Görümcemle iletişimim ne yapmalıyım?

Size surat astigina emin misiniz? Benum de öyle zoraki gulumsedigim hiç konuşmak istemedigim günler oluyor. Mesela en son bir belgesel izledim ve düşünüp durdum nasıl ya bir sürü insan bu çocuğu kurtarabilirmis. 1 değil 2 değil 5 değil bir sürü insan, nasıl olabilmiş bu olay diye durup durup kendimi düşünürken bulduğum zamanlar oluyordu. Eşim diyor zaten dünya böyle bu ilk değil son da olmayacak ama... neyse size mı asıyor suratı sadece morali mı bozul.

Kimi zaman size övgüler yağdırıyor kimi zaman da surat asıyorsa, size surat astığını nereden çıkartıyorsunuz? Belki kafası bir şeye bozuktu, ya da moodu düşüktür o gün. Siz alınmayın normal davranın. Demek huyu böyle.

Normalde imkan olsa direkt uzaklaşırım böyle bir insandan ama eşim arada olduğundan tatsızlığa imkan vermek istemiyorum.

belki karakteri böyledir size karşı bir tavrı olmasından ziyade
Karakteri zaten böyle ama bundan ben çok etkileniyorum. Yani ben her şey daha pozitif olsun isterdim. Eşim olmasa arada hayatımda tutacağım insan değil bu mecburluk beni sıkıyor.

Kardeşine hep pozitif, bana saçma tavırları var.

Ya genelde de pozitif bir insan değil biliyorum. Ama yani dengesiz hali insanın direkt enerjisini emiyor. Evime geliyor istediği zaman öper istemediği zaman mesela yokmuşum gibi davranır. Bu ne kadar ayıp.

Çok haklısınız. Eşimin yanında bir ayıpları olmaz fiili olarak ama suratı o da görüyor tabi. Zaten eşimin benim aileme karşı baştan mesafeli olmak istemesi, kendi ailesi gibi sanması. Kendi ailesi mesafeli olunması gereken insanlar. Gelinim diye asla söylemiyorum. Tüm enerjim emiliyor bu fesatlıklarla.

Eş ailesi hayatınızda yokken neyapiyordunuz siz?
Sataşmayın bence. Sıkıntı duymasam buraya yazmam. Eş ailesinden önce görüşmek zorunda hissettiğim kimse yoktu. Eşim olunca, negatif hissetsemde mecbur olduğum kişiler var. Bu yeterli değil mi

Eş ailesi hayatınızda yokken neyapiyordunuz siz?
Sataşmayın bence. Sıkıntı duymasam buraya yazmam. Eş ailesinden önce görüşmek zorunda hissettiğim kimse yoktu. Eşim olunca, negatif hissetsemde mecbur olduğum kişiler var. Bu yeterli değil mi
Neden muhatap olmak zorundasın canım sana ıyı gelmeyen suratını asan insanla gorusme cok nadir gorus esine bı durumu anlat anlatmassan anlamaz zaten
O farkında. Zaten o demedikçe bir plan yapıp görüşmüyorum.

Evet kös kös oturuyorum. Ya aklının çok sağlam oldığunu düşünmüyorum. Çünkü inanın bir hafta önce methiye düzebiliyor, kol kola dolaşabiliyor. Sonrasında böyle, yani yarın nasıl olacak bilmiyorum.

Gerçekten sırf konu açmak için evlenmiş gibisiniz.
Sürekli bir derdiniz ama ortada somut bir şey yok, derdinizin ne olduğu belli değil.

"Şöyle dedim surat astı, böyle yaptım surat astı" deseniz ortada bir olay var deriz ama böyle bir de yok.
O gün bir derdi olabilir, size denk gelmiştir suratsızlığı. İnsanın günü gününe uymaz.
Ortamdaki herkese şen kahkahalar atarken size dönünce suratı asılıyorsa da fark etmeden bir şeyler yapıyorsunuzdur. Normalde övgüler yağdıran insan niye durup dururken surat assın?

Değil işte derdi yok. Karakteri böyle anlamıyor musunuz? Ben de bunu anlamıyorum. Diyorum ki bir ömür hayatımda olacak, ben ne yapmalıyım...

o nasilsa sende aynısı gibi davran sorarasa sende böylesin dersin.herkezi takmayin gitmeyin görüsmeyin mecbur olmadıkça

Değil işte derdi yok. Karakteri böyle anlamıyor musunuz? Ben de bunu anlamıyorum. Diyorum ki bir ömür hayatımda olacak, ben ne yapmalıyım...

Derdi olup olmadığını bilemezsiniz. Sanki 40 yıllık dostunuz.
Böyle bir karakter özelliği olabilir mi? Sizin her günkü ruh haliniz aynı mı? Herkese her zaman aynı mı davranıyorsunuz?

Yok illa "karakteri böyle, bir gün gülüp bir gün surat asacak şekilde imal edilmiş" diyorsanız da neden bunu kendinize saygısızlık olarak görüyorsunuz? Karakteri böyleymiş işte. Sadece size öyle değilmiş. Surat astığında uzaklaşın olsun bitsin.

Eşini dinleyip susayım deme içinden ne geçiyorsa şöyle karşıdaki kişiye misal suratı asıksa bir şeyin mi var suratın asık diye sorarsın o zaman içine atmazsin hastada olmazsın aksi halde içine at at kafaya takar hasta olursun ..bende eskiden susardim içime atardım şimdi içimde ne varsa karşıdakini kırmadan kendimide üzmeden dile getiriyorum ohh kafam çok rahat artık ..eskiden en ufak seyi takardim kafama şimdi biraz daha az takıyorum ...birde şöyle düşün tamam sana surat asabilir ama onun kim bilir ne derdi var ne sıkıntisi var ben öyle düşünüp insanları daha çok merhamet duymaya başladım özellikle kadınlara... erkekler için aynı şeyi söyleyemem her türlü sevmem onlari orası ayrı :)

daha 3 aylık mı evli ,

Tek sorunlu olan görümce değil sanki, yeni üyesiniz, gerçi profiliniz kapalı ama konunuzun altında çıkan başlıklarda yola çıkarak anladığım şu; açtığınız 5 konudan 3ü görümce içerikli. Farkında değilsiniz sanki ama siz takıntılısınız, sorunlu olan görümce değil sizsiniz.

Benmde görümcemle iletişimm tutmadı gitmem gelmez atamayız birbirimizi eşimle birlikte giderim gidersemde o zaman da bozmuyorum gayet rahat relaks davranıyorum yani .. 1,2 saat için gerek yok oturur dönüyoruz. Görumce evlenmiş gitmiş çok takılmayın. Bende ilk başlarda dert ederdim benm görumcemde dengesizdir eşim kaç defa tartıştı şahit oldum. En sonunda adam bana ya görusme bensiz o zaman dedi çok laf ederse söylenirse dedi ben bu soyadı taşıyorum sen kendi soyadının ailesiyle uğraş dersin dedi oturur aşağıya dedi çok önemli bir şey olursa dedi. Allaha şükür o noktaya gelmedik gelmekte istemem ama gelirsekte susmam..demem o ki tınlama gitme yolla eşinden selamı olsun bitsin . Daha dün kp doktora götürdü 2 kardeş aradım eşimi kp durumunu konustum kim varsa selam söylersin dedim kapattım .. Sana nasıl geliyorsa öyle git . Bakma suratına o yokmuş gibi davran . Umursama tınlama . Görumce kim yahu. Ben senn yerinde olsam kv aramı düzeltirdim onunla konusurdum. Çek kv yanına o kenarda surat assın dursun ...

Yaşınız kaç?
Her gün eşime duruşum, kaynanama duruşum, görümcemle duruşum, bakkalla duruşum, kasapla duruşum diye konu açıyorsunuz
Acaba yaşınız küçük ondan mı ilişkileri nasıl idare edeceğinizi bilmiyorsunuz diye merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…