Görümcemle iletişimim ne yapmalıyım?

Kardeşine hep pozitif, bana saçma tavırları var.

Nedir o tavırlar

Yani siz her şey pozitif oldun istersiniz de görümce pozitif hissetmiyorsa sizin için rol mü yapsın

Ne bileyim oturuyorum şurada şimdi gelseniz bir şey deseniz hoşuma gitmese de sevgi pıtırcığı mı olacağım

Kaç yaşında kadın siz pozitif seviyorsunuz diye değişsin mi

Çok saygısızsın. Sana tek cevabım bu olabilir.

Çok saygısızca.

Çok teşekkür ederim, anlayabildiğiniz için.

İnsan kendine yapılanı anlar. İlla görümcem değil başkası olsa da aynı başlığı açardım. Ortamda suratının sadece bana olduğunu hissedebiliyorum. Çünkü en son aldığı bir şey için teşekkür ettiğimde “kardeşim söz konusuysa” diye cevap vermişti. Öyle işte.

Bu da başka bir bakış açısı.

Kasap bakkal kısmı sizi ilgilendiriyor sanırım.
Ya burada konu bekçiliği yapmak neden?

Nedir tavrı

Yani yazın olayı burada onlarca kadınız fikrimizi söyleyelim

Kimse yani olayda görümce sizi 7/24 pohpohlamaz ki
Sadece bir kez olan bir şey değil bu. Bir insan ile iyi ayrıldığınızı düşünün ama bir daha ki görüşmenizde sadece size suratının asık olduğunu, ortamda hiç muhabbet etmediğini düşünün. Sonra bir daha ki sefere sizinle gayet samimi olduğunu düşünün. Eşim buna şahit oluyor ama yorumlamıyoruz birlikte. Ama ben bu durumda şaşırıyorum.

Sataşmayın bence. Sıkıntı duymasam buraya yazmam. Eş ailesinden önce görüşmek zorunda hissettiğim kimse yoktu. Eşim olunca, negatif hissetsemde mecbur olduğum kişiler var. Bu yeterli değil mi
Sataşmıyorum. Ama hergün farklı konu başlığı adı altına aynı konular açıyorsunuz. Sizi bukadar yok sayan birilerini gereksiz yere çok takıyorsunuz kafanıza. Negatif hissetiren biriyle eşimin hatrı içinde olsam görüşmem. Eşiniz olayı çözmüş o sizin aileye mesafeli olmak istemiş, vardır bir sebebi. Sizde mesafeyi koyun. Suratmı asmış, göbekmi atmış umrunuzda olmaz.

Sizden bağımsız bir şeye moralinin bozuk olması ihtimalini niye değerlendirmiyorsunuz ?

Annem öyle benim, telefonda bile modunu anlar ona göre konuşurum. Soğuksa soğuk, sıcaksa sıcak. Harici çok da dert etmem. Çünkü olanların benden kaynaklanmadığını kendi ruh halindeki git gellerden olduğunun bilincindeyim. Çok takmazsanız hayatınızı etkilemez.​

Çok haklısınız. Ben bunu kafaya taktım. Çünkü benim ailem görüştüğümüzde bile eşime çok hassas davranırken, onunkilerin beni olumsuz etkilemesi haksızlık gibi geliyor bana. Bakın ben gerçekten önyargılı değilim. Grmcem ve kv eşime aşık derecede bağlı. Bundan dolayı beni seviyorlar mı zaman gelince kıskançlık mı ediyorlar anlamıyorum. Ama evliliğimin başı henüz, böyle huzursuzluklar yıldırıcı geliyor. Özellikle eşimin ailesinin gerçekten böyle insanlar olması beni üzüyor. Hakaret etmiyorum, ama çok negatifler. Benim ailemden biri eşime böyle davransa çeker hesap sorarım neden sorarım, ama eşim duyarsız kalması da etkiliyor beni.

Gerçekten mi? Ya görmcemin öyle olduğunu biliyorum, kendi annesi bile evinde kalırken suratı yüzünden kadının kendi evine geçtiğini biliyorum. Ama işte bana yaptığında, bir şey yokmuş gibi uyuyamıyorum gece.

Gayet kahkaha atıp muhabbet ediyordu, bana tavrı vardı. Tavrı neden var değil derdim. Sadece bu insanla nasıl yaşanır?
Aynı evde yaşamıyor etmiyorsunuz
Öyle çok da yaşamanızı gerektiren durum yok ortada aslında
Çok sık görüşmeyin
Görüşünce de o nasılsa siz de öyle olun bitti gitti
Nasıl büyüyor böyle konular şaşkınım

Belki de hastadır, bipolar gibi rahatsızlıklarda mümkün. Ha hasta yaftası da yapıştırmak değil amacım ama başkalarının ruh haline ben 20-30 yaş arası çok enerji harcadım. Gereksiz bir uğraş. Kendine odaklan. Belki senden kaynaklı olmayan derdi vardır. Çok da düşünme. Sen güler yüzlü, pozitif ol. Gerekirse surat assın. O zaman kaçarsın ondan biraz. Özleyince düzelecek mecburen.

işte o sadece size suratı asık dediğiniz nasıl bir şey

yani bugün havam yerinde, herkesle iyiyim sohbet muhabbet

yarın kalktım başım ağrıyor ya da gece uyuyamadım vs vs

otururum saksı gibi kenarda, konuşmam da gülmem de

bu tavır size yönelik değil ki

bir sonraki seferde de keyfim yerinde sohbet ederim

yani eşim buna şahit ama yorumlamıyoruz diyorsunuz ya neyini yorumlayacaksınız onu anlayamadım

siz her gün her an herkese aynı mı davranıyorsunuz

siz kişiye göre mi yaşıyorsunuz hep, yani önemli olan karşıdaki kişi mi sadece

kadın kocası ile tartışmıştır kafası bozuktur ille de sizi pış pışlayacak mı

geçer oturur

iki gün sonra barışır, sabahı güzel geçer size de enerji saçar

dış kapının mandallarını takmayın, eşiniz için aranızı bozmayın

bir de bu konuda cidden eşinizle nasıl bir konuşama nasıl bir paylaşım bekliyorsunuz bunu yazın da onu da irdeleyelim

yani eşinizin size ne demesini bekliyorsunuz mesela bu konuyu açınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…