• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemlerin evinde param çalındı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bir1A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben size bir olay anlatayım .
Dedemin cezasinde kardeşinin kızı , ablamın teyzemin parasını caldi . Bu kadının hırsızlığını el uzunluğunu tüm sülale biliyor ama kimse açığa çıkaramıyor . Ablam çantasını bir açıyor o samanın parasıyla 2 bin yok , teyzem Avrupa dan gelmiş paralar yok , herkes ayni kişiden şüphelendi ve onun pantolonun cebine baktılar para oradan çıktı , vay ben almadım bilmiyorum falan hemen polis çağıracağız parmak izine baksın dedik tabi kadın döküldü . Bahane de sizin olduğunu bilmiyordum 😁😁😁

Velhasıl aile bizimle konuşmuyor ortaya çıkardığımız için sucluyirluyor , siz en doğrusunu yapmışsınız , bu karakterse insanlarla görüşmeyin ben olsam aynısını yapardım , ilerletir cüzdanımdan parmak izi aldırırdım .
Parmak izi almak için olay yeri inceleme eve gidiyormuş bende büyümesin olay çocuklar korkmasın diye vazgeçtim

Parmak izi almak için olay yeri inceleme eve gidiyormuş bende büyümesin olay çocuklar korkmasın diye vazgeçtim
Nasıl yani ciddi ciddi polise gitmeyi mi düşündünüz? Tüm mesajları okumadım olaylar bu noktaya gelecek kadar büyüdü mu bilmiyorum ama iyi ki vazgecmissiniz.

Ahlaki açıdan kırmızı çizgim olduğu için görmediğim konularda kimseyi suçlamıyorum.

Direkt siz mi aldınız dememiş zaten. Kameraya bakalım demiş.
Neyse belki üç harfliler çalmıştır.
Bir odada 5 kişi varsa ve o odadan bir para çalınmışsa belli ki o 5 kişiden birinin çalma ihtimali yok.

Bak bende senin bakış acini gormus oldum hiç tanimadigim benim ahlaki yargilarimin olmadığını bin lirayı tenezzül edeceğimi ve çalacağımi iddia ettin . Hiç tanımadığın insanların da hırsız olduğunu iddia ettiğin gibi . Asla yapmayacağını iddia ettiğin şeyin başkalarının yapacağından eminsin.
Senin çalacağını iddia etmiyorum.
Tabi ki çalmazsın. Seni forumda yıllardır tanıyorum. Özür dilerim kırdıysam. İfade edememişim demek ki. Demek istediğim karşı tarafla empati yapıyorsun aşırı derecede. Onlar da demek ki böyle düşünüyor.

Harcamadım eminim ki o yüzden böyle dile getirdim gözümle görmedim alanı evet ama Cüzdanım farklı kapatılmış ve kenarı yırtılmıştı ki ben kimseyi aramadan önce polise gittim sadece cüzdanımı vermek istedim parmak iziyle falan bakabilirler mi diye ama o şekilde olmuyormuş olay yeri inceleme falan eve gitmesi gerekiyormuş çok uzun iş ve herkes duyup dallanıp budaklanacak dedim istemedim ondan sonra evlerinde ki kamerayı sormak aklımıza geldi onu sorunca da konu ister istemez açıldı söylendi.
K KIR PAPATYASII bakin bu mesaji sizin alintiniz yoluyla buldum o sebeple ayni mesajdan bahsettigimizi dusunuyorum.

Boldladigim yerden ortaligi alevlendirmeden cozum arayisina gittigini okuyorum ben, siz nasil burda suclama ya da kotu niyet okuyabildiniz bunu da ben cozemedim.

Yani her konuda olmasa da bircok konuda sivri cikislarinizi okudum, genel anlamdada farkli düşünceleri olan iki uyeyiz, hatta nadiren ayni dusuncedeysek ozellikle begenirim mesajlarinizi, farkli bakis acilarina sahip olsak da sevip saydigim bir üyesiniz ama ne yalan soyleyim su basliktaki kurban suclayiciliginizi hic ama hic cozemedim.

akrabayiz lazim olur temali mesajlarınızı okudum, hirsiz bunu dusunmeliydi asil, kurban degil.
Sizin okuduğunuz mesajla benim okuduğum mesaj aynı olamaz bence. Çok şükür ki çevremde ne hırsız ne de milleti hırsızlıkla suçlayacak insanlar var . İyi niyetli bir şekilde polise gidip parmak izi mi aldırmak istemiş 🤣

Katılıyorum. Bir sürü kişinin olduğu yerde olay çıkmasın, elimde bir kanıt olsun ki yalan yanlış herkes suçlu hissetmesin diye gitmiş. Tabi parmak izi öyle bir konu olmadığı için eli boş dönmüş ama niyeti hapse attırmak değildir sonuçta. Üslupsuz bir şey ben de göremedim. Evde bebek kamerası ya da güvenlik için bir şey varken bir de onu deneyelim ki yine yanlış kişiler alınmasın demişler. Bu kadar savunacak da ne var anlamadım aaa. Benim kendi öz kardeşim çaldı bu kadar savunmadım yani ne gerek var dram yapmaya.
Yani kerkenes'cigim ne yalan soyleyim bende anlamadim. Resmen o saatte orada ne isi vardina baglaniyor mesele, kizcagiz esinin akrabalarına "guvendigi" icin suclu oldu iyi mi🤣

Güvendi, oraya 5 bin lira götürdü (o kadar nakitle ne isi varmis?)
Guvendi, cantasini kendinden baska bir yere birakti (neden icinde milyon dolaresler varmis gibi eline kelepcelememis ki?)

Edit: ingilizce kelime kaldirildi

Valla isterse 1000 değil 10 lira olsun sonuçta ortada hırsızlık yapan birisi var eğer gerçekten eminseniz parayı sayıp koyduğunuza. Çocuklar da küçük değil eğer yapan onlarsa.
Keşke hemen söylemeseydiniz şimdi size bilenecekler ve yapan da çıkmayacak ortaya. Bir süre daha gözlemleme şansınız olsaydı kim olduğunu bulurdunuz.

K KIR PAPATYASII bakin bu mesaji sizin alintiniz yoluyla buldum o sebeple ayni mesajdan bahsettigimizi dusunuyorum.

Boldladigim yerden ortaligi alevlendirmeden cozum arayisina gittigini okuyorum ben, siz nasil burda suclama ya da kotu niyet okuyabildiniz bunu da ben cozemedim.

Yani her konuda olmasa da bircok konuda sivri cikislarinizi okudum, genel anlamdada farkli düşünceleri olan iki uyeyiz, hatta nadiren ayni dusuncedeysek ozellikle begenirim mesajlarinizi, farkli bakis acilarina sahip olsak da sevip saydigim bir üyesiniz ama ne yalan soyleyim su basliktaki kurban suclayiciliginizi hic ama hic cozemedim.

akrabayiz lazim olur temali mesajlarınızı okudum, hirsiz bunu dusunmeliydi asil, kurban degil.

Yani kerkenes'cigim ne yalan soyleyim bende anlamadim. Resmen o saatte orada ne isi vardina baglaniyor mesele, kizcagiz esinin akrabalarına "guvendigi" icin suclu oldu iyi mi🤣

Güvendi, oraya 5 bin lira götürdü (o kadar nakitle ne isi varmis?)
Guvendi, cantasini kendinden baska bir yere birakti (neden icinde milyon dolaresler varmis gibi eline kelepcelememis ki?)

Edit: ingilizce kelime kaldirildi
Aynı şeyi tekrar ve tekrar yazıyorum ben akrabalarım evimden gidince kumbaramda param mi azalmış diye bakmam böyle bir olay mi oldu koşa koşa gorumcenin evinde param gitti polise gitmem . Hırsız diye nitelendirdiğinizin bir çocuğun hatası olma ihtimali o kadar yüksek ki .. ben ne insan severim ne akrabaya bayılırım ama gidipte parmak izi arattirmam çantada konu sahibi kendi ailesinden biri yapsaydı eminim bu konuyu annesiyle konuşurdu ya da kız kardesleriyle bak bakalım biraz takip edin çocukları denilirdi ve kimse de alınmadan geçer giderdi .

Konu sırf eş ailesi olduğu için kameralara bakalim polislere gidelim yaşanmış . Benim için normal değil ben hayatı bu şekilde yaşamıyorum . Israrla kaç tane mesaj aldım hepinize tekrar tekrar söyleyebilirim . Benim için böyle bir durumda mahremiyet esastır kimseyi suçlamaya çalışmam . Çocukken insan hata yapabilir sebebini araştırmak ailenin görevidir . Görümce de çok doğru bir soru sormuş sizin kumbaranizdan çalınmış ve sizin paranizin bir kısmı çalınmış bir tek siz mi yaşıyorsunuz bu problemi diye . Hırsızlık çünkü benim gözümde çok çok çoooook büyük bir olay anlatabiliyor muyum ? Kesin bir şekilde kanitlanmadigi sürece ben kendi çocuğum büyüyünce gidip ona da demem yengenin parasını sen mi çaldın? diye . Kardeşime de bu şekilde hepsi sucluymus gibi davranmam davranamam.

Senin çalacağını iddia etmiyorum.
Tabi ki çalmazsın. Seni forumda yıllardır tanıyorum. Özür dilerim kırdıysam. İfade edememişim demek ki. Demek istediğim karşı tarafla empati yapıyorsun aşırı derecede. Onlar da demek ki böyle düşünüyor.
Evet karşı tarafla empati yapıyorum çünkü bir evde bulunduğum için bin TL mi caldin mi diye biri bana sorsa o kişi de kardeşimse , evimdeki kameralara bakıp hırsız tesbit etmek istese bilemiyorum yani düşmanimin başına gelmesin

Bu arada Salon Kadini Salon Kadini benim burada aynı fikirde olduğum insan var mı yok sanırım 😅 bu önemli de değil ben birine gıcık oldugum için de yorum yapmam . Hakarete vardirip konuşana direk görmezden gel yapıp geçiyorum . Genellikle de kadınların eziklendigi konular olunca çok sinirleniyorum kendilerine yapılanlara sessiz kalıyorlar . Yoksa derdim kimsenin kalbi kırılsın değil .

Buradaki konudada o insanların yerine koydum kendimi kötü bir durum akrabalarimla kırk yılda bir otururum ama gerçekten yine aynı temaya döneceğim yüz yüze bakabilecek durumsa olmalı insan cenazesi var düğünü var ve evet hastalıgi var . Böyle kırıp geçmek doğru gelmiyor

Görümce de çok doğru bir soru sormuş sizin kumbaranizdan çalınmış ve sizin paranizin bir kısmı çalınmış bir tek siz mi yaşıyorsunuz bu problemi diye.
Millet utanip da söyleyememişse simdiye kadar sizin önerdiğiniz gibi, görümce de fark edememistir belki. Belki başkalarınin da basina geldi ama aman agzimizin tadi kacmasin diye ses edilmedi yani. Dolayisiyla hirsiz hareketine devam ediyor. Bir degil iki defa yaşadım diyen birine kulak tikanir mi. Üstüne hep mi sizi buluyor denir mi.

Bu ülkede parmak izi veri tabanı olsaydı ve cüzdanıma kimin dokunduğu belli olacağını bilseydim, ortalığı alevlendirmeden ilk yapacağım şey karakola gitmek olurdu.
Bu bir hata değil. Kimliğini öğrenseydim şikayetçi olur muydum diye düşünüyorum kişinin nasıl biri olduğuna bağlı.

Ona karşı dikkatli olup örtbasta edebilirdim, veya yüzleşebilirdim. Şıkayet etme ihtimalim düşük. Yetişkin veya çocuk için kişinin karakteri, hal ve hareketleri, ilk defa yapıp yapmadığı benim kararımı kökünden etkileyecek şeyler. Ben kendim böyle düşünüyorum.

Ama yüz lira, bin lira veya onbin lira farketmez. Bu bir hırsızlık ve paraya tenezzül etmekle de ilgisi yok. Bunun peşine düşen bence doğru yapmıştır.
Hakkını aramanın yanlış veya ayıp bir yönü yok. Sadece sonuçları olan bir seçim. Sizde herhangi birini itham eder bir yönde görmedim. Yalnız konuyu açışınız daha farklı olabilirmiş.
İçinde bulunduğunuz durumda gerçeği ispat edemezsiniz. Yani iki yol var. Ya hiçbir şey olmamış gibi devam edecektiniz ve gelmesi olası yeni hırsızlıklara karşı tetikte olacaktınız.
Yada doğrusu yüzyüze konuşup mümkünse konuyu çocuklar gibi yumuşak bir karından yakalayıp açacaktınız. Konuştuğunuzda ilişki dengelerinin altüst olması da hiç şaşırtmadı. Bu ağır bir itham insanların alınması da normal ama en azından çocuklarını kontrol etmelilerdi.

Bazen tedavisi hastalıktan daha kötüdür. Tam olarak burada böyle. Şuan ilişki boyutunda bin liranın zayiatı değerinden daha büyük. Ancak siz zaten bunu göze alarak konuşmuşsunuzdur. İçinde bulunduğunuz beklenmedik bir durum değil. Bir taş attınız ve bunun sonuçları var. Bu toplumda haklı gerekçelerle bunu gözardı etmeyi tercih edecek bir çok insan var. Ancak birileri de sizin yaptığınızı yapmalı.

O hırsızında kendine çeki düzen vermeye ihtiyacı var. Konuşulduğunu, açığa çıkma ihtimalini bilmeli. Yarın daha fazla çalmayacağının garantisi var mı?
Bu tarz küçük suçlara bulaşanlar gücünü
ve cesaretini sessizlikten alıyor zaten.

Son düzenleme:
Millet utanip da söyleyememişse simdiye kadar sizin önerdiğiniz gibi, görümce de fark edememistir belki. Belki başkalarınin da basina geldi ama aman agzimizin tadi kacmasin diye ses edilmedi yani. Dolayisiyla hirsiz hareketine devam ediyor. Bir degil iki defa yaşadım diyen birine kulak tikanir mi. Üstüne hep mi sizi buluyor denir mi.
Böyle bir şeyi söylemenin de adabı vardır. Sizin evinizde kamera vardı ben kamera izleyeceğim demek kardeşliğe sığmaz . Bu soyledikleriniz düzgünce yüz yüze konuşulur . Önemli olan para değil Allah korusun böyle birşey olmasın falan denilir . Kaldi ki beni aramafin diye tekrar aranip hesap sormak gibi konuşulmaz üslup önemli

Bu konuya da gelin karışmaz bir zahmet . Benim karımın parasını calmissiniz diye aranmaz . Üstünü kapatmamak bu dediginiz konuda çok mantıklı haklısınız dediğim gibi mesele buysa bu da kardeşi gidip düzgünce ablalariyla konuşur . Yani böyle davranan insanlara benim kapım asla açılamaz. Ortada ailece çözülmesi gereken bir durum varsa çözülür ama herkes şüpheli ve hırsız olabilir bakış açısı çok yanlış

Abla dün böyle böyle olmuş yanlis anlama ben yegenlerim adına korktum ondan geldim yanına ablamı da çağıralım konuşalım çocuklarla ilgili bir durum olmasın Allah korusun okulların önünde neler var görüyoruz biraz takipte kalsın demek mesela "kardeşçe" bir tavırdır .
Özellikle en alttaki yazdığımı okuyabilirsiniz. Her seferinde sonraki mesajlarımda defaatle dile getirdigim gibi kardeşimle kardeş gibi çözerim problemimi .

Bir çocuk para çalacak ve 5 bin TL içinden sayıp bin TL alacak cüzdanı tam kapatacak açıkçası bu kısım bile düşündürücü... Kaldı ki görmediğiniz bir ihtimal. Eşiniz için asla yapmaz yazdınız mesela işte o ev sahibi için de çocukları asla yapmaz... Siz kameraya bakalım deyince ev sahibine kibarca siz aldınız demiş oldunuz. Yakın bir akrabayı görmeden ispatlayamayacağınız şekilde hırsızlıkla suçlamanın sosyal ilişkide manası nedir? Bu kişilerle bir daha nasıl yüz yüze bakılır? Hayır yapılan hareketin bir getirisi de yok ki mantıklı bulunsun.

B Bir1A alaşkina şu cuzdana yüz kisi ellemediyse simdiye, evde bi pudra sür üzerinden yumusak allik fırçasıyla ileri geri gec ve geniş şeffaf koli bandini yapistir çek her yerine. Cocuk parmagi var mi yoksa hepsi büyük parmagi mi bi görelim. Kumbaranin etrafini silmediysen ona da yap.

Aynı şeyi tekrar ve tekrar yazıyorum ben akrabalarım evimden gidince kumbaramda param mi azalmış diye bakmam böyle bir olay mi oldu koşa koşa gorumcenin evinde param gitti polise gitmem . Hırsız diye nitelendirdiğinizin bir çocuğun hatası olma ihtimali o kadar yüksek ki .. ben ne insan severim ne akrabaya bayılırım ama gidipte parmak izi arattirmam çantada konu sahibi kendi ailesinden biri yapsaydı eminim bu konuyu annesiyle konuşurdu ya da kız kardesleriyle bak bakalım biraz takip edin çocukları denilirdi ve kimse de alınmadan geçer giderdi .

Konu sırf eş ailesi olduğu için kameralara bakalim polislere gidelim yaşanmış . Benim için normal değil ben hayatı bu şekilde yaşamıyorum . Israrla kaç tane mesaj aldım hepinize tekrar tekrar söyleyebilirim . Benim için böyle bir durumda mahremiyet esastır kimseyi suçlamaya çalışmam . Çocukken insan hata yapabilir sebebini araştırmak ailenin görevidir . Görümce de çok doğru bir soru sormuş sizin kumbaranizdan çalınmış ve sizin paranizin bir kısmı çalınmış bir tek siz mi yaşıyorsunuz bu problemi diye . Hırsızlık çünkü benim gözümde çok çok çoooook büyük bir olay anlatabiliyor muyum ? Kesin bir şekilde kanitlanmadigi sürece ben kendi çocuğum büyüyünce gidip ona da demem yengenin parasını sen mi çaldın? diye . Kardeşime de bu şekilde hepsi sucluymus gibi davranmam davranamam.
Ben konuya 6-7.sayfada dahil oldum, oncesindeki mesajlarinizi hic gormedim, benden sonra su polise gitme meselesinin bahsi gectigi icin soz konusu alintiyi bulma adina sayfada goz gezdirdim tek mesaj okumadim, bu sebeple daha once bu konuya cevap verip benim yuzumden tekrara dustuyseniz ozurdiliyorum.

Mesajiniza tam anlamiyla cevap vermeden once fikrimi bende tekraren yazayim, benim gozumde bu konuda bir hirsiz var ise bu hirsiz bir cocuk degil ben yetiskin birinin isi oldugunu dusunuyorum (onceki yanıtlarımda var)

Kameralara bakma kismi koca kisisi tarafindan ortaya atilan bir fikir olarak okudum dolayisiyla bu noktada da konu sahibini suclayamiyorum.

Bundan sonrakiler kisisel hayatimla iliskilendirerek verdigim yanitlardir.

Guvendigim/guvenmedigim/oz akrabam/esten dolayi akrabam farketmeksizin kumbaramdaki para dolulugunu/azligini ben farkederim mesela ama surecten emin olamam. Kumbara konusunu hemen mi acmis hemen mi soylemis orasini cozemedim, (cuzdan konusundan sonra mi acmis?) ben kumbara konusunda susardim, cunku olay yeri benim evim, bu ucu acik bir sorun. Yani emin olsamda susardim, cunku ustume kalacagini akil ederdim.

Ama yine ayni sekilde kendimin ya da esimin akrabalarindan birinde cuzdanimda emin olduğum miktarda bir para eksilse, bunu araya kimseyi sokmadan direkt ben muhatap olarak, param sizde dusmus olabilir mi diye agiz arayarak sorardim. (Bizim akrabalarin hicbirinde ben dahil kamera sistemi yok)

Kendi akrabalarimin arasinda amiyane tabirle eli uzun oldugunu bildigim biri var ise ve kendisi olay yerindeyse bunu acik ederek sorardim. Yani muhtemelen sorum su sekilde olurdu, "xx'in durumu malum, o da oradaydi, kameralara bi bakabilir miyiz, bir miktar param eksilmis cuzdanimdan" (para miktarini ozellikle belirtmem)

Ya da eli uzun diye bilinen biri yoksa su sekilde sorardim, "Sizin evde param kayboldu, kameralara bakabilir miyiz?"

Baska bir noktada "gorumce cok hakli bir soru sormus, bir tek sizden mi para caliniyor?" diye belirtmissiniz.

Belki herkesten caliniyor, ancak onlarda ayni bu basliktakiler gibi "ayip olur, 3-5 kurusun lafini etmeyelim" diyenlerdendir, kim bilir?🤔

Ben bu evinde hirsizlik yasanan gorumcenin yerinde olsaydim, olayi kapatmaz, aciga cikmasi icin elimden geleni yapar, sorumluyu bulamiyorsam da zarari tazmin ederdim, bir dahaki toplanmada da gelini kenara ceker, güzel bir dille cantani, cuzdanini gozunun onunden ayirma, ayni seyi yasamayalim, derdim.

Ama ne olursa olsun, boyle bir konuda parasi calinan / kaybolan kisiyi suclamak bir sn olsun aklimdan gecmezdi.

Not: yanit uzun olunca kafami toplayamadim 2 bebekle, karmakarisik yazmış olabilirim.l

K KIR PAPATYASII kadinlarin kendilerini ezdirdigi konulara bende cok deliriyorum bu arada, o basliklardaki yanitlarini "dost aci soyler" sertliginde okuyorum, cogunda da haklisin elbette ama bazen cok sert cikiyorsun yahu :)

Ben konuya 6-7.sayfada dahil oldum, oncesindeki mesajlarinizi hic gormedim, benden sonra su polise gitme meselesinin bahsi gectigi icin soz konusu alintiyi bulma adina sayfada goz gezdirdim tek mesaj okumadim, bu sebeple daha once bu konuya cevap verip benim yuzumden tekrara dustuyseniz ozurdiliyorum.

Mesajiniza tam anlamiyla cevap vermeden once fikrimi bende tekraren yazayim, benim gozumde bu konuda bir hirsiz var ise bu hirsiz bir cocuk degil ben yetiskin birinin isi oldugunu dusunuyorum (onceki yanıtlarımda var)

Kameralara bakma kismi koca kisisi tarafindan ortaya atilan bir fikir olarak okudum dolayisiyla bu noktada da konu sahibini suclayamiyorum.

Bundan sonrakiler kisisel hayatimla iliskilendirerek verdigim yanitlardir.

Guvendigim/guvenmedigim/oz akrabam/esten dolayi akrabam farketmeksizin kumbaramdaki para dolulugunu/azligini ben farkederim mesela ama surecten emin olamam. Kumbara konusunu hemen mi acmis hemen mi soylemis orasini cozemedim, (cuzdan konusundan sonra mi acmis?) ben kumbara konusunda susardim, cunku olay yeri benim evim, bu ucu acik bir sorun. Yani emin olsamda susardim, cunku ustume kalacagini akil ederdim.

Ama yine ayni sekilde kendimin ya da esimin akrabalarindan birinde cuzdanimda emin olduğum miktarda bir para eksilse, bunu araya kimseyi sokmadan direkt ben muhatap olarak, param sizde dusmus olabilir mi diye agiz arayarak sorardim. (Bizim akrabalarin hicbirinde ben dahil kamera sistemi yok)

Kendi akrabalarimin arasinda amiyane tabirle eli uzun oldugunu bildigim biri var ise ve kendisi olay yerindeyse bunu acik ederek sorardim. Yani muhtemelen sorum su sekilde olurdu, "xx'in durumu malum, o da oradaydi, kameralara bi bakabilir miyiz, bir miktar param eksilmis cuzdanimdan" (para miktarini ozellikle belirtmem)

Ya da eli uzun diye bilinen biri yoksa su sekilde sorardim, "Sizin evde param kayboldu, kameralara bakabilir miyiz?"

Baska bir noktada "gorumce cok hakli bir soru sormus, bir tek sizden mi para caliniyor?" diye belirtmissiniz.

Belki herkesten caliniyor, ancak onlarda ayni bu basliktakiler gibi "ayip olur, 3-5 kurusun lafini etmeyelim" diyenlerdendir, kim bilir?🤔

Ben bu evinde hirsizlik yasanan gorumcenin yerinde olsaydim, olayi kapatmaz, aciga cikmasi icin elimden geleni yapar, sorumluyu bulamiyorsam da zarari tazmin ederdim, bir dahaki toplanmada da gelini kenara ceker, güzel bir dille cantani, cuzdanini gozunun onunden ayirma, ayni seyi yasamayalim, derdim.

Ama ne olursa olsun, boyle bir konuda parasi calinan / kaybolan kisiyi suclamak bir sn olsun aklimdan gecmezdi.

Not: yanit uzun olunca kafami toplayamadim 2 bebekle, karmakarisik yazmış olabilirim.l

K KIR PAPATYASII kadinlarin kendilerini ezdirdigi konulara bende cok deliriyorum bu arada, o basliklardaki yanitlarini "dost aci soyler" sertliginde okuyorum, cogunda da haklisin elbette ama bazen cok sert cikiyorsun yahu :)
Ayy en çok son kısma üzüldüm kalbini kırdığım herkes hakkını helal etsin çok sert çıktığım yerlerde beni durdurun yapma böyle karşındakini kiriyorsun diyin 🥹
Konunun içinde hele de çocuklar olunca dayanamıyorum çok yukseliyorum bazen doğru eğer seni de kirdigim zaman olduysa özür dilerim niyetim gerçekten burada birini kirmak kendimi kötü hissettsin değil . Genellikle kadınlar güçlensin aklını başına alsın tarzı konularda yorum yapsrim . Kendime bile çok sert eleştirilerde bulunduğum için demek ki çok acımasızca geliyor bazen

Kızlar şimdi cuma günü görümcemlerin evine iftara davetliydik o gün de yanımda nakit para olarak ₺5.000 vardı ve Cüzdanım küçük olduğu için ağzını tamamen kapatmadım Çünkü gerdiriyor Cüzdanımı fermuarından yarısını açık bırakmıştım yırtılmasın diye içinde böyle çok para olduğunda bilerek tamamen kapatmıyorum yırtılmasın diye Neyse 3 Görümcem ve 5 çocuk vardı evde çocukların üçü küçük üç buçuk 5-6 yaşlarında 2 tane erkek çocuğu da 10 ve 12 yaşlarında var eve gittiğimde çantamı açıp baktım ve Cüzdanım tamamen kapatılmış fermuarı kenarı yırtılmış patlamış ve içine açıp baktığımda Çünkü farklılık olduğunu fark ettim 5.000 liradan 1000 TL alınmıştı Ve eminim gitmeden önce içinde 5000 lira vardı fermuarını tamamen kapatmamıştım gitmeden önce son kez kendim bakmıştım sonrasında eşime sordum acaba sen mi aldın diye O da almadığını söyledi kimse almamıştır hiçbiri almaz Yapmaz öyle şeyler söyledi ama ben de bunu neden uydurayım nasıl böyle oldu o zaman diye söyledim ve geçmişe dönüp düşündüğümüzde evimize ilk geldiklerinde yemeğe aldığımda kumbaramız vardı ortalıkta oradan üstünden para alınmıştı o akşam da o zaman da onlar gittiğinde hemen fark etmiştim sonra kumbaramızı kaldırdık. Eşim o akşam hepsini arayıp konuşmak istedi saat geç olduğu için arattırmadım o gün evine gittiğimiz ablasının kamerası vardı ertesi gün ona kamerayı sorayım dedi kamerayı sormak için aradı kameraları Çalışmıyormuş sonra niye sordun Ne yapacaksın kamerayı deyince konuya girdi biraz üstünkörü anlattı o sıra ablasının Acelesi vardı kapattı sonra konuşuruz deyip ertesi gün yine eşim aradı geri dönmedin müsait miydin konuşalım mı diye durumu tekrar en baştan anlattı ablası da sanki ben yalan söylüyormuşum gibi konuşup davrandı neden bizden çalınmıyor herkesin çantası yatak odasındaydı benim de ağzı açık o şekilde duruyormuş benden niye çalınmıyor ondan niye çalınmıyor neden hep işte sizden olmuş diye söylendi bizden veya çocuklardan kimse yapmamıştır diye bayağı böyle beni suçlar gibi konuştu sonra diğer ablalarına sordun mu diye sordu sormamıştı eşim de o zaman ben konuşurum ya da sen konuş deyince Tamam dedi kapattı telefonu sonra diğer ablasını aradı haberleri olsun En azından bizden Birinci şahıs ağzından duysunlar istedik.Çünkü söylediği konuştuğu ablasından duymuş olsalardı o da onları dolduruşa getirecekti belki de yani şu anda ablalarıyla da konuşup sorduğu için herkes durumu biliyor şu anda herkes kendini belki suçlu hissediyor Ama en çok da gelinleri olarak Benim yalan söylediğimi düşünüyorlar Belki de bundan sonra bana bakışları değişecek Belki de ben ne yapacağım?
Bişey söyliycem. Onları aradınız da elinize ne geçti yada senin eline ne geçti. Ne yani siz haber verceksiniz onlarda aa evet bizim çocuk biraz sorunlu o yapmıştır mı diycek. Ya Allah aşkına dertsiz başına dert açmışsın çocuk işte yapmıştır de geç ... Eş ailesi yani böyle muhattap olunur mu ben olsam eşime bile söylemem çocuk der geçerim yanlarında da tedbirli olurum. Yapacak birşey yok çünkü kalkıp polise gidemiyceğine göre eee neyi büyüttün ben şimdi sana ne olacağını söyliyim mi maalesef 3 kuruşun hesabını yapan paragöz olacaksın gözlerinde. Ben bu devirde şunu öğrendim asla hakkını arama haklıyken haksız duruma düşersin. Allah de bırak

Evet cidden ben suçlu çıktım neden söyledim izleseydim gözlemleseydim diye hainlik düşünmedim plan kurmadım diye 🥹
Allahaskina daha once evine misafir gelen bu insanların arkasından evdeki paraları sayıp eksik bulan insan da sizsiniz? Bir insan daha ne kadar hin olabilir ben bilmiyorum ...

Arkadaşlar hanginiz akrabaları evinden çıkar çıkmaz evdeki parayı sayar da eksik arar? Konu sahibi daha önce bunu da yapmış....

Bu sefer de ne hikmetse yine 15 kişi içinden bir tek onun çantası kurcalanmiş, içinden sayarak tastamam para alınmış, o da önce koşa koşa karakola gitmiş, en son nedense gece yarısı kocasına söylemiş, yatak odasında kamera kaydı alınmayacağını bile bile ablasına bunu sormuş...

Geçiniz.

Ayy en çok son kısma üzüldüm kalbini kırdığım herkes hakkını helal etsin çok sert çıktığım yerlerde beni durdurun yapma böyle karşındakini kiriyorsun diyin 🥹
Konunun içinde hele de çocuklar olunca dayanamıyorum çok yukseliyorum bazen doğru eğer seni de kirdigim zaman olduysa özür dilerim niyetim gerçekten burada birini kirmak kendimi kötü hissettsin değil . Genellikle kadınlar güçlensin aklını başına alsın tarzı konularda yorum yapsrim . Kendime bile çok sert eleştirilerde bulunduğum için demek ki çok acımasızca geliyor bazen
Yoo yoo benle alakali herhangi bir kirginlik yasanmadi, estafurullah💕

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X