle kötü durumda eşimde öyle.Ne zaman eve döneriz hatta dönermiyiz belli bile değil.

Başsağlığına gelenler sorup duruyor.Ne yapıcaksınız kim kimin yanına taşınacak diye.Görümcem cevap vermiyor mu ama eşim konuşucaz diyip duruyor.Ortada var ama daha oturulup konuşulmadı ne yazık ki.Sağolun.

Gelenler söylesin dursun. Bırakın acılarını yaşasınlar. Şu anda sizin ölümü unutup bunu dert etmeniz anlamsız.
Benim de annem vefat ettiğinde babam kardeşlerin sana emanet demişti. Yani al evine demedi. Kolla gözet anlamında söyledi.
Siz burada yorumlardan dolayı daha çok dolarsınız. Boşuna gerilmeyin. Anı yaşayın ve şu anda içinde bulunduğunuz duruma adapte olun.
Zaten birazdan görümceye karşı saldırılar gelir. Bir müddet sonra konunuz görümce sizde kalmak istiyormuşa döner.

bunu da anlamış değilim..
nasıl bir toplumuz biz..
herkesin işine karışıyoruz.
millete ne oluyormuş daha cenaze defnedilmeden ablana sahip çık lafları dolanıyor.
sanki kendileri yaşayacak.

kısmet bu işler

Yahu bırakın kalsınlar. Bu ne vicdan anlamadım. Annemin babamın vefatında kayınvalidem bile haftalarca kaldı bizde yalnız kalmayalım diye.

Ister.Kayınvalidem memlekete gittiği zaman korktuğu için gelir bizde kalırdı yada arkadaşlarında.Yada bize ısrar ederdi biz giderdik.Gitmediğimiz zaman yalnız kaldığında burnumuzdan getiriyordu.

o zaman baştan net olun.
ev üstüne ev olmaz. ablanın huyu suyu yaşı ortada de eşine.
sonradan kötü olmaktansa baştan kötü olmaya razıyım ben de.

Bu insanlar da ne boşboğaz yahu. Size ne demek lazım bunlara aslında. İlla biri birine yamanacak sanki. Kimse tek yaşayamaz sanki..

Sakın karambole getirtmeyin. Çok pişman olursunuz. Eşinize saklamadan açık açık "aynı evde huzurumuz olmaz ben istemiyorum" deyin.

Merhaba kızlar ,
9 aylık evliyim çok uzatmadan hemen konuya gireceğim. Bir hafta önce kayınvalidemi kalp krizinden kaybettik. Çok iyi bir kadındı gerçekten kendisini çok seviyordu. Eşim perişan durumda bu durumda kendisi nasıl toplayacağım bilmiyorum.

Işin bir diğer tarafı da bir tane bekar görümcen var. Kendisi şu an yalnız kaldı. Ve benim karakter olarak pek anlaşabileceğim biri değil.Aramızda bir sorun yok ama çok baskın bir karakter ve hep kendi dediğini olsun istiyor.Her şeye karışıyor mesafeli olduğumuz için hiç sorun yaşamadık.

Bana gelecek bir seçenek şu an görümcemle beraber yaşamak ama ben ne yazık ki istemiyorum.Bencil de düşünmek istemiyorum şimdi bu acı yaşanırken benim , bunları düşünmem belki çok bencilce ama ne yapacağımı bilmiyorum.

Bana böyle bir talep gelirse Sizce ne yapmalıyım kabul etmeli miyim yoksa en başından direk redetmeli miyim ? Yanlış anlamayın tabii ki şu an zaten yanındayız görümcemin. Onu tek bırakmayız toparlanana kadar.

Siz olsanız ne yapardınız ? Kafam çok karışık Lütfen yardım edin.

Teşekkürler şimdiden.

Güncelleme : Aceleden eksik yazdım kızlar kusura bakmayın.Maddi olarak durumu iyi hatta türkiye standartlarına göre baya iyi.48 yaşında.Bir tane daha kardeşleri var ama o kendi aleminde evli pek görüşmüyorlar.
12-13 yaşında olsa neyse.

50 yaşındaki kadın neden size sığınsın ki?

Bende öyle düşünüyorum ama eşim ikna olur mu bilmiyorum.Baş sağlığına gelenler de eşimi iyice etkiledi artık X sana emanet ona sahip çık koru annenin gözü arkada kalmasın diye saçma sapan konuşmalar yapıyorlar.Of ne yapıcağımı bikmiyorum gerçekten.
O konusmalar sacma sapan degil ,gayet bilincli yapiliyor.Yasadigim icin biliyorum o zamanlar ben de ayni sizin gibi arada kaldim .Simdi insanlarin ne yapmaya calistigini anliyorum.Psikolojik baskidan baska bir sey degil.Direk vicdana oynuyorlar .Kendi baslarina gelse sizden yaptiklari seyi asla kabul etmiyorlar.Sdece konusuyorlar.

Kocaman kadınmış okurken okuyan bi üniversite yada lise öğrencisi sandım bence oda gelmek istemez gelsede siz kabul etmeyin bence bu vefat olaylarında duygusal verilen kararlar sonradan baş ağrıtır

O konusmalar sacma sapan degil ,gayet bilincli yapiliyor.Yasadigim icin biliyorum o zamanlar ben de ayni sizin gibi arada kaldim .Simdi insanlarin ne yapmaya calistigini anliyorum.Psikolojik baskidan baska bir sey degil.Direk vicdana oynuyorlar .Kendi baslarina gelse sizden yaptiklari seyi asla kabul etmiyorlar.Sdece konusuyorlar.

Ben eşime çok üzülüyorum.Annesinin acısını yaşamasına izin vermeden.Ablasının sorumluluğunu yüklüyorlar omzuna.Mesele beraber yaşamakta değil aslında ben zaten kendi üzerime düşeni elimden geleni yapmaya çalııyorum ama böyle ciddi kararları bu kadar hassas bir dönemde almayı yada almamızı beklemelerine sinirleniyorum.Kendilerini ilgilendirmeyen şeylere akıl vermelerine rahatsız ediyor beni birini bozucam en sonunda ama umarım sabredebilirim.

Bencede kabul etme kaynana yasindaymis ayrıca niye evlenmemiş bu yasa kadar bak simdi yalniz kaldı ayrıca durumu iyiymiş evide varmış inşallah sizle kalmak istemez kalmak isterse eşin ne der onu merak ettim esinde isterse isin zor

Back