• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemle iletişimim ne yapmalıyım?

işte o sadece size suratı asık dediğiniz nasıl bir şey

yani bugün havam yerinde, herkesle iyiyim sohbet muhabbet

yarın kalktım başım ağrıyor ya da gece uyuyamadım vs vs

otururum saksı gibi kenarda, konuşmam da gülmem de

bu tavır size yönelik değil ki

bir sonraki seferde de keyfim yerinde sohbet ederim

yani eşim buna şahit ama yorumlamıyoruz diyorsunuz ya neyini yorumlayacaksınız onu anlayamadım

siz her gün her an herkese aynı mı davranıyorsunuz

siz kişiye göre mi yaşıyorsunuz hep, yani önemli olan karşıdaki kişi mi sadece

kadın kocası ile tartışmıştır kafası bozuktur ille de sizi pış pışlayacak mı

geçer oturur

iki gün sonra barışır, sabahı güzel geçer size de enerji saçar

dış kapının mandallarını takmayın, eşiniz için aranızı bozmayın

bir de bu konuda cidden eşinizle nasıl bir konuşama nasıl bir paylaşım bekliyorsunuz bunu yazın da onu da irdeleyelim

yani eşinizin size ne demesini bekliyorsunuz mesela bu konuyu açınca
Ben çok kişisel algılamasından şöyle düşündüm
Herhalde keyfi yerindeyken konu sahibi gelince surat asıp oturuyor diye
Ondan çok emin kendine tavırlı olduğuna 🤷‍♀️

Hakaret etmiyorum, ama çok negatifler. Benim ailemden biri eşime böyle davransa çeker hesap sorarım neden sorarım, ama eşim duyarsız kalması da etkiliyor beni.

negatif olmak ne demek

yani yaptığınızı mı beğenmiyorlar

cidden nedir bu bana karşı negatifler dedirten

ama öyle demiyor ki bana karşı tavırları negatif

yani daha yeni evli

kimse birbirini tanımıyor

ne konuşsunlar vs

bir konu vardı eşim kuzenleri ile otururken onlarla konuştu hep çocukluklarından söz ettiler beni dışladılar diye

yani bu gayet olağan ama yeni evli kadınlar dışlanmışlık hissediyor

abla kardeşi ile sohbet ediyor zira konusu var gelinle de bir iki konuştu konu bitti hemen surat yapıyor değil ki olay

sürekli ayy canım gelin vayy canım gelin denmez ki

yani daha yeni evli

ne konuşsunlar vs

bir konu vardı eşim kuzenleri ile otururken onlarla konuştu hep çocukluklarından söz ettiler beni dışladılar diye

abla kardeşi ile sohbet ediyor zira konusu var gelinle de bir iki konuştu konu bitti hemen surat yapıyor değil ki olay

Ben de somut bir örnek bekliyorum konu sahibinden
İnsanın gün içinde bile ruh hali değişiyor ne bileyim
İlla bana böyle yapıyor demesinin altında somut bir örnek vardır herhalde

Çok haklısınız. Ben bunu kafaya taktım. Çünkü benim ailem görüştüğümüzde bile eşime çok hassas davranırken, onunkilerin beni olumsuz etkilemesi haksızlık gibi geliyor bana. Bakın ben gerçekten önyargılı değilim. Grmcem ve kv eşime aşık derecede bağlı. Bundan dolayı beni seviyorlar mı zaman gelince kıskançlık mı ediyorlar anlamıyorum. Ama evliliğimin başı henüz, böyle huzursuzluklar yıldırıcı geliyor. Özellikle eşimin ailesinin gerçekten böyle insanlar olması beni üzüyor. Hakaret etmiyorum, ama çok negatifler. Benim ailemden biri eşime böyle davransa çeker hesap sorarım neden sorarım, ama eşim duyarsız kalması da etkiliyor beni.
Önceki konuda yazdım mesela görümcemin whtsp fotoğrafı eşimin resmi. Evli ve cocuklu olduğu halde.
işte o sadece size suratı asık dediğiniz nasıl bir şey

yani bugün havam yerinde, herkesle iyiyim sohbet muhabbet

yarın kalktım başım ağrıyor ya da gece uyuyamadım vs vs

otururum saksı gibi kenarda, konuşmam da gülmem de

bu tavır size yönelik değil ki

bir sonraki seferde de keyfim yerinde sohbet ederim

yani eşim buna şahit ama yorumlamıyoruz diyorsunuz ya neyini yorumlayacaksınız onu anlayamadım

siz her gün her an herkese aynı mı davranıyorsunuz

siz kişiye göre mi yaşıyorsunuz hep, yani önemli olan karşıdaki kişi mi sadece

kadın kocası ile tartışmıştır kafası bozuktur ille de sizi pış pışlayacak mı

geçer oturur

iki gün sonra barışır, sabahı güzel geçer size de enerji saçar

dış kapının mandallarını takmayın, eşiniz için aranızı bozmayın

bir de bu konuda cidden eşinizle nasıl bir konuşama nasıl bir paylaşım bekliyorsunuz bunu yazın da onu da irdeleyelim

yani eşinizin size ne demesini bekliyorsunuz mesela bu konuyu açınca
Çok teşekkür ederim, emek verip yazmanız bile kıymetli benim için.
Şöyle ki görümcemin whtsp fotosu eşimin resmi. Aralarında 1 yaş var. Onun dışında eşimi sürekli ve sürekli öven, kendi eşine karşı sesini yanımızda yükselterek şakalaştıklarında bile eşim çocukmuş gibi koruyan biri. Eşimin buna ihtiyacı yok ama şikayetçi de değil gibi. Ama bana tuhaf geliyor bu ilişki. Görümcem de yine geldiğinde gayet kahkahalı muhabbet ederken bana karşı suratsızdı. Ama normal değil, resmen suratı yamuluyor tavır yapmaktan. Yani eşim buna birkaç kez şahit olduğu için ve zamanında görümcem annemi de telefondan vs sildiği böyle şeylerine şahit olduğumuz için eşimin bana karşı mahçup hissetmesini beklerdim. Ben mahçup olurdum.

yani daha yeni evli

ne konuşsunlar vs

Bu tek bir olay değil. Ya değerlendirmek zor değil ben mi anlatamıyorum. Bir çok iyi bir çok kötü. Dengesi yok bunun. Ve size gelip ben sana kırıldım vs bir neden olsa anlatacak bir yapısı yok samimiyeti yok. Direkt surat asıklığı v tavır.

yani daha yeni evli

ne konuşsunlar vs

Bu tek bir olay değil. Ya değerlendirmek zor değil ben mi anlatamıyorum. Bir çok iyi bir çok kötü. Dengesi yok bunun. Ve size gelip ben sana kırıldım vs bir neden olsa anlatacak bir yapısı yok samimiyeti yok. Direkt surat asıklığı v tavır

negatif olmak ne demek

yani yaptığınızı mı beğenmiyorlar

cidden nedir bu bana karşı negatifler dedirten
Belki de hastadır, bipolar gibi rahatsızlıklarda mümkün. Ha hasta yaftası da yapıştırmak değil amacım ama başkalarının ruh haline ben 20-30 yaş arası çok enerji harcadım. Gereksiz bir uğraş. Kendine odaklan. Belki senden kaynaklı olmayan derdi vardır. Çok da düşünme. Sen güler yüzlü, pozitif ol. Gerekirse surat assın. O zaman kaçarsın ondan biraz. Özleyince düzelecek mecburen.
20 30 yaş arasındayım. Zamanla mı pişeceğim bilmiyorum. Çok takıyor olabilirim. Çünkü hayatım çok sorunsuzdu. İnsanlarla iyi geçinmeyi önemsiyorum. Kırmaktan yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. O yüzden bana alınan yapılan tavırları çok önemsiyorum.

En son ben bir şey söylediğimde yüzüme bakmadan verilen cevap, normalde çok canlıyken muhabbetliyken bana karşı birden değişmesi. Yani bu insan ya çok iyi ya çok kötü. Ortası yok. Ondan dolayı yanlış anlamak pek mümkün değil.

Arkadaşlar Selam.
Size çok yeni yaşadığım bir olaydan bahsedeceğim. Öncelikle samimiyetle söylüyorum ki görümce diye sıfatlandırsamda evlenmeden önce veya hiçbir süreçte önyargılı olmadım ona karşı. Eşimle arasında bir yaş var ablasının. 3 apartman var aramızda evli ve çocuklu.
Her neyse ben asıl konuya geleceğim.
Görümcem kimin zaman bana övgüler yağdırıyor, kimi zamansa öyle bir surat yapıyor ki asla nedenini anlamıyorum. Ama yetişkin insanlar normalde tavrını saklar belli etmez ya, o apaçık gösteriyor asık suratını.
Böyle durumda kendime çok saygısızlık olarak görüyorum. Bu dengesizliklerine rağmen onunla muhattap olmak zorunda olmak, beni çok mutsuz ediyor. Bir ömrün nasıl geçeceğini düşünüyorum...
Eşim ablasını tanıyor tavırlarını biliyor ama asla onun hakkında bana konuşmuyor tabi. Sessiz kalıyor. Ben konuyu açsam da olumlu karşılamayacaktır birkaç kere denediğimde öyle olmadı. Ama çok yoruluyorum... Ne yapmalıyım? Nasıl etkilenmem? Bizim ömrümüzü nasıl etkiler?

etkilenmemeyi fazla yüz göz olmamayı zamanla öğreneceksiniz. Siz duruşunuzu hiç değiştirmeyin. Kötü niyetli olmayın eşinizin ablası sonuçta. O zamanla sizin niyetinizi anladıkça belki o hareketleri azaltır size karşı.
ikizler burcu olabilir mi 😂

etkilenmemeyi fazla yüz göz olmamayı zamanla öğreneceksiniz. Siz duruşunuzu hiç değiştirmeyin. Kötü niyetli olmayın eşinizin ablası sonuçta. O zamanla sizin niyetinizi anladıkça belki o hareketleri azaltır size karşı.
ikizler burcu olabilir mi 😂
Zamanla öğreneceğim dimi🙏🏻 Şu an o kadar yorucu geliyor ki, saçma kötü olan her sonu düşünüyorum...

Önceki konuda yazdım mesela görümcemin whtsp fotoğrafı eşimin resmi. Evli ve cocuklu olduğu halde.

Çok teşekkür ederim, emek verip yazmanız bile kıymetli benim için.
Şöyle ki görümcemin whtsp fotosu eşimin resmi. Aralarında 1 yaş var. Onun dışında eşimi sürekli ve sürekli öven, kendi eşine karşı sesini yanımızda yükselterek şakalaştıklarında bile eşim çocukmuş gibi koruyan biri. Eşimin buna ihtiyacı yok ama şikayetçi de değil gibi. Ama bana tuhaf geliyor bu ilişki. Görümcem de yine geldiğinde gayet kahkahalı muhabbet ederken bana karşı suratsızdı. Ama normal değil, resmen suratı yamuluyor tavır yapmaktan. Yani eşim buna birkaç kez şahit olduğu için ve zamanında görümcem annemi de telefondan vs sildiği böyle şeylerine şahit olduğumuz için eşimin bana karşı mahçup hissetmesini beklerdim. Ben mahçup olurdum.
Şu saydıklarınızın hiçbiri size karşı yapılan bi şey değil
Bunları kafaya takmanız normal değil kesinlikle
Bunlar abi kardeş arası ilişki
Annenizin telefonunu eşinizin telefonundan mı sildi?
Öyleyse eğer eşiniz hesabını sormalıydı neden sildi diye

En son ben bir şey söylediğimde yüzüme bakmadan verilen cevap, normalde çok canlıyken muhabbetliyken bana karşı birden değişmesi. Yani bu insan ya çok iyi ya çok kötü. Ortası yok. Ondan dolayı yanlış anlamak pek mümkün değil.
O nasılsa siz de öyle olun
Bunun en temiz çözümü bu bence
İyiyse iyi olun kötüyse kötü olun işte
Hatta sıkıldıysanız hepten kötü olun
Saygılı olun yeter işte

Nekadar ciddiye alırsan okadar üzülürsün. Sana ne kadın gerginmi iyimi salla gitsin. Övgü yağdırdığında bile mesafeni koru öyle soğuk olki neye uğradığını şaşırsın. Kocanda ablası hakkında gıkını çıkarmıyorsa senin mesafene de karışamaz.

Bu tek bir olay değil. Ya değerlendirmek zor değil ben mi anlatamıyorum. Bir çok iyi bir çok kötü. Dengesi yok bunun. Ve size gelip ben sana kırıldım vs bir neden olsa anlatacak bir yapısı yok samimiyeti yok. Direkt surat asıklığı v tavır

işte bir dengesi mi olmalı

yani size kırıldığı için değildir belki o tavrı

genel tavrı o gün öyledir

iyi olduğu gün hoşuna giden bir şey yapmışsınızdır ya da o sizden bağımsız iyi bir şey yaşamıştır iyidir

bazen de kafada kırk tilki dolanır kötüdür, ama sizinle ilgili değildir

bunu eşinizle nasıl konuşacaksınız ki

en olmadı madem takılıyor rahatsız oluyorsunuz görümceye hayırdır bir şeye canın mı sıkıldı, bu yüzünden düşen nedir diyeceksiniz

insanların anı anını tutmaz

bir iyi bir kötü vs gibi bir genellemeyi cidden anlayamıyorum

eşiniz ile olan ilişkisinden rahatsızsınız vs de görümcenin size yönelik bir olayına dair somut bir şey yok

yani kahve yaptınız beğenmeyip burun kıvırdı ise bu bile bir olaydır ama siz halen genel olarak bir iyi bir kötü diyorsunuz

belki de görümce hep aynı da sizin ruh haliniz değişken (buna kızmayın mesela zira herkesin ruh hali değişkendir ki kadınların özellikle hormonal değişimlerde ruh halinin değiştiği bilimsel çalışmalar ile ortaya koyulmuştur)

Bence sizin sorununuz eşinizle, eşinizle açık açık konuşamamanızda.

Bu konuşamama olayı konuşmayı bilmemekten değil, eşinizden çekinmenizden dolayı gibi geldi bana.
Konularınızı okuduğumda dikkatimi çeken şey bu oldu.

Eşinizle rahat, samimi bir iletişiminiz yok ama bu sorunların çözümü de, aklınıza takılan her şeyin cevabı da eşinizde.
Eşinizle aranızda bir mesafe var gibi ve aslında sizi rahatsız edende bu.
İçinizdekileri, aklınızdakileri olduğu gibi, doğrusu veya yanlışı ile eşinizle paylaşabilseniz, sorun sizin açınızdan çözülecek.

Eşler arası en önemli şeylerden biriside iletişimdir. Bence bu konunun üzerine gidin siz.

Bunu çözdüğünüz anda, diğer sorun olarak düşündüğünüz şeylerin aslında sorun olmadığını anlayacaksınız.

Bence sizin sorununuz eşinizle, eşinizle açık açık konuşamamanızda.

Bu konuşamama olayı konuşmayı bilmemekten değil, eşinizden çekinmenizden dolayı gibi geldi bana.
Konularınızı okuduğumda dikkatimi çeken şey bu oldu.

Eşinizle rahat, samimi bir iletişiminiz yok ama bu sorunların çözümü de, aklınıza takılan her şeyin cevabı da eşinizde.
Eşinizle aranızda bir mesafe var gibi ve aslında sizi rahatsız edende bu.
İçinizdekileri, aklınızdakileri olduğu gibi, doğrusu veya yanlışı ile eşinizle paylaşabilseniz, sorun sizin açınızdan çözülecek.

Eşler arası en önemli şeylerden biriside iletişimdir. Bence bu konunun üzerine gidin siz.

Bunu çözdüğünüz anda, diğer sorun olarak düşündüğünüz şeylerin aslında sorun olmadığını anlayacaksınız.
Çok haklısınız. Ama konu ailesi olunca nasıl rahat konuşabilirim? Buna müsade etmiyor.

işte bir dengesi mi olmalı

yani size kırıldığı için değildir belki o tavrı

genel tavrı o gün öyledir

iyi olduğu gün hoşuna giden bir şey yapmışsınızdır ya da o sizden bağımsız iyi bir şey yaşamıştır iyidir

bazen de kafada kırk tilki dolanır kötüdür, ama sizinle ilgili değildir

bunu eşinizle nasıl konuşacaksınız ki

en olmadı madem takılıyor rahatsız oluyorsunuz görümceye hayırdır bir şeye canın mı sıkıldı, bu yüzünden düşen nedir diyeceksiniz

insanların anı anını tutmaz

bir iyi bir kötü vs gibi bir genellemeyi cidden anlayamıyorum

eşiniz ile olan ilişkisinden rahatsızsınız vs de görümcenin size yönelik bir olayına dair somut bir şey yok

yani kahve yaptınız beğenmeyip burun kıvırdı ise bu bile bir olaydır ama siz halen genel olarak bir iyi bir kötü diyorsunuz

belki de görümce hep aynı da sizin ruh haliniz değişken (buna kızmayın mesela zira herkesin ruh hali değişkendir ki kadınların özellikle hormonal değişimlerde ruh halinin değiştiği bilimsel çalışmalar ile ortaya koyulmuştur)
Haklısınız hepimizin değişken halleri var. Yaşamadan çok anlaşılamıyor işte, yakınlarım anlayabiliyor. Düğün ve kına gibi zamanlarda görümcemin suratını onlar gelir söylerdi o zaman dikkat etmezdim. Sonradan gördüm yaşayınca.

İnsanlarla iyi geçinmeyi önemsiyorum.

ne güzel siz iyi geçinin ama size gelene geldiği kadar gidin

yani görümce sizi sevmek zorunda değil keza siz de onu sevmek sorunda değilsiniz

iyi geçinmek her an canım cicim olmak değil ki

yani görümcem herkesle muhabbetli de benimle değil

çok da tınnn

bir seferinde yeni evliyim bir yorum yaptı ayyy herkes güler vs dedi

ben de "derim ki o gülenlere "size ne" minvalinde bir şey dedim

küstü

sofrada yaptığım yemeği yemedi vs

çok mu önemli, belki o da ses tonumu beğenmedi zira gülen dalga geçen oydu ben de ona sana ne demiş oldum vs

ortamda diğer görümcem eşim de vardı kimse de bir şey demedi konu geçti gitti

aradan 15 yılı aşkın zaman geçti

ben onu o beni gayet çözdük o bana yorum yapılmayacağını, eğer alacağı cevaba hazır değil ise benimle konuşmaması gerektiğini öğrendi

ben de onun abuk sabuk çıkışları olduğunu, takmamayı öğrendim

ama hiç ayy evimde yemeğimi yemedi bana tavır yaptı diye üzülmedim, aksine hak etmişti, küserse küssün haklı olan benim hissim oluşmuştu

eşime de bak ben haklıydım ablan böyle dedi vs demedim, eşim de yorum yapmadı

unutmuştur, şimdi sorsan hatırlamaz bile

görümce ile olan sorunu onunla çözün eşinizle değil ve eğer cidden bir sorun varsa size göre, anında söyleyin kurup sonra eşinize şikayetlenmeyin

bu arada çocuk olunca ne olur diyorsunuz ya çocuğunuz her tarzdan insan görmüş olur

görümcem oğlumdan bir eşyasını ödünç aldı

çocuk 4 yaşında görümce 37 yaşında iken bir hafta sonra getiririm dedi

oğlum bir hafta sonra diğer halasına sordu gördün mü benden aldıklarını geri getirdi mi vs

tabii ki getirmedi

oğlum bir iki sordu

sonra ben ona böyle insanlar da olduğunu, her söz verene inanmaması gerektiğini anlattım

eğer senin için önemli ise hiçbir şeyini kimseye verme vs dedim bir hayat dersi çıktı

ayyy şöyle iyi böyle iyi o senin halan deyip yalandan unutmuştur moduna girmedim

bu arada oğlum 10 yaşında, hala geri gelmedi o gidenler

aile içinde çocuğun malını istediği, diğer halasına sorduğu vs vurgulandı, malına kıymet verdiği eşyaları alan hala tarafından da takdir edildi ama giden gelmedi

özetle insanları değiştiremeyiz oldukları gibi kabul edip kendi hayatlarımızı ona göre konumlandırmalıyız

Back