Görümcemin düğününe gittim

böle adamları alıcaksın evire çevire döne dolaşa dayaktan öldüreceksin. bir tanıdığım var; kadın sizin durumunuzdaydı hemen hemen. kadın ezildikçe eziliyor eziliyor. kadının ailesi farkında ama kadın bişe demiyor dur abi yapma baba die. neyse abi ve babalar işe karışamıyordu kadının razısı olmadığı için. neyse bir gün bayram ziyaretinde kadın demiş abi yeter artık dayanamıyorum. abiler babalar o damadı bir güzel ormanlık alanda eşşek sudan gelene kadar dövmüşler. o gün bu gün adam mum oldu mum. böylelerine bu lazım....

eşler çok önemli dimi....evlendikten sonra ailelerimizin bizi eşimize emanet ettiğini nede çabuk unutuorlar..bizler allahın emanetiyiz kocalarımıza oysaki...
eşimiz arkamızda olmadımı kimsede bizi pek kaale almıo..
benim eşim yapıo die demiorum bunlar genel şeyler..
yazılanların hepsini okuyamadım ama eşinin ailesinin sana olan bu düşmanlığı neyden kaynaklanıo..neden seni istemediler başta...?

Simdi böyle dertler dinlerken, aslinda iki tarafida dinlemek lazim, dogru bir cevap verebilmek icin.
Kimbilir arkadasim ne olaylar gectide böyle oldunuz.
Yok ask evliligi yaptim diyorsunda, pek ona benzemiyor gidisatlar.
Birde coluk cocukla evlenince ne yazikki böyle durumlar oluyor.
Daha adam okulu bitmemis eline meslegini almamis, parasini kazanmamis, hem evlenmis hem baba olmus.
Esin daha cocuk yahu, ailesinin ayaklari altinda herkese yalakalik yaparak yasiyor.
Bence sabirla esini büyüt diyecegim. Cözüm bu.

canım ya yazdıklarını okudukca kendi yaşadıklarım gözümün önünden geçti.çok zor seni anlıyorum.benim eşimde aynılarını yaptı bana ama son bir senedir yola geldi aslında kendi ailesinin yaptıklarını anladı da düzeldi.şimdi kendiside mesafeli davranıyor ailesine.yapacagın tek şey konuşup anlamasını saglıcaksın ama tatlı dille kimseyi kötülemeden yada benimki gibi kendi kendine anlamasını bekliceksin çok zor ama sabredeceksin canım.Allah yardımcın olsun.

canım eşin maşallah 4*4 jeep gibi çok geniş dayamış arkasını kayınvalidesine keyfine bakıyor
merak ediyorum acaba yaşı çok küçük de idrak mı edemiyor kafasımı basmıyor 8 yıl oldu diyorsun bu sorumsuzluklara can mı dayanır hem ne o düğünde yaptıkları çek karşına konuş benim eşim asla böyle bir durumda kalmama razı olmaz çok yanlış yapıyor lmaz:

canım zaten size annen bakıyormuş bir iş bul eğitimini bilmiyorum ama zaten kira derdi olmadıktan sonra dert omaz fazla para almasan da
sonra da o adama tekmeyi bas o askerdeyken halledebilirsin bu işleri rahat rahat zaten bebek küçük hayatta babaya vermezler
onun senin ayaklarının altını öpmesi lazım ne demek el içinde rencide etmek

durumunuza çok üzüldüm... ama anladığım kadarıyla fedakarlığı fazlasıyla siz yapıyorsunuz....
aile bütünlüğünü anlamasından bahsetmişiniz...ama bu kadar fedakarlıkla bunu anlaması çook zor...
ayrıca o düğüne keşke gitmeseymişsiniz..hazır bahaneleriniz de varmış..yol uzun, bebek küçük vs vs vs...
niye atladınız ki yalnız kalmasın die...yalnız kalmazsa,değerinizi anlamaaaazzzz....
deneyimlerimden biliyorum erkekler fedakar değil, bencil kadınları el üstünde tutuyor...

Askerde huyunun değişeceğini sanmıyorum ama dönüşte ayrı ev açarsanız belki sorumluluk duygusuna zorunlu alışır.
Eşiniz iç güveyi demesinler diye sözünün geçtiğini, sana aldırış etmediğini ailesine kanıtlamak istemiş.
Kendi değer vermeyince etraftakiler zaten hazırdır. Onlardan bekleyemezsiniz.
karısını ailesine saydıran her zaman erkektir bence.
O kadar yolu onlar için git kuaföre bile çağırmasınlar yani olacak iş mi ama yine de gitmeniz iyi olmuş.
Onlara söz hakkı vermiş olurdunuz. Şimdi en azından içiniz rahat ve söz hakkı sizde.a.s

canım ben sana demiştim sana değer vermeye sende verme gitmemeni söylemiştim eşin gitsin demiştim ama bunlarda sana bir ders bir örnek olmuştur ama eşinin öyle davranması bence çok yanlış ah bu erkekler analarının yanın da aslan kesiliyorlar siz askerden gelince evini ayır yoksa ne senin değerini nede eşya değeri bilir biraz alın terini öğrensin çalışıp düzen kurmayı allah yardım cın olsun yani gitmeyecektin

Son düzenleme:
Bende ne yazıkki sana git diyenlerdendim canım ama çok üzüldüm. Fakat burada en çok eşin hatalı o sana değer vermezse başkaları hiç vermez. şunuda söylemeliyimki askere gidip gelmesinin de bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum. ınsanın içinde olmalı. sen askerlikten sonra evini ayır üzerine sorumluluğu ver eğer o zamanda değişmezse demekki eşinin huyu bu. ınşallah askerlikten sonra olgunlaşır biraz.

canm benim allah sabır versin ne diyelim...........eşin çok sorumsuz eğer imkan varsa ayrı bi ev şart derim asker dönüşü...inş.askerde 6 ay boyunca değişir dönüşü muhteşem olur ....

Ne diyim derler ya Peygamber sabrı var diye. Sende aynen öyle bir durum var.
Diyecek başka birşey bulamıyorum.
Allah eşine akıl versin de senin ve yavrusunun hatta kayınvalidesinin değerini anlasın.

Yazık kadınların hayatı erkekleri eğitmekle geçiyo lmaz: Adamlar adam olduğunda da kadından herşey geçmiş oluyo ne yazık ki :umursamaz:

canım işin çok zor allah yardımcın olsun....
ne diye gittin o düğüne en başta onu anlamadım zaten.
hadi gittin sen çok laf yemıssın sanırım ılk zamanlar bana eltım oyle bısey dıyecek
hırr cıkarırım yemın ederım.
senın problemın eşinle.umarım askerden sonra biraz değişir. ama değişmezse işin çok zor.
bi ömür boyle gecmez

söyledim eşime bir kez orda,dedim bak çeker giderim.Beni olur olmaz yerde bozup durma,iyi olmaz dedim.Ne dedi sanırsınız,tamam çek git ama çocuğu unut.Cesaret edemedim.

kendine bakamayan adam çocuğa nasıl bakıcakmış
yıkılmış kayınvalidenin evine ahkam kesiyo
ne ala memleket
bence tavrını koy ve askerde falan da para yollama
ne halivarsa görsün
yengesi yollasın parasını

Çocuğu unut mu dedi! vay vay vay erkeğe bak sen.
Çocuk yaşından dolayı her durumda senindir canım. Hakim sana verir.
Yaşı büyük olsa dahi sağlam bi işi, evi barkı olmayan, evlendiğinden beri kaynanasıyla oturan bi adama hiçbir hakim çocuk vermez merak etme.
Olur da bişiler yapmaya karar verirsen beni bul. Sana en kral avukatı ücretsiz sağlayacağım söz.

Canım çok üzüldüm ama iyi sabırlıymışsın.Ben orda o kadar durmazdım.Tamam eşin ağzınızın tadı bozulmasın diye katlanıyosun ama herkes haddini bilsin ya!Evini geçindirmekten aciz sana ve annene minnet duyacakken bi de seni eziyor!Çok üzüldüm.Umarım değişir askerde...Kendini ezdirme

bi kurumun sınavını kazandım beklemedeyim,bu aradada bebekle ilgileneyim dedim hem anne sevgisini alır diye düşündüm.Birde ben çalışırsam bu kez eminim eşimin evle hiç bir alakası kalmayacak belkide,bende işte olduğum için bunu fırsat bilir diye düşünüyorum,bugün bile bu saat oldu hala gelmedi,eminim abisindedir ve bir haber verme gereğinde bile bulunmuyor.Kısaca benim çalışmamın şu durumda bize bir faydasının olacağını sanmıyorum.

Son şansım bu kaldı,yani askerden gelmesini beklemek ve bir ev tutup neler olacağını görmek.Bazen öyle bunalıyorumki sabah ilk işim adliyeye gitmek olacak ve bu iş bitecek diyorum kendi kendime,ama sabır diyorum.Biraz daha bekle.Her karanlığın bir aydınlığı vardır mutlaka.Bu aydınlığa eşimlemi ulaşırım yoksa sadece bebeğimlemi bilemiyorum.Birde bi şey paylaşmak istiyorum,ben babasız büyüdüm,babam ben 4 aylıkken ölmüş.Şimdi bebeğime baktığımda,daha bir yaşında onu babasız büyütmek bana çok zor geliyor,kıyamıyorum.Bir taraftan şunuda düşünüyorum huzursuz bir evde yaşaması da kolay değil.Çocuğunuz olduktan sonra olayları sadece kendi etrafınızda değerlendiremiyorsunuz.Bu da en zoru zaten.

canım küçümsemiyorum ama biraz cahiller,mezhep farklılığından kaynaklanıyor başındaki düşmanlıkları,yani eşim doğulu ben batılı,kürt türk davası.Onlara uyum sağlayamazmışım başından beri söyledikleri bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…