• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemlerin evinde param çalındı

Kızlar şimdi cuma günü görümcemlerin evine iftara davetliydik o gün de yanımda nakit para olarak ₺5.000 vardı ve Cüzdanım küçük olduğu için ağzını tamamen kapatmadım Çünkü gerdiriyor Cüzdanımı fermuarından yarısını açık bırakmıştım yırtılmasın diye içinde böyle çok para olduğunda bilerek tamamen kapatmıyorum yırtılmasın diye Neyse 3 Görümcem ve 5 çocuk vardı evde çocukların üçü küçük üç buçuk 5-6 yaşlarında 2 tane erkek çocuğu da 10 ve 12 yaşlarında var eve gittiğimde çantamı açıp baktım ve Cüzdanım tamamen kapatılmış fermuarı kenarı yırtılmış patlamış ve içine açıp baktığımda Çünkü farklılık olduğunu fark ettim 5.000 liradan 1000 TL alınmıştı Ve eminim gitmeden önce içinde 5000 lira vardı fermuarını tamamen kapatmamıştım gitmeden önce son kez kendim bakmıştım sonrasında eşime sordum acaba sen mi aldın diye O da almadığını söyledi kimse almamıştır hiçbiri almaz Yapmaz öyle şeyler söyledi ama ben de bunu neden uydurayım nasıl böyle oldu o zaman diye söyledim ve geçmişe dönüp düşündüğümüzde evimize ilk geldiklerinde yemeğe aldığımda kumbaramız vardı ortalıkta oradan üstünden para alınmıştı o akşam da o zaman da onlar gittiğinde hemen fark etmiştim sonra kumbaramızı kaldırdık. Eşim o akşam hepsini arayıp konuşmak istedi saat geç olduğu için arattırmadım o gün evine gittiğimiz ablasının kamerası vardı ertesi gün ona kamerayı sorayım dedi kamerayı sormak için aradı kameraları Çalışmıyormuş sonra niye sordun Ne yapacaksın kamerayı deyince konuya girdi biraz üstünkörü anlattı o sıra ablasının Acelesi vardı kapattı sonra konuşuruz deyip ertesi gün yine eşim aradı geri dönmedin müsait miydin konuşalım mı diye durumu tekrar en baştan anlattı ablası da sanki ben yalan söylüyormuşum gibi konuşup davrandı neden bizden çalınmıyor herkesin çantası yatak odasındaydı benim de ağzı açık o şekilde duruyormuş benden niye çalınmıyor ondan niye çalınmıyor neden hep işte sizden olmuş diye söylendi bizden veya çocuklardan kimse yapmamıştır diye bayağı böyle beni suçlar gibi konuştu sonra diğer ablalarına sordun mu diye sordu sormamıştı eşim de o zaman ben konuşurum ya da sen konuş deyince Tamam dedi kapattı telefonu sonra diğer ablasını aradı haberleri olsun En azından bizden Birinci şahıs ağzından duysunlar istedik.Çünkü söylediği konuştuğu ablasından duymuş olsalardı o da onları dolduruşa getirecekti belki de yani şu anda ablalarıyla da konuşup sorduğu için herkes durumu biliyor şu anda herkes kendini belki suçlu hissediyor Ama en çok da gelinleri olarak Benim yalan söylediğimi düşünüyorlar Belki de bundan sonra bana bakışları değişecek Belki de ben ne yapacağım?
Her zaman çok kötü Allah korusun uyuşturucu maddeler artık Allah esirgesin on yaşında çocuklara kadar düşmüş ilkokul önlerinde bile satıyorlarmış 1000 TL belki bu zamanda çok para değil ama ben sizin yerinizde olsam görümcemleri ben kendim arar kocamla hiç alakası olmadan abla böyle böyle oldu kocama sordum o almamış ben gelirken vardı Tabii ki yetişkinler böyle bir şey yapmaz ama Allah esirgesin okulların önlerine kadar düşmüş bu pis şeyler olur da çocukların kafalarını karıştırırlarsa diye aklım çıktı yerinden korkudan size bir söyleyeyim dedim gözünüz açık olsun derdim yani hırsızlıkla kimseyi suçlamadan önlem almaya çalışırdım

Kızlar şimdi cuma günü görümcemlerin evine iftara davetliydik o gün de yanımda nakit para olarak ₺5.000 vardı ve Cüzdanım küçük olduğu için ağzını tamamen kapatmadım Çünkü gerdiriyor Cüzdanımı fermuarından yarısını açık bırakmıştım yırtılmasın diye içinde böyle çok para olduğunda bilerek tamamen kapatmıyorum yırtılmasın diye Neyse 3 Görümcem ve 5 çocuk vardı evde çocukların üçü küçük üç buçuk 5-6 yaşlarında 2 tane erkek çocuğu da 10 ve 12 yaşlarında var eve gittiğimde çantamı açıp baktım ve Cüzdanım tamamen kapatılmış fermuarı kenarı yırtılmış patlamış ve içine açıp baktığımda Çünkü farklılık olduğunu fark ettim 5.000 liradan 1000 TL alınmıştı Ve eminim gitmeden önce içinde 5000 lira vardı fermuarını tamamen kapatmamıştım gitmeden önce son kez kendim bakmıştım sonrasında eşime sordum acaba sen mi aldın diye O da almadığını söyledi kimse almamıştır hiçbiri almaz Yapmaz öyle şeyler söyledi ama ben de bunu neden uydurayım nasıl böyle oldu o zaman diye söyledim ve geçmişe dönüp düşündüğümüzde evimize ilk geldiklerinde yemeğe aldığımda kumbaramız vardı ortalıkta oradan üstünden para alınmıştı o akşam da o zaman da onlar gittiğinde hemen fark etmiştim sonra kumbaramızı kaldırdık. Eşim o akşam hepsini arayıp konuşmak istedi saat geç olduğu için arattırmadım o gün evine gittiğimiz ablasının kamerası vardı ertesi gün ona kamerayı sorayım dedi kamerayı sormak için aradı kameraları Çalışmıyormuş sonra niye sordun Ne yapacaksın kamerayı deyince konuya girdi biraz üstünkörü anlattı o sıra ablasının Acelesi vardı kapattı sonra konuşuruz deyip ertesi gün yine eşim aradı geri dönmedin müsait miydin konuşalım mı diye durumu tekrar en baştan anlattı ablası da sanki ben yalan söylüyormuşum gibi konuşup davrandı neden bizden çalınmıyor herkesin çantası yatak odasındaydı benim de ağzı açık o şekilde duruyormuş benden niye çalınmıyor ondan niye çalınmıyor neden hep işte sizden olmuş diye söylendi bizden veya çocuklardan kimse yapmamıştır diye bayağı böyle beni suçlar gibi konuştu sonra diğer ablalarına sordun mu diye sordu sormamıştı eşim de o zaman ben konuşurum ya da sen konuş deyince Tamam dedi kapattı telefonu sonra diğer ablasını aradı haberleri olsun En azından bizden Birinci şahıs ağzından duysunlar istedik.Çünkü söylediği konuştuğu ablasından duymuş olsalardı o da onları dolduruşa getirecekti belki de yani şu anda ablalarıyla da konuşup sorduğu için herkes durumu biliyor şu anda herkes kendini belki suçlu hissediyor Ama en çok da gelinleri olarak Benim yalan söylediğimi düşünüyorlar Belki de bundan sonra bana bakışları değişecek Belki de ben ne yapacağım?
Aile içinde, miktar da 1000 lira gibi küçük bir rakamsa böyle şeyler dile getirilmez. Dikkatli olunur, parayla takıyla vs buluşmalara gidilmez ama dile getirilmez. Kimse ben aldım demeyeceğine göre gereksiz bir atraksiyon.

Belki çocuklardan birisi aldı ve bunun önlemi alınmak zorunda. Çocuğu hırsızlık yapmaya alıştırmamak lazım ve önlem alınmalı. Görümcenin evindeki kamera bozuk lafına ben inanmadım. Ama keşke eşiniz "ben eşimin çantasına para koymuştum. Para kaybolmuş çocuklar mi aldı acaba? Mevzu miktar değil ama o parayı nereye harcayacak" filan deseydi. Sizin haberiniz yokmuş gibi konuşsaydı. Şimdi topun ucunda siz varsınız. Abi- kardeş kendi aralarında hallederdi. Sizin haberiniz yokmuş gibi.

Bır kere sızın evınıze gelınce o zaman da kayboldu dedınız..
Sız bunu bilerek oraya para ile gitmissınız.
Sanki ispatlamak için.
Çocuklu yere cuzdanı kenara koyup keşke kenara cekılmeseydınız.

Bundan sonra gorumcelerinize parasiz gidin onlar geldiginde de yatak odasini kilitlryin paralarinizi oraya koyun. Bunun ustu kapatilir artik bir sonuca ulasamazsiniz. Paranin p sini bilmiyorlarsa onlardan da caliniyordur haberleri yoktur o zaman. Insani enayi yerine koyuyolar

Bin TL de olsa beş bin TL de olsa söylenmez. Hırsızlık yapan çocuk diyelim sen büyükleri de sucluyorsun . Kimse benim çocuğum çalmıştır diye düşünmez hele dışardan biri olunca sadece tavır alırsın ki yazan arkadaşlarım siz de empatiyi birde karşı taraftan yapın evinize gelen gelin sizin hırsız oldugunuzu iddaa etse veya çocuklarınızın, yeğenlerinizin , kardeşlerinizin herkes tepki verir . Kardeşi de diyor kameralara bakalım falan çok kötü

Belki çocuklardan birisi aldı ve bunun önlemi alınmak zorunda. Çocuğu hırsızlık yapmaya alıştırmamak lazım ve önlem alınmalı. Görümcenin evindeki kamera bozuk lafına ben inanmadım. Ama keşke eşiniz "ben eşimin çantasına para koymuştum. Para kaybolmuş çocuklar mi aldı acaba? Mevzu miktar değil ama o parayı nereye harcayacak" filan deseydi. Sizin haberiniz yokmuş gibi konuşsaydı. Şimdi topun ucunda siz varsınız. Abi- kardeş kendi aralarında hallederdi. Sizin haberiniz yokmuş gibi.
Kadın kamera bozuk diye yalan söyleyip bin TL yi mi aldi Allah aşkına yapmayın belki çocuklar da almadı parayı fazla verdi cüzdanı kapatmadim zannetti unuttu . Bunlar ailece oturup gelin gelsin de kumbarasindan biraz para tirtiklayalim eve gelince parasını çalalım diye mi bakiyorlar . Konu sahibi bir daha gitmesin bence o insanların yanına

5 bin tlden bin tl kaybolduysa bunu biri sayarak almistir
Rastgele alinsa 600 700 eksik olurdu muhtemelen
ama ben yerinizde olsam kendi evimdeki kumbaradan para kaybolunca bir daha asla ortaya para birakmazdim
Hele ki cuzdana sigmayacak kadar nakit yanimda tasimazdim
Ben onemli bir para tasiyacagim zaman genelde cantama 1 ped koyuyorum pedin icine koyup yine bandini kapatiyorum
Cantayi acip da pede elleyen olmaz kanimca 😁

Kadın kamera bozuk diye yalan söyleyip bin TL yi mi aldi Allah aşkına yapmayın belki çocuklar da almadı parayı fazla verdi cüzdanı kapatmadim zannetti unuttu . Bunlar ailece oturup gelin gelsin de kumbarasindan biraz para tirtiklayalim eve gelince parasını çalalım diye mi bakiyorlar . Konu sahibi bir daha gitmesin bence o insanların yanına

Oda olabilir haklısınız ama ya gerçekten çocuklar aldıysa. Bunun alışkanlık haline gelmesine neden olmaz mı?

Zaten bir daha kimsenin davet edeceğini düşünmüyorum. Şu an işler çok daha kötü hale geldi.

Bin TL de olsa beş bin TL de olsa söylenmez. Hırsızlık yapan çocuk diyelim sen büyükleri de sucluyorsun . Kimse benim çocuğum çalmıştır diye düşünmez hele dışardan biri olunca sadece tavır alırsın ki yazan arkadaşlarım siz de empatiyi birde karşı taraftan yapın evinize gelen gelin sizin hırsız oldugunuzu iddaa etse veya çocuklarınızın, yeğenlerinizin , kardeşlerinizin herkes tepki verir . Kardeşi de diyor kameralara bakalım falan çok kötü
Niye tepki verir gercekten acaba kardesim cocugum mu caldi diye dusunurum konusur agzindan laf almaya calisirim. Ya gercekten hirsizliga alismis bir cocugu varsa boyle toz kondurmaya kondurmaya iyice cosar o cocuk önü alinamaz sonra. Mesele para miktari degil hirsizlik

Arkadaşımın çocuğu bunu bir adet haline getirmişti.10-11 yaşında kız çocugu.
Eve gelen gittikleri yerden para aşırıyordu.
Bunu teyzesi farketti.
Annesine söyledi.
Gözlemlediler. Annesi de o zaman bazı seyler kafasına dank etti. Kaybolan ufak paralar vb.
Sonra bayağı buyuk para caldı.
Psikolog vb götürdüler.
Çocuk sonrasında çaldı mı bilmiyorum su an 17 yasında ama onun yanında temkinliyim.
Suca bulastı, madde kullandı. Evden hırsızlık yaptı vb.
Söylenmeli.
Masum değil.
Bu arada bir baska yakınımın da yengesi düğünlerde gezmelerde gittiği yerlerden altın ve para çalıyor. 50 yaşında kadın.
Herkes biliyor. Üstelik varlıklı da.
Yapmaz demeyin herkes olabilir.
5000 in 1000 ini almak bence büyük işi.

Niye tepki verir gercekten acaba kardesim cocugum mu caldi diye dusunurum konusur agzindan laf almaya calisirim. Ya gercekten hirsizliga alismis bir cocugu varsa boyle toz kondurmaya kondurmaya iyice cosar o cocuk önü alinamaz sonra. Mesele para miktari degil hirsizlik
Arkadaşımın çocuğu bunu bir adet haline getirmişti.10-11 yaşında kız çocugu.
Eve gelen gittikleri yerden para aşırıyordu.
Bunu teyzesi farketti.
Annesine söyledi.
Gözlemlediler. Annesi de o zaman bazı seyler kafasına dank etti. Kaybolan ufak paralar vb.
Sonra bayağı buyuk para caldı.
Psikolog vb götürdüler.
Çocuk sonrasında çaldı mı bilmiyorum su an 17 yasında ama onun yanında temkinliyim.
Suca bulastı, madde kullandı. Evden hırsızlık yaptı vb.
Söylenmeli.
Masum değil.
Bu arada bir baska yakınımın da yengesi düğünlerde gezmelerde gittiği yerlerden altın ve para çalıyor. 50 yaşında kadın.
Herkes biliyor. Üstelik varlıklı da.
Yapmaz demeyin herkes olabilir.
5000 in 1000 ini almak bence büyük işi.
Böyle bir şeyi söylemenin de adabı vardır. Sizin evinizde kamera vardı ben kamera izleyeceğim demek kardeşliğe sığmaz . Bu soyledikleriniz düzgünce yüz yüze konuşulur . Önemli olan para değil Allah korusun böyle birşey olmasın falan denilir . Kaldi ki beni aramafin diye tekrar aranip hesap sormak gibi konuşulmaz üslup önemli

Yani hiç kimse he ben çaldım ya da benim çocuklar çalmış demez. Daha önceden de böyle şeyler yaşayan biri olarak sizin tedbir almanız lazımdı. Ya giderken boş gideceksiniz ya da çantanızı gözünüzün önünden ayırmayacaksınız. Ben zaten hiç anlamıyorum ev gezmesinde çantaların hepsi neden yatak odasına vs konulur hep beraber? Benim çantam benim yanımda durmalı,oturduğum koltuğun yanına koyarım

"Sormazdım bile" fikrine ben katılmıyorum. Kesinlikle sorulmalıydı. Olay 1 tl veya 1 000 tl değil. Paranın geri gelmesi, birilerinin suçu üstlenmesi de değil. Para geri gelmez kimse de itiraf etmez zaten. Ama yine de sorulmalı çünkü ortada ahlak dışı bir olay var, susulduğu zaman farkedilmedi diye düşünüp cesaret kazanacak hırsız ve bunu yapan kişi eğer çocuksa uyarılmalı konuşulmalı ki ilerleyen yaşlarda da yapmasın. Bunun için de ilişkisini bozan bozsun gerçekten. Bana böyle bir şey sorulsa mahcup olur kim yapmış bulana kadar uğraşır benim evimde bir daha böyle bir olay yaşanmaması için herkesle konuşurdum.
Kelimesi kelimesine katılıyorum,ne demek bin lira için,bugün bin lira,yarın maddi-manevi değerli eşya diye gider bu.Daha önce de olmuş zaten sesleri çıkmıyor denmiş gibi geldi bana. İlişkiler bozulacak diye böyle bir ahlaksızlığın üstü kapatılmaz.Bir şekilde dile gelmesi gerekiyordu,konu sahibi bu konuda kendini suçlama bence.Ortaya çıkar çıkmaz bilinmez ama söylemeseydiniz bile bir daha sen gönül rahatlığıyla o insanlarla görüşemeyecektin ve için içini yiyecekti.Böyle kalabalık olunacaksa değerli şeylere sahip çıkmak bizim sorumluluğumuzda maalesef ben de yaşayarak tecrübe edenlerdenim.

Böyle bir şeyi söylemenin de adabı vardır. Sizin evinizde kamera vardı ben kamera izleyeceğim demek kardeşliğe sığmaz . Bu soyledikleriniz düzgünce yüz yüze konuşulur . Önemli olan para değil Allah korusun böyle birşey olmasın falan denilir . Kaldi ki beni aramafin diye tekrar aranip hesap sormak gibi konuşulmaz üslup önemli
Evet soylemenin adabi var o konuda haklisiniz. Ama soylemeden ustunu ortup gecilecek birsey degil. Sonucta calan aile icinde biri.

Evlendik ve evlendiğimin ertesi günü altınlarımın içinde küpelerim kayboldu..Kayınvalidemlerdeydik.
Hiç konuyu açmadım ama o günden sonra bütün paramı hesap kartıma yatırıyorum,küçük bir kartlığım var boynuma asıyırum.Kimliğim,kartım vs hepsi içindedir gittiğimiz zaman.Bir hafta,on gün her neyse o kartlık boynumdan çıkmaz.

Bütün altınların olduğu çantada sadece küpelerim kayıp olması çok şüpheliydi.

Evet soylemenin adabi var o konuda haklisiniz. Ama soylemeden ustunu ortup gecilecek birsey degil. Sonucta calan aile icinde biri.
Bu konuya da gelin karışmaz bir zahmet . Benim karımın parasını calmissiniz diye aranmaz . Üstünü kapatmamak bu dediginiz konuda çok mantıklı haklısınız dediğim gibi mesele buysa bu da kardeşi gidip düzgünce ablalariyla konuşur . Yani böyle davranan insanlara benim kapım asla açılamaz. Ortada ailece çözülmesi gereken bir durum varsa çözülür ama herkes şüpheli ve hırsız olabilir bakış açısı çok yanlış

Benim evimde para calınsa bana söylese onlardan önce ben telasa düşerim. Derim ki ya kamera var ama o göstermelik çalışmıyordu. Tüh derim. İyice baktınız mı belki sıradadır derim. Evi bi arayayım belli mi olur derim.
Ben hiç ummam ama yine de cocukların ağzını ararım derim. Belli mi olur çocuk bunlar derim.
Zaten her yer benim çocugum yapmazcılarla dolu. Şimdi işin var acele acele teli kapafıysam ertesi gün arayıp ya cocukkarın şöykebi agzını aradım var mı bi haber derim? Geçmiş olsun der kapatırım.

Bence bu kadar yüz göz olmasaydınız 1000 lira için. Şu an hepsi zan altında kaldı. Gerçekten para çalmakla suçlanmak ağır bir şey. Belki gerçekten siz yanlış hatırladınız.
Ayrıca bu olay sizin ailenizde olsaydı, eşiniz yeğeninizden süphelenseydi ablanızı arayıp eşim bin lira eksik diyor deyip utandırır miydiniz ablalarınızı.

Back
X